It’s all fun and games until…

..Your eyes hurt like hell!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olenkin teille aina silloin tällöin maininnut, että silmäni oireilevat aina välillä. Kun ruudun edessä tulee oltua 12 tuntia päivässä, silmät aristuvat valolle ja ne alkavat oireilla ikävästi. Nämä oireet saan onneksi kuntoon helposti aina antibioottitipoilla, joten ei ongelmaa sen kummemmin.

Olen kumminkin alkanut miettimään että millaisia aurinkolaseja käytän, sillä kun muutenkin olen aika valveutunut auringonpalvoja. Laukussa kulkee aina SPF 50 stick mukana ettei vain poskipäät tai muut pala auringon paahtaessa. Nyt myös laukussa kulkee polaroidut aurinkolasit, mitkä ostin Barcelonan matkaltani. Vaikka minulla on ollut kunnon aurinkolaseja aiemminkin, ei ikinä polaroituja. Viimeisimmän silmäkipuilujeni jälkeen päätin että en ainakaan kovinkaan pitkiä aikoja ole millään muilla laseilla kuin polaroiduilla.

Noin kuukausi sitten olin sunnuntaina lounaalla pilipali-lasit päässä ja kuinkas muuten, silmäsärky tuli heti seuraavana päivänä. Tämä aurinkoinen lounas oli minulle muistutus siitä, että silmien kanssa ei kannata leikkiä. Silmät ja hampaat ovat niin herkät ja niitä ei noin vain korjailla. Sen takia ne höpöhöpölasit menivät romukoppaan ja niitä ei enää pidetä silmien suojana, sillä sitä ne eivät tee vaan päinvastoin. Eli liputan kunnon aurinkolasien puolesta, silmät ennen kaikkea – niillä nähdään niitä kauniita asioita mitä on ympärillä.

PS. Olen todella onnellinen että ainakin viimeisimpien ranskalaislehtien sivuilla näkyy aurinkorasvasuosituksia isoilla suojakertoimilla, ei mitään SPF 6 tai 20.

…………

Every now and then I have mentioned that my eyes are very sensitive to bright lights and the sun. When you are in front of the screen at least 12 hours a day, eyes start to feel dry and in my case, become very hurt. I get rid of these symptoms with antibiotics, so there is no bigger problem in my eyes. These issues have made me think about what kinds of sunglasses I should wear.

When we discuss about sunbathing, I’m well aware about all the dangers our lovely friend can give to us. I always have a SPF 50 sun stick with me in my bag. I don’t want to burn my cheekbones or other parts of my body while I’m getting strong in my #tangame. Heh!

I was in Barcelona last week and while I was getting ready for some stand up paddling, I decided to buy new pair of polarized sunnies to prevent the same symptoms I get from bright sun, snow and screen. I have had a decent sunglasses before but never polarized. Even though we want to have strong tan games during the summer, they shouldn’t be played with the health of our eyes. Therefore, I’m wearing my polarized Ray Ban aviators especially if I’m near water or be in the sun the whole day. So please, protect your eyes, with those you see the pretty things around you, not with your sun glasses.

PS. I’m really happy that at least the most recent French women’s magazines shows sunscreen recommendations with SPF 30 or 50, and not SPF 6 or 20.

You may also like

4 Comments

  1. Näkö on todellakin mielenkiintoinen, tärkeä ja monimutkainen aisti. Kannattaa todellakin panostaa laadukkaisiin aurinkolaseihin, sillä aurinko on ihan yhtä vaarallinen suojaamattomille silmille kuin suojaamattomalle iholle. Ja hei, onhan aurinkolasit kesällä (ja miksei ihan ympäri vuodenkin) ihan must-asuste ja niillä voi leikitellä samalla tavalla kuin koruillakin. :)

    T. Tuleva optikko

  2. Todella ikävää, että joudut kärsimään sellaisen ongelman kanssa. Kaikilla meillä tuntuu olevan jotain vialla—eri määrin. Itsekin kyllä nykyään käytän SPF 50, en halua olla “lobster”. Tärkein sijoitus on sijoitus itseensä joten mua ei haittaa laittaa muutama kymppi extraa hyviin tuotteisiin jotka suojaavat, itse käytän Eucerinin Sun Sensitivity voidetta SPF 50. Ilman sitä saan heti inhottavan aurinkoihottuman, sellainen vinkki jos jollain on tarvetta.

  3. Hih, jep! Bongaan muuten pohjoismaalaiset hyvin täällä – lobstereita kun kävelee vastaan melkein joka päivä :D

    Nimenomaan, terveys kun on mennyt, niin voi sanoa hei hei kaikelle muullekin. Kiitos paljon vinkistä. Pitää käydä nyt päivällä apteekissa, sillä illalla lähden kesää kohti ja etelää!

    Kivaa viikkoa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*