In order

Järjestelmällisyys, se on todella tarttuvaa. Asustelen maailman järjestelmällisimmän ihmisen kanssa ja jotenkin hän on saanut minutkin suhteellisen järjestelmälliseksi. Pieni epäjärjestys ei minua niinkään haittaa, mutta puhdasta pitää olla.

Minä olen tarvinnut jo aika kauan aikaa suurehkoa lipastoa, jonne mahtuu kaikki meikit, korut ja muu tilpehööri. Pienen arvonnan jälkeen päädyin Ikean Malm lipastoon. Pisteen i:n päälle toi tuo lipaston lasinen lisäosa.

Olen teettänyt myös tuollaisen lasilevyn meidän ruokapöydän päälle, jotta pöydän pinta pysyisi parempana ja sitä olisi helpompi hoitaa. Nykyään noihin Malm lipastoihin saa ostettua tuollaisen lasilevyn ja sen ansiosta lipasto käy oikein hyvin korkeakiiltoisten kalusteiden rinnalle :)

Lipaston laatikot ovat tosi isoja, joten ne menisivät minun tapauksessani todella helposti kaaoksen valtaan eikä niistä ikinä löytäisi mitään. Onneksi Ikea auttaa meitä luovan kaaoksen ihmisiä joten varustin lipastoni Ikean Skubb laatikoilla. Nyt myös toisen puoliskoni silmä lepää kun hän näkee tavarani järjestyksessä.

____________________________________________

I have wanted a large drawer for a while. After thinking about few different alternatives I ended up buying that white drawer from Ikea. Nowadays you can also find that kind of add-on glass top for the Malm drawers. The glass top gives a nice high gloss effect on the drawer and therefore it fits smoothly next to our high gloss interior.

I have also custom made that kind of glass top for our kitchen table.  Because of that glass top, the surface of the table does not get damaged and it is easier to clean.

I’m not that organized person to be honest. I don’t mind little messiness, until it is clean. The drawers are quite big, so in my case there would be a good opportunity that the drawer would end up looking a bit chaotic. Luckily, Ikea helps us creative people and I equipped my drawer with Ikea Skubb boxes.

You may also like

44 Comments

 1. Minullakin on IKEAsta lähes samanlaiset säilytyslaatikot, mutta isommat joissa on monta lokeroa. Sinne saa hyvin järjestykseen esim. vyöt, sukkahousut, huivit ja muut :)

  1. Minun raksulaisellani on juurikin tuollainen iso laatikko, jonne hän on järjestellyt kaikki asusteensa ihan tip top. Voisin vaikka tehdä pienen sneak peekin hänen vaatekaapistaan, sillä sisältö ei näytä ihan tavallisen miehen vaatekaapilta… ;)

 2. Minullakin on IKEAsta lähes samanlaiset säilytyslaatikot, mutta isommat joissa on monta lokeroa. Sinne saa hyvin järjestykseen esim. vyöt, sukkahousut, huivit ja muut :)

 3. Tästähän sainkin hyvän vinkin tulevaa asuntoamme varten :) Tuo lasilevy saa tavallisenkin lipaston näyttämään paljon tyylikkäämmältä!

  Ihmettelin vain Ikean sivuilla olevaa ohjetta siitä, että lipasto pitäisi kiinnittää seinään kaatumisen estämiseksi. Onko tuo teidänkin lipasto jotenkin kiinnitetty vai onko se niin jämäkkä, että pysyy itsestäänkin pystyssä kaatumatta? Ymmärrän kiinnittämisen kapeiden ja korkeiden vitriinien kohdalla, mutta matalahko, leveämpi lipasto ei kyllä mielestäni sellaista tarvitsisi.

  1. Jeps! Lähdin ostamaan ihan muuta, mutta tuo lasilevy teki lipastosta niin paljon freesimmän näköisen, että päädyin sitten siihen.

   Siis se on ihan varmasti vain sellainen varotoimenpide. Meillä ei ole lapsia, niin kukaan ei roiku laatikoissa joten emme kiinnittäneet sitä seinään. Lipasto ei kyllä hievahda yhtään mihinkään, mutta jos teillä on lapsia, niin suosittelisin kumminkin pulttaamaan sen kiinni. Ihan just in case :)

   1. Lapsia ei ole, joten eiköhän tuo kahden aikuisen käytössä pystyssä pysy :) Kiitos avusta, tämä taisi ratkaista lipasto-ongelman lopullisesti – meille muuttaa tuollainen, jos se suinkin vain mahtuu makuuhuoneeseen!

    1. Kannattaa sitten sulkea yksi laatikko ennen kuin aukaisee toisen, nimittäin muuten saattaa kipata :) Minä ainakin olen semmonen tohelo, että aina on kaikki laatikot ja kaapinovet auki ;)

 4. Tästähän sainkin hyvän vinkin tulevaa asuntoamme varten :) Tuo lasilevy saa tavallisenkin lipaston näyttämään paljon tyylikkäämmältä!Ihmettelin vain Ikean sivuilla olevaa ohjetta siitä, että lipasto pitäisi kiinnittää seinään kaatumisen estämiseksi. Onko tuo teidänkin lipasto jotenkin kiinnitetty vai onko se niin jämäkkä, että pysyy itsestäänkin pystyssä kaatumatta? Ymmärrän kiinnittämisen kapeiden ja korkeiden vitriinien kohdalla, mutta matalahko, leveämpi lipasto ei kyllä mielestäni sellaista tarvitsisi.

 5. Meidän eteiseen kotiutui ihan sama lipasto viikko sitten, mielestäni hirmu tilava ja ajaton. (: Seuraavalla Ikea-reissulla pitäisi hakea meillekin noita lokeroita ja kieltämättä tuo lasikansikin rupesi vähän houkuttamaan. Meillä on muuten ihan sama juttu – ite oon vähän sellainen huithapeli mitä tulee järjestykseen, ja toinen on sitten niiin siisti ja jämpti että… :D

  1. Tämän piti tulla itseasiassa meilläkin eteiseen, mutta sitten se löysikin paremman paikan :)
   Tuo lasikansi tekee lipastosta ihan erinäköisen. Paljon paljon freesimmän ja nykyaikaisemman näköisen.

   Joo, välillä minulla meinaa mennä hermo kun hän on ihan liian jämpti, niin tehokkuus uupuu siinä tekemisessä aina välillä :D

 6. Meidän eteiseen kotiutui ihan sama lipasto viikko sitten, mielestäni hirmu tilava ja ajaton. (: Seuraavalla Ikea-reissulla pitäisi hakea meillekin noita lokeroita ja kieltämättä tuo lasikansikin rupesi vähän houkuttamaan. Meillä on muuten ihan sama juttu – ite oon vähän sellainen huithapeli mitä tulee järjestykseen, ja toinen on sitten niiin siisti ja jämpti että… :D

 7. Voi ei mikä järjestys! Tunnen itseni ihan pikkupossuksi täällä kun mietin omaa kotiani :D

  Mutta ihan oikeaakin asiaa niin tuollainen lipasto ois tosi hyvä! Mulla vaan ei mahdu sellainen mihinkään.
  Mulla on Ikea melkein takapihalla :D sinne on noin 100 metrin matka, tai no ehkä 150 metriä etuovelle omalta etuovelta :D

  1. Äläs nyt. Mähän näytän täällä blogissani ainosastaan ne valitut palat ;)

   Käveletkö sinne Ruotsin puolelle vai? Voikun minullakin olisi se noin lähellä, koska aina uupuu jotain pikkujuttuja :)

   1. Ikea on niin lähellä ettei siellä tule enää oikein edes käytyä :D Tänä vuonna olen käynyt kerran. Mutta se on hyvä kun asuu lähellä niin ei tarvitse mennä ruuhka-aikoina, jonot saattaa olla parhaimmillaan tunninkin. Käyn normisti arki-iltaisin niin silloin saa rauhassa shoppailla ja kahvitella. Ikeankaan kahvi ei oo yhtään pöllömpää.
    Menen aina kävellen, mie een omista autoa :) Ellen sitten ole hakemassa esim sohvaa, silloin tarvitaan jo biiliä :D

 8. Voi ei mikä järjestys! Tunnen itseni ihan pikkupossuksi täällä kun mietin omaa kotiani :DMutta ihan oikeaakin asiaa niin tuollainen lipasto ois tosi hyvä! Mulla vaan ei mahdu sellainen mihinkään. Mulla on Ikea melkein takapihalla :D sinne on noin 100 metrin matka, tai no ehkä 150 metriä etuovelle omalta etuovelta :D

  1. Yep, Ikea keeps us in order :). In that sense I’m quite Mediterranean that I don’t mind if it is a bit messy. The most important thing to me is that everything is clean :)

   Mille grazie! Mi piaci la fotografia anche :)

 9. Me too :) I’m also quite “obsessed” with ordering and my Ikea boxes also help me to keep everything in order! Btw, mi piacciono molto le tue foto <3http://9lla.it/

 10. Minun raksulaisellani on juurikin tuollainen iso laatikko, jonne hän on järjestellyt kaikki asusteensa ihan tip top. Voisin vaikka tehdä pienen sneak peekin hänen vaatekaapistaan, sillä sisältö ei näytä ihan tavallisen miehen vaatekaapilta… ;)

 11. Jeps! Lähdin ostamaan ihan muuta, mutta tuo lasilevy teki lipastosta niin paljon freesimmän näköisen, että päädyin sitten siihen. Siis se on ihan varmasti vain sellainen varotoimenpide. Meillä ei ole lapsia, niin kukaan ei roiku laatikoissa joten emme kiinnittäneet sitä seinään. Lipasto ei kyllä hievahda yhtään mihinkään, mutta jos teillä on lapsia, niin suosittelisin kumminkin pulttaamaan sen kiinni. Ihan just in case :)

 12. Tämän piti tulla itseasiassa meilläkin eteiseen, mutta sitten se löysikin paremman paikan :)Tuo lasikansi tekee lipastosta ihan erinäköisen. Paljon paljon freesimmän ja nykyaikaisemman näköisen. Joo, välillä minulla meinaa mennä hermo kun hän on ihan liian jämpti, niin tehokkuus uupuu siinä tekemisessä aina välillä :D

 13. Äläs nyt. Mähän näytän täällä blogissani ainosastaan ne valitut palat ;)Käveletkö sinne Ruotsin puolelle vai? Voikun minullakin olisi se noin lähellä, koska aina uupuu jotain pikkujuttuja :)

 14. Yep, Ikea keeps us in order :). In that sense I’m quite Mediterranean that I don’t mind if it is a bit messy. The most important thing to me is that everything is clean :)Mille grazie! Mi piaci la fotografia anche :)

 15. Lapsia ei ole, joten eiköhän tuo kahden aikuisen käytössä pystyssä pysy :) Kiitos avusta, tämä taisi ratkaista lipasto-ongelman lopullisesti – meille muuttaa tuollainen, jos se suinkin vain mahtuu makuuhuoneeseen!

 16. Kannattaa sitten sulkea yksi laatikko ennen kuin aukaisee toisen, nimittäin muuten saattaa kipata :) Minä ainakin olen semmonen tohelo, että aina on kaikki laatikot ja kaapinovet auki ;)

 17. Ihana toi lasilevy! Sellainen on pitänyt jo pitkään tilata erikseen, mutta jei – nyt säästyy siltäkin vaivalta jos kerran niitä saa valmiinakin vihdoin! :) Tuosta seinään pulttaamisesta, lipasto kippaa herkästi jos siitä on enemmän kuin yksi laatikko auki, etenkin kaksi ylimmäistä. Esim. jos ahneuksissani avaan keskimmäisen ja huomaan, että eikun etsimäni on ylimmässä (I know, kuinka laiska saa olla ettei _viitsi_ sulkea sitä keskimmäistä ensin! :o)

  1. Eikö! Joo ja tulee todennäköisesti paljon edullisemmaksikin.

   Kiitos niin paljon kun jaoit kokemuksesi, sillä menin kokeilemaan heti kommenttisi luettuani ja se on muuten totta. Jouduin tosin hieman tökkäämään lipastoa, mutta jos laatikoissa olisi yhtään painavampia juttuja, niin kyllä se kippaisi ihan itsekseenkin.

   Noh, aina ei tarvitse jaksaa :)

 18. Ihana toi lasilevy! Sellainen on pitänyt jo pitkään tilata erikseen, mutta jei – nyt säästyy siltäkin vaivalta jos kerran niitä saa valmiinakin vihdoin! :) Tuosta seinään pulttaamisesta, lipasto kippaa herkästi jos siitä on enemmän kuin yksi laatikko auki, etenkin kaksi ylimmäistä. Esim. jos ahneuksissani avaan keskimmäisen ja huomaan, että eikun etsimäni on ylimmässä (I know, kuinka laiska saa olla ettei _viitsi_ sulkea sitä keskimmäistä ensin! :o)

 19. Rakastan kaikenlaista organisointia, ja nyt pitää varmasti hakea nämäkin. Kiva, että ikea on ymmärtänyt valmistaa näitä lisäosia ja sisusteitakin huonekaluihinsa. Tekee monesta hurjasti toimivamman!

  1. Minäkin rakastaisin jos minulla olisi tilaa siiheen. Joo tiedän, että se on tekosyy, mutta minulla organisointi on lähinnä tarkoittanut, että heitän tavaraa pois, jotta kaappeihin tulisi enemmän tilaa. Tiedät varmasti Charin organisoitikyvyt? Poikaystäväni aina ihaillen katselee hänen postauksiaan ja toivoo ääneen, että olisin samanlainen :)

   Niinpä! Ilman noita bokseja olisi tuo Malm muuten minun käytössäni erittäin kaaosaltis :D

   1. Haha, Sofié, mä voin tulla teille järjestelemään, höpsönen :) Ja täällä salaa toivon, että saisin hieman Sofie-mausteita omaan kotiini, ettei kaikki aina olisi niin tiptop! Tehdään vaihtarit!

 20. Rakastan kaikenlaista organisointia, ja nyt pitää varmasti hakea nämäkin. Kiva, että ikea on ymmärtänyt valmistaa näitä lisäosia ja sisusteitakin huonekaluihinsa. Tekee monesta hurjasti toimivamman!

 21. Hei! Oli todella mukavaa tavata sinut tänään Kämp Groupin ravintolakierroksella. Olet yksi harvoista ihmisistä jotka ovat yhtä sydämellisiä livenä kun mitä on blogin kautta olet antanut ymmärtää :)xxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.com/

 22. Meiltä löytyy 6 laatikon Malm-lipasto makuuhuoneesta ja oman puoleni ylimmästä laatikosta löytyy Skubb lokerikko, loisto tuote tosiaan kun pitää pikkutavarat järjestyksessä :)

  1. Niin on. Tästä lähtien ostan kyllä Skubbeja jokaiseen mahdolliseen laatikkoon, niin pysyy tavarat järjestyksessä ja raksun suu hymyssä :)

 23. Meiltä löytyy 6 laatikon Malm-lipasto makuuhuoneesta ja oman puoleni ylimmästä laatikosta löytyy Skubb lokerikko, loisto tuote tosiaan kun pitää pikkutavarat järjestyksessä :)

 24. Eikö! Joo ja tulee todennäköisesti paljon edullisemmaksikin. Kiitos niin paljon kun jaoit kokemuksesi, sillä menin kokeilemaan heti kommenttisi luettuani ja se on muuten totta. Jouduin tosin hieman tökkäämään lipastoa, mutta jos laatikoissa olisi yhtään painavampia juttuja, niin kyllä se kippaisi ihan itsekseenkin.Noh, aina ei tarvitse jaksaa :)

 25. Minäkin rakastaisin jos minulla olisi tilaa siiheen. Joo tiedän, että se on tekosyy, mutta minulla organisointi on lähinnä tarkoittanut, että heitän tavaraa pois, jotta kaappeihin tulisi enemmän tilaa. Tiedät varmasti Charin organisoitikyvyt? Poikaystäväni aina ihaillen katselee hänen postauksiaan ja toivoo ääneen, että olisin samanlainen :)Niinpä! Ilman noita bokseja olisi tuo Malm muuten minun käytössäni erittäin kaaosaltis :D

 26. Voi Elisabeth, ilo oli ihan minun puolellani. Kiitos, sinä olet kyllä aika ihana neitokainen :`)Toivottavasti nähdään taas pian!

 27. Niin on. Tästä lähtien ostan kyllä Skubbeja jokaiseen mahdolliseen laatikkoon, niin pysyy tavarat järjestyksessä ja raksun suu hymyssä :)

 28. Ikea on niin lähellä ettei siellä tule enää oikein edes käytyä :D Tänä vuonna olen käynyt kerran. Mutta se on hyvä kun asuu lähellä niin ei tarvitse mennä ruuhka-aikoina, jonot saattaa olla parhaimmillaan tunninkin. Käyn normisti arki-iltaisin niin silloin saa rauhassa shoppailla ja kahvitella. Ikeankaan kahvi ei oo yhtään pöllömpää.Menen aina kävellen, mie een omista autoa :) Ellen sitten ole hakemassa esim sohvaa, silloin tarvitaan jo biiliä :D

 29. Haha, Sofié, mä voin tulla teille järjestelemään, höpsönen :) Ja täällä salaa toivon, että saisin hieman Sofie-mausteita omaan kotiini, ettei kaikki aina olisi niin tiptop! Tehdään vaihtarit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*