Nyt on juostu ja podeja kuunneltu – success!

[mittaustagi] Kerroin muutama viikko sitten pienistä muutoksistani omiin normiruutiheinin ja kuinka haluaisin pientä muutosta elämääni. Jo se, että muistaisin ottaa d-vitamiinit aamuisin voisi olla pieni suuri muutos arjessani. Danone Activia -yhteistyön muodossa tosin kerroin muutamasta asiasta mitkä haluaisin muuttaa ihan täysin omassa arjessani. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arkeni muuttui Luxemburgissa hivenen, kun jalat vaihtuivat autoon. Ennen arkeeni kuului kävely ja jos ei sunnuntaihin mennessä mittari näyttänyt 50 km, se kurottiin täyteen, vaikka se tarkoittikin 15 km päivälenkkiä pitkin Pariisia tai Etelä-Ranskan rantareittejä. Luxemburgissa hyötyliikunta on jäänyt ihan pois ja se on jollain lailla vaivannut minua koko ajan. Jos en liiku, en myöskään salli itseni herkutella. Ja minähän rakastan ihania kakkuja ja leivoksia. 
 
Nyt tammikuussa olen liikkunut paljon enemmän mitä normaalisti ja esimerkiksi tällä viikolla lomalla ollessani olen käynyt lenkillä joka päivä, tehnyt porrastreeniä ja palloillut kahvakuulani kanssa. Viikon treenailujen ja ulkona olon jälkeen fiilis on mitä mahtavin. On ihanaa mitä ulkoilma ja juokseminen tekevät ihmismielelle. Viikon sisällä kilometrejä on tullut mittariin jo 50 – success!

Avce Sofié blog

Toinen muutos mitä haluaisin itselleni, oli vähemmän kirjoittamista ja enemmän lukemista tai vaihtoehtoisesti podien kuuntelua. Kirjapino on koko ajan kasvanut, mutta sivut eivät ole paljoa vähentyneet. Nyt proggiksena onkin, että aina ennen, kun menen nukkumaan, lukisin 30 minuuttia kirjaa enkä käyttäisi sitä aikaa Intranetissä haahuillen. Kun sitähän se yleensä on. Sängyssä makaamista ennen, kun menee nukkumaan ja turhanpäiväisien uutisten lukemista. En ole tänä vuonna kovinkaan montaa tärkeää updatea esimerkiksi FB:sta lukenut. Oletteko te? Mieluummin olen nykyään sen ajan käyttänyt muuten ja rauhoittuen juuri ennen, kun nukahdan. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla pitää olla monta eri kirjaa samaan aikaan luettavissa, sillä luen aina fiiliksen mukaan. Tällä hetkellä pinosta löytyy pari suositeltavaa kirjaa; John Acuffin Do Over, Chris Andersonin The Official TED Guide to Public Speaking, Sophia Amoruson #Girlboss sekä Douglas Stonen & Sheila Heenin Thanks for the FeedbackKaikkia nyt ei tammikuussa tule luettua loppuun, mutta toivottavasti tässä kevään aikana. Eli vähemmän sosiaalista mediaa ja enemmän kirjoja!
 
Töissä taasen olen multitaskannut sähköposteja kirjoitellen ja samalla podeja kuunnellen. Podcastit ovat siinä mielessä hyvä vaihtoehto lukemiselle, silla niitä voi kuunnella autolla ajaessa, lenkillä tai vaikka töissä musiikin sijasta. Ylimääräistä eforttia ei niinkään tarvita sillä napit voi laittaa korville, vaikka ruokaa laittaessa. Suosittelen podeja varsinkin vähän kiireisimmille ihmisille, jotka eivät meinaa löytää aikaa lukemiseen. 

Avce Sofié blog

Kuuntelulistallani on esimerkiksi nämä podit: Marketing Over Coffee, HBR IdeaCast ja Invisiblia. Podcastit ovat minulle hieman uusi juttu ja en ole ihan vielä löytänyt niitä omia lemppareitani ja sen takia haluaisin kuulla mitä kaikkea te kuuntelette. Suomalaisia podeja oli itseasiassa vaikea löytää, joten vinkkaathan omat suomalaiset suosikkisi.

Olen todella tyytyväinen näihin saamiini muutoksiini ja vaikka ei kyse ole kohdallani ollut mistään järisyttävän suurista muutoksista, on nämä pienet asiat tuoneet virtaa ja uusia ajatuksia. Omat uuden vuoden lupaukset ovat hyvä esimerkki siitä, että aina ei tarvitse muuttaa koko ruokavaliota tai laittaa itselle ihan järkyttävän suuria tavoitteita. Pienilläkin pääsee alkuun ja niin kuin mummini aina sanoo, vähän päivässä, mutta paljon viikossa. Aina myöskään näitä lupauksia ei tarvitse tehdä uuden vuoden alussa, vaan itseltä voi kysyä ympäri vuoden, että mitä haluaisi muuttaa omassa elämässään tai elintavoissaan. Muistakaa se!

Aiemmassa postauksessa arvoin 500:n euron lahjakortin teidän kesken. Voittaja saa käyttää rahat haluamaansa kohteeseen. Lahjakortin arpoi Indiedaysin tuottaja ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

You may also like

3 Comments

  1. On kiva ja myös kannustavaa kuulla, kuinka olet jaksanut tsempata! Hienoa Sohvi!

    Itsekin olen vähitellen palaillut yli kuukauden tauon jälkeen liikuntaharrastusten pariin. Jumppamatto on jo hankittu kotiin, kahvakuula ovat vielä kaupassa. Kotona treenaaminen voisi olla hyvä vaihtoehto salille raahautumisen sijasta. Silloin ei olisi salin ryhmäliikunnan aikatauluihin sidottu.

    Hyvää viikonloppua!

  2. Onneksi olkoon Sohvi. Hienoa kuulla, että olet päässyt eteenpäin tavoitteittesi kanssa. Onnea!
    Täälläkin on edetty. Olen saanut itseni liikkumaan enemmän, niin hyötyliikuntanan, kuin muutenkin. Liikun edelleen varmasti alla suositusten, mutta kun lähtökohtana oli se, että liikuin todella vähän, lähinnä vain hyötyliikuntana, parannus on huikea. Olen myös malttanut juoda enemmän vettä! Hyvä minä, myös!

  3. Suomalaisista podcasteista en tiedä mutta tykkään amerikkalaisesta jesslivelyshowsta, jonka tekijä Jess Lively matkustelee ympäri maailmaa :) Olisi myöhemmin kiva kuulla mitkä jäivät kuunteluun…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*