Kesäpäivä Billnäsin antiikkimarkkinoilla!

Lauantai-aamuna ei tullut nukuttua kovinkaan pitkään sillä herätyskello soi jo seitsemältä. Onneksi ei tarvinnut sentään töihin herätä vaan tiedossa oli ihana kesäpäivä Fiskarsin Billnäsissä. Billnäs sijaitsee noin tunnin ajomatkan päästä Helsingistä, eli juuri sopivan ajomatkan päässä kesäretkeä ajatellen. Olen Fiskarsissa käynyt ainakin kerran kesässä, jokusen kerran picnicillä ja nyt toisen kerran näillä antiikkimarkkinoilla. En nyt varsinaisesti keräile mitään antiikkia, mutta kauniita tavaroita on ihana hypistellä ja katsella, ja on niistä myös ihana unelmoidakin. Olen viljellyt tähän asiaan mummin sanontaa; vähän kuukaudessa, paljon vuodessa. Mitään antiikkisia huonekaluja kodistani ei löydy, astioita ja pikkutavaroita kylläkin. Poikaystäväni on hieman eri maata näiden asioiden kanssa, joten pitää kuunnella hänenkin mielipidettään sisustusasioissa. Mutta ehkä sitten joskus, kun olisi vaikka jokin ihana pieni kesämökki jota voisi sitten sisustella vähän romanttisempaan tyyliin. Miksipäs ei!

Puitteet näille Markkinoille on mitä mahtavimmat, sillä ne järjestetään vanhassa Fiskarsin veitsitehtaassa. Näytteilleasettajia on antiikkiliikkeistä ympäri maata ja myöskin Ruotsista. Tapahtuma on laajentunut vuosi vuodelta ja sinne on myös tehty ns.”ihana-piha”-osio ja myöskin vintagea on esillä vaatteiden, asusteiden ja korujen muodossa. Oli kyllä mitä ihanin päivä, aurinko paistoi ja saksofonin ääni kruunasivat koko päivän.

Billnäsissä järjestetään myös tulevana viikonloppuna kesätapahtuma, Huvila-sisustus ja sitten kahden viikon päästä siellä on rakennusmessut. Heinäkuun alussa siellä oli kädentaitomessut, minua harmittaa hirmuisesti etten päässyt paikalle silloin, ensi kesänä sitten :)

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*