Keväinen kesäkurpitsakeitto

Olin viime viikolla vähän kipeä ja ei tullut ihan heti mieli syödä tartaria tai muuta kovin ranskalaista pöperöä. Täällä tosin törmää usein kesäkurpitsakeittoon, jota tuli sitten syötyä monta päivää viime viikolla. En ole Suomessa varmaan kertaakaan kesäkurpitsakeittoon törmännyt ja viime viikolla taisi olla ensimmäinen kerta kun sitä itseasiassa edes tein.

Tarvitset:

3 pientä kesäkurpitsaa

1 sipulin

2 valkosipulinkynttä

1 litraa vettä

Kasvisliemikuutio

Suolaa

Pippuria

Yrttejä

 

Pese kesäkurpitsat ja laita ne tehosekoittimeen. Silppua ne pieniksi palasiksi ja lisää ne kiehuvaan kasvisliemiveteen. Silppua sipulit ja käytä niitä hetkisen aikaa pannulla.  Kun kesäkurpitsat ovat pehmenneet, kaada ne siivilän läpi mutta älä kaada lientä pois. Laita kesäkurpitsasilppu tehosekoittimeen liemitilkan sekä sipulien kera. Soseuta sileäksi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää lientä sopivasti, mutta älä liikaa. Lisää suolaa pippuria ja yrttejä oman maun mukaan.

Minulla on tapana pitää juurestalkoita, jolloin teen isot kasat lastuja eri juureksista. Sen takia juureslastuja löytyy kotoa purkillisia ja niitä popsitaan sellaisinaan, salaateissa tai niin kuin nyt, keiton koristeena. Keitto on siis koristeltu rapeilla juureslastuilla lastuilla :)

You may also like

3 Comments

 1. Kuulosti hyvältä tuo keitto ja parasta, että ei kermaa, juustoa, ruokakermaa jne. Juureslastuista saisiko tarkennusta, uunissako, säilyvätkö kuinka?

   

   

   

 2. Heippa,

  jep, ei kermaa, ei maitotuotteita :)

  Jep, uunissa teen. Lastutan juurekset, laitan öljyä pellille ja lastut pellille, päälle syolaa ja pippuria :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*