Joulun kattaus

Joka käy väreiltään vaikka kesällä.

En ole mikään jouluvärien ystävä, ja varsinkaan punaista en näe muualla kuin kynsissä, huulissa ja yhden kenkäparini pohjissa. Näin ollen ei punainen väri ei näkynyt meillä edes jouluna, joten kattaus pysyi hyvin haaleana ja siten astioita voi käyttää ympäri vuoden. Niin kesällä, kuin talvella.

Jotain kumminkin uupui ja lautaset ilman kerroksia/koristeellisempia yksilöitä olisivat näyttäneet hieman liian arkisilta. Joulua kun vietetään kumminkin kerran vuodessa, niin kerrankin voi kattaa kauniisti. Vaikka ei siihen tekosyitä ainakaan minulta tarvita, sillä kattaus kun on puoliruokaa.

Voi näyttää siltä, että kuvissa olisi vanhat astiat, lautasliinat ja –renkaat, mutta eipäs ole. Ostin uudet juuri ennen joulua. Kun värimaailma on kumminkin sama mitä yleensä käytän, voi mielikuva astioista ja muista olla erilainen.  

Pariisista uupuu hyvät sisustuskaupat, joten turvaudun väistämättä aina Zara Homeen. Ei se sinänsä ole huono juttu sekään, mutta joskus haluaisi jotain skandinaavisempaa ja pienen putiikin tarjontaa. Täällä kun vuokrat ovat niin kovia, ei pienyrittäjillä ole mahdollisuuksia varsinkaan kun pariisilaiset panostavat ulkonäköönsä kodin sijasta.

Plates/ napkins/ napkin rings: Zara Home

Plate Charger: Zara Home

Table cloth: H&M Home

Table runner: Zara Home

Glasses: Iittala

Tableware: Fiskars & antique tasting spoons

Silver plate: Antique market.

……………………………………………………………..

 

I’m not a big friend of Christmas colors, especially red does not belong into my personal color palette other than in nails, lips and in the soles of my shoes.. Thus, the red didn’t show up in our Christmas decor either. Our Christmas decor and table setting was very natural, or pale. That means that I can use the colors/items all year around.

Christmas is a special holiday and therefore, table setting needed sparkles and festive decor. I placed three layers of plates together with a silver plate charger. It seems I have used my old plates, napkins and napkin rings, but actually those are all new. I just don’t want to mix my color palette too much, even on special holidays like Christmas.

You would never guess that city like Paris lacks of interior shops. While I’m searching new items to home, I always hope I would live in Stockholm, Copenhagen or US. Parisians like to see their money rather on their closets than their homes, so we don’t have wide spectrum of interior stores in Paris. I especially miss those little shops you can find from Scandinavia and Netherlands. Luckily we have ecommerce and Zara Home :)

You may also like

11 Comments

 1. Kaunis kattaus, mutta miksi korostaa sitä, että astiat ovat uusia? Itselleni postauksen tunnelmaa olisi vain kohottanut vanhan astiaston tai yksityiskohtien käyttö. Ja pienten, yksilöllisten astiaputiikkien puutteessa second handina olisi varmaankin löytynyt jotain kivaa ja uniikkia. :)

  Pidän kyllä siitä, että värimaailma on sopiva ympärivuotiseen käyttöön!

 2. Oletko kokeillut Habitat liikettä? Minusta sieltä löytyy parhaat jutut ja tyyli on just nimenomaan skandinaavinen… Liikeet missä itse käyn on Place de la Republique ja La Defensen (CNIT). :)

 3. Mielettömän tyylikästä ja kaunista! Olen viime viikkoina ihaillut Charin ja Karolinan välityksellä ihanaa sisustustanne ja kotianne :) Blogisi kautta saa juuri sopivasti apua Pariisi-ikävään, huhtikuussa taas tullaan! :D

 4. Heippa, 

  anteeksi että vastaan vasta nyt, mutta sivu on ollut alhaalla :/

  Tarkoitukseni ei todellakaan ollut korostaa. Halusin vain sanoa, että kuvat eivät ole samat mitkä edellisessä postauksessa, sillä olen saanut joskus kommentteja, että samat lautaset joka kuvassa, vaikka näin ei ole. Väri vain on ylensä sama :)

  Varmasti niin, mutta kun minulla ei ole ollut joulun ja työn kiireessä oikein aikaa käydä missään kaupoissa :/

 5. Heippa, 

  anteeksi että vastaan vasta nyt, mutta sivu on ollut alhaalla :/

  Tarkoitukseni ei todellakaan ollut korostaa. Halusin vain sanoa, että kuvat eivät ole samat mitkä edellisessä postauksessa, sillä olen saanut joskus kommentteja, että samat lautaset joka kuvassa, vaikka näin ei ole. Väri vain on ylensä sama :)

  Varmasti niin, mutta kun minulla ei ole ollut joulun ja työn kiireessä oikein aikaa käydä missään kaupoissa :/

 6. Heippa, 

  olen kyllä (sitä Opéraa lähellä olevaa ennen kuin se suljettiin ennen joulua ja meidän kodin lähellä on yksi myös). En tiedä miksi en jollain lailla innostu siitä. Ehkä olen vain ruuhkaaikoihin liikkeellä, jolloin hermo ei jaksa ihmismassaa :D

 7. Heippa, 

  ja tervetuloa! Kiva että tykkäät ja että saat apua Pariisi-ikävään :)

  Tulen pian Suomeen ja täytyy sanoa, että en vähään aikaan ole ollut näin onnellinen kuin nyt päästessäni Suomeen. Täällä on ollut tosi kurjaa ja pelottavaa :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*