Kaukainen kukkanen


Syksy on tuonut vesisateiden lisäksi tullessaan myös pimeyden. Tehän tiedätte, että en ole järinkään kunnostautunut viherpeukalo. Tai haluaisin olla, mutta jostain syystä ne kukat nuukahtavat ja kuihtuvat ennen kun kerkeävät edes kukkia. Niin kävi myös kesällä, jolloin kerroin teille pioneistani “Uudet tuolit ja loppuun hengitetyt pionit”  -postauksessani.

Olen vähän luopunut toivosta ruukkukasvien kanssa ja päätynyt siihen lopputulemaan, että yhteiseloni sujuu paljon paremmin leikkokukkien kanssa. Silloin myös tiedän saavani vain noin viikon kestävän ilon ja suurilta odotusten täyttämiltä pettymyksiltä vältytään. Parempi niin ;)

Kävin Stockmannin kukkakaupassa ja kyselin kukkakaupan sedältä, että mikä olisi sellainen kaunis kukkanen, joka säilyisi hivenen kauemmin. Hän ehdotti minulle Etelä-Afrikan kansalliskukkaa, Proteata. Aikas erikoinen, mutta kaunis valinta. Kukan pitäisi värittää kotiani ainakin seuraavat kolmisen viikkoa. Toivotaan niin ;)

_____________________________________________

In addition to rains, autumn has brought darkness as well. As you might know that I’m not that excellent with flowers or other plants. I really would like to be, but I don’t know where I go wrong. Usually my flowers die even before they start to bloom as I told you that in this entry.

Nowadays I don’t even try to grow flowers myself and therefore I only buy freshly cut flowers. At least in that way I know what I’m getting, so I don’t have big hopes or expectations.

Last Sunday I was in a flower shop and I asked that what would be that kind of cut flower that would last longer than a week. One nice gentleman suggested that I would definitely need to try the national flower of South Africa, and so I did. The flower is quite unusual and I’ve never had that kind of flower before.  That same gentleman told me that the flower should last around three weeks, so my expectations are pretty high ;)

You may also like

20 Comments

 1. Hei nättejä, ihan uusi tuttavuus! Kerro miten selviävät :) Meillä kissat tuhoavat kaikki leikkokukat ja minä pidempiaikaiset…

  1. Hip hei Nina!

   Minä kerron miten hän selviää :)Toivottavasti paremmin kuin laventelit, orkideat tai pionit.

   Hmm. no nyt sulla on kyllä ongelma noiden kukkien kanssa :D

 2. Hei nättejä, ihan uusi tuttavuus! Kerro miten selviävät :) Meillä kissat tuhoavat kaikki leikkokukat ja minä pidempiaikaiset…

 3. Hip hei Nina!Minä kerron miten hän selviää :)Toivottavasti paremmin kuin laventelit, orkideat tai pionit. Hmm. no nyt sulla on kyllä ongelma noiden kukkien kanssa :D

 4. Niin on, hän on aika kaunis ja värittää kotia mukavasti :)Minua niin pelottaa, että hän ei kestä elossa niin kauna kun setä ennusteli..

 5. Minulla on ollut kohta 30 vuotta kirjeystävä Etelä-Afrikasta. Kirjoittelemme vieläkin, nykyisin tosin sähköpostitse. Muistan nyt nähneeni tuon kukan monen monta kertaa postimerkeissä, joita oli kirjeystäväni kirjeissä aikoinaan. En koskaan kiinnostunut niin paljon, että olisin selvittänyt, että mistä kasvista oli kyse. Olipa hauska saada sille nyt selvyys :)

  1. Oi ihanaa, että ihmisillä on vielä oikeita kirjekavereita ja sinulla kirjekaveri on ollut vielä noin kauan :)
   Joo, kukkakaupan setä sanoi, että kukka on todella tunnettu sielläpäin maailmaa ja niitä kasvaa muuallakin kuin Etelä-Afrikassa. Hauskaa, että sait selvyyden kukkaan blogini kautta :)

 6. Minulla on ollut kohta 30 vuotta kirjeystävä Etelä-Afrikasta. Kirjoittelemme vieläkin, nykyisin tosin sähköpostitse. Muistan nyt nähneeni tuon kukan monen monta kertaa postimerkeissä, joita oli kirjeystäväni kirjeissä aikoinaan. En koskaan kiinnostunut niin paljon, että olisin selvittänyt, että mistä kasvista oli kyse. Olipa hauska saada sille nyt selvyys :)

 7. Oi ihanaa, että ihmisillä on vielä oikeita kirjekavereita ja sinulla kirjekaveri on ollut vielä noin kauan :)Joo, kukkakaupan setä sanoi, että kukka on todella tunnettu sielläpäin maailmaa ja niitä kasvaa muuallakin kuin Etelä-Afrikassa. Hauskaa, että sait selvyyden kukkaan blogini kautta :)

 8. Upea protea! En tiennytkään, että niitä saa myös Suomesta. Itse näin ensimmäistä kertaa täällä Etelä-Afrikassa. Ja niitä onkin sitten aivan joka paikassa; eri värisiä ja kokoisia. Kestävät kyllä maljakossa helposti pari-kolme viikkoa.

 9. Upea protea! En tiennytkään, että niitä saa myös Suomesta. Itse näin ensimmäistä kertaa täällä Etelä-Afrikassa. Ja niitä onkin sitten aivan joka paikassa; eri värisiä ja kokoisia. Kestävät kyllä maljakossa helposti pari-kolme viikkoa.

 10. Kyllä kestää!
  Sen voi myös kuivattaa; muistaakseni se kuivuukin kun itsestään, ilman suurempia toimenpiteitä.
  Ainoastaan väri hieman haalistuu.. :)

 11. Kyllä kestää! Sen voi myös kuivattaa; muistaakseni se kuivuukin kun itsestään, ilman suurempia toimenpiteitä. Ainoastaan väri hieman haalistuu.. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*