Lamb Bruschetta

Tässä tulisi meidän pääsiäisen alkupala. Ajattelin tehdä näitä myös vappu picnicille/brunssille. Riippuu tietenkin ihan ilmasta, että kumpaa sitä tänä vuonna oikein vietellään.. Onko teillä muuten jotain lemppari ruokaa vapun picnicille? En tiedä muistatteko minun viime vuoden reseptiä parsasalaatille, mutta sitä ajattelin myös tehdä tänä vappuna..

Olen muuten ollut tämän huhtikuun melkein täysin herkuitta? Olen syönyt ainoastaan yhden tiramisun, yhden kinderin ja 4 palaa suklaata. Täten en ole mitään jälkkärireseptejä teille kirjoitellut. Jälkkäreistä tulikin mieleeni, että haluaisitteko te yhden jälkiruokareseptin vappua ajatellen? Minulla olisi mielessä yksi espanjalainen juttu ;)

Resepti;

Patonkia

Piparjuuritahnaa

Vuohenjuustoa

Kirsikkatomaattia

Savustettua lampaanviulua

Timjamia

Pippuria

Leikkaa patonki viipaleiksi ja paahda patonkipalat pannulla. Levitä piparjuuritahnaa ihan vain pikkuriikkisen verran leivän päälle. Murustele vuohenjuustoa leivän päälle. Leikkaa lampaanviulusta sopivia paloja ja asettele palat vuohenjuustomurujen päälle.

Leikkasin kirsikkatomaatit kahtia ja liekitin niitä hieman kaasupolttimella. Liekittäminen ei ole todellakaan mitenkään välttämätöntä, mutta tein sen ihan vain sen takia, että tomaatit  näyttäisivät kuvissa paremmilta. Lopuksi asettelin timjamia tomaattien päälle ja rouhin mustapippuria vielä koristamaan koko komeutta.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

I made these bruschetta’s in Easter. We have our traditional first of May celebrations coming up and I think that these little bruschetta’s will find their way also our brunch table. First of May is one of my favorite holidays because it’s kind of a sign that summer is on its way.

I haven’t  eaten almost any candies or desserts in April, so I could say that my April has been quite sugar free. Anyhow,  I will promise that when May comes, the first thing I do is that I will make some sweet desserts to you and of course to me as well. I have so many recipes already in mind ;)

Recipe;

French bread

Horseradish paste

Chèvre

Cherry tomatoes

Smoked lamb

Thyme

Pepper

Cut the bread into pieces and toast those pieces a bit. Spread just a little bit of horseradish paste on the bread surface. Add chèvre crumbs on top. Slice the smoked lamb and add on the top of the chèvre crumbs.

Slice the cherry tomatoes and burn the surface with blowtorch. This is not mandatory and I burnt the surface only because the tomatoes would look better in the picture. At last, add thyme and freshly ground black pepper.

You may also like

Q&A

26 Comments

 1. Heippa,

  Kiitos tästä reseptistä. Vappupöytään olisi kiva saada jokin uusi tuttavuus ;)

  Milloin teet sen artikkelin liittyen valokuvaukseen?:)

  1. Kiva kuulla!

   Voisin tehdä teille yhden vappuherkun tulevana viikonloppuna :)

   Tuosta valokuvausjutusta sen verran, että teen kansion tuonne FB-profiiliin ja sieltä voitte katsoa, että mitä käytän. En vain halua niitä kuvia tänne blogiini :)

 2. Heippa,Kiitos tästä reseptistä. Vappupöytään olisi kiva saada jokin uusi tuttavuus ;)Milloin teet sen artikkelin liittyen valokuvaukseen?:)

 3. Tein aamulla oivalluksen. Tai toteamuksen. Puolitoista viikkoa ja on toukokuu! Huomenna ajattelin että kävelen maanpuolelle (kaupungin ulkopuolelle) ja käyn kangaskaupassa, aamulla tajusin ettei minun tarttekaan kävellä sinne vaan voin mennä pyörällä koska on kevät! Lumentulo on sekoittanut pääni niin etten ole tajunnut että on jo huhtikuun loppu. Tällä oivalluksella saan siis lisäaikaa siivouksiin huomiseksi koska kämppäni on kuin pommin jäljiltä. Oikeasti! Huomenna olis tarkoitus vaihtaa jouluverhotkin pois… ja talvivahaliina keittiöstä.
  Mutta joo herkkuohjeita kiitos! Kesäkunnosta viis :D Mulle tulee aina brunsseista mieleen että siellä pitää olla paljon ihania salaatteja. Eli jos sulla on ideoita, saa kertoa :)

  Aurinkoista viikonloppua sinne teille!

  1. Voi Fiipi, olet aina niin suloinen :)

   Tiedän! Siis minullahan on edelleen untsikka päällä, sillä Vaasassa tuli unta taas toissapäivänä?

   En usko, että asuntosi on ainakaan yhtä pommin jäljiltä kuin meidän koti. Me ollaan revitty kaikki kamat kaapeista ulos lattialle, mutta ne eivät ole juurikaan liikkuneet minnekään?? Viikonloppuna pakkaan kaiken pois. Elämää laatikossa siis luvassa :)

   En ole nyt herkutellut juuri ollenkaan ja nyt kun on päässyt sen pahimman ohi, niin ei edes tee mieli karkkia :)
   Mutta siis minulla on vaikka mitä juttuja mielessä ;).

   Tässä yksi esimerkki. Olen pahoillani, että kuvat ja teksti menee vähän miten sattuu, mutta en pysty muokkailemaan noita vanhoja postauksia enää :( Mutta pääasia että oleellisin tulee selville :)

   http://avecsofie.indiedays.com/2011/04/27/asparagus-salad/

   1. Hiii onpa kiva kun joku sanoo suloiseksi :) Kiitos <3

    Täällä tuli kans lunta alkuviikosta niin että olisi voinut luulla että on joulukuu, silloin aamulla katoin ikkunasta että näen varmaan väärin. Onneksi lumi alkaa olla sulamassa nyt pois. Huomiseksi näyttikin sit taas räntää tänne että se siitä kangasreissusta. Mutta aionkin tehdä pyöräreissun jo tänään :D

    Huih pakkausintoa, on ihanaa muuttaa mutta se pakkaaminen! Toisaalta tulee karsittua turhaa tavaraa pois, pitäisköhän muuttaa :D

    Kiva resepti! Vois koklata joskus. En hirveesti oo parsan ystävä mutta en oo koskaan kyllä sitä ite valmistanu että ei mulla hirveesti siitä ookaan kokemusta.

    1. On hassua kun en edes tiedä kasvojasi, mutta vaikutat näiden kommenttiesi perusteella niin kertakaikkisen ihanalta tyypiltä :)

     Minä heräsin siihen kun poikaystäväni huusi kauhistuksesta ja luulin, että jotain ikävää on oikeasti tapahtunut :D. Ps. Täällä tulee nytkin räntää vaakatasossa ;D

     Joo, se ei ole yhtään kivaa hommaa se. Ajattelin yrittää pakata kaiken mahdollisen la ja su. Niin ensi viikon voi käyttää siivoamiseen. Olen siis heittänyt niin paljon tavaraa roskiin ja UFF:lle. On ollut kyllä puhdistava kokemus. Löysin varastosta jopa yhden kirjan jonka olen meinannut ostaa monen monta kertaa.. En vain muistanut että minullahan oli se jo :D

     Kokeile ihmeessä :)

     1. Hehhe aika hyvä toi kirjan ostaminen :D
      Ja minun pyöräreissu, äh täällä meni pilveen niin päätin kattoa tilannetta uudelleen huomenna. Älä päästä sitä räntäsadetta tänne!

      Jos sie joskus tuut kadulla vastaan esim Helsingissä niin lupaan tulla heti esittäytymään että mie oon mie!
      Muutatteko jo kuun lopussa?

 4. Tein aamulla oivalluksen. Tai toteamuksen. Puolitoista viikkoa ja on toukokuu! Huomenna ajattelin että kävelen maanpuolelle (kaupungin ulkopuolelle) ja käyn kangaskaupassa, aamulla tajusin ettei minun tarttekaan kävellä sinne vaan voin mennä pyörällä koska on kevät! Lumentulo on sekoittanut pääni niin etten ole tajunnut että on jo huhtikuun loppu. Tällä oivalluksella saan siis lisäaikaa siivouksiin huomiseksi koska kämppäni on kuin pommin jäljiltä. Oikeasti! Huomenna olis tarkoitus vaihtaa jouluverhotkin pois… ja talvivahaliina keittiöstä.Mutta joo herkkuohjeita kiitos! Kesäkunnosta viis :D Mulle tulee aina brunsseista mieleen että siellä pitää olla paljon ihania salaatteja. Eli jos sulla on ideoita, saa kertoa :)Aurinkoista viikonloppua sinne teille!

 5. Kiva kuulla!Voisin tehdä teille yhden vappuherkun tulevana viikonloppuna :)Tuosta valokuvausjutusta sen verran, että teen kansion tuonne FB-profiiliin ja sieltä voitte katsoa, että mitä käytän. En vain halua niitä kuvia tänne blogiini :)

 6. Voi Fiipi, olet aina niin suloinen :)Tiedän! Siis minullahan on edelleen untsikka päällä, sillä Vaasassa tuli unta taas toissapäivänä?En usko, että asuntosi on ainakaan yhtä pommin jäljiltä kuin meidän koti. Me ollaan revitty kaikki kamat kaapeista ulos lattialle, mutta ne eivät ole juurikaan liikkuneet minnekään?? Viikonloppuna pakkaan kaiken pois. Elämää laatikossa siis luvassa :)En ole nyt herkutellut juuri ollenkaan ja nyt kun on päässyt sen pahimman ohi, niin ei edes tee mieli karkkia :)Mutta siis minulla on vaikka mitä juttuja mielessä ;). Tässä yksi esimerkki. Olen pahoillani, että kuvat ja teksti menee vähän miten sattuu, mutta en pysty muokkailemaan noita vanhoja postauksia enää :( Mutta pääasia että oleellisin tulee selville :)http://avecsofie.indiedays.com/2011/04/27/asparagus-salad/

 7. Hiii onpa kiva kun joku sanoo suloiseksi :) Kiitos <3Täällä tuli kans lunta alkuviikosta niin että olisi voinut luulla että on joulukuu, silloin aamulla katoin ikkunasta että näen varmaan väärin. Onneksi lumi alkaa olla sulamassa nyt pois. Huomiseksi näyttikin sit taas räntää tänne että se siitä kangasreissusta. Mutta aionkin tehdä pyöräreissun jo tänään :DHuih pakkausintoa, on ihanaa muuttaa mutta se pakkaaminen! Toisaalta tulee karsittua turhaa tavaraa pois, pitäisköhän muuttaa :DKiva resepti! Vois koklata joskus. En hirveesti oo parsan ystävä mutta en oo koskaan kyllä sitä ite valmistanu että ei mulla hirveesti siitä ookaan kokemusta.

 8. Ihanaa, ihanaa! Tätä on pakko kokeilla, syö sitten vaikka loppukuun (jota tosiaan on onneks enää vaan vähän jäljellä, hih) puuroa kun kerran tuhlaa savustettuun lampaanviuluun! Musta tosin tuntuu että jonkinsorttinen liekitys/uunissa paahtaminen on se viimeinen silaus reseptiin, jonka kyllä itse ehdottomasti tekisin saadakseni tomaatteihin ripauksen makeutta. Ah, viikonloppu on kyllä mahtava tekosyy kokeilla tätä, vaikka samalla tekosyyllä leipaisin jo mehevät korvapuustit perjantain kunniaksi ;)

  1. Hih, teeppä se!!

   Itseasiassa ostin lampaanviulua vain pienen palasen, niin ei tarvinnut koko opintotukea tuhlata lampaaseen ;)

   Siis ne tomaatit tulivat kyllä kertakaikkisen ihanan makeiksi joten suosittelen kyllä paahtamista.

   Vai että korvapuusteja. Olen yrittänyt tehdä niitä jopa ohjeiden kanssa mutta kun niistä ei vain tule kauniita. Täten olen luopunut yrittämisestä ja nauttinut muiden puusteita :)

   1. Tottahan se on, että jokaisella on oma vahvuutensa (jopa ruokalajeissa), mutta tällä reseptillä on vaikea epäonnistua: http://www.kinuskikissa.fi/korvapuustit/?sliderpage=2&ref=40 Tossa on mahtavaa puustin sisukseen tuleva mantelijauhe ja fariinisokeri, ovat ihan viimeinen niitti puustin herkullisuudelle! Nätit korvapuustit saa musta eri tyylillä kun mitä edellä mainitussa ohjeessa on käytetty, nimittäin ite leikkaan taikinapötköstä vinoon tähän tyyliin / / / / , puusti käännetään leveämpi puoli alaspäin pellille ja painetaan etusormella keskeltä niin että sivuilta näkyy ne täytekerrokset. Ja vaikka lopputulos ei olisi niin nätti kuin haluaisit, niin musta mikään ei ole niin terapeuttista ku pullan leipomisprosessi! Varsinkin sen taikinan käsittely on jotenkin sympaattista ja nostalgista :)

    1. Siis ongelmani on nimenomaan tuossa ulkonäössä, makua löytyy mutta siis ei niitä mun puusteja kyllä kenellekään tarjoilla ;D.

     Siis et ymmärrä miten iloiseksi tulin tuosta miten olit laittanut minulle ohjeen miten taikina leikataan <3 Kekseliäisyytesi lisäksi olet kyllä niin kultainen:* Kiitos!

     Hih, ja tuo nimenomainen tekniikka oli siinä lukemassani ohjeessakin, mutta silti epäonnistuin.:(

     Korvapuustit ovat nimeomaan nostalgisia. Muistan kun aina pienenä kärkyin niitä taikinapitkon päitä. Se kardemumman tuoksu ja maku <3

     Kiitos aivan ihanasta viestistäsi!

 9. Ihanaa, ihanaa! Tätä on pakko kokeilla, syö sitten vaikka loppukuun (jota tosiaan on onneks enää vaan vähän jäljellä, hih) puuroa kun kerran tuhlaa savustettuun lampaanviuluun! Musta tosin tuntuu että jonkinsorttinen liekitys/uunissa paahtaminen on se viimeinen silaus reseptiin, jonka kyllä itse ehdottomasti tekisin saadakseni tomaatteihin ripauksen makeutta. Ah, viikonloppu on kyllä mahtava tekosyy kokeilla tätä, vaikka samalla tekosyyllä leipaisin jo mehevät korvapuustit perjantain kunniaksi ;)

 10. On hassua kun en edes tiedä kasvojasi, mutta vaikutat näiden kommenttiesi perusteella niin kertakaikkisen ihanalta tyypiltä :)Minä heräsin siihen kun poikaystäväni huusi kauhistuksesta ja luulin, että jotain ikävää on oikeasti tapahtunut :D. Ps. Täällä tulee nytkin räntää vaakatasossa ;DJoo, se ei ole yhtään kivaa hommaa se. Ajattelin yrittää pakata kaiken mahdollisen la ja su. Niin ensi viikon voi käyttää siivoamiseen. Olen siis heittänyt niin paljon tavaraa roskiin ja UFF:lle. On ollut kyllä puhdistava kokemus. Löysin varastosta jopa yhden kirjan jonka olen meinannut ostaa monen monta kertaa.. En vain muistanut että minullahan oli se jo :DKokeile ihmeessä :)

 11. Hih, teeppä se!!Itseasiassa ostin lampaanviulua vain pienen palasen, niin ei tarvinnut koko opintotukea tuhlata lampaaseen ;)Siis ne tomaatit tulivat kyllä kertakaikkisen ihanan makeiksi joten suosittelen kyllä paahtamista.Vai että korvapuusteja. Olen yrittänyt tehdä niitä jopa ohjeiden kanssa mutta kun niistä ei vain tule kauniita. Täten olen luopunut yrittämisestä ja nauttinut muiden puusteita :)

 12. Hehhe aika hyvä toi kirjan ostaminen :DJa minun pyöräreissu, äh täällä meni pilveen niin päätin kattoa tilannetta uudelleen huomenna. Älä päästä sitä räntäsadetta tänne!Jos sie joskus tuut kadulla vastaan esim Helsingissä niin lupaan tulla heti esittäytymään että mie oon mie!Muutatteko jo kuun lopussa?

 13. Tottahan se on, että jokaisella on oma vahvuutensa (jopa ruokalajeissa), mutta tällä reseptillä on vaikea epäonnistua: http://www.kinuskikissa.fi/korvapuustit/?sliderpage=2&ref=40 Tossa on mahtavaa puustin sisukseen tuleva mantelijauhe ja fariinisokeri, ovat ihan viimeinen niitti puustin herkullisuudelle! Nätit korvapuustit saa musta eri tyylillä kun mitä edellä mainitussa ohjeessa on käytetty, nimittäin ite leikkaan taikinapötköstä vinoon tähän tyyliin / / / / , puusti käännetään leveämpi puoli alaspäin pellille ja painetaan etusormella keskeltä niin että sivuilta näkyy ne täytekerrokset. Ja vaikka lopputulos ei olisi niin nätti kuin haluaisit, niin musta mikään ei ole niin terapeuttista ku pullan leipomisprosessi! Varsinkin sen taikinan käsittely on jotenkin sympaattista ja nostalgista :)

 14. Hei!
  Ei liity varsinaisesti juuri tähän postaukseen, mutta halusin sanoa että tätä blogia on mukava lukea! Todella laadukas ja tyylikäs visuaalinen toteutus kauniine kuvasommitelmineen sekä älykkäät, asialliset ja miellyttävät tekstit. Kiitos! Ja hyvää kevään jatkoa :)

  1. Hei :)

   Kiitos kun kerroit mielipiteesi, se on minulle tärkeää. Otan mielleäni aina palautetta teiltä lukijoilta, sillä itse välillä voi vähän sokeutua omille jutuilleen ja asetteluilleen. Tehän tätä blogiani luette niin kaikista tärkeintä minulle on, että blogini olisi mahdollisimman lukijaystävällinen. Kommenttisi nostatti suunpielet kohti kattoa, kiitos siitä :)

   Hyvää viikonloppua ja aurinkoista kevättä <3

 15. Hei!Ei liity varsinaisesti juuri tähän postaukseen, mutta halusin sanoa että tätä blogia on mukava lukea! Todella laadukas ja tyylikäs visuaalinen toteutus kauniine kuvasommitelmineen sekä älykkäät, asialliset ja miellyttävät tekstit. Kiitos! Ja hyvää kevään jatkoa :)

 16. Siis ongelmani on nimenomaan tuossa ulkonäössä, makua löytyy mutta siis ei niitä mun puusteja kyllä kenellekään tarjoilla ;D. Siis et ymmärrä miten iloiseksi tulin tuosta miten olit laittanut minulle ohjeen miten taikina leikataan <3 Kekseliäisyytesi lisäksi olet kyllä niin kultainen:* Kiitos!Hih, ja tuo nimenomainen tekniikka oli siinä lukemassani ohjeessakin, mutta silti epäonnistuin.:(Korvapuustit ovat nimeomaan nostalgisia. Muistan kun aina pienenä kärkyin niitä taikinapitkon päitä. Se kardemumman tuoksu ja maku <3 Kiitos aivan ihanasta viestistäsi!

 17. Hei :)Kiitos kun kerroit mielipiteesi, se on minulle tärkeää. Otan mielleäni aina palautetta teiltä lukijoilta, sillä itse välillä voi vähän sokeutua omille jutuilleen ja asetteluilleen. Tehän tätä blogiani luette niin kaikista tärkeintä minulle on, että blogini olisi mahdollisimman lukijaystävällinen. Kommenttisi nostatti suunpielet kohti kattoa, kiitos siitä :)Hyvää viikonloppua ja aurinkoista kevättä <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*