Kehuja ja kiitoksia

[mittaustagi]

Milloin olet viimeksi kehunut jotain toista työstä, ulkonäöstä tai ystävällisyydestä? Tai kuullut kiitosta omasta tekemisestä tai vaikka hymystä? Me kaikki olemme erilaisia ja varmasti ainakin jossain asiassa kehumme ansainneet, mutta välillä kehujen antaminen ja miksi ei myös saaminen tuntuu vähän hankalalta. Doven brändifilosifia korostaa erilaisuutta ja aitoutta monessa mielessä ja siksi halusin ehdottomasti tehdä kaupallista yhteistyötä heidän kanssaan. En varmasti ole ainut joka ihailee Doven real beauty-kampanjointia joissa käytetään normaaleja naisia ja erinäköisiä  ja – kokoisia malleja? Dovelta on tulossa pian uusi tuotesarja josta näette ja kuulette varmasti pian lisää. Tämän blogiyhteistyön tarkoitus on tosin korostaa erilaisuutta ja aitoutta ja jakaa kiitosta ja kehuja :)

Olen blogini kanssa säästynyt suurimmilta ikäviltä kommenttiryöpyiltä ja saankin teiltä useimmiten rakentavaa palautetta, että jos on kirjoitusasussa vikaa tai jos olen sanonut asioita hivenen suoraan tai pahoittanut mieltä. Pidän teistä lukijoistani juuri sen takia ihan äärimmäisen paljon, että saan teiltä rakentavaa palautetta ja se saa minut miettimään asioita monesti eri kantilta. Totta kai joskus on tullut ikävä kommentti saatua ja niiden jälkeen mietin, että sanoisiko kukaan noin suoraan kasvotusten. Kommenttiboksissa kun on helppo sanoa asioita ikävämmin mitä me sanoisimme varmasti kasvotusten. Kiitosta te sen sijaan jaatte todella usein sekä myös inspiraatiota minulle. Yksi asia mistä olen teille kiitollinen, on se, että myös te jaatte omia elämiänne minulle kommenttiboksissani. Olen näiden vuosien saatossa oppinut tuntemaan niin monia teistä ja saanut kuvan ihmisistä joita en ole koskaan edes tavannut.

Avec Sofié blog l Kiitosta

Me suomalaiset olemme ehkä aika perfektionistinen kansa ja meiltä löytyy useammin enemmän kritiikkiä kuin kiitosta tai kauniita sanoja. Olemme välillä ihan inhorealistisia ja sellainen kepeys ehkä puuttuu meidän puhetyylistä ja kulttuurista. Kun tulin perjantaina Suomeen ja olin astumassa koneeseen, virkailija sanoi: ”kiva nähdä sinut uudestaan, muistin hymysi.” Tulipa tuollaisesta pienestä asiasta niin hyvä mieli. Muistanpa hymyillä siis useamminkin. Hyvä esimerkki siitä, että aina ei kehun tarvitse olla suuri. Pieni sana arjessa voi muuttaa päivän suunnan.

Meitä bloggaajia ja blogeja on niin monenlaisia. Toiset avaavat kaiken (siltä se välillä ainakin lukijana tuntuu) ja toiset pitävät blogin ihan vain pinnallisena. Jokainen tekee tätä työtä tai harrastusta niin kuin parhaaksi näkee. Naistenlehtien sijasta blogit tarjoavat tosin aidon persoonan, mutta tällä hetkellä monesti huomaan, että se alkuaikojen aitous on blogeista katoamassa käsiteltyjen kuvien ja sommiteltujen asetelmien takia. Itse kaipaan blogeista sisältöä ja jotain tarttumapintaa pinnan lisäksi. Välillä toki sitä on ihana katsoa vain kauniita kuvia, mutta sisällön takia palaan tiettyihin blogeihin. Koska Doven filosofia korostaa nimenomaan aitoja naisia, halusin antaa kiitosta muutamalla blogille olemalla aito ja jakamalla myös muutakin, kun loppuun asti hiottuja asukokonaisuuksia kliseisine sisältöineen.

Niin kun sen olen monesti sanonutkin, Noora & Noora -blogi on yksi suomalaisista blogisuosikeistani. Noorat jakavat kepeitä ja välillä vähän kipeitäkin asioita. Noorista huokuu persoonat ja blogiin palaan juurikin niiden kuplivien aitojen naisten takia. Noorat jakavat ihania sisältöjä ja myös persooniaan lukijalle ja sen takia sanoisin, että jos ette vielä ole tutustuneet, niin nyt on aika lukea yhtä sisällöllisesti parhainta suomalaista blogia! Noorat, mä olen teidän fani!

Hertta on monelle tuttu varmasti blogien alkuajoista lähtien. Hertan Lilou’s Crush on varmasti yksi ensimmäisistä blogeistä mitä olen koskaan alkanut lukea. Hertalle annan kiitosta tuomalla esiin nimenomaan arjen epäkohtia ja jakamalla postauksia liikaa sommittelematta. Hertan blogissa parasta on nimenomaan tekstit ja se, että kirjoittajasta saa nimenomaan käsityksen normaalista työssäkäyvästä kolmekymppisestä äidistä. Välillä tuntuu hassulta, mutta blogin kautta olen tutustunut nimenomaan ihmiseen, jonka luulen tuntevani hyvinkin. Hertalle myös haluan antaa kiitosta siitä, että hän on jättänyt lapset taka-alalle blogissa, sillä Sohvi the digi-mummo on ehkä välillä liiankin peloissaan siitä kuka blogeja lukee.

Cocon blogi on ollut varmasti myös yksi ensimmäisistä mitä olen lukenut. Sisustusinspiraation lisäksi, kirjoittajalla on taito jakaa kirjoituksia, joissa välillä myös ikävät aiheet jaetaan kauniissa kirjoitusasussa, mutta lukija ymmärtää, että mistä on kyse. Kipeistä asioista voi kirjoittaa myös kepeästi. Pidän ihan äärettömästi, miten tämä city-äiti jakaa elämäänsä. Cocolla ei ole sisustuksessa mitään likaa tai mitään liian vähän, kaikkea on juuri sopivasti. Sama on myös blogin kanssa, siellä on kaikkea tarpeeksi.

Loppuun haluaisin myös haastaa teitä kehumaan bloggaajia kommenttiboksissani. Haluaisin kuulla miksi sinä juuri pidät jostakin tietystä blogista tai sen kirjoittajasta. Tottakai kehuja saa jakaa myös muillekin kuin bloggaajille.  Jaetaan positiivisuutta nyt siis muulloinkin kuin pelkkänä ystävänpäivänä : )

You may also like

10 Comments

 1. Noora&Noora ihanan tavallinen hyvällä tavalla. Aitoja ihmisiä, jotka uskaltavat puhua kipeämmistäkin asioista. Kauniita kuvia, hyviä vinkkejä ja tällä hetkellä vertaistukea samassa elämäntilanteessa. Hyvää keskustelua kommenttiboksissa.

  HomeviaLaura sielu lepää kauniissa kuvissa, ihanan raikkaassa kirjoitustyylissä. Blogissa on vaan sitä jotain miksi siihen palaa.

  Char and the city yksi ensimmäisistä blogeista joita jäin lukemaan. Tyylikkyys, eleganttius, jotain ihanaa ja kaunista arjen keskelle.

  Jonnamaista tyylitaituri jonka asukokonaisuuksiin palaan, kun omassa kaapissa ei muka ole mitään päälle laitettavaa.

  Avec Sofie miten kuvat voiva olla aina niin kauniita?

 2. Ihana ja hyvin tarpeellinen kampanja! Itse pyrin sanomaan hyvää toiselle aina, kun mahdollista. Kun tietää, miten hyvä mieli kivoista sanoista tulee, niin sitä tapaa kyllä haluaa ylläpitää ja viljellä. Eikä tarvitse kyllä koskaan valehdelle, teeskennellä tms. koska ihmisissä (ainakin niissä, joita minun ympärilläni on) nyt yleensä ottaen on aina jotakin hyvää ja he tekevät hyviä ja mukavia asioita, joista on helppo myös mainita. Olen välillä hyvin ahdistunut, kun vahingossa joudun jollekin keskustelupalstalle tai sopivasti jonkun blogin kommenttiboksiin: miten paljon negatiivisuutta ja jopa vihapuhetta. Mihin ne käytöstavat unohtuvat netissä?!
  Ja teitä ihania bloggaajia on niin paljon! <3 Muutamia olen kuitenkin seurannut niin pitkään, että teistä on tullut melkeinpä virtuaali-ystäviä.
  Sinä ihana Sofié jaksat ilahduttaa vuodesta toiseen blogillasi, jossa on rauhallinen ja kaunis tunnelma. Blogivierailusta jää aina hyvä mieli. Olet myös aina mukava blogisi lukijoille ja vastaat kommentteihin ihanasti! Kiitos <3
  Tunnetilan Nina! <3 Siinä vaan on ihana tyyppi! Tykkään Ninan blogista ja tyylistä (voisin varastaa Ninan vaatekaapin, mutta epäilen, etten mahdu hänen vaatteisiinsa :D paitsi huiveihin, joita minäkin rakastan).
  Go4itvol2-Minttu: niin monta vuotta olen Mintunkin blogia seurannut. Mintulla on maailman kaunein hymy ja ihastuttavan positiivnen henki blogissa.
  Moumou-Iina, jonka blogi taisi olla melkeinpä ensimmäisiä, joita aloin seurata. Iina on myös niin positiivinen ja kirjoittaa rohkeasti monenlaisista aiheista. Tykkään!
  Ja monta muutakin ihastuttaa naista, joita en nyt aamu-päällä muista mainita (anteeksi!!), mutta jotka tekevät kivoja blogeja ja ilahduttavat monia. Bloggaaminen ei ole helppoa, vaan vaatii paneutumista ja sitkeyttä, jota minulla itselläni ei kyllä ole lainkaan. Blogit ovat korvanneet minulle vuosien saatossa naistenlehdet. Kun haluan rentoutua päivän päälle, nappaan kahvikupin ja lueskelen blogeja :)

  Kaunista sunnuntaita kaikille! <3

 3. Olipa aivan ihanasti kirjoitettu, rakas Sohvi! <3 Kiitos siis sinulle kauniista sanoistasi. Ja right back at you! Olen tainnut lukea blogiasi lähestulkoon alusta asti. Silloin se oli vielä matkablogi ja muistaakseni Rantapallossa, eikö vain? Olen aina tykännyt jutuistasi, siitä miten hyvin kauniit kuvat ja ihana ulkoasu yhdistyvät pohdiskelevampiinkin teksteihin. :) Ja olet vielä niin ihana livenäkin. :)

 4. Tuli ihan utopistinen olo, tulin sinun blogiin juuri nyt koska instafeedissä näkyi joku sinun kuva ja ajattelin että nyt kyllä käyn kertomassa miten paljon sun tyylistä tykkään, harvoin kun kommentoin niin nyt sitten käyn laittamassa kommentin! Ja sitten tämä postaus osui silmiin :) Eli kuin tilauksesta.
  Olen siis jo vuosia ihaillut sun tyyliä, sun vaatetyyli on niin kaunis, sopii sinulle täydellisesti ja tuo inspistä tosi paljon omaankin pukeutumiseen. Ei voi muuta sanoa kuin wau, oot tosiaan löytänyt tyylisi <3 Kiitos kun jaat asukuvia tänne :)

 5. Mukava aihe ja kirjoitus, ja kauniit kvuat, kuten sinulla aina on!

  Tässä muutamia suosikkiblogejani:
  Stella Harasekin blogia olen seurannut varmaankin sen alusta saakka, nykyinen blogi kulkee nimellä “Notes on a life”. Hänellä on omaleimainen kirjoitustapa ja vahvasti oma tyylinsä ja blogissa on aina hienoja kuvia.

  Sara Karlssonin “Minutes” on käsittämättömän kaunis ja inspiroiva.

  Katja Kokon luonnonkosmetiikkaan keskittyvästä blogista huokuu kirjoittajansa intohimo aiheeseen ja se sisältää valtavasti tietoa luonnonkosmetiikasta ja myös kuvat ovat kauniita.

  “Pihkala” sisustusblogi päivittyy ahkerasti laadukkaalla sisällöllä. Vanhan omakotitalon remonttia on ollut kiinnostavaa seurata blogin kautta.

  Eeva Kolun ja Jenna Kämäräisen “Uusi muusa” on ihana. Sisältö on laadukasta ja usein pohdiskelevaa, mutta myös kepeämmät jutut on persoonnallisia ja kivoja.

  Musla -blogissa pidän erityisesti Kirsikan ja Mian tuottamasta sisällöstä. Kirsikalla on hersyvä hauska tyylinsä ja Mia kirjoittaa kiinnostavista aiheista hyvin.

 6. Sinun blogissasi tykkään kauniista kuvista, resepteistä, upeista kattauksista, matkajutuista ja tuulahduksesta expat-elämää. Olet luonnollisen kaunis ja tyylikäs aikuinen nainen ja arvostan sitä, miten fiksusti tasapainoilet julkisuuden ja yksityisyyden välillä. Voi kunpa saisitte sen kodin, josta nyt haaveilet!

  Olen lukenut satunnaisesti Vaasan ajoista asti, nyt viime vuosina aktiivimmin.

  1. Jatkan vielä.
   Muista bloggaajista tykkään mm. Noorasta ja Noorasta, rouvat ovat taitavia kirjoittajia ja kuvaajia ja blogin sisältö monipuolinen ja elämänmakuinen. Home Via Lauran visuaalista silmää ja kodin kauneutta ihailen suuresti. Uusin suosikkini on At Maria’s, Marian reseptit on houkuttelevia eivätkä petä koskaan, ja bloggaaja itse vaikuttaa lämpimältä jalat maassa&sydän paikallaan-tyypiltä.

 7. Ihana Sohvi :)
  Olen seurannut blogiasi jo opiskelujesi loppuajoista lähtien ja ihailen rohkeuttasi ja täydellistä tyyliäsi sekä sisustuksessa että muodissa. Vuosien aikana olen ehkä max yhden käden sormien verran kirjoittanut tänne kommentteja – ehkä siksi että olen vähän vanhempi (tosin ikuisesti 27…) mutta on ollut opettavaista seurata juuri sinun blogiasi. Erityisesti muuttosi Ranskaan oli rohkea päätös mutta voi, mitä olisikaan jäänyt kokematta jos et sitä olisi tehnyt! Olet tästä kokemuksesta ollut innoittajani nuoren upean neitokaisen äitinä ja juuri tässä kuussa tytär lähti maailmalle ajatuksena, että kotiin voi aina palata mutta jos ei nyt lähde, niin myöhemmin varmasti kaduttaa. Vaikka äitinä Euroopan suurkaupunki hirvittää, olen silti onnellinen tyttären rohkeudesta. Kiitos myös rehellisistä tarinoistasi ja upeista kuvista! Ja ehkä kun nyt oikein vauhtiin päästiin, niin myöhästyneet onnittelut huikeasta rouvaantumisesta New Yorkissa! Ihan henkeä salpasi, kun luin siitä. Ja miten ihanat yllätyspolttarit ystäväsi sinulle järjestivätkään:)
  Kiitos kaunis ja vaikka hyvin menee, niin menköön!!! T. Anni

 8. Kiitos Sohvi sinulle! Kivoista sanoista ja ihanasta blogista. Viime aikoina kun aikaa on ollut entistä vähemmän, niin myös blogien lukeminen on jäänyt. Luen säännöllisesti enää oikeastaan sinun, Hertan ja HomeViaLauran blogeja. Arvostan myös blogeissa aitoutta ja sitä, että ne valottavat hieman kirjoittajansa persoonaa. Ja täytyy sanoa, että minulla on ikävä vanhoja kunnon päivän asuja, jotka napattiin peilin kautta. Niihin pystyi samaistumaan ja saamaan aivan eri tavalla inspiraatiota kuin nykyisistä muotilehtikuvista. Onneksi Hertalla niitä vielä joskus on, ja sä taas käytät oikeita, vaatekaapistasi todella löytyviä vaatteita kuvissa. Eli aitous kiinnostaa täälläkin. Ihan liian harvoin tulee kehuttua, joten avaanpa sanaisen arkkuni nyt: kivan blogin lisäksi olet superkaunis nainen, jonka vaatekaappi ja koti hipoo täydellisyyttä. Ja mukavakin vielä!

 9. Ihana kirjoitus, kiitos tästä :) Kehujen jakaminen on niin voimaannuttavaa ja niiden vastaanottaminen tietty aivan ihanaa :)

  Minulla on vain muutamia suosikkiblogeja, joita seuraan, sinun blogisi on aivan mahtava ja tyylisi pettämätön! Tykkään Stella Harasekin inspiroivasta blogista ja upeista kuvista ja Eevan ja Jennan Uusi Muusa blogista. Go4itvol2 Minttu on ihan ehdoton ja Hertan Lilous`h Crush ja Piretin Lainahöyhenissä eivät jää ikinä lukematta. Saran Tickle your fancy blogin kuvat ovat täydellisiä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*