kesäpäivä ja päivän kesä

Tällä viikolla ollaan nähty Helsingissä yksi ihana päivän kestävä kesä. Vaikka kaverit valittelevat sateesta, tietää ainakin, että tulee elokuussa sitten kantarelleja metsiin. Minulla on muutenkin aina ollut sellainen mielikuva, että kesäkuu on huono ja että heinäkuussa se Suomen kesä vasta alkaakin. Oli siten ihanaa saada nauttia Suomen kesästä parhaimmillaan keskiviikkona ulkosalla ja sandaalit jalassa.

Avec Sofié blog l Kesäpäivän asu

Sunnuntaina kirjoittelin teille aurinkovoiteista ja niiden tuomasta suojasta. Halusin palata tähän ajatukseen mikä meillä suomalaisilla on, että aurinkovoidetta käyttämällä ei päivety. Ja niin kuin kuvista näkyy, olen suhteellisen päivettynyt, vaikka aurinkosuojilla lotraankin. Olen toki hipiältäni aurinkomagneetti, mutta ilman suojaa en ulos lähde talvellakaan. Haluan vain antaa hyvän esimerkin siitä, että vaikka kävelen aurinkovoiteet iholla, niin päivetys tulee silti, vaikka ei rannalla makoilisi.

Jos minulla olisi joku asia mistä haluaisin puhua valistaa ihmisiä, olisi se nimenomaan aurinkosuojat. Olen tässä asiassa vähän jopa hysteerinen, mutta kyllä ihoa pitää hoitaa ihan ympärivuoden ja pitää huoli, ettei haitallisia säteitä tule meidän iholle. Aurinko on ihana, mutta kun se tekee niin paljon myös tuhoja.

Avec Sofié blog l Kesäpäivän asu

 

Avec Sofié blog l Kesäpäivän asu

Oletteko ikinä esimerkiksi katselleet espanjalaisten ja ranskalaisten saman ikäisten kasvoja ja miettineet että miten meillä suomalaisilla on niin paljon paremmat ihot? Minä saan jatkuvasti kuulla Ranskassa, että miten pohjoismaalaisilla ihmisillä on niin hyvät ihot ja vasta Ranskassa asuessani olen ymmärtänyt, että miten paljon saasteet ja aurinko vaikuttavat siihen. Vanheneminen ei minua haittaa, ryppyjä kuuluu tulla, mutta sen suurempia muistoja en iholleni halua.

Se on vähän sama, kun itse aina ihailen sellaista täydellisen suoraa hiusta oman säkkäräni vierellä, niin moni haaveilee päivettyneestä ihosta. Kaikkea kun ei voi saada ja minun on turha polttaa hiuksiani suoristusraudalla ja toisten on turha polttaa ihoa auringossa. Pitää vain olla tyytyväinen tähän mitä on ja pitää huolta siitä mikä on suotu.

Sunnies / Le Specs

Dress / Maje

Blazer/ Zara

Sandals / Naf Naf

Pictures: Lovely Mona

You may also like

3 Comments

  1. Itse omaan supisuomalaisen ihotyypin, eli jos ja kun lotraan aurinkorasvalla ei kalmankalpea ihoni todellakaan päivety, eli tässä asiassa meitä esimerkkejä löytyy kyllä moneen junaan… :)

    1. No voihan se noinkin olla, mutta jos ei ihoa suojaa, saa se haitallista säteilyä auringossa. Suomessa on tällä viikolla esimerkiksi ollut pahemmat UV-säteilyt mitä esimerkiksi Etelä-Ranskassa.

      1. Ihan samaa mieltä rasvojen tärkeydestä! Tärkeämpää suojata iho kuin olla ruskettunut! Mutta tanorektikkona olen eri mieltä siitä, että oletko sä päivettynyt Luulen että moni aurinkoon haksahtanut hakee selvästi tummempaa hipiää kuin sinulla. Enkä sano tätä siis pahalla, olet äärimmäisen fiksu kun suojaat ihosi – itse pyrin samaan (ja joo, en ole erityisen päivettynyt). Onneksi nykyään on itseruskettavat ja suihkurusketukset!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*