Kokeilussa Oslo Skin Lab kollageenijauhe ja karu lähtötilanne

Avec Sofié Blog l Oslo Skin lab kollagen

Kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Oslo Skin Lab

 

Olen kirjoittanut ja puhunut ihostani teille blogini alkuajoista lähtien. Olen enemmänkin naisena, sellainen, jolle kaunis ja kuulas iho ja siitä huolehtiminen on tärkeämpää, kuin viimeistelty meikki puutereineen. Olen näissä ihoasioissa enemmänkin ranskalainen kuin ehkä perinteinen pohjoismaalainen, sillä minulle ihonhoito on lähtökohta kauniille lopputulokselle. Koska ihonlaatuni on kuiva ja hyvin ohut, näkyy siinä helposti auringon, stressin ja saasteiden tuomat vauriot. Sen takia yritän kaikin tavoin pitää ihostani parempaa huolta kuin mitä ehkä ikäiseni normaalisti.

Avec Sofié Blog l Oslo Skin lab kollagen

Ihoni rakenne on ulospäin todella hyvä. Minulla ei ole juurikaan näppylöitä tai mustapäitä, vaan iho on todella tasainen. Väriltään punapigmentin takia minulla on paljon pisamia, punaisuutta ja olen tumma varsinkin näin kesäaikaan. Talvella olen kalpea ja ihoni voi kuivassa ilmassa huonommin. Ihoni reagoi vahvasti eri vuodenaikoihin, lentämiseen ja ruokavalion muutoksiin. Kesäisin iho siis hehkuu, mutta talvella se on koppurainen. Jopa ihoni on sitä mieltä, että voisin olla talvikuukaudet jossakin kuumemmassa ja kosteammassa ilmastossa.

Avec Sofié Blog l Oslo Skin lab kollagen

Olen käynyt Pariisissa ollessa monta kertaa Visia-ihoanalyysissä kaupungin saasteiden takia. Jo ensimmäisen analyysin jälkeen oli selkeää, että minulla on paljon UV-säteilyn tuomia vaurioita, sekä kuivuudesta johtuvaa ryppyisyyttä. Paperin ohut iho ei siis pidä kovasta auringosta tai jatkuvista ilmaston muutoksista. Hyvät puolet ihossani taasen ovat, että ihohuokoset ovat kiinni, eikä minulla ole epäpuhtauksia juuri ollenkaan.

Avec Sofié Blog l Oslo Skin lab kollagen

Avec Sofié Blog l Oslo Skin lab kollagen

Ihonlaatuni takia olen ollut kiinnostunut kollageenivalmisteesta, joita olen nähnyt tuttavieni sekä blogikollegoideni käyttävän. Kun sain yhteistyöehdotuksen, että haluaisiko testata Oslo Skin Lab The Solution -kollageenijauhetta, en miettinyt kahta kertaa vastausta.  Paljon voi voiteilla ja seerumeilla tehdä, mutta halusin nimenomaan kokeilla, että mitä vaikutuksia sisäisellä hoidolla ihoon on.

Meillä jokaisella on kollageenia

Moni saattaa luulla, että kollageeni on lisäravinne, jota ei ole kehossamme luonnostaan, mutta meillä jokaisella on kollageenia kehossamme. Kollageeni on proteiini, joka suojelee ihoamme ja pitää ihomme rypyttömänä ja kimmoisana. Kollageenin pitoisuus alkaa laskea kolmenkymmenenvuoden jälkeen pikkuhiljaa ja neljänkymmenen vuoden jälkeen radikaalisti. Sen takia on tärkeää, että ihosta pidetään huolta aiemmin, ja muutoksilta ennaltaehkäistään. Kollageenijauhe on täten kuin vitamiini iholle, joka nautitaan sisäisesti.

Avec Sofié Blog l Oslo Skin lab kollagen

Avec Sofié Blog l Oslo Skin lab kollagen

Näin lisään kollageenijauheen ravintooni

Oslo Skin Lab -kollageenijauhe ei maistu miltään, joten sen voi helposti sekoittaa jogurtin tai puuron joukkoon. Itse olen laittanut jauheen nimenomaan useimmiten aamupuuron tai sitruunaveden joukkoon, mutta miksi ei sitä voisi laittaa myös jogurttiin tai vaikkapa aamukahviin.

Kolageenijauheella on myös ollut minun ajatusmaailmaani vaikutus. Koska olen joka aamu kaatanut pussillisen jauhetta heti aamusta puurooni, olen miettinyt myös siten muita syömisiäni. En ole esimerkiksi juonut kahvia enää niin paljoa, sillä miksi sabotoisin kuivaa ihoani kahvilla, jos yritän pitää siitä parempaa huolta nyt kollageenijauheen kautta? Olen myös alkanut juomaan enemmän vettä, sekä jättänyt esimerkiksi punaisen lihan ja alkoholin melkeinpä kokonaan pois ruokavaliostani joulukuun jälkeen.

Kesälomalla en niinkään katsonut milloin söin ja join myös alkoholia, mutta nyt olen taas normaalissa rytmissä ilman punaista lihaa ja alkoholia. Iho ei ole myöskään kesäkuukausien jälkeen niin alttiina auringolle, vaikka tosin näytön valolle kylläkin.

Lähtötilanne

Raportin pisteytys menee niin, että se antaa luvun suhteessa saman ikäisiin ja samaa sukupuolta oleviin. Mitä lähempänä on 100%, sen parempi. Toki kaikki arvot eivät voi olla lähellä 100% sillä on selvää, että jos minulla ei ole rasvainen iho ollenkaan, ryppyjä kehittyy helpommin. Sen takia minulla on todella puhdas iho, mutta silmienympärillä näkyy paljon ryppyjä koska minulla ei ole rasvakerrosta suojaamassa ryppyisyydeltä.

Niin kuin kuvastani näkee, ovat ihoanalyysin kuvat aika karua katsottavaa. Olin itsekin vähän suunniltani, kun näin tulokset. Tiesin tosin, että mitä tulossa on, sillä Pariisissa kävin samassa analyyseissä muutaman kerran vuodessa.

Avec Sofié Blog l Oslo Skin lab kollagen

Ihoni koostumus on hyvä, mutta muuten kaikilla eri osa-alueilla minulla on käytännössä petrattavaa. Pariisin ajoilta olen saanut myös ryppyjä paljon lisää ja luulen, että testituloksiin vaikuttaa viime talven ja kevään stressi työstä ja asunnosta. Tein paljon töitä koko kevään ja etsin asuntoa kuumeisesti, jonka takia istuin paljon koneella ja nukuin huonosti. Sen takia ryppyjä varmasti tuli enemmän ja iho oireili muuton ja työmäärän takia negatiivisesti.

Auringon vauriot eivät sinällään yllätä. Olen tietoinen sukuni ihon haasteista ja meillä ei ole aknea, mutta ihosyöpää ja altistusta sille kylläkin. Minulta käytännössä puuttuu suojakerros omalta iholtani aurinkoa vastaan. Ohut iho on kauniin kuulas, mutta auringon kanssa ihotyyppi on todella hankala.

Seuraavaksi

Olen syönyt kollageenijauhetta nyt kesäkuun alusta ja syön vielä muutaman kuukauden, ennen kuin julkaisen teille tulokset. Olen taas normaalissa rytmissä niin kuin toukokuussa, niin ihon ja elämänmeno on samanlaista kuin testijakson alussa. Olen odottanut tätä niin paljon, sillä ystäväni ovat saaneet upeita tuloksia aikaan kollageenijauheella, joten odotukset ovat korkealla.

Alekoodi

Sain Oslo Skin Labin yhteistyön johdosta teille alekoodin, mikäli siellä joku minun laillani haluaa hoitaa ihoa sisäisesti. Koodilla SOFIE saatte ensimmäisestä pakkauksesta jäseneksi ryhtyessä 65% alennusta ensimmäisen The Solution -kollageenipakkauksen hintaan 12,50 € ja sen jälkeen normaalisti 35,70 €.

 

 

You may also like

3 Comments

 1. Kaikista bloggareista olisin luullut, että sinä et lankea ja mainosta kollageenijauheita. Kollageeni pilkkoutuu ohutsuolessa proteiineiksi ja leviää ympäriä kehoa -ei vain esim.kasvoihin vähentäen ryppyjä. Korkeintaan se saattaa hieman kosteuttaa ihoa kokonaisvalteisesti. Kaikenlaiset kollageenijauheet, joita blogeissa kovin juuri nyt mainostetaan, ovat täysin hölynpölyä.

  1. Heippa Anna, ja kiitos kommentista. Olen lukenut paljon kokemuksia ja koska oman ihoni tunnen, halusin nimenomaan nähdä tulokset miltä ne omalla iholla oikein näyttävät.

   Strictly Stylen Hannan blogista voit lukea vielä valmistajan vastineen:

   The Solution ™ sisältää Verisol®-kollageenia, joka hydrolysoidaan (pilkotaan peptideiksi) patentoidulla menetelmällä. Verisol®-kollageenia on tutkittu useassa tutkimuksessa. Nämä tutkimukset vastaavat standardiltaan lääketieteellisiä tutkimuksia; ne ovat kaksoissokkoutettuja, satunnaistettuja ja plasebokontrolloituja. Ne ovat myös vertaisarvioituja ja julkaistu tunnetuissa lääketieteellisissä tietokannoissa:

   Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=verisol.

   Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23949208

   Dietary Supplementation with Specific Collagen Peptides Has a Body Mass Index-Dependent Beneficial Effect on Cellulite Morphology. Schunck M, Zague V, Oesser S, Proksch E. J. Med Food 2015 18(12):1340-8
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24401291

   Nämä julkaistut tutkimukset osoittavat, että elimistö voi hyödyntää käytössä olleella menetelmällä pilkotut peptidit alkuperäisessä muodossaan. Nämä peptidit stimuloivat ihosolujen omien rakennusaineiden, kuten kollageenin ja elastiinin, tuotantoa, mikä tasoittaa ryppyjä ja selluliittiä.

   Tässä linkki kommentteihin:

   https://www.hannavayrynen.com/beauty/44509/kokeilussa-kollageenijauhe-katso-tulokset/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*