Jardin de Luxembourg

Lempipaikkani

Kesä saapui vihdoinkin Pariisiin. Näitä ilmoja mitä on nyt loppuviikosta ja viikonlopun aikana koettu, odotin elokuussa. Noh, parempi että se kesä edes saapui tänne ja syksy ei tunnu niin pitkältä kun näistä kesäisistä lämpötiloista voi nauttia näin syyskuun puolivälissä.

Jokainen joka on ollut Pariisissa viikonloppua pidempään tietää, ettei se ole vain samppanjaa ja vaahtokarkkeja. Kun on kotoisin varsinkin niinkin siististä ja turvallisesta paikasta kuin Suomi, voi tämä kaupunki olla ensinäkemän jälkeen aikamoinen hirvitys. Jotta saan päivittäiset metroseikkailut mielestä, pitää minulla olla tässä asfalttiviidakossa jokin paikka, joka on se Pariisiin Töölönlahti, Kaivari sekä cafe Regatta. Jardin de Luxembourg on täällä minun happy place. Se ei ole kuin muutaman metropysäkin päässä ja se on pieni viherkeitaani keskellä kaupunkia.

Olimme siellä eilen ihanan Maijan kanssa picnicillä ja nautimme kauniista kesäilmasta pitkälle iltaan. Kun joskus keväällä kuulin, että Maijankin on muuttamassa Pariisiin, oli se minulle suuren suuri helpotus. Ja niin taisi olla muuttoni myös Maijalle. Kumpikaan ei ollut niin innoissaan muuttamassa tänne, sillä kumpikin tiesi tämän kaupungin oikean menon ja sykkseen, ei vain Champs Élyséen valoja ja kauppoja.  

Jardin de Luxembourg on todella kaunis puisto ja moni tunnistaa sen varsinkin pikkuisista veneistä joita voi uittaa suihkulähteissä. Itse tykkään myös mennä sinne ihan vaan kävelylle tai lenkille, sillä siellä on hiekkaa millä juosta. Suosittelen erittäin lämpimästi teille Jardin de Luxembourgia kun tulette Pariisiin ihan mihin vuoden aikaan tahansa :)

Kiitos Maija ihanasta lauantaista <3

You may also like

3 Comments

  1. Jardin de Luxembourg on ihana! Istuskelimme siellä toissa kesänä pitkät tovit ja katselimme kun lapset vanhempineen uittivat veneitä, joihin sai laittaa oman maan lipun. Itse katselen Pariisia vaaleanpunaisten lasien läpi ja se on yksi lempikaupungeistani. Jokaisessa suurkaupungissa on myös se toinen puoli ja kuten kirjoitit sitä ei näe, jos siellä käy vaan lyhyellä lomalla. Olisi kuitenkin kiva kuulla niistä varjopuolistakin, ehkä voisit tehdä niistä oman postauksen? – Merja

  2. Pariisissa on monia ihastuttavia puistoja, tänään ehdin käydä useassakin pikku puistossa pitkin kaupunkia. Luxembourgin puistossa en (vielä) ole tällä matkalla ehtinyt käydä, vaikka se onkin aivan hotellini lähellä. Ja sää todella on suosinut.

     

    -Lumo-

  3. Se on ihana puisto! Itse otin sen must listalle Pariisin käynnilläni, koska olen ihaillut Ateneumissa Edelfeltin taulua puistosta – siinä on ihana valo ja tunnelma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*