Jars-purkit: taas kaupoissa ja keittiön koristuksena

Kuinka moni teistä muistaa Jars -purkit?  Niitä olen ainakin itse keräillyt jo varmaankin melkein kymmenen vuotta. Harmikseni purkit katosivat muutama vuosi sitten Iittalan valikoimasta ja aina oikean hetken tullen olen käynyt Iittalalta kyselemässä, että josko saisimme purnukat taas valikoimaan. 

Avec Sofié blog l Iittala Jars

  
Huomasin viime perjantaina, että Iittalalla oli IIK-päivät ja kun menin Suomeen, syöksyin Helsingissä sekä lentokentällä Iittalan liikkeisiin, silla Jars-purkit olivat taas valikoimassa. Kuinka ihanaa! 
 
Minulla Jars-purkit  ovat olleet aina osa keittiön sisustusta.  En piilottele niitä kaapissa, vaan ne ovat esillä ja samalla niiden sisältöä tulee käytettyä.  Nyt purkkeja on tosin jo aika paljon, että kohta alkaa tila loppua keittiöstä. 

Avec Sofié blog l Iittala Jars

Jarsien lisäksi olen ostanut ja saanut yhteistöideni kautta Kastehelmikuvoituja purkkeja. Ne ovat oikein sieviä Jars-purkkieni vierellä ja sopivat kattauksiinikin niin kauniisti.
 
Yksi toive minulla tosin Iittalalle olisi. Haluaisin kaiken kokoisia purkkeja itselleni. En ikinä löytänyt pastalle sopivaa purkkia silloin aikoinaan, kun sitä valmistettiin. Ja tällä hetkellä kaupoista joissa kävin, ei löytynyt pienempiä malleja Jars-purkeista. 

Onko täällä muita, ketkä haluaisivat täydennystä purkkivalikoimaan?

You may also like

9 Comments

 1. Miten minulta on mennyt ohitse Jarsien paluu..?! Mahtavaa kun on blogeja, jotka informoivat :) Olen aivan ihastunut niihin! Meillä on erikokoisia, mutta tietysti puuttuu osa. Olivat silloin jo poistuneet, kun heräsin tarvitsemaan paria muuta kokoa. Ja kannet. Meillä läpinäkyvien lisäksi mustia (tummanharmaita?), mutta ne katosivat aika nopeasti liikkeistä. Tarvitsen lisää kaikkea, kokoja, kansia jne. Täytyy kipittää Espoon liikkeeseen. Päivän paras uutinen :)
  http://westendmum.fi

  1. No niin meinasi mennä minultakin! Niin minäkin. Toivoisin että niitä tehtäisiin taas pian lisää ja eri koissa. Mikään ei ehkä harmita niin paljon kun se että en ikinä ostanut niitä pastakoossa ajoissa. Kyllä on harmittanut suuresti monta vuotta!

   Ihanaa kuulla ja toivottavasti saat omat purkkisi ennen kuin ne taas katoavat :)

 2. Miksi niiden läpinäkyvien purkkien täytyy olla juuri Iittalaa? Ikeasta tai monista muista kaupoista saa juurikin tuollaisia läpinäkyviä, ilmatiiviitä säilytyspurkkeja puolet halvemmalla kuitenkin.:D
  Tämän kysyn siis ihan vain mielenkiinnosta

  1. Heippa, no olen muutenkin keräillyt heidän tuotteitaan, niin on kai normaalia että myös nämä purkit ovat heidän. Ja toivon myös että lasi on eri tasolla mitä esimerkiksi Ikean lasi ja että tuote on valmistettu Suomessa eikä Kiinassa.

   1. Hei! Itse pidän kivasti Iittalasta enkä ostaisi Ikeasta. Huomautan kuitenkin, että vain osa Iittalasta valmistetaan Suomessa. Valmistussopimukset ovat myös Eurooppaan ja Aasiaan.
    “Iittala-tuotteita valmistetaan omilla tuotantolaitoksillamme Suomessa ja sopimusvalmistajillamme Euroopassa ja Aasiassa.”
    yt. Tuija

   2. Ostin juuri pitkään haaveilemiani Essence juomalaseja ja pahoitin kyllä mieleni, kun olivatkin Made in Germany. :( En olisi ostanut, jos olisin huomannut ennakkoon. Itselleni osa Iittalan hohdokkuutta on ollut kotimaiset tuotteet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*