Kuinka saisin rikki kookospähkinän?

Kesäisin syön oikeastaan vain erilaisia salaatteja. Kun on kuuma ei oikein mikään lämpöinen ruoka tahdo maistua. Tein eilen illalliseksi hedelmäisen salaatin. Eilen lautaselleni eksyi salaattisekoitusta, avokadoa, vesimelonia, hunajamelonia, tomaatteja, passionhedelmää, jättikatkaravunpyrstöjä ja saksanpähkinöitä.

Jälkiruoaksi söin tuoretta mangoa, puutarhamustikoita, vadelmia ja kirsikoita. Olisin halunnut laittaa sekaan vielä tuoretta kookostakin, mutta kookospähkinän avaaminen osottautui ylitsepääsemättömäksi esteeksi. Yritin kaikin tavoin, niin vasaralla kuin isolla veitselläkin, mutta ei. Kookospähkinät eivät millään halunneet lautaselleni. Ehkä kuviosaha olisi tähän hommaan passeli? Vinkkejä saa heittaa tännepäin tai muuten kookospähkinät saavat hoitaa kukkien virkaa keittiön ikkunalaudalla. Ei sekään kyllä huonolta jutulta tarkemmin mietittynä kuullosta :)

Nyt ylös, ulos ja lenkille ennen kuin suuntaan vielä aamujoogaan venyttelemään paikat vetreiksi! Olen innostunut oikein kunnolla tästä lenkkeilystä. Kiitoksen voin kyllä suunnata omille juoksuvalmentijelleni ja uusille Niken lenkkareilleni. Tämän viikon tavoite on juosta 50 km ja 20 km on tavoitteesta jo täynnä. Kyllä kesä on sitten vain niin ihanaa aikaa! Kesä, älä lopu ikinä!

You may also like

16 Comments

 1. Ihanan herkullista ja terveellistä! Enpä ole koskaan aukaissut kookospähkinää niin en osaa auttaa, mutta kerro kun selviää miten ne saa auki! :)
  Kirjoitin just itsekin juoksemisesta, oli kyllä ihanaa vaikka koko alkukesän olen juossut vain pakolla.

  Ai niin, päivitin blogini uuteen osoitteeseen ja hieman muutin tuota nimimerkkiäkin samalla. Toivottavasti sinäkin eksyt sinne jossain vaiheessa! :)

  1. Hih,taisin eilen luovuttaa niiden suhteen ja nyt ne koristavatkin kesäkodin ikkunalautaa:)
   Huomasinkin, että olet muuttanut,pitää yrittää vaihtaa tuo osoitteesi tuonne sivulle.. Juokseminen on kyllä niin ihanaa, hyvä me:)

 2. Ihanan herkullista ja terveellistä! Enpä ole koskaan aukaissut kookospähkinää niin en osaa auttaa, mutta kerro kun selviää miten ne saa auki! :)Kirjoitin just itsekin juoksemisesta, oli kyllä ihanaa vaikka koko alkukesän olen juossut vain pakolla. Ai niin, päivitin blogini uuteen osoitteeseen ja hieman muutin tuota nimimerkkiäkin samalla. Toivottavasti sinäkin eksyt sinne jossain vaiheessa! :)

 3. Luin tämän päivityksesi aamupäivällä ja koko päivän olen nyt lauleskellut tuota kookospähkinälaulua… kiitti ;)

  Ihanalta näyttää salaatti, voi kun itsekin viitsisin nähdä vaivaa ja tehdä kotona salaatteja useammin! Mutta minäkään en valitettavasti osaa kookospähkinän avaamisessa neuvoa… Isolla viidakkoveitsellä se kai onnistuisi, niinkuin elokuvissa! :D

  Ja upeaa, miten nopeasti olet päässyt juoksuvauhtiin, hienoa hienoa!! 50 km kuulostaa tästä aloittelijasta aivan huimalta, mutta toisaalta olenkin ihan rapakunnossa. Oma tavoitteeni on jaksaa käydä lenkillä muutaman kerran viikossa ja joka kerta hieman pidentää juoksemaani matkaa. Toivottavasti sitten syksyllä voisin osallistua kympille.

  1. Heh, mulla meni niin hermot niiden kanssa:)
   No mutta sullahan ois kaikkia ihania herkkuja varmaan Brysselin torit pullollaan!Nyt vaan kori käteen ja menet tukemaan paikallisen “Sorrin” toimintaa :)
   Niin, mähän on vähän niin kuin viidakon Sofie;)… Kookokset saa nyt jäädä tohon ikkunalaudalle, ne on nättejä kumminkin:)
   No en olisi muuten päässyt ellei mulla olisi kämppiksinä tuollaisia himourheilijoita! Asutaan siis kesäkommuunissa, joten tsemppareita löytyy :)
   Ja mun uudet Niket vaan rullaa eteenpäin:D Mutta pitää muistaa että ainoa liikunta jota olen tähänkin asti harrastanut on aerobista, joten ihan nollasta en siis lähtenyt. Hiljaa hyvää tulee, tsemppiä juoksuun ja salaatteihin :)

 4. Luin tämän päivityksesi aamupäivällä ja koko päivän olen nyt lauleskellut tuota kookospähkinälaulua… kiitti ;)Ihanalta näyttää salaatti, voi kun itsekin viitsisin nähdä vaivaa ja tehdä kotona salaatteja useammin! Mutta minäkään en valitettavasti osaa kookospähkinän avaamisessa neuvoa… Isolla viidakkoveitsellä se kai onnistuisi, niinkuin elokuvissa! :DJa upeaa, miten nopeasti olet päässyt juoksuvauhtiin, hienoa hienoa!! 50 km kuulostaa tästä aloittelijasta aivan huimalta, mutta toisaalta olenkin ihan rapakunnossa. Oma tavoitteeni on jaksaa käydä lenkillä muutaman kerran viikossa ja joka kerta hieman pidentää juoksemaani matkaa. Toivottavasti sitten syksyllä voisin osallistua kympille.

 5. Hih,taisin eilen luovuttaa niiden suhteen ja nyt ne koristavatkin kesäkodin ikkunalautaa:)Huomasinkin, että olet muuttanut,pitää yrittää vaihtaa tuo osoitteesi tuonne sivulle.. Juokseminen on kyllä niin ihanaa, hyvä me:)

 6. Heh, mulla meni niin hermot niiden kanssa:)No mutta sullahan ois kaikkia ihania herkkuja varmaan Brysselin torit pullollaan!Nyt vaan kori käteen ja menet tukemaan paikallisen “Sorrin” toimintaa :)Niin, mähän on vähän niin kuin viidakon Sofie;)… Kookokset saa nyt jäädä tohon ikkunalaudalle, ne on nättejä kumminkin:)No en olisi muuten päässyt ellei mulla olisi kämppiksinä tuollaisia himourheilijoita! Asutaan siis kesäkommuunissa, joten tsemppareita löytyy :)Ja mun uudet Niket vaan rullaa eteenpäin:D Mutta pitää muistaa että ainoa liikunta jota olen tähänkin asti harrastanut on aerobista, joten ihan nollasta en siis lähtenyt. Hiljaa hyvää tulee, tsemppiä juoksuun ja salaatteihin :)

 7. Olen rautasahalla sahannut kookospähkinän auki (joskus koetin heittää jopa parvekkeelta kiveykselle, ei toiminut…). Kookopähkinän avaamisesta on jopa oma sivusto http://www.howtoopenacoconut.com/

  Vieraille tarjoan tänään ison salaatin, johon tulee kanan lisäksi runsaasti hedelmiä ja vihanneksia; täydellinen hellepäivän ruoka.

  1. Hehe, mua niin harmitti kun mun kuviosaha on tällä hetkellä Vaasassa! Oho, onneksi kukaan ei ollut alla. Olen kerran makoillut puun alla ja viereeni tömpsähti kookospähkinä. Turvallisuussyistä en enää ota aurinkoa kookospähkinöiden lähettyvillä…

   Oi, kuulostaa ihanalta salaatilta! Hedelmäiset salaatit ovat kyllä sitä todellista kesäruokaa :)

 8. Olen rautasahalla sahannut kookospähkinän auki (joskus koetin heittää jopa parvekkeelta kiveykselle, ei toiminut…). Kookopähkinän avaamisesta on jopa oma sivusto http://www.howtoopenacoconut.com/Vieraille tarjoan tänään ison salaatin, johon tulee kanan lisäksi runsaasti hedelmiä ja vihanneksia; täydellinen hellepäivän ruoka.

 9. En tiedä mistä johtuu, mutta sun kommentit menee automaattisesti roskakoriini :((Hihi, kiitos linkistä!

 10. Hehe, mua niin harmitti kun mun kuviosaha on tällä hetkellä Vaasassa! Oho, onneksi kukaan ei ollut alla. Olen kerran makoillut puun alla ja viereeni tömpsähti kookospähkinä. Turvallisuussyistä en enää ota aurinkoa kookospähkinöiden lähettyvillä…Oi, kuulostaa ihanalta salaatilta! Hedelmäiset salaatit ovat kyllä sitä todellista kesäruokaa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*