Kevättä kupissa

Viherpeukalointiyritys numero 1000 ja 1. Yksi suurimmista toiveistani olisi se, että saisin joskus vielä oman kasvimaan. Vielä suurempana toiveena on tosin se, että saisin pidettyä kasvimaan asukkini myös elossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka muuten taidan kerätä ihan hyvät kodinhengetärpisteet, mutta näiden kasvien ja kukkien kanssa olen kaukana palkintopallilta. En tiedä miten se on edes mahdollista, mutta en vaan saa mitään pidettyä elossa. Sen takia olenkin puolittain jo luovuttanut ja suosin leikkokukkia ruukkukasvien sijaan.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuitenkin aina jonkun kivan kasvin eteen sattuessa tuppaan hairahtumaan ja ostan itselleni ruukkukasveja. Niin kävi taas ja nyt tuolla ikkunalaudallani nököttää kaksi kukkaa joiden nimiä en edes tiedä. Tämä tietenkin luo pieniä haasteita hoitamispuoleen, sillä nyt en edes tiedä miten voisin onnistua tässä projektissani.

Recently Updated514

Kirjoittelin teille viime viikolla ostamastani HAY:n Loop Standista. Kävin viikonloppuna Fredrikinkadun Pinossa etsimässä lisää valkoisia henkareita ständiini.. Niin kuin osasin jo arvata, olivat ne tietenkin loppuneet. Ihan tyhjin käsin en tosin lähtenyt, sillä mukaani lähti nuo HAY:n kauniit ruukut.  Ne sopivat olohuoneen ikkunalaudoille todella kauniisti. Vielä kun nuo kukkaset pysyisivät vain elossa ;)

____________________________________

Keeping my flowers alive: try number 1000 and 1. One of my biggest dreams is to have a little garden. Before I can even dream about having my own garden I should learn how to keep my plants and flowers alive. I don’t even know how it’s even possible that I can’t keep flowers alive. Therefore, I prefer cut flowers.

However, every now and then I forget the fact that I’m terrible gardener and I buy other flowers instead of cut flowers. It happened once again last weekend and before I even realized, I left the shop with flowers.

While ago I told you that I bought HAY Loop Stand and last weekend I tried to find those HAY Wire Hangers  (without success).  Instead of hangers, I came home with those HAY flowerpots. Those pots are quite nice – I hope they help me to keep my flowers alive ;)

You may also like

26 Comments

 1. Hyvää Huomenta Sofie.
  Minulla on aivan sama ongelma. Kodin osaan ja tykkään pitää siistinä ja osaan muuten “vaaditut” naisten osaamiset, mutten osaa pitää kasveja elossa. Itse ostan myös välillä ruukkukasveja, mutta sitten muutaman kuukauden jälkeen se on pakko heittää pois vaikka noudatan ohjeita. Itse haluaisin myös istutella ja kasvattaa vaikka mitä. Onnea kasvatuksessa. ♥

  1. Hyvää iltaa Emma :)
   Heh, “vaaditut naisten osaamiset” -elämmekö edelleen 60-luvulla :D?

   Sinulla kestää sentään kuukausia, minä puhun täällä maksimissaan viikoista.

   Niin minäkin. Minua niin harmittaa kun kaikki kasvit aina kuolee. Ostin vuosi sitten pienen yrttikasvattamon ja sillä yrttini pysyvät elossa :)

   Kiitos <3

 2. Hyvää Huomenta Sofie. Minulla on aivan sama ongelma. Kodin osaan ja tykkään pitää siistinä ja osaan muuten “vaaditut” naisten osaamiset, mutten osaa pitää kasveja elossa. Itse ostan myös välillä ruukkukasveja, mutta sitten muutaman kuukauden jälkeen se on pakko heittää pois vaikka noudatan ohjeita. Itse haluaisin myös istutella ja kasvattaa vaikka mitä. Onnea kasvatuksessa. ?

 3. Mulla on myös tuo Loop Standi mustana, ja muistan että joku varoitteli että henkarit jättävät helposti jälkiä maalipintaan. Mulla oli onneks ennestään Hayn niitä värikkäitä henkareita, jotka on päällystetty pehmeämmiksi ja ne eivät ainakaan ole vielä naarmuttaneet pintaa. (http://www.hay.dk/#/site/products/accesories/hangers osa kuvan henkareista siis niitä pehmeitä). Tosin meillä Loopissa roikkuu takit, jotka ovat painavempia ja senkin takia jännittää ne naarmut enemmän. Toisaalta ei mikään mahdoton ajatus maalata koko naulakkoa jossain vaiheessa uudella värillä jos se pinta tosiaan kärsii :)

  1. Hei Julia :)

   Kiitos varoituksesta, mietin tätä asiaa itsekin. Haluan vain että kaikki henkarit ovat samanlaisia ja valkoisia ja sen takia en ole edes miettinyt muita henkareita.

   Niin, standin pinta ainakin tuntuu siltä, että se on helppo maalata :)

 4. Mulla on myös tuo Loop Standi mustana, ja muistan että joku varoitteli että henkarit jättävät helposti jälkiä maalipintaan. Mulla oli onneks ennestään Hayn niitä värikkäitä henkareita, jotka on päällystetty pehmeämmiksi ja ne eivät ainakaan ole vielä naarmuttaneet pintaa. (http://www.hay.dk/#/site/products/accesories/hangers osa kuvan henkareista siis niitä pehmeitä). Tosin meillä Loopissa roikkuu takit, jotka ovat painavempia ja senkin takia jännittää ne naarmut enemmän. Toisaalta ei mikään mahdoton ajatus maalata koko naulakkoa jossain vaiheessa uudella värillä jos se pinta tosiaan kärsii :)

 5. Ikkunalaudalla vetää, siksi ne kuolee, ei se johdu sinun kasvatustaidoista :)
  Onko teillä parveketta? Mie laitan aina keväisin lasitetulle parvekkeelle kasvamaan pieneen koriin salaattia ja muutamia yrttejä. Ikean isoon saviruukkuun sitten herneitä, jotka muuten kasvaa ihan mukavasti parvekkeellakin! Ne vaan tuppaa sitten jäämään sinne koko talveksi… Mullat on ruukussa jäässä, rehut sentään sain leikottua pois :D

  1. Ok, sovitaan sitten niin :)

   No ei ole. Täällä keskustassa parvekkeet ovat harvinaista herkkua :(

   Onnekas olet kun sinulla on ihan oma parveke <3
   Jos en saa omaa kasvimaata, mutta parveke minun on kyllä joskus saatava :)

   Hah, jotenkin näen itseni toimimassa samoin-"kuka nyt talvella parvekkeelle katsoo."

 6. Ikkunalaudalla vetää, siksi ne kuolee, ei se johdu sinun kasvatustaidoista :)Onko teillä parveketta? Mie laitan aina keväisin lasitetulle parvekkeelle kasvamaan pieneen koriin salaattia ja muutamia yrttejä. Ikean isoon saviruukkuun sitten herneitä, jotka muuten kasvaa ihan mukavasti parvekkeellakin! Ne vaan tuppaa sitten jäämään sinne koko talveksi… Mullat on ruukussa jäässä, rehut sentään sain leikottua pois :D

 7. Heippa! Olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta en ole ennen kommentoinut. Pitääkin nyt kiittää ihanasta blogista. Täällä vierailu piristää aina päivää. :)

  Nuo kukat näyttävät mielestäni helmililjalta. Niitä (kuten kaikkia sipulikukkia) kannattaa kastella vain vähän ja pitää mahdollisimman viileässä paikassa, ei siis esim. kuuman patterin päällä. Muuten varret venyvät. Kukat voi laittaa yöksi vaikka jääkaappiin. Sipulit voi istuttaa maahan kukinnan loputtua, niin ne kukkivat taas seuraavana keväänä.

  Yleisesti ottaen kukat kuolevat monilla liian kastelun takia. Talvella pintamulta saa useimmilla kasveilla kuivahtaa reilumminkin ennen seuraavaa kastelua. Suomessa myös valo on hankalaa kasvien kannalta; esim. orkideoille sitä on talvella useimmiten liian vähän ja kesällä taas liikaa.

  T: Viime keväänä valmistunut floristi :)

 8. Heippa! Olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta en ole ennen kommentoinut. Pitääkin nyt kiittää ihanasta blogista. Täällä vierailu piristää aina päivää. :)Nuo kukat näyttävät mielestäni helmililjalta. Niitä (kuten kaikkia sipulikukkia) kannattaa kastella vain vähän ja pitää mahdollisimman viileässä paikassa, ei siis esim. kuuman patterin päällä. Muuten varret venyvät. Kukat voi laittaa yöksi vaikka jääkaappiin. Sipulit voi istuttaa maahan kukinnan loputtua, niin ne kukkivat taas seuraavana keväänä.Yleisesti ottaen kukat kuolevat monilla liian kastelun takia. Talvella pintamulta saa useimmilla kasveilla kuivahtaa reilumminkin ennen seuraavaa kastelua. Suomessa myös valo on hankalaa kasvien kannalta; esim. orkideoille sitä on talvella useimmiten liian vähän ja kesällä taas liikaa.T: Viime keväänä valmistunut floristi :)

 9. Hyvää iltaa Emma :)Heh, “vaaditut naisten osaamiset” -elämmekö edelleen 60-luvulla :D?Sinulla kestää sentään kuukausia, minä puhun täällä maksimissaan viikoista. Niin minäkin. Minua niin harmittaa kun kaikki kasvit aina kuolee. Ostin vuosi sitten pienen yrttikasvattamon ja sillä yrttini pysyvät elossa :)Kiitos <3

 10. Hei, joo olen nähnyt niitä siellä, mutta halusin käydä vielä Pinossa varmistamassa asian ennen ostoa. Kiitos vinkistä :)

 11. Hei Julia :)Kiitos varoituksesta, mietin tätä asiaa itsekin. Haluan vain että kaikki henkarit ovat samanlaisia ja valkoisia ja sen takia en ole edes miettinyt muita henkareita. Niin, standin pinta ainakin tuntuu siltä, että se on helppo maalata :)

 12. Ok, sovitaan sitten niin :)No ei ole. Täällä keskustassa parvekkeet ovat harvinaista herkkua :(Onnekas olet kun sinulla on ihan oma parveke <3 Jos en saa omaa kasvimaata, mutta parveke minun on kyllä joskus saatava :)Hah, jotenkin näen itseni toimimassa samoin-"kuka nyt talvella parvekkeelle katsoo."

 13. Hei Minttu!

  Kiitos kommentistasi :)

  Oi mahtavaa, ihanaa että minulla on ruudun toisella puolen floristi. Hoidan nyt kukkasia helmililjojen ohjeella ja jos onnistun pitämään ne elossa, niin se on ihan vain sinun ansiotasi.

  Niin, veikkaan että olen ollut vähän ylitunnollinen kastelija.. Orkideoja ostan aina monta kertaa vuodessa, mutta eihän niistä mitään tule :/

  Kiitos Minttu kukkavinkistä <3

 14. Hei Minttu!Kiitos kommentistasi :)Oi mahtavaa, ihanaa että minulla on ruudun toisella puolen floristi. Hoidan nyt kukkasia helmililjojen ohjeella ja jos onnistun pitämään ne elossa, niin se on ihan vain sinun ansiotasi. Niin, veikkaan että olen ollut vähän ylitunnollinen kastelija.. Orkideoja ostan aina monta kertaa vuodessa, mutta eihän niistä mitään tule :/Kiitos Minttu kukkavinkistä <3

 15. Heippa!
  Sinulla näyttää todellakin olevan nyppysissä kevään sipulikasveja, veikkaisin krookuksia. Ja komppaan edellisen floristin hoito-ohjeita, floristi kun olen itsekin. Sipulikasvien on tarkoitus kestää huoneenlämmössä vain pari viikkoa, joten älä lannistu jos kukat latistuvat nopeasti, vika ei ole sinussa! :)
  Kirjoitin juuri viime viikolla omaan kukka-alan blogiini kevään sipulikasveista, http://helmivillakko.blogspot.fi/2013/02/purkkisipuleita-vihdoinkin.html, jos kiinnostaa, käy katsomassa muutama esimerkki miten laittaa kevätkasveja esille. :)
  Terv. Erika

 16. Heippa!Sinulla näyttää todellakin olevan nyppysissä kevään sipulikasveja, veikkaisin krookuksia. Ja komppaan edellisen floristin hoito-ohjeita, floristi kun olen itsekin. Sipulikasvien on tarkoitus kestää huoneenlämmössä vain pari viikkoa, joten älä lannistu jos kukat latistuvat nopeasti, vika ei ole sinussa! :)Kirjoitin juuri viime viikolla omaan kukka-alan blogiini kevään sipulikasveista, http://helmivillakko.blogspot.fi/2013/02/purkkisipuleita-vihdoinkin.html, jos kiinnostaa, käy katsomassa muutama esimerkki miten laittaa kevätkasveja esille. :)Terv. Erika

 17. Ihanan valoisa postaus, niinkuin sulla aina – ne saa oikein hyvälle mielelle!

  Nuo kukat on narsisseja, ja koska ne on sipulikasveja, kastelua hyvin vähän (tyyliin ruokalusikallinen viikossa). Ne viihtyy viileessä, joten esim. ikkunam alla on hyvä, missä ne saa valoakin. Patterin läheisyyteen ei kannata laittaa. Narsissi on kerran kukkiva kukka, joten se kestää aikansa eikä huolta, ei ole hoitajan syy kun se sitten nuupahtaa :)

  Toivottavasti tästä oli apua :) Kiitos vielä ihanasta blogistasi, se on ehdottomasti yksi kärkisuosikkejani!

 18. Ihanan valoisa postaus, niinkuin sulla aina – ne saa oikein hyvälle mielelle!Nuo kukat on narsisseja, ja koska ne on sipulikasveja, kastelua hyvin vähän (tyyliin ruokalusikallinen viikossa). Ne viihtyy viileessä, joten esim. ikkunam alla on hyvä, missä ne saa valoakin. Patterin läheisyyteen ei kannata laittaa. Narsissi on kerran kukkiva kukka, joten se kestää aikansa eikä huolta, ei ole hoitajan syy kun se sitten nuupahtaa :)Toivottavasti tästä oli apua :) Kiitos vielä ihanasta blogistasi, se on ehdottomasti yksi kärkisuosikkejani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*