Lake Toba, Sumatra, Indonesia

Viime vuonna Aasian reissullamme kävimme myös Indonesiassa. Balin sijasta otimme lennot kohti Medanin kaupunkia, joka sijaitsee Pohjois-Sumatralla. Lentokentältä vuokrasimme meille kuskin, joka vei meidät kohti järveä nimeltä Lake Toba. Järvi sijaitsee Sumatran pohjoispuolella ja sinne ajaa Medanista n. 2-3 tuntia. Kun saavuimme  Medaniin, ja näin sen  kaaoksen ja kaikenmaailman hökkeliasutuksen, ajattelin, että nyt ollaan todella kaukana kotoa.
Automatkan taittuessa alkoi näkymä hieman muuttua ja mielikuvat rauhallisesta Tobasta palautuivat mieleeni.  Järven alue on todella rauhallista, eli järven ympäristöä ei tarvitse pelätä, vaikka Acehin maakunta sijaitseekin lähellä. Lake Toban alueella on oikeastaan pelkästään kristittyjä, niin senkin takia alue on todella siisti ja rauhallinen.   Medanin kaaos tuntui ihan toiselta maailmalta Tobaan verrattuna. Toban ilmat muistuttivat suuresti Suomen kesää. Ilma ei ollut painostava tai paahtavan kuuma niin kuin muualla Aasiassa, vaan raikas ja iltaisin hieman viileähkökin. Kivaa vaihtelua merivesiin toi myös se, että itse järven vesi oli makeaa, ihan kun olisi ollut Saimaalla! Turisteja ei saarella ollut juuri ollenkaan. Meidän kanssa samassa asutuksessa asui muutama luontokuvaaja, mutta muuten paikka oli tyhjillään. Paikka on ihan täydellinen  niille, jotka tarvitsevat tilaa omille ajatuksille ja rauhalle. Saarella ei oikein ole hirveesti mitään tekemistä, joten raahasin mukaani ison kasan kirjoja. Muutamana päivänä ajoimme saarella mopoilla ja pyörillä, mutta muuten nautittiin vain rauhallisesta ympäristöstä ja toisistamme. Kävin myös paikallisessa koulussa, ja niinkuin kuvista näkyy minut otettiin hyvin vastaan. Tällaisissa paikoissa sitä oikein pysähtyy miettimään, koska ne onnellisimmat ihmiset löytyvät sieltä mistä niitä vähiten odottaa löytävänsä. Joten jos olet loman tarpeessa, mene Toballe!

While I was in exchange, I had time to travel around Asia. I have always wanted to go to Indonesia, but Bali haven’t interested me at all. So instead of Bali or Jakarta, we flew to Medan, Sumatra. I had read about this silent and magical place called Lake Toba. It’s located in the Norther Sumatra, near the border of Aceh. But despite the fact that Aceh is very close to Lake Toba,  the area is very safe and peaceful.
If you want to space to your own thoughts and time for yourself, Toba is the place. There’s not so many activities that you can do, so therefore it’s perfect place to rest and think. Weather in Toba is not typical Southeast Asian weather, there’s no humidity and the maximum temperature in October was something like 25 celsius. So it’s also perfect environment to do some sport. People were quite poor in the area, but it seriously stopped me, because these people were absolutely the most happiest who I met during my 6 month stay in Asia. So if you need a break, go to Toba!

You may also like

14 Comments

  1. Åååååååååhhh!! Mä olen todellakin toba-loman tarpeessa! Ja teleportti ei taaskaan toimi… :( Muistan muuten niin hyvin miltä tuo euron fruit plate maistui, voisin syödä semmoisen vaikka nyt nu genast! <3

  2. Åååååååååhhh!! Mä olen todellakin toba-loman tarpeessa! Ja teleportti ei taaskaan toimi… :( Muistan muuten niin hyvin miltä tuo euron fruit plate maistui, voisin syödä semmoisen vaikka nyt nu genast! <3

  3. Nämä matkajutut on aina niin ihania ja etenkin, kun kyseessä on Aasian kohteet. Itse pidän Balista todella paljon, mutta mieli tekisi nähdä muutakin Indonesiaan, mm. Borneo tai vaikkapa Lake Toba. Kauhea matkakuume taas päällä!

  4. Nämä matkajutut on aina niin ihania ja etenkin, kun kyseessä on Aasian kohteet. Itse pidän Balista todella paljon, mutta mieli tekisi nähdä muutakin Indonesiaan, mm. Borneo tai vaikkapa Lake Toba. Kauhea matkakuume taas päällä!

  5. It is a pity, that now I can not express – it is compelled to leave. But I will return – I will necessarily write that I think on this question.

  6. It is a pity, that now I can not express – it is compelled to leave. But I will return – I will necessarily write that I think on this question.

  7. Ohhoh! Olen ihan unohtanut vastata teidän kommentteihin!!Sarah: Joo, jotain kummaa siinä teleportissa on?! En herännyt taaskaan Borneolta :/ No kesällä sitten voidaan yhdessä syödä hedelmiä puistossa ja nauttia drinksut kaupungin kattojen yllä!B: Eikö! Tosi kiva että tekin menitte sinne :)Absolutely white:Mulle Aasia on kanssa tosi rakas!Se on vaan niin erilainen ja mielenkiintoinen! Mulle Bali ei ole jollain lailla ikinä kolahtanut. Nään vaan silmissäni ne känniset aussit, vaikka onhan siellä upeitakin pakkoja, Gilit ja Uluwatu :) Borneo on ihan tosi upea! En ole käynyt siellä Indojen puolella, mutta Malesian puoli oli ihan mahtava!Saija: Kiitos! Joo, pääsisipä itsekin jonnkein reissuun!Walk This way: Joo, Toba oli ihana paikka rauhottua!

  8. Ohhoh! Olen ihan unohtanut vastata teidän kommentteihin!!Sarah: Joo, jotain kummaa siinä teleportissa on?! En herännyt taaskaan Borneolta :/ No kesällä sitten voidaan yhdessä syödä hedelmiä puistossa ja nauttia drinksut kaupungin kattojen yllä!B: Eikö! Tosi kiva että tekin menitte sinne :)Absolutely white:Mulle Aasia on kanssa tosi rakas!Se on vaan niin erilainen ja mielenkiintoinen! Mulle Bali ei ole jollain lailla ikinä kolahtanut. Nään vaan silmissäni ne känniset aussit, vaikka onhan siellä upeitakin pakkoja, Gilit ja Uluwatu :) Borneo on ihan tosi upea! En ole käynyt siellä Indojen puolella, mutta Malesian puoli oli ihan mahtava!Saija: Kiitos! Joo, pääsisipä itsekin jonnkein reissuun!Walk This way: Joo, Toba oli ihana paikka rauhottua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*