Lahjastressiä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tästä asiasta minulla on myös hyvin omakohtaisia kokemuksia, sillä suuni on alkanut väpättämään kun paketista ei tullutkaan sitä mieluista yllätystä, vaan jotain ”luovempaa”. Tiedän, me naiset olemme ongelmallinen laji, sillä me sanomme että me emme tarvitse mitään, mutta se ei pidä sitten oikeasti ollenkaan paikkaansa. Jokainen, ja varsinkin nainen, haluaa joululahjan. Älkää siis uskoko tyttöystäviänne tai vaimojanne, he odottavat paketteja.

No millaisia paketteja sitten? Ymmärrän täysin, että joululahjojen osto tässä kaikessa materiamössössä on todella vaikeaa. Trendit vaihtuvat kiivaampaa tahtia mitä edes tehtaat ehtivät puskea tavaraa ulos (kuulostaapa karulta). Tämän takia pysyisin jollain lailla klassikoissa ja ajattomissa valinnoissa sekä kurkkaamaan sen toisen puoliskon Pinterestin whislistin. Kyllä, nykynaisella on unelmalista digimuodossa, ei paperilla. Vaikka ei ihan samaa asiaa kaupasta löydy mitä unelmalistalta, ideoita voi varmasti saada. Ihan turhaahan näitä listoja ei tehdä. Omaltani löytyy kaikkea kattiloista koruihin ja kynttilöihin. Yleensä tosin eniten pidän yhteisistä hetkistä ja sen takia mieluummin toivon jouluisin vaikka kaupunkilomaa.

Yksi asia mikä on ainakin minulle suuri no no on teknologia. En halua yhtäkään kovaa pakettia mikä sisältää mitään teknologista härpäkettä. Ne lahjat ovat minusta persoonattomia tai kylmiä ja uskon, että moni muu nainen on samalla linjalla mitä minä. Mieluummin vaikka hemmottelupäivä hoitolassa kuin tabletti. Totta kai on eri asia jos toinen haluaa saada vaikka uuden kameran, mutta spontaanina lahjana olisin hivenen varuillani näiden kovien pakettien kanssa.

indiedays3

Yksi asia mikä olisi ainakin minulle mieleen, olisi apu keittiöremontin suunnittelussa. Tällaiset projektit ovat ainakin minulle sellaisia missä tarvitsisin apua, niin jos saisin jonkun asiantuntijan kotiini suunnittelemaan ja mittailemaan, olisi remontti varmaan jo nyt tehty. Eli lahja voi olla jotain hyvin käytännönläheistäkin. Ei pelkästään koruja ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi kunnon lahja on parempi kuin kolme jotainsinnepäin-lahjaa. Meillä on kotona sovittu näin monta kertaa, että vähemmän on enemmän. Eli en halua antaa enkä saada montaa pientä lahjaa, vaan yhden minkä oikeasti haluan ja tarvitsen ja minkä myös vuosien päästä muistan. Usein huomaa ihmisten ostavan nytvainäkkiäjotain– lahjoja, kun luovuus ja aika loppuu kesken. Sen takia mieluummin suosisin erilaisia palveluita tai vaikka yhteistä tekemistä.

Olisi kiva kuulla mitkä ovat teille niitä mieleisiä paketteja – eli koruja vai kattiloita?

You may also like

9 Comments

 1. Minun mieheni on vihdoin 18 vuoden jälkeen uskonut, että kun sanon, etten halua yhtään lahjaa, todella tarkoittaa juuri sitä. En halua halpoja enkä kalliita lahjoja, minulla on ihan kaikki mitä tarvitsen ja kaikki siihen lisää on liikaa. Koulutus kesti tuskallisen kauan!

  1. Hih, erikoinen nainen, mutta ymmärrän.

   Tällä tarkoitan juuri sitä, että en halua yhtään sellaista lahjaa jota en oikeasti tarvitse. Tuntuu, että kaikki nurkat ovat jo täynnä ja jos joku antaa lahjan mitä ei oikeasti tarvitse, niin mitä sille tehdään? Olen ehkä hivenen taikauskoinen näissä jutuissa, niin en uskalla antaa lahjaa pois, joten sen takia haluan vaikka kukkia mieluummin kuin lisää kirjoja tai villasukkia tai näitä luovempia lahjoja kuin esimerkiksi.

   Paras lahja viime vuonna taisi olla pâtisserie-kurssi :)

 2. Elämä nykyään kaikilla, niin itseni mukaan lukien, on niin hektistä ja kiireistä, että paras lahja on antaa aikaa. Esim. hemmottelu kylpylässä, kasvohoito, tai ihan yksinkertaisuudessaan leffalippu, parin tunnin lasten vahti vuoro että vanhemmat ehtii vetää henkeä..
  Ei sen lahjan aina tarvitse olla luksusta ja glamouria ollakseen täydellinen.

  1. Yep, yhteinen tekeminen on kiva lahja. Tänä jouluna tosin toivoisin muutaman tunnin keittiöremonttikonsultaatiota. Koen jotenkin niin vaivalloikseksi tämän projektin aloittamisen ja tiedän että ilman osaavaa tekijää en uskalla sitä aloittaa.

   Uskon, lapsia meillä ei ole, mutta kaveripiirissä kylläkin ja vaikka miten ihania lapset ovatkin, on myös yhteinen aika niin tärkeää.

   Ei niin. Me ollaan itseasiassa kotona ostettu enemmänkin käytännöllisiä lahoja varsinkin jouluisin. Ja yhteinen aika on minulle se tärkein asia.

   1. Hei Sofie,

    Jos olette tekemässä keittiöremonttia Pariisissa, suosittelen lämpimästi Dartya. Vaikka Darty voi brändinä aluksi vaikuttaa halppikselta, on heidän valikoima todella suuri ja kun teimme omaa keittiötä, oli samalla suunnittelijalla työn alla useamman kymppitonnin design-projekteja. Eli saa joko edullista tai huippulaatua. Meidän keittiöstä tuli ihan täydellinen, ja sillä saatiin selkeytettyä todella paljon vanhan pariisilaisasunnon vinoja seiniä ja lattiaa. Dartylla tuntui olevan erinomainen osaaminen ja paljon ratkaisuja juuri hankaliin ja pieniin tiloihin.

    1. Ja siis keittiöremontin konsultaatio ja suunnittelu kuului hintaan ja jo ennen ostopäätöstä oli muistaakseni pari tuntia ilmaista neuvontaa. Mekin mietimme yhteensä useamman tunnin suunnittelijan kanssa miten olisi parasta edetä ja millainen värimaailma olisi hyvä.

 3. Olen varma, ettet tarkoittanut sitä, mutta mulla tuli tästä kirjoituksesta jotenkin hemmetin materialistinen fiilis. Viikonloppulomia, hemmotteluita…Mihin jäi villasukat ja suklaarasiat. Ehkä ne jäi niihin piireihin, joissa minä pyörin. Niihin, joissa joulussa merkkaa muuta kuin kalliita lahjoja (joita JOKAISEN naisen on saatava!!! Älkää miehet mutua vaan uskoko. Huoh.).

  1. Heippa, no en kyllä tarkoittanut. Juurihan pyysin keittiöremontin konsultaatiota enkä mitään luksuslaukkua. Villasukat saan joka joulu mummilta, niin kuin viimeiset 30 vuotta. Suklaarasioita tulee myös saatua, mutta pidän ne vähän niin kuin itsestäänselvyytenä.

   Olen pahoillani jos sinulle jäi tällainen fiilis, mutta se ei ollut tarkoitus.

   Tarkoitin tällä kirjoituksella sitä, että koen joulun olevan hullu kulutusjuhla ja ihmiset eivät oikeasti osta mitä toinen oikeasti tarvitsee (aikaa, apua…) vaan käyttävät rahansa johonkin ihan tyhjänpäiväiseen, esimerkiksi uuteen tablettiin kun eivät muuta keksi.

 4. Minä olen kiitollinen kaikista lahjoista vielä 18 vuoden jälkeenkin, ja mieheni mielestä joulu ei ole joulu, ellei saa edes yhtä kauniisti pakattua pakettia. Ja kun saamme Suomesta jouluvieraan hänelle hankimme yleensä vaatteita tai opiskelijaelämään sopivat bootsit. Ja näitä ‘joululahja’ hankintoja tulee ostettua jo ennen joulua kun sattuu hyvä kohdalle, vaikka se olisi sitten se i Pro… mikä ei ole ollenkaan tyhjänpäiväinen vanhan tilalle. ;) Itselleni toivon Eckhart Tollen Läsnäolon voima -kirjaa. (tätä suositteli myös Minttu Virtanen ;) Oikeasti iloitsen siitä ettei mun mies kuuntele muiden juttuja, vaan tehnyt aina omia päätöksiä silloin kun haluaa hemmotella läheisiään. Ja kyllä sen rahan pitää joulunakin kiertää, silloin se osaa myös tulla takaisin. Tätä asiaa moni materian pelkääjä ei vaan ymmärrä…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*