Joulu mielessä ja paketissa

Kerrankin ajoissa. Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka aloittavat joulun valmistelun jo hyvissä ajoin. Itse olen yleensä kuulunut niihin, ketkä vielä jouluaattona säntäilevät kaupasta toiseen. Viime vuodesta vähän viisastuneena päätin, että tänä vuonna en tee samoin. Täten yllä näkyy jo ensimmäiset joululahjat kummitytölleni :)

Tämä on myös blogin takia kiva juttu, sillä nyt saan teillekin jaettua vähän joulumieltä ennen jouluaattoa. Aiempina vuosina ne joulupostaukset ovat jääneet myös aika vähälle, mutta toivottavasti tänä vuonna saatte nauttia joulufiiliksestä myös blogini puolella. Olen keräillyt teille jo muutamia jouluideoita joita haluan toteuttaa, joten tästä lähtien löydätte pienoisen palan joulua Joulu/Christmas -tagin alta. Tulossa on jouluisia ruoka-ideoita ja muutamia muita juttuja :)

Aiempina vuosina olen matkannut aina jouluksi pois Vaasasta, joten senkään takia en ole oikein päässyt joulumielelle ennen kuin vasta ihan joulun alla. Tänä vuonna tosin ajattelin aloittaa jouluvalmistelut jo hyvissä ajoin ennen joulua, jotta pääsen nauttimaan glögin ja piparin tuoksusta mahdollisimman paljon. Tämän aamun aloitin glögillä, paketoinnilla ja leivonnalla, joten pian saatte reseptin jouluiseen herkkuun ;) 

_____________________________________________________

I have always admired people who manage to start Christmas preparations months before Christmas. I haven’t been part of that group and usually I have found myself rushing from store to store even in the 24th of December. Last year I decided that this year I would change my habits and start to prepare Christmas already in November. Therefore, above you can see my first Christmas gifts to my goddaughter ;)

This is also good thing regarding on my blog, because now I can share some Christmas spirit well before Christmas. In the past years I haven’t done too many entries regarding on Christmas, but I hope that will change in this year. I have so many Christmas ideas already in my mind, so I hope you don’t get bored of them. This morning for example I started with alcohol-free mulled wine, baking some Christmassy dessert, and packaging my first Christmas gifts :)

You may also like

28 Comments

 1. Voi ihanaa, tunnen jo joulun tuoksun nenässäni! Olen itse ihan jouluhullu, rakastan kaikkea siihen liittyvää, ruokia, tuoksuja, tunnelmaa, musiikkia, lahjojen hankintaa….Toisia joulun odotus jo tässä vaiheessa ärsyttää, mutta musta se tuo valoa tähän niin pimeään marraskuuhun. Joulureseptejä odotellessa : )

  Karabella

  http://www.saludterveydeksi.blogspot.fi

  1. En ole aiemmin oikein kerenny fiilistellä joulua kunnolla, sillä Vaasassa asuessani en oikein viitsinyt koristella kotiani jouluisesti, sillä en ole ikinä sitä kotonani viettänyt.

   Hih, niinpä.Meidän taloyhtiössä tosin taitaa asua joku todellinen joulufiilistelijä, sillä meidän sisäpihalla on ollut jouluvalot pari viikkoa :)

 2. Voi ihanaa, tunnen jo joulun tuoksun nenässäni! Olen itse ihan jouluhullu, rakastan kaikkea siihen liittyvää, ruokia, tuoksuja, tunnelmaa, musiikkia, lahjojen hankintaa….Toisia joulun odotus jo tässä vaiheessa ärsyttää, mutta musta se tuo valoa tähän niin pimeään marraskuuhun. Joulureseptejä odotellessa : )Karabellawww.saludterveydeksi.blogspot.fi

 3. En ole aiemmin oikein kerenny fiilistellä joulua kunnolla, sillä Vaasassa asuessani en oikein viitsinyt koristella kotiani jouluisesti, sillä en ole ikinä sitä kotonani viettänyt. Hih, niinpä.Meidän taloyhtiössä tosin taitaa asua joku todellinen joulufiilistelijä, sillä meidän sisäpihalla on ollut jouluvalot pari viikkoa :)

 4. En ole jouluihminen, mutta tykkään ostaa joululahjoja ystäville ja perheelle. Olenkin löytänyt täydellisen ja stressittömän tavan hankkia joululahjat: erilaiset verkkokaupat. Yksi suurista suosikeistani on http://www.dawanda.de, jossa myydään käsitöitä :)

  Tänä vuonna innostuin kyllä ostamaan jouluvalot, joten ehkä minuunkin alkaa iän myötä hiipimään joulun henki ;)

  1. Niin, minä olen ollut ehkä vähän samanlainen. Tai kun kaikki on ripoteltu ympäriinsä eikä ikinä saa kaikkia ihmisiä saman pöydän ääreen, niin sen takia joulu ei ehkä ole se lempi juhlani. Sen takia pidänkin tästä joulun alusajasta :)

   Ihana kauppa Annemi! Seikkailin tuolla sivulla tovin jos toisenkin. Kiitos niin paljon <3

   Hih, niin iän myötä tapahtuu jänniä juttuja, ryppyjä ja muuta ;)

 5. En ole jouluihminen, mutta tykkään ostaa joululahjoja ystäville ja perheelle. Olenkin löytänyt täydellisen ja stressittömän tavan hankkia joululahjat: erilaiset verkkokaupat. Yksi suurista suosikeistani on http://www.dawanda.de, jossa myydään käsitöitä :) Tänä vuonna innostuin kyllä ostamaan jouluvalot, joten ehkä minuunkin alkaa iän myötä hiipimään joulun henki ;)

 6. Niin, minä olen ollut ehkä vähän samanlainen. Tai kun kaikki on ripoteltu ympäriinsä eikä ikinä saa kaikkia ihmisiä saman pöydän ääreen, niin sen takia joulu ei ehkä ole se lempi juhlani. Sen takia pidänkin tästä joulun alusajasta :)Ihana kauppa Annemi! Seikkailin tuolla sivulla tovin jos toisenkin. Kiitos niin paljon <3Hih, niin iän myötä tapahtuu jänniä juttuja, ryppyjä ja muuta ;)

 7. Voi miten kauniit paketit olet askarrellut. Eihän tuollaisia raaski avatakaan ;). Itse en jaksa hirveästi panostaa paketointiin, vaikka aina huokailenkin ihastuneena tällaisille kuville.

  Minä olen myös niiiin jouluihminen ja tänä vuonna keksin tehdä joulukalenterin bloginikin puolelle! Meillä siis tuoksuu joulumausteet jo nyt, sillä haluan saada kalenteripostaukset ajastettua hyvissä ajoin. Muuten voi huonolla tuurilla käydä niin, että tämä mahassani asuva tyyppi keskeyttää projektin juuri kesken joulukuun ;).

  1. Hih, rakastan tuollaista näpertelyä ;)

   Niin, toisten mielestä se on ajanhukkaa kun minulle se on vähän niinkuin terapiaa :)

   Ohhoh, oletpas ahkera! Siis millä tavalla ajattelit toteuttaa, reseptin vai lahjoin? :)

   No, mutta sitten voit postailla kalenteripostauksia joulun jälkeen. Vietetäänhän niitä pikkujoulujakin helmikuussa. Teillä elellään niin ihania ja jänniä aikoja :´)

 8. Voi miten kauniit paketit olet askarrellut. Eihän tuollaisia raaski avatakaan ;). Itse en jaksa hirveästi panostaa paketointiin, vaikka aina huokailenkin ihastuneena tällaisille kuville. Minä olen myös niiiin jouluihminen ja tänä vuonna keksin tehdä joulukalenterin bloginikin puolelle! Meillä siis tuoksuu joulumausteet jo nyt, sillä haluan saada kalenteripostaukset ajastettua hyvissä ajoin. Muuten voi huonolla tuurilla käydä niin, että tämä mahassani asuva tyyppi keskeyttää projektin juuri kesken joulukuun ;).

 9. Kaunis paketti :) Tykkäisin kans panostaa pakettien ulkokuoriin enemmän aikaa mutta kun suurin osa lahjan saajista on lapsia joita ylimääräiset narut ja nauhat vain hidastaa, olen todennut että turhaa vaivaa koska kukaan ei kerkeä näkemään millainen paketti oli ennen sen avaamista :D
  Arvostan ite tosi paljon että lahjan antaja on laittanut aikaa myös paketointiin. Olen pienenä saanut äidin entiseltä työkaverilta aivan ihania lahjapaketteja joissa oli aina erilaisia juttuja naruun kiinnitettynä, ne lämmittää mieltä edelleen :) Toisaalta saatan olla vähän turhan kriittinen millainen paketin pitäisi olla koska paketoin lahjoja työkseni 3,5 vuotta lahjatavaraliikkessä jossa oli todella tiukat brändin säännöt millaisia pakettien pitää olla. Nykyään kun ostan kyseiseltä brändiltä juttuja ja pyydän ne pakettiin, olen monesti joutunut kotona korjailemaan naruja tai muuta… Hyi minua!

  Mutta tänäkään vuonna en odota joulua. Oikeastaan en välittäis yhtään koko joulusta. Voin laittaa koristeet ja valot kotiin, ostaa lahjoja ja juua glögiä mutta itse joulua en välittäisi viettää. Edelleen mummon muisto on niin vahva ettei joulukaan tunnu enää miltään. Toisaalta pitäis alkaa tehdä uusia joulumuistoja mutta kun on 26 vuotta viettänyt joulun samalla tavalla, on vaikea muuttaa käsitystä millainen joulu voisi olla esim kotona.
  Mutta ei haittaa yhtään vaikka laittaisit joulupostauksia usein :)

  1. Niin, no ihan kaikkien paketteihin en panosta niin paljoa. En myöskään raksuttimeni, sillä hän ei ehkä arvosta niin paljoa näpertelyä mitä minä :)

   Hih, sinä senkin kontrollifriikki!No mutta kyllä minkäin kenkäkaupassa kenkiä asettelen paremmin esille ;)

   Höh, olen niin pahoillani. Ymmärrän sinua niin hyvin. Oma mummini on minulle maailman tärkein ja jotenkin olen viime aikoina alkanut pelkäämään, että mitä jos hänelle tapahtuu jotain. Niin, itsekin olisin joulun aina muualla kuin Suomessa.

   Kiva kumminkin kuulla, että joulupostaukseni eivät haittaa. Voimarutistus Fiipi <3

 10. Kaunis paketti :) Tykkäisin kans panostaa pakettien ulkokuoriin enemmän aikaa mutta kun suurin osa lahjan saajista on lapsia joita ylimääräiset narut ja nauhat vain hidastaa, olen todennut että turhaa vaivaa koska kukaan ei kerkeä näkemään millainen paketti oli ennen sen avaamista :DArvostan ite tosi paljon että lahjan antaja on laittanut aikaa myös paketointiin. Olen pienenä saanut äidin entiseltä työkaverilta aivan ihania lahjapaketteja joissa oli aina erilaisia juttuja naruun kiinnitettynä, ne lämmittää mieltä edelleen :) Toisaalta saatan olla vähän turhan kriittinen millainen paketin pitäisi olla koska paketoin lahjoja työkseni 3,5 vuotta lahjatavaraliikkessä jossa oli todella tiukat brändin säännöt millaisia pakettien pitää olla. Nykyään kun ostan kyseiseltä brändiltä juttuja ja pyydän ne pakettiin, olen monesti joutunut kotona korjailemaan naruja tai muuta… Hyi minua!Mutta tänäkään vuonna en odota joulua. Oikeastaan en välittäis yhtään koko joulusta. Voin laittaa koristeet ja valot kotiin, ostaa lahjoja ja juua glögiä mutta itse joulua en välittäisi viettää. Edelleen mummon muisto on niin vahva ettei joulukaan tunnu enää miltään. Toisaalta pitäis alkaa tehdä uusia joulumuistoja mutta kun on 26 vuotta viettänyt joulun samalla tavalla, on vaikea muuttaa käsitystä millainen joulu voisi olla esim kotona.Mutta ei haittaa yhtään vaikka laittaisit joulupostauksia usein :)

 11. En minäkään saanut vielä ostaa glögiä kun kysyin :D Ihana joulunaiheinen postaus, olen itsekin aloittanut jo joulukoristamisen :) Muista käydä osallistumassa kaulakorukilpailuuni!xxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.com/

 12. Hih, rakastan tuollaista näpertelyä ;) Niin, toisten mielestä se on ajanhukkaa kun minulle se on vähän niinkuin terapiaa :)Ohhoh, oletpas ahkera! Siis millä tavalla ajattelit toteuttaa, reseptin vai lahjoin? :) No, mutta sitten voit postailla kalenteripostauksia joulun jälkeen. Vietetäänhän niitä pikkujoulujakin helmikuussa. Teillä elellään niin ihania ja jänniä aikoja :´)

 13. Niin, no ihan kaikkien paketteihin en panosta niin paljoa. En myöskään raksuttimeni, sillä hän ei ehkä arvosta niin paljoa näpertelyä mitä minä :)Hih, sinä senkin kontrollifriikki!No mutta kyllä minkäin kenkäkaupassa kenkiä asettelen paremmin esille ;)Höh, olen niin pahoillani. Ymmärrän sinua niin hyvin. Oma mummini on minulle maailman tärkein ja jotenkin olen viime aikoina alkanut pelkäämään, että mitä jos hänelle tapahtuu jotain. Niin, itsekin olisin joulun aina muualla kuin Suomessa. Kiva kumminkin kuulla, että joulupostaukseni eivät haittaa. Voimarutistus Fiipi <3

 14. Olen jo vuosia ostanut suurimman osan lahjoista etukäteen, pitkin vuotta ja usein matkoilta. Turkista on peshtemal-pyyhkeitä ja oliiviöljysaippuaa, Pariisista pikku kosmetiikkalahjoja sekä pateepurkkeja ja Kööpenhaminasta muita herkkuja. Joulun alla pyöräytän vielä perinteisiä herkkulahjoja.

  Muuten en ole veilä joulun odotusta aloittanutkaan, yhden glögilasillisen olen juonut. Ja ne lahjatkin pitäisi vielä pakata… onneksi pidän siitä puuhasta.

 15. Olen jo vuosia ostanut suurimman osan lahjoista etukäteen, pitkin vuotta ja usein matkoilta. Turkista on peshtemal-pyyhkeitä ja oliiviöljysaippuaa, Pariisista pikku kosmetiikkalahjoja sekä pateepurkkeja ja Kööpenhaminasta muita herkkuja. Joulun alla pyöräytän vielä perinteisiä herkkulahjoja.Muuten en ole veilä joulun odotusta aloittanutkaan, yhden glögilasillisen olen juonut. Ja ne lahjatkin pitäisi vielä pakata… onneksi pidän siitä puuhasta.

 16. Oih, mistä olet löytänyt noin kaunista köynnöstä lahjojen koristeeksi? Olisipa itsekin mukava saada noin nätisti paketoituja lahjoja :)

 17. Oih, mistä olet löytänyt noin kaunista köynnöstä lahjojen koristeeksi? Olisipa itsekin mukava saada noin nätisti paketoituja lahjoja :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*