I woke up like this (in Barcelona)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saavuin eilen Barcelonaan Pampulan kanssa. Hänellä on täällä töitä koko ensi viikko, niin tulimme yhdessä tänne pienelle viikonloppulomalle. On hassua miten tunnin lento Pariisista tekee ihmisistä iloisempia, ruoasta parempaa ja kaduista puhtaampia. Pidän Pariisista, mutta Barcelona on heti kuin koti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

bcn4

Pampula viettää öitä enemmän hotelleissa kuin kotona, täten pitää hotellien tuntua kodilta. Sen takia hän on supertalentti hotellivalinnoissa. Tämänkin hotellin hän valitsi eikä kertonut minulle siitä etukäteen. Margot Hotel sijaitsee ihan Barcelonan keskustassa, Passeig de Gracialla. Pikkuruinen hotelli on kuin koti, sillä keittiö on avoinna kaikille ja aamupalalle saa tulla aamutakissa ja hiukset märkänä. Tätäkin postausta kirjoittelen itseasiassa aamupalahuoneessa kylpytakissa muiden vieraiden kanssa.

Pampula pitää designhotelleista (minun onnekseni) ja sen takia hän yrittääkin aina löytää uusia ihania paikkoja missä yöpyä. Yksi sivusto on nimeltään Tablet josta olemme löytäneet monta tosi kivaa ja persoonallista yöpymispaikkaa. Myös tämän Margotin jossa olemme nyt viikonlopun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä on itseasiassa yksi ihanimmista paikoista jossa olen ollut. Oudoin paikka minkä Pampula on koskaan varannut on Amsterdamin Lloyd Hotel. Ihana paikka, tosin hivenen pelottava kaiken historiansa ja seitsemän metrisen sängyn takia. Pampula rakastaa hieman normaalista poikkeavia juttuja ja sen takia tässäkin huoneessa on kylpyamme keskellä huonetta ja ikkunoista voi katsella Barcelonan pääkadun menoa samalla kun kylpee viilentävässä vedessä.

Meillä ei ole mitään suunnitelmia viikonlopulle kuin vain olla ja syödä hyvin. Olen ikuisesti kiitollinen yhdelle lukijoistani, sillä hän vinkkasi minulle ravintolasta nimeltä La Pepita. Siellä söimme eilen ja myös tänään. Muuta ei ole kalenteriin siis merkitty.

Rentouttavaa viikonloppua!

 

……………..

Last night we came to our favorite city, Barcelona. This is something like my eighth time in the city, and we have been here together four times. I like Paris, but Barcelona feels like home immediately when I arrive. It’s funny that after just an hour flight we find the people happier, the food better and the streets cleaner. Barcelona, you have always been like a home to me.

Honey is super talented on choosing places to stay. Normally he sleeps more in hotels than at home. Therefore, he knows where to search hotels that are like home. We are staying in the main street, Passeig de Gracia at a lovely place called Hotel Margot. Margot is a design hotel whose idea it is to treat the guests as if they were at home. You can come to brekkie with your robe on and with wet hair. That is exactly how I’m writing this post in the breakfast area next to other guests.

We don’t have much planned for the weekend. We know the city so well so we can just relax, eat and sleep. I’m forever grateful to one of my readers who two years ago recommend a restaurant in Barcelona called La Pepita. Since then La Pepita has been my favorite place to eat in Europe. I ate there last night and will do again tonight.

Have a relaxing weekend!

 

You may also like

5 Comments

 1. Wow! Aivan ihanan näköistä! Oli pakko ottaa heti talteen toi tablet-vinkki omaa häämatkaa ajatellen. Espanja on kyllä ihana paikka, vaikka toki ranskakin on varmasti. Ihailen niin syvästi molempien maiden ruokakulttuuria mitä täällä suomessa ei ole. Täytyy vaan yrittää itse luoda omanlainen ruokakulttuuri missä on best of both worlds. Millainen ruokakulttuuri teillä on kotona? Onko teillä suomalaisia, amerikkalaisia ja ranskalaisia herkkuja?

  1. No eikö! Kannattaa ottaa, sillä kun liittyy jäseneksi saa tosi kivoja etuja. mm. upgraudeuksen automaattisesti ;)

   Minulle Espanjan ruokakulttuuri on kivempi mitä Ranskan. Rakastan näitä Etelä-Amerikan viboja ja kasvis- ja kalaruokia niin paljon <3

   No onneksi voi tehdä sen oman Suomeen kun on kaikki raaka-aineet kumminkin tarjolla. Me syödään aika simppleisti. Ei jenkkiruokaa juuri koskaan. Nyt ehkä enemmän Etelä-Amerikkaa/Pohjois-Afrikkaa ollut viime aikoina. Ranskalaisia ruokia ei ole muuten kuin leivoksissa :D

 2. Näyttääpä kotoisalta hotellilta! Kun suuntaan seuraavan kerran Barcelonaan, pidän tämän mielessä. Itse rakastin Amsterdamin Hotel Lloydia : http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/2015/04/business-trip-amsterdam-netherlands-24.html. Vaikka olinkin työreissulla, henkilökunta sai minut tuntemaan itseäni hyvin tervetulleeksi ja kotoisaksi. Historia on osa tätä päivää, ja mielestäni siitä kannattaakin kertoa, ei peitellä. Tämän sanottua mielestäni ei historiasta kerrottu liikaa, vaan sitä yhdisteltiin moderniin taiteeseen.

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  1. Tämä paikka kannattaa laittaa muistiin :)

   Niin, ei sitä peitellä kannatta, mutta en pitänyt olla hotellissa yksin. En missään nimessä usklataisi nukkua siellä yksin. Kuulostaa hassulle, mutta niin se vain on. Barcelonan hotellissa tosin voisin helposti olla yksiikseni, niin se kertoo varmasti jo paljon. Lloyd on upea, mutta jollain lailla kummitustalomainen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*