Kauniita kynttilöitä

ja koruja järjestyksessä.

Olen tällainen kynttilä-fanaatikko, joka ei saa kynttilöistä varmaankaan ikinä tarpeekseen. Poltan niitä kesät talvet ja aamut illat. Olen mieluummin hämärässä kuin kirkkaissa valoissa, joten valojen sijaan kotona palaa ennemminkin kynttilät kuin hehkulamput.

Olen esimerkiksi ihmetellyt monesti, että miten monen ravintolan/kahvilan viehätys pilataan liian kovalla panostuksella valoihin, sillä yleensä paikan viehätys ja tunnelma tulee ennemminkin valaistuksesta kuin mistään muusta. Tanskassa varsinkin huomasin, että moni ravintola tai kahvila oli näin suomalaisen näkökulmasta melkeinkin pimeä kuin hämärä. Se oli ehkäpä juurikin se hämäryys mikä minua siellä Tanskassa viehätti :)

 

Olen löytänyt Ranskasta monen monta uutta kynttilämerkkiä, joista kerron teille pian lisää. Olin viikonloppuna Turussa ja kävin lempikaupassani, Sisustuksen Koodissa. Koodista ostin jo kauan haaveilemani Tom Dixonin tuoksukynttilän. Mietin kovasti kahden tuoksun välillä, mutta minulle mieluisin oli kynttilä hopeanvärisessä purnukassa. Tuoksukynttilän nimi on Royalty ja se on pehmeä ja raikas eikä millään lailla liian voimakas. 

Olen Pinterestin innoittamana keräillyt Diptiquen kynttilöitä ja nyt noita lasipurkkeja majailee kotona jo muutama. Olen pessyt ne astianpesukoneessa (no harm done) ja saanut siten steariinit pois. Nyt Diptiquen kynttiläkupeissa majailee milloin mitäkin ja yöpöydälläni on merkin miniversio ja sinne olen säilönyt huulirasvani.

P.S. Siivosin viikonloppuna, eli korurasia ei ole aina noin järjestyksessä ;) 

You may also like

7 Comments

 1. Olen samaa mieltä valaistuksesta. Tanskassa asuvana pidän pehmeistä erilaisista kohde- ja tunnelmavalaisemista. Täällä käytetään korkealla sijaitsevia kattovalaisemia vain orientoitumiseen huoneessa, sitten sytytetään kaikki pienemmät kohdevalaisimet. Jopa ruokapöydän yllä oleva isompi valaisin on niin matalalla että se luo tunnelmaa. Minusta yksi perusasioita kun puhutaan tanskalaisesta “hyggestä”. Se vaatii useampia valolähteitä ja ei ehkä aina ole niin energiaasäästävää mutta tunnelmaa luovaa se on.

 2. Ihanan näköistä! Kaunista! Olisi mahtavaa saada tietää mistä ostat nappikorviksesi koska näyttävät hienoilta ja etsin sellaisia kuumeisesti, mutta en löydä hyvänlaatuisia mistään :( Käytin kai nuorempana liikaa roikkuvia ja painavia korviksia koska nyt tahdon käyttää melkein pelkästään nappiksia, roikkuvia sitten vain juhliin.

   

  xxx

  E

  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 3. Heippa!

  Joo kynttilöitä on ihana poltella, ne rauhoittaa levottoman mielen ja saa olon rennoksi. :) Tosi kätevä tuo korurasia, mistä olet sen löytänyt? Minulla on korut pienissä purnukoissa ja aina tuntuu, että niitä saa metsästää milloin mistäkin. Ai niin ja mikä rannekello sinulla on? Se näkyykin tuossa kuvassa, mutta ihan en saanut merkistä selvää. Minulla meni juuri oma kello rikki ja kovasti olen etsinyt uutta, hopeista ja klassista kelloa. :)

 4. Heippa,

  ihana kun kuvailit sen niin kauniisti :)

  Hygge kuulostaa juurikin tuolta. Huomasin myös, että siellä on todella todella paljon kynttilöitä joka puolella. Tanskalainen kollegani sanoi meidän syödessämme italialaisessa ravintolassa, että onpas täällä tunnelma kuin koulun ruokalassa vaikka minusta ravintolassa oli todella hämärää :)

  Meillä on paljon opeteltavaa tanskalaisilta ja myöskin ranskalaisilta tässä valaistuksessa :)

 5. Heippa :)

  Olen ostanut nappini vähän mistä milloinkin. Osa on juurikin Taskasta, osa ihan vain 21 4 ever:stä eli ihan rihkamakamaa ja näkyy kuvissa myös Efva Attlinginkin korut :)

  Jep, roikkuvat juhliin, napit arkeen :)

 6. Heippa,

  korurasia on lempikaupastani, Mujista. Mijusta saa kaiken minkä tarvitsee kun haluaa järjestyksen kotiinsa. Suomeen ei niitä valitettavasti voi tilata :(

  Kelloni on Gantin – suosittelen kovasti. Olen ostanut sen 2 vuotta sitten ja hyvin toimii :)

 7. Heippa,

  korurasia on lempikaupastani, Mujista. Mijusta saa kaiken minkä tarvitsee kun haluaa järjestyksen kotiinsa. Suomeen ei niitä valitettavasti voi tilata :(

  Hei,

  Kävin juuri Mujin nettikaupassa tekemässä tilauksen ja Suomi kuuluu nykyään maihin, joihin toimittavat tilauksen. Toimituskulut vain ovat harmittavan kalliit eli alimmillaan 29,95 puntaa. Mutta oikeassa olet, että sieltä saa kaiken mahdollisen järjestykseen tarvittavan :)

  Kiitos ihanasta blogista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*