Itsenäisyyspäivä ja hyvät kysymykset

Itsenäisyyspäivää vietettiin täällä hivenen erilaisissa tunnelmissa mitä aiemmin. Tosin kaikki perinteinen kuului kaavaan, vaikka uudessa paikassa ollaankin. Kuulin viime viikolla, että 30km:n päässä Antibesissa on suomalainen kauppa ja sen omistaja on pitämässä itsenäisyyspäivävastaanoton. Aluksi vähän jännitti mennä tapaamaan muita Rivieran suomalaisia, mutta oli yllättävää miten paljon täällä asuu myös nuorempaa väkeä eikä pelkästään eläkkeelle aurinkoon muuttaneita.

ASU2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täällä on kuulemma noin 7000 suomalaista yhteensä ja moni on muuttanut tänne ranskalaisen vaimon tai aviomiehen perässä. Juuri kun teille muutama päivä sitten kerroin, että miten haluaisin tehdä sen keittiöremontin, niin sattumalta löysin eilen juhlista myös suomalaisen saunanrakentajan ja hän oli kiinnostunut tekemään myös keittiöitä. Joskus kannattaa näköjään avata myös se suu ;)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pampula ei ole aiemmin nähnyt suomalaista itsenäisyyspäivän vastaanottoa ja yritin kovasti selittää, että Suomessa nämä ovat enneminkin hillityt juhlat eivätkä mitkään kreisit bileet joissa ihmiset tanssivat kaduilla ja taivas täyttyy ilotulitteista. Meidän kulttuuri on kumminkin tällaisissa asioissa aika erilainen mitä esimerkiksi Ranskassa. Samalla Pampula myös ihmetteli, että miksi TV-lähetys ja juhlat ovat keskittyneet pelkästään linnan sisällä tapahtuvaan juhlaan ja miksi meillä kritisoidaan pukuja niin paljon. Ihan hyvät kysymykset. Uskon tosin, että tähän on hyvä selitys. Suomessa ei ole oikein gaala-kulttuuria tai kunnon pukujuhlia. Pukujen kritisointia en tosin itsekkään ymmärrä. Itseasiassa ihmetyttää, että miksi palstatilaa saa niin paljon ne ketkä ovat väärin pukeutuneita tai rikkoneet etikettiä puolisoa suukottamalla. #relax!

 

asu5

Oma pukeutuminen oli eilen aika mukavuudenhaluinen ja lämmin. Jaloissani ovat kaipaamani välikauden kengät, bikerit. Eli enää ei mennä pelkillä, kumppareilla, ballerinoilla tai saappailla.

Zara Jacket / Mango Pants / Massimo Dutti Boots /Rebecca Minkoff Bag

You may also like

7 Comments

 1. Kiitos tästä! Oon miettinyt just precis samaa! Miksi ei meillä ole kansanjuhlan tuntua, on vain yhdet juhlat ja muut katsovat niitä televisiosta.

  Ps. Kivat on bootsit!

  1. Niin,en ollut jollain lailla ajatellut asiaa ennen kuin eilen. Totta kai joulukuu tuo oman säväyksensä että ei ulkona voi juhlia,mutta en jollain lailla usko että meillä järjestettäisiin samanlaisia grillijuhlia tai paraateja mitä esimerkiksi Jenkeissä. Ranskan itsenäisyyspäiväpirskeet olivat minulle hassu tapahtuma. Meillä nämä juhlat ovat jollain lailla niin hartaat, Ranskassa taasen heinäkuun 14:sta päivä on ilon juhla vaikka taustalla synkkiä asioita onkin.

   Kiitos!

 2. Mun ulkomaalaiset kaverit ovat ihmetelleet ihan samaa, että miten kättelymaraton voi olla yksi Suomen suosituimpia tv-ohjelmia. Hassua se onkin :)

  1. Heh,no niin on!
   Eilen sitä jatkuvaa kättelyä kummajaisten meillä kotona ja kärsimättömänä odotettiin juhlallisia sanoja ja juhlia. Pampula avasi tässä ainakin minun silmäni,sillä en ollut jollain lailla ajatellut että miten tämä on meillä niin harras ja jollain lailla myös surumielinen juhla.

 3. Olen ollut kerran Norjassa heidän “perustuslainpäivänä” (olihan se sellainen?). Koko kansa juhlii ja ilakoi. Päivä oli aivan mahtava, sitä kokemusta en unohda koskaan. Samalla jäi mietityttämään, miksi Suomessa railakkaampaa juhlintaa ajoittain ehkä jopa hieman paheksutaan. En tarkoita että tavoissa olisi mitään väärää, kunnioitan perinteitä hirmuisesti.

  Mutta perinteet ovat sulautuneet niin pinnallisiin asioihin, kuten juuri mainitsemaasi pukujen arvosteluun. Rakastan toki katsoa pukujen loistoa kättelyssä, mutta eikö jokainen saisi pukeutua tyylillään ja tavallaan. Etiketit on etikettejä, mutta onko tosiaan kuoleman synti jos niitä ei nyt aivan pilkulleen noudata.

  1. Yep, samalla tavalla mitä esimerkiksi Hollannissa. Meillä on toki vähän “kankea” kulttuuri, mutta juuri tällaisina päivinä odottaisi samanlaista meininkiä mitä esimerkiksi jääkiekon MM:n tai Euroviisujen voiton juhlinnoissa. Ymmärrän toki, että ajankohta ei ole meidän kohdalla se paras mahdollinen, mutta on jollain lailla myös sääli että se juhlinta keskittyy vain ja ainoastaan linnaan.

   Näytin meidän mediakäyttäytymistä kotona ja hän ihmetteli, että miksi ei ole normaalien suomalaisten kuvia missä näytettäisiin miten kansa juhlii kotonaan. Samalla hän ihmetteli juurikin tuota “flopit” listausta. Kun jokainen kai saa tulla linnaan juuri niin persoonallisena kuin haluaa. Senhän takia sinne kutsutaan myös muita kuin poliitikkoja pönöttämään.

 4. Olipa tosi kiva tavata sut Sofie siellä juhlissa! Tervetuloa seudulle. Ihanaa, että alueella asuu myös muita bloggaajia. Mun ranskalainen mies kutsuu näitä Linnan karkeloita nimellä “shaking hands event” ja ihmettelee tätä iloitteluamme aina suuresti. Enää en saa häntä itsenäisyyspäivänä telkkarin ääreen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*