Lääkäri klikkauksen päässä

Kuinka moni teistä on ollut joskus sellaisessa tilanteessa, että lääkärissä pitäisi käydä, mutta kun aikaa ei oikein meinaa löytyä mistään? Olette toivoneet, että lääkärin kanssa voisi puhua puhelimessa ja avun saisi nopeasti lähtemättä mihinkään? Nyt lääkärin kanssa jutustelu sujuu vaivattomasti ja sen takia halusin kertoa teille tuttavani perustamasta yrityksestä, MeeDoc:sta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täällä Ranskassa olen joutunut muutaman kerran erikoiseen tilanteeseen kielimuurin takia lääkärissä käydessäni ja kun minulta on kysytty että olenko raskaana, niin erehdyksissäni olen sanonut että ”en tiedä” vaikka olisi pitänyt sanoa ”en ymmärrä kysymystä”. Siinä on ranskalainen lääkäri sanonut hyvin ranskalaisittain ”ooh la la” ja pyöräytellyt silmiään. Tällaisten kokemusten ja kielimuurin takia olen käynyt lääkärissä mieluummin Suomessa tai Hollannissa kuin Ranskassa. Nyt näitäkään käyntejä ei tarvitsisi tosin enää pitkittää, sillä lääkäri kun on kätevästi saatavilla sieltä missä olen.

meedoc4

Lapsiperheille tai muuten hektistä elämää viettäville, MeeDoc on loistava vaihtoehto kun apua on lähellä ja reseptin saa uusittua vaivatta lähtemättä mihinkään. Räntäsateeseen lähtemisen ja odotushuoneessa istumisen sijaan voi lääkärissä asioida kotoa kotitohvelit jalassa. Kätevää ja aikaa säästävää.

meedoc5

Miten lääkärissä käynti sitten tapahtuu modernimmin? Lääkärin kanssa voi käydä videopuheluita, lähettää viestejä ja kuvia. Konsultoinnin jälkeen lääkärin avulla saa hoitoa yleisimpiin sairauksiin tai vaikkapa vaivatta uusia reseptin. Itse olisin niihin silmäoireisiini tarvinnut nimenomaan tällaisen palvelun, sillä on ollut hyvin vaikea aina selittää, että kyse ei ole silmätulehduksista, vaan jostakin muusta.

Matkalaisia MeeDoc palvelee myös ympäri maailmaa ja Euroopassa reseptin saa lähimpään apteekkiin vaivattomasti puhumatta paikallisten lääkärien kanssa. Kun on kyse esimerkiksi ennalta tiedettävästä tulehduksesta tai iho-oireesta on helpompi asioida samaa kieltä puhuvan lääkärin kanssa niin välttyy kulttuurisista törmäyksistä ja saa apua nopeasti. Itse ainakin sen olen lomillani huomannut (Hollantia lukuun ottamatta), että lääkärissä asiointi on aina tietynlainen prosessi ja täynnä kulttuurisia eroja. Aikaa menee ylimääräiseen säätämiseen lomailun sijaan. Eli kun seuraavan kerran lomailette ja sairastutte, muistakaa MeeDoc!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miten sitten saatte yhteyden lääkäriin? Lataamalla sovelluksen App Storesta, Google Playsta tai selaimen kautta. Tämä huippupalvelu on saanut parhaan kuluttajapalvelun ja mobiilisovelluksen palkinnon, eikä suotta. Pääsette kokeilemaan palvelua  näin joulukalenterimaisesti koodilla avecsofie50 ja saatte konsultoinnin puoleen hintaan (17€). Suosittelen lämpimästi testaamaan, sillä jo pelkkä chattays lääkärinvastaanoton kanssa oli todella miellyttävä kokemus. Lääkäri – siellä missä sinäkin :)

You may also like

4 Comments

  1. Täytyy sitten vain varautua siihen, että matka/henkilövakuutus ei välttämättä korvaa tälläistä. Tai ainakaan enempää kuluja, kuin mitä syntyisi vsstaanotolta.

    1. En ole ihan varma missä vaiheessa ollaan, mutta MeeDocin sivuilta lueskelin, että he ovat neuvotteluissa etenemässä näiden asioiden kanssa. Kannattaa siis tarkistaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*