La Pepita

Yksi elämäni ravintoloista<3

Palataan hetkeksi Barcelonaan, sinne lempipaikkaani. Joskus viime syksynä yksi teistä ihanista lukijoistani vinkkasi minulle Instagramissa Barcelonaan mennessäni, että minne sinne kannattaa mennä syömään. La Pepita oli minulle uusi tuttavuus ja kävin siellä suurien sanojen saattelemana viime lokakuussa ensimmäisen kerran. Siitä lähtien se on kuulunut lempiravintoloihini.

La Pepita on pikkuruinen ravintola, jonne ei voi varata pöytää. Mutta pöytää odotellessa voi vaikka seisoskella kadulla cava-lasi kädessä ja jutella muiden herkkulautasia odottelevien kanssa. La Pepita ei ole mikään kallis piiperrysravintola, vaan enemminkin rennolla ilmapiirillä varustettu ravintola, jossa on todella hyvä ja luova keittiö. Esimerkkinä hintatasosta on, että kaksi ihmistä syö ja juo itsensä täysin ähkyiseen olotilaan reilusti alle sadalla eurolla. Vähän jopa harmittaa, että hintataso on niin alhainen, sillä sitä voisi nostaa kertaheitolla ainakin minun mielestäni.

La Pepita sijaitsee lähellä Gracian-asuinaluetta ja aivan Passeig de Gracian tuntumassa. Kävin siellä taasen syömässä viime kuussa Barcelonassa ollessani ja harvemmin oikeasti harmittelen, että miksi en saa samanlaisia makuja mistään muualta. En ole hirmuisen monessa paikassa nähnyt sellaisia makuyhdistelmiä mitä La Pepitassa.

Olin viime kerralla niin ähky ettei masuun mahtunut edes jälkiruokia.??!? Tarjolla olisi ollut popcorn jäätelöä tai tapenadella höystettyä suklaakakkua. Pääruoaksi söin vesimeloni gazpachoa, kalaa mansikoilla, argentiinalaista lihavarrasta, vaniljalla maustettua hanhenmaksaa… En nyt edes enää muista kaikkia lajeja, mutta siis hyvin söin :D.

Toivon todella, että seuraavalla Barcelonan matkallanne menette La Pepitaan, ette varmasti pety. Älkää jääkö siihen Ramblalle muiden turistien sekaan, sillä sieltä ei saa yhtään hyvää ruokaa, jota Barcelonassa muuten saa. Barcelona on itseasiassa myöskin lempikaupunkini näin ruokansa puolesta, vaikka luulisi sen olevan ehkä joku muu. Siellä ollaan todella kekseliäitä sekä viljatuotteet jää vähemmälle, joten masu täyttyy kasviksista, kalasta ja lihasta pastan tai perunan sijaan :)

You may also like

2 Comments

  1. Kiitos vinkistä, Sofié!

    Herkullisia kuvia.. ja katsellessa tulee melkeinpä nälkä. ;) Barcelona on vielä käymättä. Aina vaan joku toinen kohde, kuten Mallorca, on mennyt edelle.. Ehkäpä sitten seuraavalla kerralla vuokraamme sieltä pienen asunnon..

    -tiau

  2. Aion ottaa vinkistä vaarin, vaikka aikaisempi kommenttini sabotoitiin ilmeisesti oman vinkkini vuoksi. ;) Onneksi en ole herkkänahkainen..

    -tiau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*