Katuruokakulttuuria

ja yksi meksikolainen Maraisissa.

Olen sen ehkä joskus tainnut mainitakin, että en ole mikään suuri ranskalaisen ruokakulttuurin kaveri tai sydänystävä. En vain jollain lailla tykkää perus bistroruoasta, se on aika raskasta ja kovin mautonta minun makuuni. Totta kai Ranskassa ruokaa saa, mutta jos esimerkiksi lounasta haluan niin mieluummin menen ihan jonnekin muualle kuin ranskalaisiin, kadulla toki sijaitseviin, ravintoloihin ;)

Olen löytänyt muutaman aika kivan ravintolan lempikaupunginosastani Maraisista, argentiinalaisen, libanonilaisen ja kuvissa näkyvän meksikolaisen. Näistä mikään ole millään lailla hieno tai muuta, vaan autenttista meininkiä muutaman metrin päästä itse keittiöstä. Ja mikä tärkeintä, ruoka on juuri sitä mitä odottaa, eli kunnon ruokaa ja aitoja makuja.

 

Taustalla soi meksikolainen musiikki, lasissa liian vahva margarita ja lautasella kaktusta ja possua. Candelaria sijaitsee siis Maraisissa ja sen omistaa muutama jenkki ja meksikolainen. Siellä ollessa en ole kovinkaan moneen ranskalaiseen törmännyt, vaan ravintola täyttyy enimmäkseen ulkkareista. Ravintola on pikkuruinen ja usein pöytää/istumapaikkaa joutuu odottamaan. Jos paikalle saapuu klo:18 jälkeen, niin ravintolan seinässä on pieni ovi ja sen takana baari. En sitä ensimmäisellä kerralla edes huomannut :)

Candelarian sivuilta näette myös, että miten pikkuisessa baarissa on juhlittu Hanamia tai esimerkiksi joulua. Jos siis meksikolainen ruoka tai astetta väkevämmät margaritat kiinnostavat, niin suunnatkaapa Pariisin reissullanne ja Maraisin ostoskierroksen jälkeen Candelariaan. Sinne pääsee kätevästi ja masu täyttyy varmasti :)

You may also like

2 Comments

  1. Jos saan suositella näin piknikkikaudella yhtä kivaa paikkaa Le Maraisissa:

    L’as du Fallafel, 32-34 Rue des Rosiers. Vegefalafel on niiiiiin hyvää ja helppo napata mukaan puistossa istuskelua varten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*