Kolmen neidin illallinen

Kuvat ovat viime viikolta, jolloin tein hieman iltapalaa kahdelle upealle neitoselle. Kuvissa näkyy aika pelkistetty kattaus, mutta väriä kattaukseen tuo protea sekä vaaleanpunainen Essence-kaadin. Laseina minulla on tutut Essence-sarjaa olevat lasit ja niitä pöydässä on niin vedelle, valkoviinille ja kuohuvalle.

Lautasina kattauksessa on kesällä ostamani Villeroy & Bochin suorakaiteenmuotoiset lautaset joiden sarjan nimeä en valitettavasti muista. Onkos siellä ruudun toisella puolen jotain VB-keräilijää, joka osaisi auttaa? Olen nimittäin yrittänyt etsiä sarjaa niin kaupoista kuin Internetistä, mutta ikäväkseni en ole sitä löytänyt..

Salaattikulhona pöydällä on astiakokoelmani uusin tulokas, Carina Seth-Andersonin suunnittelema tarjoiluastia. Kyseinen salaattikulho on ollut jo pitkään toivelistallani, mutta vihdoinkin se täydentää pursuilevaa astiakokoelmaani. Tarjoilukulho on harjattua terästä, joten se sopii hyvin Iittalan Citterio-aterimieni  vierelle.

Esittelin teille vähän aikaa sitten ne hivenen värittömämmät astiani Iittala White Collection –postauksessani. Vielä olisi ne värikkäämmät aarteet esittelemättä eli pian saatte nähdä myös ne valkoisen keittiöni väripilkut. Väripilkkuja ei yleensä täällä blogissani näy, mutta kohta ne pilkut koreilevat täällä blogin puolella kaikessa väriloistossaan :)

 ______________________________________________________

The photos are taken last week, when I had dinner with two magnificent ladies. The table setting is quite simple, but my soft pink Essence pitcher and that protea flower bring some color to otherwise maybe a bit dull table setting. Glasses are from Iittala, and the collection is called Essence.

Plates are from Villeroy & Boch, which I bought few months ago. Unfortunately I don’t know the name for them and I have tried to search the name without success. So, if there’s someone who knows the collection, please let me know what it is.

The salad bowl is my newbie and is designed by Carina Seth-Andersson. That serving dish has been on my wishlist for a while and finally I bought it and now it completes my salad dish collection. The material of the dish is brushed steel, which makes it easy to combine with my Citterio cutlery for instance.

While ago I gave you a sneak peek to my Iittala collection in my Iittala White Collection-post. I still haven’t shown you the more colorful pieces of my collection but soon you’ll see some color spots in my blog. Have a nice Wednesday!

You may also like

66 Comments

  1. Heippa :)

   Ne ovat joko Stockmannilta, Sokokselta tai Anttilasta. Kävin itseasiassa kurkkailemassa servettirenkaita viime viikolla Stockalla ja siellä oli ihan todella surkea valikoima. Any ideas missä olisi parempi valikoima?

  1. Hih, kävin sen nimenomaan sieltä ostamassa :)
   Servettirenkaat ovat joko Stockmannilta, Sokokselta tai Anttilasta. Ne ovat ostettu tosin jo jokunen vuosi sitten..

 1. Tuo ihana kulho on juuri nyt Iittalan myymälöissä alennuksessa.Minäkin kyselen lautasliinarenkaiden historiaa, kauniit!

 2. Me saatiin tuo salaattikulho häälahjaksi <3 On todella upea!

  Charille tiedoksi, että Iittalan Iik-päivillä on tuota alennuksessa :)

  1. Oi, sinä onnekas ja lahjakas! Se on todella upea ja haluaisin myös sen toisen version siitä itselleni :)

   P.S. Ostin sen juurikin sieltä. Nuo Iittalan lehdistötiedotteet ovat vähän liian usein johdattaneet minut ostoksille :)

   1. Mä haluaisin myös sen toisen, mutta nykyisen asunnon kaappeihin ei enää mahdu enempää astioita. Pitää vaan olla tarkkana, ettei vahingossa poisteta valikoimista..

    1. Hihi, no meilläkin kaappeihin ei enää mahdu mitään ja eilen juuri mittailin seinää mihin ostan uuden astiakaapin. Jos ei ole tilaa, niin sitten sitä tehdään :)

     Löysin Pinterestistä hauskan mietelauseen vähän aikaa sitten ja mieleeni tuli tämä astiakeräily: “give me a museum and I fill it” :D

     1. Meilläkin ajatuksissa laittaa keittiöön lisää kaappeja, mutta homma vielä suunnitteluasteella, eiköhän toteutuskin hoidu melko pian ;)

      Loistava mietelause! :)

 3. Me saatiin tuo salaattikulho häälahjaksi <3 On todella upea!Charille tiedoksi, että Iittalan Iik-päivillä on tuota alennuksessa :)

  1. No eivät valitettavasti ole. Olisivatkin. Se MG on nimenomainen sarja jota itselleni pian haluaisin. Nämä olivat Stockalla kesällä alessa ja sen jälkeen en niitä ole ikinä enää nähnyt edes VB:n omassa myymälässä. Hmm. se on todella kummallista..

     1. No eipä musta nyt ollut ollenkaan apua :D sen verran voin vielä vinkata että V&B:n asiakaspalvelusähköpostin kautta olen saanut huippu hyvää palvelua tiedustellessani toisesta sarjasta.

 4. Iiiik ;)Vink, vink! Olen IIttalan lehdistötiedotteiden uhri :)Se on nyt hyvässä alessa, että kipin kapin kauppaan vain ;)

 5. Heippa :)Ne ovat joko Stockmannilta, Sokokselta tai Anttilasta. Kävin itseasiassa kurkkailemassa servettirenkaita viime viikolla Stockalla ja siellä oli ihan todella surkea valikoima. Any ideas missä olisi parempi valikoima?

 6. Hih, kävin sen nimenomaan sieltä ostamassa :)Servettirenkaat ovat joko Stockmannilta, Sokokselta tai Anttilasta. Ne ovat ostettu tosin jo jokunen vuosi sitten..

 7. Oi, sinä onnekas ja lahjakas! Se on todella upea ja haluaisin myös sen toisen version siitä itselleni :)P.S. Ostin sen juurikin sieltä. Nuo Iittalan lehdistötiedotteet ovat vähän liian usein johdattaneet minut ostoksille :)

 8. No eivät valitettavasti ole. Olisivatkin. Se MG on nimenomainen sarja jota itselleni pian haluaisin. Nämä olivat Stockalla kesällä alessa ja sen jälkeen en niitä ole ikinä enää nähnyt edes VB:n omassa myymälässä. Hmm. se on todella kummallista..

 9. Hihi, no se on aika erikoinen mutta pidän siitä silti. Se jakaa meillä kotonakin aika vahvasti mielipiteitä. Niihin olen tosin tokaissut, että se joka ei siitä pidä voi korvata sen paremmilla kukkasilla ;)

 10. Hihi, no se on aika erikoinen mutta pidän siitä silti. Se jakaa meillä kotonakin aika vahvasti mielipiteitä. Niihin olen tosin tokaissut, että se joka ei siitä pidä voi korvata sen paremmilla kukkasilla ;)

 11. Mä haluaisin myös sen toisen, mutta nykyisen asunnon kaappeihin ei enää mahdu enempää astioita. Pitää vaan olla tarkkana, ettei vahingossa poisteta valikoimista..

 12. sama ongelma. Mä olen halunnut tota kulhoa niin kauan kun se on ollut olemassa, mutta mutta… Me saatiin aikoinaan Paratiisi-sarjaa häälahjaksi, lemppari on edelleenkin ja meillä on 3 !!! kulhoa sitä sarjaa. Eikä mitkään aterimetkaan ole tuota harjattua terästä, joten melkein taidan jättää ostamatta, vaikka poskettoman edullisesti sen nyt saisikin.

  Kukkanen…. aivan hirveä. Tulee mieleen mehiläinen, eli pistämisvaara on ja suuri.

  1. Pidän tosi paljon astioista, mutta jollain lailla en ole koskaan uskaltanut ostaa kirjavia astioita.. Kunnes näin sinisen Korennon ja aloin miettimään sitä :)

   Kumpikin aterinsarjoistani on harjattua terästä, joten kippo sopii tänne meille hyvin. Ymmärrän tosin hyvin sen ettei sen yhdistäminen kiiltävien aterimien kanssa ole se kaunein ratkaisu. Se on nyt kyllä todella edullinen ja sen takia sen itselleni kaappasinkin :)

   Hahah, no ei se nyt noin kamala voi olla :)

 13. sama ongelma. Mä olen halunnut tota kulhoa niin kauan kun se on ollut olemassa, mutta mutta… Me saatiin aikoinaan Paratiisi-sarjaa häälahjaksi, lemppari on edelleenkin ja meillä on 3 !!! kulhoa sitä sarjaa. Eikä mitkään aterimetkaan ole tuota harjattua terästä, joten melkein taidan jättää ostamatta, vaikka poskettoman edullisesti sen nyt saisikin.Kukkanen…. aivan hirveä. Tulee mieleen mehiläinen, eli pistämisvaara on ja suuri.

 14. Kaunis kattaus. Mä postailin just hetki sitten samaisesta kukasta, protea nimeltään. Mäkin tykkään siitä! Mun mielestä se on niin jännä ja erilainen ja sopii pelkistettyyn sisustukseen kuin nakutettu. :)

  1. Heippa!

   Kurkkailinkin kukkaasi ja hän näyttää myös hyvin kauniilta yksilöltä :))

   Meille se sopii paremmin kuin mikään. Koristaa pelkistettyä sisustusta kivasti sekä kestää pitkään huonosta hoidostakin huolimatta :)

 15. Kaunis kattaus. Mä postailin just hetki sitten samaisesta kukasta, protea nimeltään. Mäkin tykkään siitä! Mun mielestä se on niin jännä ja erilainen ja sopii pelkistettyyn sisustukseen kuin nakutettu. :)

 16. Hihi, no meilläkin kaappeihin ei enää mahdu mitään ja eilen juuri mittailin seinää mihin ostan uuden astiakaapin. Jos ei ole tilaa, niin sitten sitä tehdään :)Löysin Pinterestistä hauskan mietelauseen vähän aikaa sitten ja mieleeni tuli tämä astiakeräily: “give me a museum and I fill it” :D

 17. Pidän tosi paljon astioista, mutta jollain lailla en ole koskaan uskaltanut ostaa kirjavia astioita.. Kunnes näin sinisen Korennon ja aloin miettimään sitä :)Kumpikin aterinsarjoistani on harjattua terästä, joten kippo sopii tänne meille hyvin. Ymmärrän tosin hyvin sen ettei sen yhdistäminen kiiltävien aterimien kanssa ole se kaunein ratkaisu. Se on nyt kyllä todella edullinen ja sen takia sen itselleni kaappasinkin :)Hahah, no ei se nyt noin kamala voi olla :)

 18. Heippa!Kurkkailinkin kukkaasi ja hän näyttää myös hyvin kauniilta yksilöltä :))Meille se sopii paremmin kuin mikään. Koristaa pelkistettyä sisustusta kivasti sekä kestää pitkään huonosta hoidostakin huolimatta :)

 19. No eipä musta nyt ollut ollenkaan apua :D sen verran voin vielä vinkata että V&B:n asiakaspalvelusähköpostin kautta olen saanut huippu hyvää palvelua tiedustellessani toisesta sarjasta.

 20. Hello Sofié, it looks lovely :) I like settings like this, where only a few selected things give out colour (but I must say, I also like wildly colourful settings, but that must be properly thought out and fit to each other).
  I checked the Villeroy & Boch, could it be the collection “Cera”? Here is a link:
  http://shop.villeroy-boch.com/de_de/gedeckter-tisch/geschirr-1/metropolitan/cera.html
  Btw, if you like nice blogs with beautiful settings and pics, Vera’s blog might be something for you. Her text is in German, but she gives English hints and just the photos are already so nice. Also, she links to some lovely shops she herself buys at. So, if you like, check her out:
  http://www.nicestthings.com/
  It’s just that whenever I am on your blog, I am reminded of her and vice versa :) There is some similar beauty on both sides.

  Simone**

  1. Guten morgen Simone!

   Thanks :)

   Aww. I’m so fortunate to have readers like you who try to help me. It’s not Cera or Modern Grace and I’m out of options at the moment :(

   Thanks for the tip. It doesn’t actually matter that the blog is in German because Ich habe 5 jahren deutch gelernt im schule. So I understand it pretty well. I actually read your posts in german to keep up the language :))

   Have a nice day Simone :)

 21. Hello Sofié, it looks lovely :) I like settings like this, where only a few selected things give out colour (but I must say, I also like wildly colourful settings, but that must be properly thought out and fit to each other).I checked the Villeroy & Boch, could it be the collection “Cera”? Here is a link:http://shop.villeroy-boch.com/de_de/gedeckter-tisch/geschirr-1/metropolitan/cera.htmlBtw, if you like nice blogs with beautiful settings and pics, Vera’s blog might be something for you. Her text is in German, but she gives English hints and just the photos are already so nice. Also, she links to some lovely shops she herself buys at. So, if you like, check her out: http://www.nicestthings.com/It's just that whenever I am on your blog, I am reminded of her and vice versa :) There is some similar beauty on both sides.Simone**

 22. Guten morgen Simone!Thanks :)Aww. I’m so fortunate to have readers like you who try to help me. It’s not Cera or Modern Grace and I’m out of options at the moment :(Thanks for the tip. It doesn’t actually matter that the blog is in German because Ich habe 5 jahren deutch gelernt im schule. So I understand it pretty well. I actually read your posts in german to keep up the language :)) Have a nice day Simone :)

 23. Meilläkin ajatuksissa laittaa keittiöön lisää kaappeja, mutta homma vielä suunnitteluasteella, eiköhän toteutuskin hoidu melko pian ;)Loistava mietelause! :)

 24. Moikka!
  Olisikohan nuo lautaset VB:n Pi Carré -sarjaa? Itse ostin niitä myös kesällä Stockalta ja kuuluvat muistaakseni heidän ravintoloille suunnattuihin sarjoihin. :)

  1. Heiiiii! Se on se! Kiitos niin paljon :))))!!

   Siis muistin sen, että se muistutti minua Pierre Hérme macaronseista! Eli ei menty kauas. Sokerin kauttahan sitä nämä asiat muistetaan ;)

   Kiitos vielä Jonna!

   PS. Sinulla/teillä on ihan todella visuaalisesti kaunis blogi! Jään mielelläni seurailemaan :)

 25. Moikka!Olisikohan nuo lautaset VB:n Pi Carré -sarjaa? Itse ostin niitä myös kesällä Stockalta ja kuuluvat muistaakseni heidän ravintoloille suunnattuihin sarjoihin. :)

 26. Kaunis kattaus, herkän rauhallinen tunnelma, jos siis vain poistaisi nuo kauheat iittala-merkit! Iittalan astiat ovat tyylikkäitä ja hyvänlaatuisia käyttöastioita, joissa on hinta-laatu-suhde kohdillaan. Eivät siis mitään keräilyharvinaisuuksia, joten ota nyt hyvä nainen pois nuo kauheat tarrat…

 27. Kaunis kattaus, herkän rauhallinen tunnelma, jos siis vain poistaisi nuo kauheat iittala-merkit! Iittalan astiat ovat tyylikkäitä ja hyvänlaatuisia käyttöastioita, joissa on hinta-laatu-suhde kohdillaan. Eivät siis mitään keräilyharvinaisuuksia, joten ota nyt hyvä nainen pois nuo kauheat tarrat…

 28. Heiiiii! Se on se! Kiitos niin paljon :))))!!Siis muistin sen, että se muistutti minua Pierre Hérme macaronseista! Eli ei menty kauas. Sokerin kauttahan sitä nämä asiat muistetaan ;)Kiitos vielä Jonna!PS. Sinulla/teillä on ihan todella visuaalisesti kaunis blogi! Jään mielelläni seurailemaan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*