Kapseleista koruiksi

Yhteistyössä Indiedays & Nespresso

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos on pidempään blogiani lukenut, muistaa miten ennen askartelin paljon koruja. Matkoilta on välillä tuotu mukana kiloja helmiä ja erilaisia korunosia. Olohuoneen lattia, samoin kuin korulippaat, ovat täyttyneet erilaisista koruista. On ollut korviksia, ranne- ja kaulakoruja.

nesp4

En ole tehnyt koruja kierrätetyistä materiaaleista ennen kuin nyt Nespresson Positive Cup-suunnittelukilpailusta  ja vastuullisuusohjelmasta inspiroituneena. Kierrätys on ainakin meillä kotona kova juttu. Kaikki lajitellaan, myös Nespresso-kapselit. Kapselit kiikutetaan takaisin Operan-liikkeeseen samalla kun mennään täyttämään kahvivarastoja. Kierrätys on ollut minulle ainakin kotoa käsin jo tuttu lapsuudesta asti. Suurkaupungissa sen tärkeys tosin konkretisoituu arkisissa askareissa ja kadulla kävellessä.

nespre2
Nesprsesso innosti myös minun lisäkseni suunnittelijoita luomaan designia kierrätettävistä kahvikapseleista. Positive Cup-kilpailun ideana ei ole pelkästään luoda taidetta, vaan myös lisätä kuluttajien tietoisuutta kierrättämisestä. Kilpailun finaalissa nähtiin kolme lahjakasta ladya ja kirkkaimman paikan vei Kirsi Ranta modernilla Woodland-ryijyllä. Oma suosikkini oli Marina Smirnovan sohvapöytä. Ottaisin sen etelän kotiani koristamaan saman tien! Eli jos sille ei ole jo paikkaa sovittuna, allekirjoittanut voi mielellään neuvotella sen sijoittamisesta omaan olohuoneeseensa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jos haluaa inspiraatiota lisää, voi töitä käydä kurkistelemassa Helsingin Nespresso-boutiquessa aina 21.10. 2015 asti. Itse onneksi olen Suomessa ensi viikolla, niin käyn ehdottomasti kurkkaamassa kilpailutyöt. Keskuskadun Nespresso-boutiquessa voi myös antaa äänensä suosikilleen ja kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Lattissima Touch-kahvikone.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itselleni tämä kilpailu ainakin sai inspiraation aikaan, sillä en edes muista milloin olen viimeksi näpertänyt korujani. Muutenkin sitä voisi miettiä aina välillä, että josko sieltä roskien seasta löytyisikin jotain muutakin mitä voisi uusiokäyttää. Naureskelin näitä koruja tehtäessä, että tästähän minä ihan oikeasti teen sen seuraavan oman yritykseni. Tankkaan kahvia tuttuun tapaani ja jäljelle jäävästä materiaalista väkerrän koruja. Meidän toimitus ainakin jo on valmiina tankkaamaan kahvikorujani korulippaisiinsa.

nesp8

………………………………………………………………….

Recycling is an important part of any company. Fast phase consuming habits create a challenge to any business. Companies must create programs to understand what happens to their products at the end of the product lifecycle. Nespresso is a part of a larger corporation, and their coffees are enjoyed everywhere. For example, Nespresso has many recycling points in Paris, and when I buy more coffee I take used capsules with me to the recycling point. Nespresso states that it is able to collect 75% of all the sold capsules. What could we do with the remaining 25%?

What else could we do with the capsules to sustain the green strategy of the company? Nespresso started a worldwide program called The Positive Cup. To raise the awareness of recycling, Nespresso Finland challenged designers to create sustainable art from the capsules. I had to also think how I would use the capsules and therefore these little earrings were made.

You may also like

8 Comments

 1. Todella ihanan näköiset korvikset oot tehnyt!

  Oletko kokeillut Berliiniä? Itse en ollut aikanani kodin ihastuksissani kun muutimme sinne mutta meni vain pari päivää ja olin täysin myyty! Se on tällä hetkellä myös Euroopan hotspot mitä tulee startupeihin ja Berliinin kaupunki tukee omalta osaltaan alaa runsaalla kädellä mm. pitämällä asuinkustannukset kurissa. Suosittelen!

 2. En tiedä mikä siinä Berliinissä on kun en jollain lailla koe sitä kansainväliseksi kaupungiksi. Varmaan on taas jotain minun ihan omia juttujani, mutta kun haluan sellaiseen kaupunkiin ja maahan missä ei ole kielellä niin kauheasti väliä. Täällä Ranskassa kun pitää olla käynyt tietyt koulut, että voi päästä tiettyyn pisteeseen, niin tämänkaltainen vanhanaikaisuus ei oikein innosta.

  Tiedän että Berliini on makee kaupunki. MInulla asuu siellä koulukavereita ja muitakin tuttuja. Mun tutun start up just myytiin Berliiniin, eli on se varmaan aika hot spot.

  Pitää nyt miettiä että mihin sitä oikein matkaisi. En vain saa Amsterdamia mielestäni <3

  1. Se on kyllä niin totta että meille jokaiselle on omanlaiset kaupunkimme. Minulle henkilökohtaisesti Helsinki on edelleen todella rakas vaikka se tuntui viime visiitillä pienemmältä kuin tämä 60 000 asukkaan Palo Alto ja toisena tulee Berliini. Kokeilimme lyhyen aikaa asumista myös Amsterdamissa, Harlemissa (kolme kuukautta) mutta se ei ollut meille, mun miehen vanhemmat ovat sieltä kotoisin ja siellä olisi ollut paljon miehen sukulaisiakin ympärillä mutta hurjista ennakko-odotuksista huolimatta emme tunteneet oloamme kotoisaksi…Mun mies ei tykännyt asua muutenkaan Hollannissa ollenkaan vaikka on siis hollantilainen. Mä tykkäsin enemmän. Sulla on niin paljon vaihtoehtoja maailma pullollaan, Aasia kuulostaa myös mielenkiintoiselta!

  2. Sama juttu. Ei mekään pidetä Berliiniä niin kansainvälinenä vaan enemmänkin tredimestana. Tuntui että Hampurin ilmapiiristä löytyi kansainvälisempää meininkiä.. Toki sielläkin on aika stressaavaa ja sen tunnistaa siitä että autojen torvet soi herkästi, mitä taas muualla saksassa ei niinkään huomannut.
   Se on Sofié se Tukholma! Sinne töihin tarjoava ruotsalainen ex-kollega kertoi, että Ruotsissa yksityisyrittäminen on helppoa ja alkukapitaliksi riittää 5.000 euroa. Aika houkuttelevaa, vai mitä sanot? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*