Lavender fields in Provence

Yksi tämän kesän varmasti ihanimmista muistoista on viime viikkoinen Ranskan laventelialueen road trip. Usein näillä pelloilla otetaan paljon kuvia joita voi sitten ihailla muoti- ja kosmetiikkakampanjoissa. Omissa unelmissani olisin halunnut syödä picnicin näillä pelloilla, mutta enpä tullut ajatelleeksi aiemmin, että nämä pellot ovat avoin buffet ampiaisille, joille olen todella allerginen. Se niistä picnic-hetkistä, mutta onneksi saimme edes muutaman kuvan otettua ilman pistoja.

Avec Sofié blog / Lavender fields in Provence

 

En tiedä miten muotikuvat ovat onnistuttu ottamaan näillä pelloilla, sillä ampiaisia on ihan äärettömät määrät. Ehkä ampiaiset häädetään hetkeksi jollakin torjunta-aineilla pois, sillä ei noilla pelloilla voi muuten ilman pistoja kovinkaan paljoa käyskennellä. Eli jos olette menossa, niin varautukaa paremmin mitä minä ja epipen mukaan varsinkin silloin, jos olette allergisia ampiaisille.

Avec Sofié blog / Lavender fields in Provence

Ampiaisia tai ei, on tämä näky kerrassaan niin hurmaava. Haluaisin nähdä nämä pellot vielä tänä kesänä uudestaan, mutta valitettavasti en taida ehtiä ennen kuin laventelit kerätään pois. Paras laventelin ihailemisaika on tällä hetkellä, sillä nyt ne ovat kirkkaimmillaan ennen kuin aurinko ehtii polttaa värit pois tai viljelijät tehdä sadonkorjuun.

Avec Sofié blog / Lavender fields in Provence

Avec Sofié blog / Lavender fields in Provence

Avec Sofié blog / Lavender fields in Provence

Pitää siis odottaa ensi kesään, että pääsee ihailemaan peltoja kunnolla taas uudestaan. Ensi kerralla tosin otan sen epipenin mukaan, että uskallan olla kauemmin pelloilla ja napata enemmän kuvia. Queen B:t kun eivät ole kovinkaan kivoja kavereita, jos ne suuttuvat.

Dress / Maje

Ballerinas / Pretty Ballerinas*

 

P.S. Se varsinainen laventelireitti-postaus on tulossa pian ;)

 

 

You may also like

8 Comments

 1. Ihanat laventelipellot, olen joskus nähnyt ne Provencessa! Ampiaiset taisivat olla mettä kerääviä mehiläisiä. Ne eivät yleensä pistä kuin pesää puolustaessaan. Siksi minäkin pelkistä hyttysen pistoista kämmenen kokoisia läiskiä saavana uskallan huoletta kuvailla kukkivilla pelloilla, jotka kuhisevat pölyttäviä mehiläisiä.

  1. Heippa,

   ne ovat niin kauniita :)

   Minä en valitettavasti uskalla, sillä koko jalkani tulehtui jopa mehiläisen pistosta ja tätä ei pitäisi yleensä tapahtua. Äitini on einannut tukehtua ampiaisen pistoon kun olin pieni, niin en millään lailla halua olla lähikosketuksissa mikäänlaisten pörriäisten kanssa. Varsinkin kun nimenomaa jouduin sänkypotilaaksi mehiläisen takia :/

  1. Heippa,

   joo ei ollut ideaalinen todellakaan :D

   Helmojen alle kun olisivat pörriäiset meenneet, niin siinähän sitä taas oltaisiin oltu :D

   Kiitos vinkeistä :)

 2. Kun näin tuon yhden tämän postauksen kuvan instagramissa, jäin innolla odottelemaan tätä postausta :) Niin kaunis tuo mekko ja sopii kantajalleen kuin nakutettu :) Taustassakaan ei ole valittamista :)

  1. Heippa Anna,

   voi kiitos paljon. Ostin mekon vuosi sitten ja siitä lähtien se on odottanut sopivaa käyttötarkoitusta. Valkoinen mekko kun saattaa olla hievenen arka ja jollain lailla tuo näyttää jopa hieman häämekolta. Jälkeenpäin olen harmitellut että miksi en ostanut sitä aikionaan mustana, mutta oh well :)

   No tausta on kyllä ihana :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*