Käydään hetki hitaalla

Niin kuin radiohiljaisuudesta huomaatte, on täällä käyty aika hitaalla. Olimme suunnitelleet tälle kesälle huhtikuusta asti Sveitsin lomaa ja se tuli jotenkin ihan yllättäen. Nytkö jo muka heinäkuu? Saavuimme perjantaina illalla Sveitsiin pienten kiertoreittien kautta ja olemme täällä vielä koko tämän viikon lomailemassa.

Avec Sofié blog / taking it slow

Lauantaina pääsimme ihan todellisiin relax-tunnelmiin, sillä hotellissamme on mitä ihanin spa. En ole itseasiassa aiemmin kokenut tällaisia monen tunnin kestäviä spa-rituaaleja, mutta en ole tosin kokenut varmasti ikinä mitään yhtä rentouttavaakaan. Olin käytännössä koko päivän aamu kymmenestä ilta yhdeksään erilaisissa altaissa, saunoissa tai hieronnoissa. Lauantain baden baden -päivä huipentui Sveitsin kansallispäivän lentonäytökseen jota seurasin tietenkin kattoterassilla olleesta uima-altaasta.

Kuvamateriaalia minulla ei ihan hirmuisesti päivästä ole, sillä puhelimet ja kamerat olivat kiellettyjä. Muutaman kuvan ja snäpin teille tosin nappasin, mutta sain aina sellaiset kevyet saksalaistyyppiset huudot, sillä alueen pitää antaa olla teknologia-vapaa. Tästä teknologia-vapaudesta taisin todella nauttia, sillä blogi on siitä inspiroituneena ollut muutaman päivän hiljaa. Kerrankin myös Pampulan puhelimet ja härpäkkeet olivat poissa, joten olimme ihan vain kaksin polskuttelemassa ja rentoutumassa. Eikö lomalla se olekin itseasiassa juuri tarkoitus? Antaa toiselle aikaa?

Olen itseasiassa viime aikoina ärsyyntynyt teknologian liiasta läsnäolosta elämässä. Joka puolella piippaa ja se hetkessä oleminen on jollain lailla ihan mahdotonta kun keskeytyksiä tulee koko ajan. Lauantain kaltainen päivä oli siinäkin mielessä mahtava, kun sinne veteen ei niitä puhelimia voinut viedä, niin kesken jääneitä lauseita tai ajatuksia ei kohdattu kumpikaan koko päivänä. Suosittelen tällaisia teknologia-vapaita päiviä muillekin – niin virkistävää ja rentouttavaa.

You may also like

9 Comments

 1. Tuo on ihan totta, että välillä tekee hyvää olla ilman puhelimia ja muita laitteita. Tuntuu, että lenkilläkin on paljon vapaampi olo kun jättää puhelimen kotiin. Nauttikaa siellä, kyllä me täällä pysytään vaikka välillä onkin somessa hiljaista. Ihan sama juttu kameran kanssa, välillä hetket menee ohi kun vain keskittyy kuvaamaan. Ihanaa viikkoa! :)

  1. Heippa, yep. Itseäni ihan oikeasti ärsyttää kun ihmiset räpläävät puhelimia koko ajan eivätkä keskity hetkeen. Välillä katselen pöytäseurueita jotka ovat yhdessä syömässä, mutta silti kaikilla on kädessä puhelimet.

   Niinpä. Tämän takia jätän kamerani usein myös nykyään kotiin että en aina vain kuvaile, vaan että myös oikeasti nauttisin siitä tilanteesta missä olen.

  1. Sinä sen sanoit, hitaalla on hyvä käydä kun on rakkaiden seurassa. Sitä aina unohtaa kaikessa kiireessä, että miten tärkeä sitä onkaan pysähtyä ja vain olla. Vähän tuli jopa huono omatunto aluksi kun vain polskutteli koko päivän. Sitten kun muistaa, että se ei ole joka päiväistä, niin tulee heti sellainen olo, että on ansainnut tyhjänpäiväisen polskuttelun.

   Paljon onnea pikkuisesta, muista käydä hitaalla ja nauttia hetkistä nyt.

 2. Tuollainen kuulostaa aivan ihanalta. Kyllä minäkin voisin pysähtyä päiväksi ihan vain nautiskelemaan. (Sen pidempään en taida pystyä sitten loikoilemaan, sitten pitää päästä jo tekemään ja liikkeelle.)
  Meillä piippaa loppujen lopuksi aika vähän. Itse olen säätänyt facebookit ja sun muut vastaavat puhelimessa äänettömälle, koska ne ehtii myöhemminkin. Viestit ja puhelut tulvet sitten suoraan perille, mutta aika usein pidän puhelinta ihan vain äänettömälläkin, jotta saan olla rauhassa. Miehellä piippaa enemmän ja aika usein saankin huomautella, että elämää on myös kännykän ruudun ulkopuolella.

  1. Siis en tiedä olenko ollut ikinä yhtä kokonaisvaltaisesti tekemättä mitään. Jos esimerkiksi veneilisin, niin varmasti silloin kokisin jotain saman kaltaista. Olemista ja meren katselua :)

   Pidän itseasiassa myös puhelinta äänestämällä varsinkin viikonloppuisin, sillä jo pienikin ääni vie hetkestä pois. Vaikka tämä some on työni, on siitäkin kiva joskus vähän irtaantua :)

 3. Oih, kuulostaa ihanalta! Sveitsi on <3
  Missä päin Sveitsiä olette?
  Sellainen korjaus kuitenkin, että Sveitsin kansallispäivä on 1.8. :)

  1. Heippa,

   Olemme vähän siellä sun täällä. Nyt Zurissa ja myöhemmin esimerkiksi Genevessä :)

   Oi, no höh! Juuri joku sanoi minulle Snäpissä että oli Sveitsin kansallispäivä kun kutsuin juhlia juhannukseksi.

   1. Zürissa oli Zürifäscht viime viikonloppuna, joka kolmas vuosi järjestettävä kaupunkijuhla.
    Juhannusta ei Sveitsissä vietetä (tai no, siellä asuvat skandinaavit kyllä viettävät).

    Ihana kaupunki, entinen kotikaupunkini :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*