Kesä on ihmisen parasta aikaa

Kesä on ihmisen parasta aikaa. Aurinko nousee aikaisin ja lämpöinen ilma ei katoa, vaikka aurinko niin tekisi. On aikaa ja energiaa tehdä niin paljon enemmän sellaisia asioita mitä talvella ei tule tehtyä. Vaikka olen Ranskassa suurimman osan kesästäni viettänyt, onni on ollut, että ystäviäni ja sukulaisia on täällä meillä vieraillut lähes joka viikko.

Aluksi pelkäsin, että miten ystävyyssuhteiden käy, kun muutan maasta, mutta tuntuu että tällä tavalla sitä viettää nimenomaan laatuaikaa ystävien kanssa, kun sitä on intensiivisemmin yhdessä silloin kun on. Moni kaveri on vieraillut Ranskassa itseasiassa aika tiuhaan tahtiin ja viime viikkoinen Kirpun vierailu oli jo hänen neljäs tämän vuoden puolella. Kiitos kun käytte täällä <3

Kesään on mahtunut paljon erilaisia hauskoja pieniä paloja ja ajattelin koota niitä yhteen postaukseen, sillä jokaisesta pienestä hetkestä, kun ei omaa postausta voi kirjoittaa. Köpiksen ja Sveitsin lisäksi tänä kesänä tuskin tulee enää reissattua, sillä ajattelimme lomailla ihan vain Etelä-Ranskassa. Tämä sopii tosin kotihiirelle oikein hyvin, sillä kun muuten on koko ajan menossa, niin on kiva jos lomalla ei tarvitse mennä minnekään auto- tai junamatkaa pidemmälle.

The hidden beaches of south of France

Kesä alkoi toukokuussa, kun rakas ystäväni C tuli vierailulle. Pidennetty viikonloppu rannalla ja auringossa on ollut ehdottomasti tämän kesän yksi ihanimmista. Rakkaiden ystävien kanssa, kun ei tarvitse edes välttämättä tehdä mitään – saa vain olla. Pysyttelimmekin meidän kotikylässä koko viikonlopun emmekä lähteneet poukamaa kauemmaksi koko aikana <3

Avec Sofié blog l Summer in France - kesä on ihmisen parasta aikaa

Ezen Chevre d´Or on monelle Etelä-Ranskassa vierailleelle varmasti tuttu näköalaravintola. Olen vienyt kaikki vieraamme sinne viimeisen vuoden aikana ja henkeäsalpaavat maisemat ovat kipuamisen arvoiset. Lindan kanssa meillä tosin kävi hivenen huono tuuri ja sen jälkeen en ole ravintolassa syönyt. Kirpun kanssa tosin vietimme viime torstaita ravintolan terassilla, mutta syömään menimme muualle.

Avec Sofié blog l Summer in France - kesä on ihmisen parasta aikaa

Olin aina luullut, että eskimo-jäätelötikku on nimenomaan se yksi ja ainoa Pingviini eikä se viittaa mihinkään tietynlaiseen jäätelömuotoon. Väärässä olin ja eskimo on ilmeisesti ihan yleinen käsite, eikä vain se Pingviini-jäätelötikku. Ranskassa tehdään pienistäkin asioista elämyksiä, myös eskimotikuista. Saimme valita omat maut ja kastaa tikkumme suosikkisuklaisiimme.

Avec Sofié blog l Summer in France - kesä on ihmisen parasta aikaa

Sohvin puutarhatonttuiluissa ja kukka-caseissa on nähty hyvin montaa erilaista tapausta. Pionit vaihtaa väriä ja ruusut kuolee päivässä. Mutta on ensimmäinen kerta kun mintun siemenistä on tullut sokerijuurikas :D. Olin ihmetellyt, että miksi mintun lehdet ei nyt oikein näytä mintulle ja pienillä maisteluilla ei ne oikein mintulle maistuneet. Pampulan mukaan minttuja on eri lajikkeita, joten ei hätää. Toissa viikolla Pampula tosin sattui kysymään, että olenko kasvattamassa porkkanoita. Ihmettelin, että mitä ihmettä se nyt sekoilee, minttua ja basilikaa siellä vain on. Sitten katsoin minttulaatikkoon ja koko ”minttuni” oli noussut ruukusta ylös ja muistutti sokerijuurikasta. Että näin. Ilmankos ne lehdet eivät maistuneet mintulta :D

Avec Sofié blog l Summer in France - kesä on ihmisen parasta aikaa

Vaikka Pariisi isoina annoksina ei ole minua varten, on se pieninä paloina ihana paikka. Kävin siellä muutaman päivän verran tämän kuun alussa ja yksi aamu heräsin jo varhain ja menin kotikadullemme (Rue Montrogueilille) juomaan aamukahvia jo seitsemän maissa. Se oli ihana hetki minun ja Pariisin välillä. Ilma oli lämmin, kahvia kupissa ja lempikatuni oli heräilemässä.

Avec Sofié blog l Summer in France - kesä on ihmisen parasta aikaa

Yksi ihanimmista asioista Pariisissa on nimenomaan käveleminen ja uusien paikkojen löytäminen. Vaikka Pariisista löytyy kivoimpiakin paikkoja kuin LPQ, menen sinne vain, että näkin edes vilauksen lempinäyttelijääni (Israelin siskoni) Natalie Portmania. Vielä ei olla samoille kulmille satuttu samaan aikaan, mutta ehkä joku päivä. Olen tämän asian suhteen toiveikas.

Avec Sofié blog l Summer in France - kesä on ihmisen parasta aikaa

Kun rakas ystäväni oli täällä kanssani viime viikolla, päätimme yksi ilta, että menisimme yölliselle uintireissulle. Mikä olikaan kesäisempää, kun mennä illan pimetessä lämpimään veteen uimaan. Minulle vesi tosin ei koskaan voi olla liian lämmintä ja meni ehkä hetki tai kaksi, kunnes uskaltauduin uimaan. Tämä yöuinti-konsepti tullaan toteuttamaan vielä useasti tänä kesänä :)

Avec Sofié blog l Summer in France - kesä on ihmisen parasta aikaa

Italia on tuossa ihan vieressä ja käyn siellä melkein kerran viikossa ruokaostoksilla. Siellä kun vain ne tomaatit ja muut ovat niin paljon parempia mitä täällä Ranskan puolella. Onni on, kun saa kauniin kokoelman kasviksia ja tomaatteja ruokapöytään. Kuka siinä enää kukkia tarvitsee?

Avec Sofié -blog / Montreux jazz festival in Switzerland

Emme ole Pampulan kanssa tänä kesänä vielä lomailleet yhdessä muuten kuin Sveitsissä. Sveitsin yhteinen lomaviikko oli tosin mitä ihanin. Rakastuin maahan ihan täydestä sydämestäni, ja Montreuxin festarit olivat kirsikka kakun päälle. Oi Sveitsi!

Avec Sofié blog tells about living in France with Scandinavian eyes

Tänä kesänä vietimme Fête de la Musiqueta Antibesissa, ja miten ihana ilta tuo olikaan. FDLM on vähän niin kuin ranskisten juhannus, mutta pääosaa näyttelee nimenomaan musiikki, eikä mikään muu. Voitte lukaista illasta enemmän täältä.

Avec Sofié blog / Midsummer blossoms and Maje cottons

En ole ollut kovinkaan juhannusihminen, mutta tänä vuonna järjestin Pampulalle juhannusyllätyksen ja pyysin hänen työkavereitaan meille juhlimaan. Hän ei ollut huomannut, että moni hänen ystävistään sattui olemaan Etelä-Ranskassa lomailemassa samaan aikaan, joten yllätykseksi minä kutsuin heidät meille grillijuhliin. Tästä yllätyksestä olen saanut paljon kiitosta.

Kesään mahtuu paljon erilaisia tapahtumia, mutta mikä minulle tekee kesän, on se nimenomaan ne pienet asiat. Yölliset uintireissut, päivät rannalla ja grillijuhlat – näistä on kesä tehty. Onneksi tätä kesää on vielä vähän jäljellä, niin ehtii kerätä vielä muutaman kesämuiston kesästä 2016.

You may also like

8 Comments

 1. Kauniita kesähetkiä!

  Näinä ikävinä hetkinä olen miettinyt juutalaistaustaasi vasten, että miltä tuntuu nyt asua Ranskassa. Kaikesta ikävästä huolimatta olet suhtautunut näihin asioihin todella kauniisti ja diplomaattisesti. Se on ihailtavaa.

  1. Kiitos :)

   No ei tämä tunnu tätä suomitaustaakaan vasten kovin kivalta. En siis harjoita mitään uskontoa, joten en ajattele näitä asioita uskonnollisesta näkökulmasta. Yksi parhaimmista ystävistäni on muslimitaustainen ja minulla on muutenkin aika kirjava ystäväpiiri. Enkä siis näe että nämä ihmiset ovat edes muslimeja.

   Moni juutalainen on tosin muuttanut näiden iskujen takia pois Ranskasta ja ymmärrän hyvin. Mikään iskuista ei tosin ole kohdistunut pelkästään heihin, vaan ihan tavallisiin ranskalaisiin.

   Olen toki kotona toivonut, että muuttaisimme Israeliin, sillä siellä olisi hyvät työmahdollisuudet kummallekin ja paikka on niin yltiövartioitu, että harvemmin tapahtuu mitään.

   1. Kiitoksia kivasta blogista ja erityisesti tunnelmallisista valokuvista ! Turvallisuusnäkökulmasta Israel on kyllä mielestäni kokonaisuudessaan huomattavasti Ranskaa hurjempi paikka. Ranskan hyvin ikävistä viime aikaisista tapahtumista huolimatta tuolla seudulla väkivaltaisuuksia on tapahtunut puolin sekä toisin jo vuosikymmenien ajan eikä levottomuuksille näy loppua.

    1. Heippa Emppu ja kiva kun pidät :)

     No itse ainakin turvallisuus julkisissa tiloissa Israelissa on eri tasolla mitä Ranskassa. Lnetokentällä on tarkastukset kilmoteria ennen ja vaikka se vähän ikävältä saattaa tuntua, Internetin käyttöä valvotaan todella rankalla kädellä. Itseäni se ei tosin haittaa jos datani imuroidaan turvallisuuden vuoksi.

     En muista oliko kyseessä Chirac, joka tämän muutti Ranskassa, mutta toivoisin että Ranskassa lentokentillä ja metroissa olisi enemmän valvontaa. Käyn kerran viikossa Nizzan lentokentällä eikä siellä ole turvallisuus muuttunut kahden vuoden sisällä millään lailla. Minusta se on surullista.

     Totta kai Israelissa on ollut levotonta, mutta yleinen fiilis on siellä paljon turvallisempi, kun poliiseja on joka kadun kulmassa.

  1. Kiitos :)

   Nyt täällä on hivenen liian kuuma jopa minulle, joten suosittelen syyskuuta . Eilenkin laitoin peittoni pakkaseen monen monta kertaa, että vähän viilentyisin :D

 2. Voi Sohvi näitä sun kuvia <3

  Kiitos, kun viet meidät aina aurinkoon. Olen ihan koukuttunut sun snäppiinkin...ikään kuin pääsisi itsekin sitä kautta reissun päälle nauttimaan Etelä-Euroopan tunnelmista :)

 3. Kesä on kyllä parasta aikaa. Mekään ei olla vauvan kanssa juuri kotona oleiltu, varsinkaan näteillä ilmoilla. Toisaalta, olemme me käyneet vauvelin kanssa myös sadepäivän piknikilläkin. Tänään nautittiin koko päivä Helsingin keskustasta ja kauniista ilmasta. Ihanaa kun ei tarvitse vauvallekaan pakata monen monituista kerrosta vaatteita, vaan voidaan vain mennä kesämekkosillaan. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*