Kuumeen ja sisustuskärpäsen kourissa

Olen ollut tämän viikon aika kipeänä ja samalla hyvin kiireiden Amsterdamissa ja sen takia, kun pääsin hotellille, en pystynyt kuumeisena muuta kuin kaatua sänkyyn. En yleensä ole ikinä kipeänä eikä kuume ole oikein estänyt ikinä tekemästä mitään, mutta tällä viikolla varmasti stressin purkautuminen johti siihen, että olin monta päivää kuumeessa ja vielä eilenkin oli minulla lämpöä. Yritin sen takia olla poissa tietokoneen edestä, että saisin vähän edes levätä. Nyt täällä tosin taas :)

Kävimme tällä viikolla katsomassa kotiamme kaksi kertaa ja tapaamassa sen omistajia. Koti on heille todella rakas ja he eivät välttämättä haluaisi sieltä edes muuttaa, joten heille on tärkeää, että kotiin muuttavat ihmiset, jotka pitävät siitä huolta. Ja mehän pidämme.

Kävimme katsomassa Amsterdamissa yli kahtakymmentä asuntoa yhteensä ja olemme onnekkaita, kun tuleva kotimme vastaa kaikkia toiveita. Se on hiljainen, keskeisellä alueella ja keskustan rautatieasema on lähellä, joten mieheni pääsee helposti lentokentälle. En vielä jollain lailla edes uskaltanut ottaa kodista kuvia, sillä minua pelottaa, jos jokin menee pieleen, niin kuin silloin maaliskuussa. Näette kodin sitten kun muutamme sinne.

Kotimme tulee olemaan loft-tyyppinen ja lasikattoinen (!!), joten tilaa ja valoa riittää sateisinakin päivinä. Neliöitä on paljon, niin kuin hollantilaisissa asunnoissa yleensä on verrattuna pariisilaisiin. Tuntuu jopa hivenen oudolta, että kohta meillä on taas tilaa kääntyä ilman että joku osa vartalosta kolahtaa ovenpieleen tai seinään.

Tila tosin ei tule täyttymään ihan meidän huonekaluilla, vaan minun vastuulleni jää tilan sisustaminen. Vaikka tilaa on, en sitä  halua täyttää, sillä nautin tilasta ja avaruudesta nyt kun sitä on. Ison keittiönpöydän ja tuolit, laiskanlinnan ja mattoja tosin on ostoslistalla, jotta tila tuntuisi kotoisalta. Joitain ideoita minulla onkin, mutta varsinkin ruokapöydän valitseminen tuntuu jokseenkin vaikealta. Ehkä teillä on joitain ideoita?

Kollaasiin olen kerännyt ideoita ja inspiraatiota, mutta kaikki muuttuu, kun näen ensin omat huonekaluni ihan eri tilassa ja ympäristössä. Tila on jokseenkin aika industrial-typpinen, niin sekin vaikuttaa aika paljon millaiseksi koti muotoutuu. Iih, enää kuukausi muuttoon ja niin paljon vielä tekemistä ja suunnittelemista.

You may also like

7 Comments

 1. Paranemisia! :)
  Minulle tuli heti mieleen Viiskulma -blogi, http://www.viiskulma.com/, jonka Ulla on juuri muuttanut valoisaan hieman industrial -tyyppiseen asuntoon Töölössä. Ehkä tiedätkin Ullan? Hänellä on ihana sisustustyyli, joten blogista saat varmasti inspiraatiota uuteen sisustukseen! Muuten on vaikeeta vinkata, kun asuntomme ei ole loft- eikä industrial -tyyppinen.
  Olen kuitenkin monesti katsonut kanadalaista Remppa vai muutto -ohjelmaa, ja siellä ihastunut industrial -tyyppisiin ruokapöytätuoleihin: http://www.jillianharris.com/love-list-vancouver-mary-calvin/.
  Onnea muuttoon!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  1. Heippa,

   Joo, tiedän Ullan ja heillä on aivan mieletön koti – kerrassaan upea. He osaavat niin kauniisti yhdistää pastellisävyt :)

   Kiitos linkistä ja vinkistä :)

   Kiitos, onneksi meillä ei ole ihan järkyttävää määrää tavaroita, joten muuton pitäisi sujua aika nopeasti.

   Kiitos!

 2. Hei, onnea uuteen tulevaan kotiin. Amsterdam on hurmaava . Mieluisan pöydän voisi saada parhaiten teettämällä. Itse kadun kun en siihen ryhtynyt kun pöydän uusiminen oli ajankohtainen .

  1. Heippa,

   sitä olen olen itsekin miettinyt, mutta kun tila on varmasti isoin mitä meillä tulee koskaan olemaan, niin se tuottaa ehkä eniten hankaluutta. Olen taas leikkinyt marmoripöytä-idella, mutta luopunut siitä taas kerran.

 3. Jännittävää nähdä uusi kotinne. Yhtenä dinner table ihastuksena minulla on Ilse Crawfordin Together table. Muutenkin pidän hänen ajatuksista ja suunnittelusta. Netflixissä on ihana dokumenttisarja suunnittelijoista: Abstraktio muotoilun taito, siellä Ilsen jakso sisustussuunnittelusta on inspiroiva, suosittelen. Omasta kodista löytyy Artekin 86 pöytä, jota rakastan suurena Alvar fanina :) Luin myös jostain sisustuslehden kolumnista, että jos haluat the pöydän, on se ehdottomasti juurikin tuo meidän pöytä, hykertelin ilosta. Ihana tilanne, kun saat ideoida ja pian myös nähdä ideat toteutettuna. Onnea uuteen kotiin ja pikaista paranemista!

  1. Heippa,

   no minua jännittää sinne muuttaminen. Elämä tulee olemana niin erilaista siellä, kun on tilaa ja rauhaa.

   Onpa hurmaava pöytä. Juuri tuollaista jatkettavaa pöytää etsinkin. Tilaa olisi vaikka viisi metriselle pöydälle, mutta niin ison pöydän hankkiminen tuntuu turhalta, sillä en usko, että tarvitsemme niin isoa pöytää tai että se tulee mahtumaan kovinkaan moneen tulevaisuuden kotiimme.

   Meillä oli myös tuo 86-pöytä kotona lapsena – se on varmasti loistovalinta :)

 4. Hei! Onnea tulevaan muuttoon ja hyviä sisustusinspiksiä tulevaan kotiinne! Loft lasikatolla kuulostaa vallan upealta.
  Ethnicraft Mikado pöytä on oma ihastukseni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*