Kotikuntoon sarja l Olohuone ennen remonttia

Avec Sofié Blog l Home in Amsterda l Nordic Interior

Kun ostimme kotimme, oli meille selvää, että pientä remonttia haluamme tehdä, jotta tavaramme mahtuvat paremmin kotiin. Vaikka kodissa on tilaa neliöissä, ei vanhoihin asuntoihin ole rakennettu kaappitilaa tarpeeksi. Meillä on niin paljon astioita ja kirjoja, että on pakko tehdä lisätilaa, jotta jokainen nurkka ei tursuisi.

Olimme jotenkin niin väsyneitä kaikesta muutosta ja pienistä pintaremonteista viime syksynä, että siirsimme olohuoneen vanhojen paneelien remontoimista ja kirjahyllyn rakentamista kevääseen. No kaikki tietävät, että miksi sen remontin tekeminen ei ikinä tullut ajankohtaiseksi keväällä. Nyt kun olemme taas asettuneet Amsterdamiin, päätimme laittaa kodin kuntoon talvea varten, että meillä olisi vihdoinkin jouluksi kaikki kunnossa.

 

Kotimme on vanha ullakko, niin avointa tilaa on paljon. Avoimen tilan hyödyntäminen on jollain lailla hankalaa, kun huonetta ympäröi ikkunat. Onneksi portaiden alle jää paljon tilaa, joten otamme vanhat paneelit pois seiniltä ja rakennutamme portaiden alle kapean kirjahyllyn ovilla. Nyt rappujen alla oleva tila on täysin hukkatilaa ja meillä on tarvetta saada kaikki kirjat pahvilaatikoista pois, joten hyötykäytän tilan näin. Olen aika onnellinen, että vihdoinkin parin viikon päästä viimeisetkin kirjalaatikot ovat purettu ja kotia saatu taas enemmän järjestykseen.

Avec Sofié Blog l Home in Amsterda l Nordic Interior

Olen siitä asti kun ostimme kotimme miettinyt, että mitä teen meidän olohuonoon portaille; maalanko valkoisella, mustalla vaiko hionko vaaleammaksi. Ihastelen mattamustia portaita kuvissa ja ne sopisivat tänne muutenkin hyvin. Mutta olisiko se sittenkin minulle liian raju muutos? Ideoita ja inspiraatiokuvia saa laitella tulemaan, jos teillä on jakaa hyviä porrasideoita. Nyt lähinnä olen ihastellut Our Grey Heavenin kuvia heidän mustista portaistaan.

Keväällä laitoimme kodin kuntoon Ranskassa, nyt taas Amsterdamissa. Kun ei tarvitse reissailla töiden takia ja on koko ajan kotona, tulee laitettua kotia kuntoon ihan eri lailla, kun siinä entisessä arjessa. Uskon, että jos pitäisi olla normaalin tapaan menossa, emme remontoisi tällä innolla koteja kuntoon.

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

4 Comments

 1. Kaipasin myos enemman sailytystilaa ja niinpa poistimme vaatekaappien ylapuolella olevat paneelit, joiden takana oli hurjasti tyhjaa tilaa. Sinne sopiikin loistavasti kenkalaatikoita, etenkin kun nyt syksylla en tarvitse kesakenkia. En tosin ymmartanyt miksi edelliset omistajat eivat kayttaneet tilaa osana vaatekaappia. Jossain vaiheessa aiomme teettaa uudet ovet, jotta tuo ‘uusi’ tila on ovien takana eika keraamassa polya.

  1. Heippa Elina,

   Sama täällä. tuntuu että joka paikka tursuaa tavaraa. Tiedetiin jo tänne muuttaessa että pientä remonttia pitää tehdä ja tilaa luoda. Ei olla vaan saatu aikaiseksi aiemmin.

   Eikö olekin ihanaa kun saa projekteja eteenpäin?

 2. Onpa ihana olohuone! Rakastan tuota tiiliseinää ja ihastelin ajan patinoimia portaita juuri tuollaisina, ehdotan ettet tekisi niille mitään. Ainakin kuvissa näyttävät tosi hyviltä, tuovat sellaista kivaa kontrastia uusille modernin pelkistetyille kalusteille.

  1. Kiitos paljon!

   Tykkään tästä myös paljon. Hollannissa oli itseasiassa paljon erilaisia ratkaisuja ja taloja ja sen takia asunnonetsintä olikin kaikinpuolin hauskaa puuhaa. Pääsi kurkistamaan niin jännittäviin koteihin.

   Olen itseasiassa päätymässä siihen ratkaisuun. Katselen nyt miltä ne näyttävät seinien kunnostamisen jälkeen ja mietin uudestaan.

   Kiitos kommentistasi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*