If I would live in New York…

…. Kaikesta saa onneksi unelmoida…

Avec Sofié l living in New York

Jos asuisin New Yorkissa… Emme ole siis muuttamassa minnekään, mutta rakastuin kaupunkiin ihan täysin. Minulla on aina ollut pienet angstit Yhdysvaltoja kohtaan ja en ole koskaan oikein nähnyt itseani asumassa siellä. Yksi ensimmäisistä kysymyksistä miehelleni itseasiassa oli, että suunnitteleeko hän muuttavansa joskus Yhdysvaltoihin. Vastaus oli selkeä ei. Suostuin siis seuraavillekin treffeille. Jos vastaus olisi ollut toisenlainen, en tiedä oltaisiinko tässä nyt.

Avec Sofié l living in New York

“If you leave Manhattan, you have to live in US”-lause on jollain lailla minulle hyvin iskevä. New York on niin erilainen mitä koko muu maa. Varmaan yksi asia miksi emme ole edes ikinä ajatelleet Yhdysvaltoja asuinmaana, on se fakta, että meille kaupunki olisi ainakin näillä uravalinoilla Seattle. En vaan näe itseani ajelemassa autoa monta tuntia päivässä ja asuvani Yhdysvaltojen suburbiassa. Jotenkin se DriveIn-kulttuuri kuulostaa niin epämiellyttävältä minulle joka pitää kaupunkiasumisesta ja -kulttuurista. Bostoniin mieheni ei enää halua muuttaa ja Chicago on sääolojen takia myöskin pois listalta. Sen takia New York on ainoa paikka ainakin näillä näkymin missä voisin asua.

Avec Sofié l living in New York

Avec Sofié l living in New York

Mieheni etsi minulle jo työpaikkoja New Yorkissa ollessamme, silla siellä asuminen on ollut myös hänen haaveensa. Hän oli iloisesti yllättynyt, että kaupunki sai minunkin pääni ainakin muutaman astetta käännettyä. Heh.

Avec Sofié l living in New York

No jos asuisin New Yorkissa, mitä tekisin..

 1. Asuisin SoHossa ehdottomasti. Midtownin pilvenpiirtäjät ovat upeita, mutta SoHon söpö asuinalue on niin samanlainen mitä Pariisin kotikulmat talla hetkellä. Rakastan sitä fiilistä, kun kävelen ovesta ulos, niin kaupunki on oven takana. SoHon söpöt pienet kaupat ja kahvilat muistuttivat minua niin paljon omista Pariisin kotikulmista.
 2. Ruokakauppani olisi ehdottomasti Dean & Deluca. Tietenkin. Olin niin in love Dean & Delucaan ja ensimmäisen kerran en pystynyt ostaa itselleni mitään (vain Home via Lauralle mukin), silla menin niin sekaisin kaikista ihanista ruoista ja keittiötarvikkeista.
 3. Hakisin aina noutokahvini Colombo- tai Zibetto-ketjusta.
 4. Ostaisin vaatteeni joko French Connectionilta tai Club Monacosta.
 5. Kävisin iltakahvilla Once upon the Tartissa ja jos olisin vapaalintu, niin tekisin töitä varmasti tämän tyyppisissä kahviloissa.
 6. Sunnuntaisin Brunssilla Jack’s Wife Fredassa. Shakshuka oli niin älyttömän hyvää siellä!
 7. Drinkillä The James Hotellin kattoterassilla.
 8. Juoksisin Central Parkissa.
 9. Ostaisin kaikki juhlatarvikkeeni Party Citystä (todella suuri suositus).

 

 

You may also like

4 Comments

 1. Entä San Francisco? Se on oma suosikkini. Siellä toimii myös julkinen liikenne, ja ruokaostokseni tekisin Whole Foodsissa! Vaikka ei tuo sinun New York -listasikaan huonolta kuulosta :)

  1. Heippa,

   en ole siellä ikinä ollut, mutta en haluaisi asua kaupungissa jossa joutuu ajamaan autolla koko ajan.
   Hih, kävin siellä myos New Yorkissa ollessani. Ei kuulosta ei, voi kun pääsisin takaisin kesällä.

 2. Ihana haavepostaus. Itsekin jo suunnittelin muuttoa Nykiin, mutta nyt ainakin vain reissaillen. Soho on niin ihana alue! Matkakuume paheni x)

 3. Voisin melkein lyödä vetoa, että ihastuisit San Franciscoon yhtä nopeasti kuin Isoon Omenaan. ;) Kävimme viime huhtikuussa 16 vuoden jälkeen uudelleen ja rakkaudentunne kaupunkia kohtaan vain kasvoi entisestään. Oli kuin kotiinsa olisi mennyt. Ja mikä ihananinta, SF on siinä mielessä erilainen kuten esim. Houston jossa ei ole kävelykatuja, tai jos ne voi loppua yhtäkkiä kesken. SF:ssa voi kävellä kuten NYC:ssä. . Eikä autoa tarvitse käyttää koko ajan. Myös julkinen liikenne toimii hyvin. Sen takia San Franciscoon alunperin rakastuinkin.
  Huhtikuussa oli vielä erittäin kylmä ja tuulinen sää, niin jouduimme ostamaan koko poppoolle päällystakit että tarkenimme käydä meren rannalla. L.A. :ssa oli lämpimämpää, mutta se ei ollut ollenkaan niin kotoisa kuten San Francisco.

  Hetkeäkään en miettisi muuttoa myöskään NYC:n, jos vain tulisi sellainen mahdollisuus eteen. :) Ystävämme jälkikasvu on aivan rakastunut kaupunkiin. Asunut pari vuotta kun sai hyvän postin: Joutui käymään läpi 16 erilaista työhaastattelua (osa Euroopassa) niin sai työsopimuksen allekirjoitettavaksi.
  Aika rankkaa mutta se kuulemma kannatti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*