Kahvisuklaa semifreddo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Päästään taas asiaan, eli niihin jälkiruokiin. Jäätelöä, gelatoa ja sorbettia olen teille jo tehnyt, mutta semifreddoa en. Semifreddo tarkoittaa puolikylmää, eli se  kuuluu näihin viilentäviin jälkiruokiin ja siten se on oivallinen jälkiruoka näin kesäisin. Toivotaan vaan , että se kesä tulisi oikein kunnolla, jotta voitaisiin nauttia viilentävistä jälkiruoista seuraavat kuukaudet.

Näin kahvin suurena ystävänä ajattalin että tekisin kahvinmakuisen semifreddon, jossa olisi yhdistettynä lempimakuni, kahvi ja suklaa. Pidän todella vahvasta kahvista ja mietin, että miten saan jälkiruoasta todella kahvinmakuisen. Hetken mietittyäni ja kahvia samalla juodessani  ajattelin, että  kuka estaa lusikoida semifreddoa espresson sekaan?

Tarvitset:

2 liivatelehteä

2 dl vahvaa kahvia

100 g Geisa-suklaata

250 g mascarponejuustoa

½ dl sokeria

3 dl kuohukermaa

 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutaman minuutin ajan. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kuumaan kahviin. Sulata suklaa. Sekoita jäähtynyt kahvi-liivateseos ja sulatettu suklaa mascarponen sekaan. Lisää sokeri. Vatkaa kuohukerma jämäkäksi vaahdoksi ja lisää se myös mascarponeseokseen.

Laita semifreddo matalaan astiaan. Nosta jälkiruoka pakastimeen noin 4 tunniksi.

Ota semifreddo sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Keitä kahvi ja lusikoi semifreddoa muutama lusikallinen kahvin sekaan.

 

You may also like

10 Comments

 1. Ai vitsit mitä herkkua tuo varmasti on! Tätäkin täytyy kokeilla :)

  Täällä on ollu kesä viime viikon pe lähtien, aurinko paistanut joka päivä ja takit ja pitkähihaiset on saanu jättää kotiin. Toiv jatkuu vielä piiiiiitkääääään! Sormet ja varpaat ristissä toivoo että valmistujaispäivänä paistaisi aurinko :)

  1. No on kyllä! Jokaisen kahvihiirulaisen lempijälkiruoka :)

   Ihana kuulla. Viikolla täälläkin on ollut ihan mahtavat ilmat, mutta totakai tänään on pilvessä ja sataa. Toisaalta taas, tämä on täydellinen sunnuntaisiivouksen ilma :)

   Oi, en tiennytkään! Paljon onnea Fiipi <3

   1. Voi en mie valmistu vaan muut valmistuu, ihan niiden takia toivon että olisi ihana sää ja noh siksikin että meillä on sitten illalla kemut :)

 2. Ai vitsit mitä herkkua tuo varmasti on! Tätäkin täytyy kokeilla :)Täällä on ollu kesä viime viikon pe lähtien, aurinko paistanut joka päivä ja takit ja pitkähihaiset on saanu jättää kotiin. Toiv jatkuu vielä piiiiiitkääääään! Sormet ja varpaat ristissä toivoo että valmistujaispäivänä paistaisi aurinko :)

 3. No on kyllä! Jokaisen kahvihiirulaisen lempijälkiruoka :)Ihana kuulla. Viikolla täälläkin on ollut ihan mahtavat ilmat, mutta totakai tänään on pilvessä ja sataa. Toisaalta taas, tämä on täydellinen sunnuntaisiivouksen ilma :)Oi, en tiennytkään! Paljon onnea Fiipi <3

 4. Voi en mie valmistu vaan muut valmistuu, ihan niiden takia toivon että olisi ihana sää ja noh siksikin että meillä on sitten illalla kemut :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*