Joulu Pariisissa

ja omia joulurutiineja etsimässä.

Minulla on ollut muutama unelma jouluun liittyen. Kaksi näistä on ollut, että viettäisin joulun Pariisissa ja New Yorkissa. Tänä jouluna saan sen yhden unelmani. Taas sitä huomaa, että unelmilla on tapana toteutua, kun antaa elämän vain viedä eikä suunnittele sitä sen enempää.

Olen muutenkin ollut joulut muutaman kerran ulkomailla, joten ehkä se on jonkinlainen joulurutiinini. Sen takia minulle ei ole kertynyt sellaisia ”pakkoollakotonajouluna” –tyyppisiä juttuja.  Sitä paitsi, tällaisena matkailuihmisenä joulun kokeminen muunlaisissa perinteissä kuulostaa virkistävältä. Ehdin sitten kiikkustuolissa viettämän niitä vähän perinteisempiä jouluja.  Tai riippumatossa ;)

Olen tosi onnellinen, että kerroitte minulle jouluistanne aiempaan postaukseeni. Olen hyvin avoin ihminen eikä minua pelota myöskään avata persoonaani täällä blogissani. Ehkä joulupostaukseni oli hyvä esimerkki siitä, että tätä blogia kirjoittaa ihan oikea ihminen, joka myös joskus kokee vastoinkäymisiä. Mikä on kumminkin tärkeintä, niistä pitää oppia eikä lannistua.  Pitää olla onnellinen niistä asioista mitä on, eikä katkera niistä mitä ei ole. Vain siten voi olla oikeasti onnellinen <3

Olin Pariisissa tasan 100 päivää sitten. Silloin siellä oli kesä, mutta seuraavan kerran kun menen sinne, niin siellä onkin jo talvi. En oikein tiedä millainen joulu Pariisissa tulee olemaan. Sehän siinä oikeasti mielenkiintoista onkin, sillä voin luoda siitä melkein ihan millaisen haluan.  Mietin, että pitäisikö sitä lähteä hakemaan joulun samppanjat Champagnen-alueelta? En ole ikinä käynyt siellä, mutta se olisi ainakin yksi uusi juttu mitä en ole koskaan tehnyt. Pariisista kun pääsee niin kätevästi junalla sinne :)

Vielä en ole oikein joulumoodissa, mutta veikkaan kun reilun viikon päästä laskeudun valon kaupunkiin, niin en voi muuta tehdä kuin päästä joulufiilikseen. Syödä kastanjoita, juoda glögiä ja katsella maailman kauneimpia valoja.

 

You may also like

11 Comments

 1. Ihana erilainen joulu ! Suosittelen ehdottomasti tuota shampanja reissua sinulle, asun itse Champagne-Ardennes alueella ja käymme vuosittain hakemassa vuoden kuplivat näin joulun alla suoraan joltain pieneltä tuottajalta. Junayhteyksienkin päässä näitä varmasti löytyy, ihan pienistä en tiedä mutta ainakin tuollaiset isommat tuottajat. Joulu on pyhänä paljon lyhyempi täällä kuin Suomessa eli vain 25.12 kaupat ovat kiinni, muuten auki lähes normaalisti. Oikein mukavaa matkaa ! 

 2. Ihanan kuuloinen joulu! Pariisi on suosikkikaupunkejani euroopassa. Champagne- alueella olen ollut kerran kiertelemässä. Asuimme Reims -nimisessä kaupungissa. Oli upea käydä samppanjataloissa, voin siis lämpimästi suositella sitäkin! Hyvää joulun odotusta!    

  http://entajosalkaisit.blogspot.fi/

 3. Salut,

  lucku you! Kuulostaa mun jutulle tosiaan hakea kuplajuomat suoraan joltain pikkutuottajalta :)

  Niin se on vähän harmillista, sillä lennän juuri 25 pv. takaisin. Yritin vaihtaa Finnairin lentoja, mutta en voinut ja nyt tulee typerä 15 tunnin hengailu Suomessa ennen Barcelonaa :/

  Kiitos paljon, ihanaa joulun odotusta sinne Ranskaan <3

 4. Voi ei miten tylsää. En pidä tästä alustasta itsekään, sillä tämä on todella jähmeä verrattuna WordPressiin :/

  Jep, toivottavasti tästä tulee minunnäköiseni joulu <3

 5. Mahtavaa! En malta odottaa <3 Olen ollut siellä kerran uuden vuoden ja se on vaan niin kaunis kaupunki juuri tähän aikaan vuodesta kaikkine valoineen ja muineen  :)

 6. Joo <3 Saan unelmieni joulun, sillä saan viettää sen yhdessä lempikaupungeistani sekä viettää sen ihan omalla tavallani.  Veikkaan etten ehdi olla Champagnessa kuin yhden päivän, sillä olisin muuten halunnut olla jouluaaton siellä, mutta kun en saanut lentojani milään vaihdettua. Byääh :'(

  Olen käynyt Espanjassa ja Italiassa viinitiloilla, mutta Ranskassa en. Niihin pitää kyllä mennä. Kävin katsomassa elokuvissa tosin muutama viikko sitten elokun nimeltä “Red Obsession” ja se oli tosi mielenkiintoinen. Jos viineistä tykkää, niin kannattaa katsoa :)

 7. Kävimme eräällä lyhyellä Pariisin visiitillä Reimsissa. Ensin paikallisesti hyvä lounas alle, Essi Avellanin kirja antoi hyviä vinkkejä. Koska kukaan ei suostunut ajamaan autoa (ymmärrettävää :), skippasimme pientuottajat ja kävimme Ruinartilla. Mon Dieu mitä kellareita, kilometrikaupalla upeita käytäviä maan alla ja mielenkiintoisia historioita suvusta sekä sotien ajasta. Osa kellareista oli huiman korkeita “katedraaleja”, mieleenpainuvaa. Lopuksi Ruinartin tasting ja keskustan shamppiskauppojen kautta junalla Pariisiin. 

 8. Heip, kiitos vinkistä :)

  Jonnekin menen kyllä päiväreissulle :)

  Mietin nyt, että pitäisikö sitä olla yksi yö Normanidassa? Olen aina halunnut sinne toisen maailmansodan takia. Haluaisin niin kovasti mennä sinne, mutta en tiedä oikein onko minulla aikaa tai sitten joulu Pariisissa jää niin lyhyeksi.. Harmillista, kun on niin paljon paikkoja minne haluaisi mennä :/

  Sampanjat haetaan kyllä tilalta suoraan, se on varma :)

 9. Ihanaa, että uskallat etsiä omaa juttuasi etkä toimia niin kuin perinteet “velvoittavat”. Toivottavasti törmäät oikein hauskoihin tyyppeihin siellä Pariisissa. Yksin matkaillessahan siihen on oikein hyvät mahdollisuudet (kokemusta on!) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*