Koti

ja sen asukki.

Tiedän, että tänään tänne uuteen kotiini tulee paljon sellaisia lukijoita, jotka eivät ole minusta ennen kuulleetkaan. Sen takia ajattelin tehdä teille esittelyn ja samalla myös lupauksen, että kuka on näiden kirjoituksien ja kuvien takana. Eli kuka se Sohvi oikeasti on ja mistä se pitää ja mitä se tekee.

Sohvi on kirjoittanut blogiaan kolmen vuoden ajan ja siitä on tullut hänen elämäntapansa. Sillä välin kun muut katselevat televisiota tai tekevät muita harrastusjuttujaan, Sohvi kirjoittaa ja kuvailee. En katso televisiota lähes ollenkaan. Olen varmasti istunut viimeisen vuoden aikana maksimissaan kolme tuntia televisiota tuijottamassa.

Vaikka miten rakastankin matkustelua, on koti minulle kaikista tärkein paikka. Sinne pitää olla aina kiva mennä ja olla. Pienenä sanoin, että minusta tulee isona kotihiiri ja kai sellainen vähän olenkin. Koti rakentuu pikkuhiljaa, mutta varmasti. Tai kotini on itseasiassa koko ajan pienessä käymistilassa.

Sohvi on välillä vähän liian kiireinen, mutta sunnuntait se viettää siivoten ja blogijuttujaan kuvaillen. Sunnuntaisin myös pestään pyykit ja silitetään paidat. Pestään lattiat ja vaihdetaan lakanat. Vaikka blogin kautta joskus elämä näyttää aika pinnalliselta ja kliiniltä, mutta ihan oikeaa arkea elän minäkin. Arkiset askareet ovat oikeasti todella hyvää terapiaa.

Aamukahvi on must. Sitä ei skipata. Se on se arjen rauhoittumishetki ja pieni luksus kun maitovaahto vaahdottuu itsestään ja kahvikone lämmittää kahvikupin. Iltateetä ei myöskään unohdeta. Kahvia juodaan maltillisesti ja teetä lipitetään pitkin päivää.

Kesäihmiselle nämä syksyt tuntuvat aina välillä vähän haikeille, mutta onneksi sitä synkkyyttä ja pimeyttä valaisemaan voi laittaa kynttilän jos toisenkin. Tänä syksynä tosin sitä valoa lähdetään hakemaan myös maailmalta, sillä Sohvia kutsuu kaason tehtävät Barcelonassa, niin joulu ja uusi vuosi menevätkin ystävänsä ensi kesän häitä järjestellessä ja hääpaikkoja katsastellessa. Sohvi yrittää muutenkin karata aina välillä muille maille ystäviä katsomaan, sillä moni kun niistä rakkaista ystävistä ovat muuttaneet pimeyttä karkuun valoisimpiin maisemiin ja työkaverit kun on ripoteltu sinne tänne, niin yöpaikkoja löytyy lentomatkan päästä.

Sohvi ei ole rantalomailija, vaan kaupunkilomailija. Lempikaupungit löytyvät Pariisista ja Barcelonasta. Onneksi näissä kummastakin kaupungista löytyy varma tukikohta minne mennä kun matkakuume alkaa nousemaan. Seuraavaksi Sohvi lentää tosin Kööpenhaminaan työkaveriaan moikkaamaan :)

Sohvi on todellinen sokerihiiri. Sillä ei herkkujen suhteen ole limittiä. Se syö toistekin karkit pyytämättä. Kakkuja ja leivoksia se voi syödä niin paljon kun on vain tarjolla. Tästä tavastaan totta kai se joskus kokee vähän huonoa omaatuntoa, sillä ne sokerikuorrutukset totta kai kuorruttavat muutakin kuin leivokset.. Mutta näistä asioista ei enää oteta stressiä – mieluummin nautiskellaan kuin kiristellään.

Yksi asia mitä Sohvi rakastaa yli kaiken ovat ballerinat. Niitä pitää olla eri väreissä ja malleissa. Kevään tullen ne otetaan silkkipapereista ja laatikoista ja sujautetaan jalkaan. Syksyn tullen taas ne haikein mielin hyvästellään ja nostetaan katonrajaan odottamaan aurinkoisia päiviä ja ballerina-kelejä.

Yksi asia mistä Sohvi tietää olevansa todella etuoikeutettu, ovat upeat ihmiset hänen ympärillään. Sohvilla on paljon eri-ikäisiä upeita naisystäviä, jotka ovat hänelle kultaakin kalliimpia. Ystävät menevät aina kaiken muun edelle ja heidän ilot ja huolet ovat myös Sohvin. Heiltä opitaan ja opetetaan, niin työasioista kuin elämästä yleensä. Aina kun niitä asioita ei ole hyvä eikä helppo puntaroida yksin.

Toivottavasti te olette ja tulette viihtymään kanssani täällä uudessa kodissani. Niin kuin omakin kotini, on tämäkin vielä keskeneräinen, eli baby steps tämänkin asian osalta. Palautetta otan toki todella mielelläni teiltä.

Virtuaalihaleja ja -hymyjä!

P.S. Toivottavasti pidätte tänään ilmestyvästä printistäni.

 

 

You may also like

13 Comments

 1. Onnea uudesta blogikodista rakas <3 Hitsit, en ehtinyt lehtiosaston kautta aamulla, mutta tiedän NIIN mitä kautta kurvaan töitten jälkeen! Oon sinusta niin ylpeä!

  Haleja, C

 2. hei! ehdin jo hätääntyä kun blogiasi ei yhtäkkiä löytynytkään. vaikka pitkäaikainen lukija olenkin, oli tämä muutto jostain syystä mennyt ihan sivu suun :D hyvä että blogi jatkaa entiseen malliin! mainitsit häät Barcelonassa ja mielenkiintoni heräsi heti. Toivottavasti aiheen tiimoilta on tulossa paaaaljon postauksia, sillä itselläni on kanssa sellaiset edessä ensi vuoden syksyllä. ei tosin ihan Barcelonan kaupungissa, mutta Kataloniassa kylläkin, suomalais-katalaani häät! onko kaverillasi kanssa kansainväliset häät? toivottavasti en liikaa utele! joka tapauksessa kiitos kivasta blogista ja onnea uudelle alulle niin blogi-kuin tosielämässäkin :)

  Tuuli

 3. Kiitos herkullisesta blogista! Luen aina, kommentoin harvoin. Kuvasi ovat niin kauniita :) Minusta juuri oikealla tavalla “liian nättejä ja virheettömiä”, sotkua näkee omasta takaa ihan tarpeeksi! 

  Laura N.

 4. Olipas kiva esittely, vaikka mukanasi olenkin jo pitkään kulkenut eli sinänsä uutta “tietoa” ei tullut (eikä tarvitsekaan!). Heti kiinnostuin tuosta Köpiksen reissusta: itse varailin juuri lennot sinne viikonloppureissua varten parin kuukauden päähän, joten innolla odotan sinun kuulumisiasi sieltä suunnalta (siis jos ehdit sinne ennen minua) :-)

  – Emppu

   

 5. Oh no!! Niin, kerroin siitä vain oikeastaan juuri ennen muuttoani yhdessä postauksessa. Sen takia kannattaa seurailla FB:ssa, Instassa, Twitterissä tai Pinterestissä, niin näkee missä se Sohvi milloinkin on :)

   

  On tulossa! Ei ole kansainväliset häät, vaan pariskunta on ihan suomalainen. Minulla on dedis avecin suhteen viikkoa ennen häitä, joten vielä on aikaa :)

  Kiitos, uudet alut ovat aika jänniä :)

 6. Heippa!

   

  Kiva, että kelpaa :)

  Jokainen varmasti ymmärtää, että minunkin kotini on joskus (lue: usein) aika kaaoksessa, mutta en ole valmis jakamaan sitä teidän kanssa. En minäkään jaksaisi katsoa muiden likaisia astioita tai täynnä olevia pyykkikoreja, niitä kun on omasta takaa ihan tarppeeksi :)

 7. Kiva, että tykkäilitte :)

  Ehdin ennen sinua, sillä menen sinne ihan pikapuoliin :)

  Kirjoittelen sitten Köpiksen kuulumisia tänne blogiini kunhan kotiudun. Ihana jakaaniitä teille :)

 8. Heippa!

   

  Niitä on varmasti tulossa, kunhan tässä kaikelta ensihössötykseltä ehtii!

  Ihanaa alkuviikkoa :)

 9. Hei Sofie. Blogisi on kaunis ja kirjoitustyylisi mukava.

  Yhdestä asiasta minun on nyt kuitenkin pakko huomauttaa. Pahoittelen.

  Teksteihisi eksyy satunnaisen säännöllisesti kummallinen “vaikka – mutta”-rakenne. Esim. tässä tekstissä: “Vaikka blogin kautta joskus elämä näyttää aika pinnalliselta ja kliiniltä, mutta ihan oikeaa arkea elän minäkin.”  

  Vaikka ja mutta, toinen niistä on turha, valitse kumpi. Eli joko “Blogin kautta joskus elämä näyttää aika pinnalliselta ja kliiniltä, mutta ihan oikeaa arkea elän minäkin” tai  “Vaikka blogin kautta joskus elämä näyttää aika pinnalliselta ja kliiniltä, ihan oikeaa arkea elän minäkin.” Ei molempia. Muuten blogisi on täydellinen ;-)

  t. Hessu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*