Kukkasia lautasella ja vähän suussakin

Kesäherkuilla jatketaan. Nyt kun teillä monilla on varmasti jo lomat meneillään ja ilmatkin hellivät, niin mikäpä ei olisi ihanampaa kesäruokaa kuin tuoreet kasvikset suoraan grillistä? Itse en niinkään lihaa varsinkaan näin kesäisin syö, vaan grilliin eksyy mieluummin kasviksia ja hedelmiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suurimmat herkkuni taitavat olla grillattu artisokka, kesäkurpitsa sekä munakoiso, mutta maissia ei tietenkään saa myöskään unohtaa. Tämän kesän suosikkijälkiruokani on kumminkin grillattu banaani suklaalla täytettynä (tietenkin). Se on aika jännä juttu, sillä on aivan sama mitä sinne grilliin oikein laitaa, koska kun sen nostaa siihen lautaselle niin se maistuu aina aivan taivaalliselle. Jopa romainesalaatti saa aivan uuden käyttötarkoituksen näin kesäisin :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

munakoiso1 Kuvissa näkyvät grillatut munakoisot mozzarellan ja viikunoiden kera, joita tein muutama hetki sitten alkupaloiksi. Kukkaset olivat tietenkin myös syötäviä. Tietenkin.

Tarvitset:

Munakoisoa

Mozzarellaa

Viikunoita (grillattu persikkakin sopii mainiosti)

Rucolaa

Öljyä

Suolaa

Pippuria

Kevätsipulia

Kukkasia koristeeksi

Leikkaa munakoisosta viipaleita pitkittäissuunnassa. Nostele viipaleet grilliin. Sivele pintaan ölyjyä ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Anna munakoisojen paistua niin kauan kunnes pinta alkaa tummua ja reunat rapistua. Kun munakoisot ovat valmiit nosta ne tarjoiluastialle. Lado vähän rucolaa munakoisojen päälle, revi mozzarellaa salaatin päälle, siivuttele viikunoista pieniä siivuja ja koristele kukkasin. Nam!

You may also like

6 Comments

  1. Oijoi! Kiitos tästä loistavasta reseptistä, osui omiin herkkuihin kyllä :) Kokeillaan!Bloggasin kesäsaunojan vinkit, grillauksen jälkeen lauteille ;)http://www.haaveharrastaja.fi/

  2. Heippa!Ihana juttu, jos osui omiin mieltymyksiisi, suosittelen kokeilemaan!Kiitos vinkeistä!

  3. Kaunista!Olen itsekin ihastunut kukkiin ruoan koristelussa tänä kesänä. Ruusun terälehdillä koristeltua salaattia on syöty pari kertaa viikossa, ruoassa on ollut koristeena syreenin kukkia, horsman versoja ja kukkia, yrttien kukkia… Kaunista ja ihan maittavaakin.

  4. Kaunista!Olen itsekin ihastunut kukkiin ruoan koristelussa tänä kesänä. Ruusun terälehdillä koristeltua salaattia on syöty pari kertaa viikossa, ruoassa on ollut koristeena syreenin kukkia, horsman versoja ja kukkia, yrttien kukkia… Kaunista ja ihan maittavaakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*