Joulun kattaus

Kukkia kynttiläkupeissa

Se nyt on sanomattakin selvää, että miten tärkeänä pidän kattausasioita. Kun en ollut joulua Suomessa enkä oikein tiennyt, että millainen somistevalikoima minua Pariisissa odottaa. Sen takia pakkasin mukaani muutaman jutun joulua varten. Mukaani lähti pellavaliina, lautasliinoja jos jonkin värisiä, sekä serviettirenkaita jos jonkinlaisia.  Totta kai Pariisistakin näitä olisi varmasti löytynyt, mutta kun aikaa ei oikein ollut, niin parempi oli lähteä kaikki tarpeellinen mukanani.

Moni teistä on varmasti Pinterestissä ja moni on myös varmasti huomannut, että miten Diptyquen kynttilät löytyvät, niin sisustuslehdistä kuin melkein jokaisen naisen (miksi ei miehenkin) Pinterest boardeilta. Luulen myös, että nimenomaan Pinterest on noiden kynttilöiden suuren suosion takana. Itse ainakin myönnän ostaneeni kynttilöitä ihan Pinterestin takia. Kun joulukodista ei montaa samanlaista minivaasia löytynyt, mutta noita kauniita Diptyquen tyhjiä lasipurkkeja lojuili vähän siellä sun täällä, niin tein niistä pienet vaasit lempikukilleni. 

Diptyquen kynttilöitä voi ostaa esimerkiksi lempikaupunginosastani Maraisista tai sitten esimerkiksi läheltä sitä asuntoa, jonka vuokrasimme ystäviemme kanssa vuonna 2009. Liikkeen nimi on Nose ja sieltä löytyy jos jonkinmoista tuoksua ja kynttilää. Aivan ihana pikkuinen putiikki. Nose löytyy Rue Montorgueilin sivukadulta, Pariisin kotoisimmalta alueelta. Suosittelen muutenkin Rue Montorgueiliä teille Pariisiin matkaaville. Kävin siellä ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten ja rakastuin katuun kertaheitolla. Kadun varrelta löytyy pieniä lounasravintoloita, kala-, liha- ja leipäkauppoja, sekä pieniä suklaapuoteja pikkuruisia putiikkeja nyt unohtamatta. 

You may also like

1 Comment

  1. Todella kauniita ideoita :) En varmaankaan ihan lähiaikoina pääse hankkimaan ko. kynttilöitä mutta H&M Homen pari lasikippoa “Hope” ja “Love” tekstein ajaisivat saman asian .. Kiitos vinkistä! 

    Ja upeaa uuden vuoden alkua. <3

     

    Satu

    indiebyheart.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*