Huultentäyttöbileitä ja kauneusihanteita

Tapasin Milanossa ollessani myös paljon Pohjoismaisia lehdistön edustajia.  He olivat totta kai kiinnostuneita blogeista, ja minä tietenkin siitä miten he näkevät meidät bloggaajat. Joidenkin maiden toimittajat näkivät blogit melkein ainoastaan positiivisina, mutta totta kai negatiivisiakin mielipiteitä vaihdettiin. Yhtenä iltana kävimme yhdessä syömässä ja keskustelumme kääntyi kauneusihanteisiin ja siihen miten blogit muokkaavat niitä.

Itse näen blogit näissä kauneuteen liittyvissä asioissa aika kahtiajakautuneina. Useimmiten blogeissa nähdään kumminkin ihan tavallisia tyttöjä/naisia eikä kuvia ole käsitelty. Täten myös lukijan on helppo samaistua kirjoittajaan, kun hän näkee että kirjoittaja on myös ihan tavallinen ihminen huonoine hiuspäivineen kaikkineen. Kirjoittajan ja lukijan välille syntyy myös ihan erilainen suhde mitä esimerkiksi toimittajan ja lehden lukijan. Minä ainakin koen, että olen teille vastuussa ja täten en ikinä suosittelisi teille mitään mistä en oikeasti pitäisi. Toimitaanko lehtien toimituksissa samoin? Ei varmastikaan, ja esimerkiksi tämän takia pidän blogeja todella arvokkaana asiana.

Negatiivisena asiana näimme kaikki kauneuskirurgiaan liittyvät toimenpiteet. Olen teille aiemmin kirjoitellut siitä miten olen saanut blogini kautta kutsuja ns. huultentäyttöbileisiin. Konseptina tämä on jo mielestäni todella absurdi ja se, että tätä tapahtuu jo niin yleisellä tasolla on vielä absurdimpaa. Se on totta kai jokaisen ihan itse päätettävissä tehdäänkö toimenpide vai ei, mutta minä koen nämä tämäntyyppiset yhteistyökuviot hyvin kyseenalaisina. En sano, että itse olisin kenellekään mikään suuri roolimalli, mutta nuoremmat bloggaajat ovat varmasti lukijoidensa roolimalleja ja tietynlaisia idoleita. Toivoisin, että bloggaajat miettisivät, että millaisia viestejä he oikein tämäntyyppisillä yhteistyökuvioilla lähettävät. Uskon myös siihen, että blogit ovat osasyyllisiä tämäntyyppisten kauneustrendien nousemiseen.  Se on minusta hyvin ikävää varsinkin silloin kun lukijakunta on hyvin nuorta.

En tiedä olenko pudonnut näissä asioissa ’kehityksen’ kelkasta, mutta kauneusihanteet ovat minusta ainakin jonkinnäköisen taantuman kourassa. Olisi mielenkiintoista kuulla mitä te olette mieltä. Olenko minä ihan mummoutunut ja pitäisikö minun hyväksyä se, että huultentäyttöbileet ovat syrjäyttäneet Tupperware-kutsut?

_________________________________________

When I was in Milan I met few Nordic press representatives. They were of course interested about us bloggers, and I was of course interested how they see us. Their feelings towards us varied and among of the positive comments I got also to hear some negative ones as well. One evening we went for a dinner and our discussion turned into beauty and how blogs change beauty ideals.

Personally, I feel that beauty related issues in blogs have two sides. In most cases, the reader really sees that behind the blog is usually an ordinary girl or a woman. Thus, the reader can easily identify with the person who is other side of the screen. The relationship that the writer and reader have is quite exceptional and the journalists usually can’t have these kinds of relationship with their readers. I personally feel that I’m responsible to my readers and therefore, I would not for example ever recommend them any product that I wouldn’t use. Is this the same case with the journalist in magazines? I doubt that.

In our discussion we shared our concern on cosmetic surgery. I told them that every once in a while I have got invitation on so-called lip filling parties. The whole concept is really absurd, and the fact that this is really happening is totally ridiculous. It is of course everyone’s own decision what they want to do with their bodies, but I’m just worried that does the young bloggers really understand that what kind of messages they are sending. I’m not saying that I would be a role model for anyone, but the younger bloggers especially are seen as idols and role models.

I don’t know that have I  just become too old for these new beauty trends. Anyhow, I feel that there is a massive downturn in beauty ideals. I would be more than interested to hear what you guys think. Am I just become too old and should I just accept that the Tupperware parties have been replaced with lip filling parties?

You may also like

74 Comments

 1. Tosi teennäinen kommenti. Joko sä osallistut siihen tai sitten sä et osallistu siihen, se on jokaisen vapaa valinta, mutta miksi koit tarvetta tuoda omatoimisesti tälläinen asia julkisuuteen ja antaa tälläinen lausunto?

  Toisekseen, sinunkaan blogissa ei nähdä “ihan tavallista tyttöä” vaan harvassa kuvassa näkyy mitään mihin samaistua, kuten finnit, hiukset harjaamatta tai sotkua keittiössä. Eli sanomattakin selvää, että blogeissa näkyy kiiltokuva henkilön todellisesta elämästä.

  Kolmannekseen, tiedätkö edes mitä ovat Tupperware-kutsut? Suomessa ei järjestetä Tupperware-kutsuja. Kannattaa googlettaa.

  1. Hei,

   minun mielestä näistä tämäntyyppisistä yhteistyöjutuista on tärkeä puhua. Minun blogissani nähdään tottakai myös saatuja tuotteita, mutta itse ainakin oudoksun sponssihuulia mitä esimerkiksi ruotsalaiset blogit ovat täynnä.

   Tiedän, että blogini ei ole realityä ja olen sen päätöksen tehnyt silloin kun aloin blogiani kirjoittamaan. Haluan mielummin, että blogini on enemmänkin naistenlehtimäinen kuin päiväkirjamainen. Jokaisen elämä on varmasti ihan tarpeeksi realityä jo muutenkin, niin kuka haluaa nähdä minun pyykkikasojani tai tiskaamattomia tiskejäni? Mutta kyllä blogissani on myös kuvia ja videoita minua meikittömänä ja takkuisissa hiuksissa. Kommentillani ehkä tarkoitin enemmänkin sitä miten upeina pidän esimerkiksi muotiblogeja. Vaatteet nähdään mallien sijasta normaalien ihmisten päällä.

   Tupperware-kommenttiasi en valitettavasti ymmärrä. Tiedän, että se ei ole postaukseni ydin, mutta kyllä niitä kutsuja mielestäni järjestetään edelleen.

  2. Jessus mitä pilkunviilausta. Olisko tässä nyt pitänyt käyttää sanaa “Tupperware-esittely”? Kyllä mä käytän niistä ihan hyvällä omallatunnolla sanaa kutsut, kun tyyppi KUTSUU ihmisiä kotiinsa tutustumaan tuotteisiin ja sitten tehdään ne tilaukset.

 2. Tosi teennäinen kommenti. Joko sä osallistut siihen tai sitten sä et osallistu siihen, se on jokaisen vapaa valinta, mutta miksi koit tarvetta tuoda omatoimisesti tälläinen asia julkisuuteen ja antaa tälläinen lausunto? Toisekseen, sinunkaan blogissa ei nähdä “ihan tavallista tyttöä” vaan harvassa kuvassa näkyy mitään mihin samaistua, kuten finnit, hiukset harjaamatta tai sotkua keittiössä. Eli sanomattakin selvää, että blogeissa näkyy kiiltokuva henkilön todellisesta elämästä.Kolmannekseen, tiedätkö edes mitä ovat Tupperware-kutsut? Suomessa ei järjestetä Tupperware-kutsuja. Kannattaa googlettaa.

 3. Et ole pudonnut kelkasta. Tai sitten me olemme pudonneet yhdessä. En koe itsekään ihan normaalina, että biletellään ja samalla tökitään kasvoihin botoxia yms. Ei sillä, etteikö itselläkin varmasti olisi toimenpiteille tarvista, mutta sen verran olen leikkauksissa yms. ollut, etten turhia operaatioita halua. Jokainen tavallaan, mutta toivon voivani kasvattaa omat tyttäreni siten, että he pitävät siitä, mitä peilissä näkevät, eivätkä koe tarvetta itsensä keinotekoiseen muunteluun. Se tie saattaa olla loputon.
  Ja Tupperware-kutsuilla olen kyllä ollut ja saanut kutsunkin sellaiseen ihan tämän vuoden sisällä, joten kyllä niitä tietääkseni järjestetään (ja omistankin niitä kipposia, kutsuilta tilattua, aika monta…).

  1. Ehkä olemme pudonneet yhdessä :)

   Tai jollain lailla toivoisin että ihmiset ketkä näitä kutsuja lähettelevät miettisivät kaksi kertaa.

   Näin juuri. Jos minulla olisi tytär, niin syynäisin kyllä hyvin tarkkaan millaisia blogeja hän oikein lueskelisi. Tai jos meidän mummit ovat päässeet vähällä, niin olen kyllä sitä mieltä että niin olen minäkin. En tiedä millaiseen maailmaan tulevan tyttäreni (jos sellaista ikinä siunaantuu) tuon.

   Tottakai itsekin koen välillä huonoa mieltä peiliin katsoessani, mutta en ole ikinä pitänyt leikkauksia vaihtoehtoina. Jätetään keksit sitten vähän vähemmälle ja annetaan niiden huulien taipua hymyillessä alaspäin (minun huuleni oikeasti kääntyvät hymyillessä ‘väärään’ suuntaan. Heh.

   Kivaa loppuviikkoa Tarja!

 4. Et ole pudonnut kelkasta. Tai sitten me olemme pudonneet yhdessä. En koe itsekään ihan normaalina, että biletellään ja samalla tökitään kasvoihin botoxia yms. Ei sillä, etteikö itselläkin varmasti olisi toimenpiteille tarvista, mutta sen verran olen leikkauksissa yms. ollut, etten turhia operaatioita halua. Jokainen tavallaan, mutta toivon voivani kasvattaa omat tyttäreni siten, että he pitävät siitä, mitä peilissä näkevät, eivätkä koe tarvetta itsensä keinotekoiseen muunteluun. Se tie saattaa olla loputon. Ja Tupperware-kutsuilla olen kyllä ollut ja saanut kutsunkin sellaiseen ihan tämän vuoden sisällä, joten kyllä niitä tietääkseni järjestetään (ja omistankin niitä kipposia, kutsuilta tilattua, aika monta…).

 5. Ja huh, minä jo ajattelin ensin, oletko sinä mennyt johonkin huultentäyttöbileisiin… Onneksi ei sentään :).

  Minäkin pidän keinotekoista kauneutta vahvasti promoavaa kulttuuria vähän karmaisevana. Kun kuvaan astuvat neulat ja veitset, se vaan on liikaa.

  En tiedä mitä dansku ajoi kommentillaan takaa, varmaan useimmat ihmiset kuitenkin liikkuvat ihmisten ilmoilla hiukset harjattuna, finnit yleensä on tapana peittää ja miksi sitä nyt kukaan sotkuista keittiötään kuvailisi? Ei kai tavallistenkaan tyttöjen tarvitse :D.

  Tuota Tupperware-asiaa en ymmärtänyt edes googletuksen jälkeen, kyllä niitä tietääkseni vieläkin järjestetään.

  1. No en kai nyt sentään. Sen verran olen teille luonnollisuudesta paasannut, että eiköhän se ole tullut jo kaikille selväksi että tällaisiin juttuihin minua ei saa.

   Se on todella surullista, että kauneusihanteet ovat niin pahasti vääristyneet.

   Niin ja tiedän, että te lukijat tiedätte ettei meillä ole aina siistiä tai syödä vain herkkuja. Tämä on vain se pinta minkä olen valmis jakamaan.

   En minäkään, ehkäpä hän avaa kommenttiaan vielä :)

 6. Ja huh, minä jo ajattelin ensin, oletko sinä mennyt johonkin huultentäyttöbileisiin… Onneksi ei sentään :).Minäkin pidän keinotekoista kauneutta vahvasti promoavaa kulttuuria vähän karmaisevana. Kun kuvaan astuvat neulat ja veitset, se vaan on liikaa. En tiedä mitä dansku ajoi kommentillaan takaa, varmaan useimmat ihmiset kuitenkin liikkuvat ihmisten ilmoilla hiukset harjattuna, finnit yleensä on tapana peittää ja miksi sitä nyt kukaan sotkuista keittiötään kuvailisi? Ei kai tavallistenkaan tyttöjen tarvitse :D. Tuota Tupperware-asiaa en ymmärtänyt edes googletuksen jälkeen, kyllä niitä tietääkseni vieläkin järjestetään.

 7. Hei, minun mielestä näistä tämäntyyppisistä yhteistyöjutuista on tärkeä puhua. Minun blogissani nähdään tottakai myös saatuja tuotteita, mutta itse ainakin oudoksun sponssihuulia mitä esimerkiksi ruotsalaiset blogit ovat täynnä. Tiedän, että blogini ei ole realityä ja olen sen päätöksen tehnyt silloin kun aloin blogiani kirjoittamaan. Haluan mielummin, että blogini on enemmänkin naistenlehtimäinen kuin päiväkirjamainen. Jokaisen elämä on varmasti ihan tarpeeksi realityä jo muutenkin, niin kuka haluaa nähdä minun pyykkikasojani tai tiskaamattomia tiskejäni? Mutta kyllä blogissani on myös kuvia ja videoita minua meikittömänä ja takkuisissa hiuksissa. Kommentillani ehkä tarkoitin enemmänkin sitä miten upeina pidän esimerkiksi muotiblogeja. Vaatteet nähdään mallien sijasta normaalien ihmisten päällä.Tupperware-kommenttiasi en valitettavasti ymmärrä. Tiedän, että se ei ole postaukseni ydin, mutta kyllä niitä kutsuja mielestäni järjestetään edelleen.

 8. Jessus mitä pilkunviilausta. Olisko tässä nyt pitänyt käyttää sanaa “Tupperware-esittely”? Kyllä mä käytän niistä ihan hyvällä omallatunnolla sanaa kutsut, kun tyyppi KUTSUU ihmisiä kotiinsa tutustumaan tuotteisiin ja sitten tehdään ne tilaukset.

 9. Kyllä huulten täyttäminen on out nykyään. Kauneusleikkaukset ja muu fiksaaminen on tullut jäädäkseen mutta trendi on nyt luonnollisempaan päin.

  Koskaan silikonit etc. ulokkeet ei ole ollut merkki hyvästä mausta mutta esimerkiksi Suomen pienessä mittakaavassa jenkkien “trash-queeneja” esitellään lehdissä yllättävän paljon niinkuin he itse asiassa olisivat jotenkin tyylin edelläkävijöitä.

  Itse olen muuttamassa muutaman kuukauden sisään San Diegoon, Kaliforniaan ja mietinkin että onko siellä tosiaan niin paljon kumihuulia ja tissejä mitä suomenkieliset lehdet lööpeissään antavat ymmärtää, mun miehen työkaveri on asunut siellä kohta 10 vuotta ja toppuutteli kauhukuviani sanomalla että ihmiset elävät siellä todella terveellisesti ja ovat suurimmaksi osaksi ainakin hänen mielestään ihan normaalin näköisiä:D

  1. Hei Sissi,

   näin myös yksi ruotsalainen toimittaja minulle tokaisi. Olen tästä todella onnellinen :)

   Oi, San Diegon aurinkoon. Aika kivaa vaihtelua tähän kaamokseen :)

   Niin, missään nimessä ei saa yleistää. Kyllä heitä sieltä löytyy varmasti enemmän kuin täältä, mutta en usko että ihan jokaisella on Barbie-lookkia.

   Nauti San Diegosta ja uudesta kotimaastasi :)

 10. Kyllä huulten täyttäminen on out nykyään. Kauneusleikkaukset ja muu fiksaaminen on tullut jäädäkseen mutta trendi on nyt luonnollisempaan päin. Koskaan silikonit etc. ulokkeet ei ole ollut merkki hyvästä mausta mutta esimerkiksi Suomen pienessä mittakaavassa jenkkien “trash-queeneja” esitellään lehdissä yllättävän paljon niinkuin he itse asiassa olisivat jotenkin tyylin edelläkävijöitä. Itse olen muuttamassa muutaman kuukauden sisään San Diegoon, Kaliforniaan ja mietinkin että onko siellä tosiaan niin paljon kumihuulia ja tissejä mitä suomenkieliset lehdet lööpeissään antavat ymmärtää, mun miehen työkaveri on asunut siellä kohta 10 vuotta ja toppuutteli kauhukuviani sanomalla että ihmiset elävät siellä todella terveellisesti ja ovat suurimmaksi osaksi ainakin hänen mielestään ihan normaalin näköisiä:D

 11. Luomu kunniaan, ennen kuin katoaa kokonaan! Tottakai jokainen tekee kehollaan mitä lystää, mutta minua ainakin vähän huolestuttaa että eikö aitoutta ja omaa itseä kohta enää arvosteta ollenkaan. Minusta on melko kyseenalaista millaisen kuvan tietynlaiset blogit antavat lukijoilleen. Miksi esimerkiksi näiden toimenpiteiden riskeistä ei ikinä puhuta niiden “huulibile”- postausten yhteydessä? Vaikea uskoa että mitään riskejä ei muka ole olemassa. Tähän voisi pohdiskella vaikka romaanin verran, mutta jätetäänpä tämä tähän, nyt jo lähti vähän juttu rönsyilemään :) Niin ja minä pidän blogistasi “kiillotettuna”, pyykkikasoja näen ihan tarpeeksi omassa kodissani :D

  Ja tosiaan, jos dansku voisi olla ystävällinen ja selittää tuon Tupperware- kommentin, itselleni ei ainakaan auennut yhtään, enkä aio myöskään asiaa googlettaa kun ilman sitäkin tiedän että kutsuja on järjestetty ja järjestetään Suomessa. Vai onko kyse nyt kirjoitus- tai asiavirheestä tms.? What, ei tajuu..

  1. Tottakai saa, mutta toivoisin, että bloggaajat olisivat vastuullisimpia näissä asioissa.

   Kävin kosmetologillani vähän aikaa sitten. Tiesin hänen olleen ennen plastikkakirurgisessa sairaalassa töissä ja kyselin häneltä, että tuliko klinikalle ikinä potilaita joilla nämä operaatiot olivat menneet huonosti. Olihan niitä tullut. Hän painotti sitä, että kun aineet tilataan yleensä ties mistä, niin niiden laittaja ei voi välttämättä edes tietää, että mitä hän on huuliin pursottamassa.

   Nämä tilanteet ovat tietenkin ikäviä sellaiselle ihmiselle, joka luulee menevänsä kohottamaan omaa ulkonäköään ja lopputulos onkin aivan päinvastainen.

   Niin, meillä jokaisella on meidän ihan omat realitymme kodeissamme ja elämissämme :)

 12. Luomu kunniaan, ennen kuin katoaa kokonaan! Tottakai jokainen tekee kehollaan mitä lystää, mutta minua ainakin vähän huolestuttaa että eikö aitoutta ja omaa itseä kohta enää arvosteta ollenkaan. Minusta on melko kyseenalaista millaisen kuvan tietynlaiset blogit antavat lukijoilleen. Miksi esimerkiksi näiden toimenpiteiden riskeistä ei ikinä puhuta niiden “huulibile”- postausten yhteydessä? Vaikea uskoa että mitään riskejä ei muka ole olemassa. Tähän voisi pohdiskella vaikka romaanin verran, mutta jätetäänpä tämä tähän, nyt jo lähti vähän juttu rönsyilemään :) Niin ja minä pidän blogistasi “kiillotettuna”, pyykkikasoja näen ihan tarpeeksi omassa kodissani :D Ja tosiaan, jos dansku voisi olla ystävällinen ja selittää tuon Tupperware- kommentin, itselleni ei ainakaan auennut yhtään, enkä aio myöskään asiaa googlettaa kun ilman sitäkin tiedän että kutsuja on järjestetty ja järjestetään Suomessa. Vai onko kyse nyt kirjoitus- tai asiavirheestä tms.? What, ei tajuu..

 13. Hyvä postaus!! ..heh vai huultentäyttöbileet, no mulla on suvun perintönä ihan tarpeeksi muhkeat huulet muutenkin, jos nyt joku ei mitään Taylor-huulia sitten tahdo niin siitä vaan. :D

  Minäkään nyt en ihan tajunnut tota kipporvaara-kommenttia!? Meidän äiti ainakin emännöi näitä kutsuja edelleen ja huolehtii meidänkin kippotilanteesta siten.

  1. Minulla on taas minihuulet.. Katsotaan tulvatko ne joskus muotiin ;)

   En minäkään, mutta ehkäpä hän avaa sitä meille vielä. Aloin jopa epäilemään itseäni tässä asiassa, mutta kiva tietää että niitä edelleen järjestetään :)

 14. Hyvä postaus!! ..heh vai huultentäyttöbileet, no mulla on suvun perintönä ihan tarpeeksi muhkeat huulet muutenkin, jos nyt joku ei mitään Taylor-huulia sitten tahdo niin siitä vaan. :DMinäkään nyt en ihan tajunnut tota kipporvaara-kommenttia!? Meidän äiti ainakin emännöi näitä kutsuja edelleen ja huolehtii meidänkin kippotilanteesta siten.

 15. Minustakin on todella hämmentävää saada kutsuja huultentäyttöbileisiin ja ties mihin kirurgisiin kauneustoimenpiteisiin. En myöskään ikinä suosittelisi mitään tuotetta / asiaa, mihin en itse usko. On surullista miten yksipuolisen kuvan esim. nuoret lukijat voivat saada näistä “glamourin” täyteisistä huulentäyttöbile-postauksista…

  1. Hei ihana Ida!

   Niinhän se on. Toivoisin, että nämä yritykset nyt alkaisivat pikuisen miettimään mitä kutsuja he oikein lähettelevät. Sähköpostien sävy on jo niin kakkoslaatua, sisällöstä puhumattakaan.

   Minä olen ehkä bloggaajien seniorikerhoa, mutta tiedän että näitä posteja menee myös todella nuorille bloggaajille.

 16. Minustakin on todella hämmentävää saada kutsuja huultentäyttöbileisiin ja ties mihin kirurgisiin kauneustoimenpiteisiin. En myöskään ikinä suosittelisi mitään tuotetta / asiaa, mihin en itse usko. On surullista miten yksipuolisen kuvan esim. nuoret lukijat voivat saada näistä “glamourin” täyteisistä huulentäyttöbile-postauksista…

 17. Vähän aikaa sitten pidetyt Iloveme-messut näyttivät taas miten yleistä esim. plastiikkakirurgia on tänä päivänä Helsingissä. Mielestäni plastiikkakliniikka ei olisi pitänyt kuulua messujen tarjontaan (odotin enemmänkin kauneushoitoloiden ja spahoitoloiden tuotetarjontaa) mutta satoja ja satoja naisia osallistui kyseisen kliniikan Facebook-kilpailuun jossa oli mahdollisuus voittaa itselleen uudet rinnat. Tämä yllätti minut täysin, että ihmiset ovat valmiita näyttämään vapaasti kavereidensa nähden että toivovat uusia rintoja. Ehkä se sitten onkin yleistä? Yhdeltä kaverilta kuulinkin että hänen tuttavapiirissä on monta jotka lähtevät esim. Viroon kauneusleikkauksia varten. Elänkö siis jossain naiivissa kuplassa kun yllätyin asiasta? tai ehkä minäkin kuulun tähän mummokastiin :D

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  1. Hmm. Itse en messuille edes ehtinyt, mutta kuulostaa kyllä aika erikoiselta. Jos mietitään toisinpäin ja jos sielä olisi ollut tarjolla miehille jotain vastaavaa, niin olisivatko he parveilleet ständillä. En usko.

   Ja varsinkin jos messut ovat nimenomaan I love me -teemalla, niin minkä viestin tuosta nyt sitten saa? Anteeksi, en ole perusluonteeltani mitenkään negis, mutta vähän ehkä kyseenalaista.

   Me eletään ilmeisesti yhdessä samassa kuplassa. Mummokasti on paras kasti :)

 18. Vähän aikaa sitten pidetyt Iloveme-messut näyttivät taas miten yleistä esim. plastiikkakirurgia on tänä päivänä Helsingissä. Mielestäni plastiikkakliniikka ei olisi pitänyt kuulua messujen tarjontaan (odotin enemmänkin kauneushoitoloiden ja spahoitoloiden tuotetarjontaa) mutta satoja ja satoja naisia osallistui kyseisen kliniikan Facebook-kilpailuun jossa oli mahdollisuus voittaa itselleen uudet rinnat. Tämä yllätti minut täysin, että ihmiset ovat valmiita näyttämään vapaasti kavereidensa nähden että toivovat uusia rintoja. Ehkä se sitten onkin yleistä? Yhdeltä kaverilta kuulinkin että hänen tuttavapiirissä on monta jotka lähtevät esim. Viroon kauneusleikkauksia varten. Elänkö siis jossain naiivissa kuplassa kun yllätyin asiasta? tai ehkä minäkin kuulun tähän mummokastiin :DxxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 19. Ihanaa, että joku sentään liputtaa luonnollisen kauneuden puolesta. Kävin Helsingin keskustan Kiehlsissä kerran ja tuotevalikoimaa tuijottaessani kuuntelin järkyttynyynä sivukorvalla miten kolme henkilökunnan jäsentä rupatteli äänekkäästi Tallinnassa tekemistään “kohennuksista”. Minulla on jo kaksi tuttua, jotka ovat ahtaneet rintoihinsa silikonipallurat, ja enenevissä määrin näen blogisteja jotka ovat piikittäneet huuliaan suuremmiksi. Mikä ihmisillä on oikeasti nykyisin. Ymmärrän, että oma ulkonäkö ei aina miellytä, mutta kaikki ovat kauniita omalla tavallaan, kun vaan osaa korostaa niitä omia parhaita puoliaan. Melkeinpä aina turhaa kauneuskirurgiaa tai fillereitä käyttäneet henkilöt näyttävät vain huonommalta toimenpiteiden jälkeen. Uskon, että meidät on tarkoituksella luotu tietynlaisiksi. Vaikka toisinaan saatan harmitellakin rintojeni kuppikokoa, ymmärrän, että isommat rinnat eivät istuisi kroppaani. Tietenkin, jos on jtn oikeaa haittaa tai vikaa itsessä niin silloin ymmärrän luonnollisesti välttämättömät korjaavat toimenpiteet, mutta yleisesti kauneuskirurgiassa ei ole kyllä mitään luonnollista. Koko touhu on luonnotonta itsensä muokkaamista, joka johtaa ennen pitkään siihen pahimmillaan, ettet enää tunnista itseäsi peilistä. Girls, learn to feel good in your own skin!

  1. Anksu,

   kiitos kommentistasi :)

   Niin, näytä minulle yksikin kuva kauniista täytetyistä huulista? Sellaisia en ole koskaan nähnyt. Tässä haluan painottaa, että tottakai jokainen saa tehdä mitä haluaa, mutta bloggaajana miettisin kaksi kertaa.

   Juuri näin. Minäkin toivon tikkujalkoja, mutta miten ne istusivat leveän lantioni jatkoksi, eivät mitenkään.

 20. Ihanaa, että joku sentään liputtaa luonnollisen kauneuden puolesta. Kävin Helsingin keskustan Kiehlsissä kerran ja tuotevalikoimaa tuijottaessani kuuntelin järkyttynyynä sivukorvalla miten kolme henkilökunnan jäsentä rupatteli äänekkäästi Tallinnassa tekemistään “kohennuksista”. Minulla on jo kaksi tuttua, jotka ovat ahtaneet rintoihinsa silikonipallurat, ja enenevissä määrin näen blogisteja jotka ovat piikittäneet huuliaan suuremmiksi. Mikä ihmisillä on oikeasti nykyisin. Ymmärrän, että oma ulkonäkö ei aina miellytä, mutta kaikki ovat kauniita omalla tavallaan, kun vaan osaa korostaa niitä omia parhaita puoliaan. Melkeinpä aina turhaa kauneuskirurgiaa tai fillereitä käyttäneet henkilöt näyttävät vain huonommalta toimenpiteiden jälkeen. Uskon, että meidät on tarkoituksella luotu tietynlaisiksi. Vaikka toisinaan saatan harmitellakin rintojeni kuppikokoa, ymmärrän, että isommat rinnat eivät istuisi kroppaani. Tietenkin, jos on jtn oikeaa haittaa tai vikaa itsessä niin silloin ymmärrän luonnollisesti välttämättömät korjaavat toimenpiteet, mutta yleisesti kauneuskirurgiassa ei ole kyllä mitään luonnollista. Koko touhu on luonnotonta itsensä muokkaamista, joka johtaa ennen pitkään siihen pahimmillaan, ettet enää tunnista itseäsi peilistä. Girls, learn to feel good in your own skin!

 21. Mä olen myös luonnollisen ja persoonallisen kauneuden kannalla, mutta toisaalta ymmärrän myös niitä, jotka eivät ole omaan ulkonäköönsä tyytyväisiä ja haluavat tehdä asialle jotain. Ulkonäkö kun vain on niin tärkeä juttu yhteiskunnassamme, ei siitä mihinkään pääse vaikka kuinka haluaisi. Ja entäs sitten se nuoruuden ihannointi: muotilehdet pursuilevat yhä nuorempia malleja, 5-kymppisenä pitäisi näyttää 20-vuotiaalta… 30v. rajapyykin lähestyessä paineet alkavat tuntua!

  Ihailen sellaisia ihmisiä, jotka voivat vastustaa tämän hetken ulkonäköpaineita ja olla reilusti oma itsensä; ilman pistoksia, leikkauksia ja toisaalta myös hiusten ja ripsien pidennyksiä, rakennekynsiä, hurjaa pakkelikerrosta…. niin, missä se raja luontaiselle kauneudelle sitten meneekään!

  Ihannemaailmassa kaikki olisivat tietysti tyytyväisiä omaan ulkonäköönsä, lihavat ja laihat saisivat yhtä paljon palkkaa eikä ketään syrjittäisi ulkonäön perusteella. Kun emme kuitenkaan tällaisessa ihanneyhteiskunnassa elä, niin sallittakoon sitä “tarvitseville” huultentäyttöbileet ja kauneusleikkaukset. Surullistahan se tietysti on, ettei kelpaa omana itsenään eikä itsetunto kaikilla riitä omien “puutteiden” hyväksymiseen. (kamala sana tuo puute! Mutta siis oman erilaisuuden hyväksymiseen, ehkä parempi sanoa niin)
  Onneksi silti on kaltaisiasi toisenlaisia roolimalleja, jotka uskaltavat sanoa ääneen EI tällaiselle, minunkin mielestäni, höpsötykselle.

  1. Hei ihana Petra!

   Näin se valitettavasti menee. Minäkin menen ostamaan järkyttävän hintaisia seerumeita vain sen takia, että pystyisin katsoman itseäni peilistä.

   Jokaisella meillä on varmasti omat heikkoutemme, mutta toivoisin että bloggaajat olisivat näissä asioissa vähän varoivaisempia. Toivoisin, etteivät he käyttäisi kyseenalaisia laihdutuskeinoja ja sitten esittelisi niitä lukijoilleen yms.

   Niin puute ja erilaisuus. Mitä jos me ollaankin aivan täydellisiä juuri tällaisina. Joten lopetetaan noiden puutteiden listaaminen ;)

   Halaus!

 22. Mä olen myös luonnollisen ja persoonallisen kauneuden kannalla, mutta toisaalta ymmärrän myös niitä, jotka eivät ole omaan ulkonäköönsä tyytyväisiä ja haluavat tehdä asialle jotain. Ulkonäkö kun vain on niin tärkeä juttu yhteiskunnassamme, ei siitä mihinkään pääse vaikka kuinka haluaisi. Ja entäs sitten se nuoruuden ihannointi: muotilehdet pursuilevat yhä nuorempia malleja, 5-kymppisenä pitäisi näyttää 20-vuotiaalta… 30v. rajapyykin lähestyessä paineet alkavat tuntua! Ihailen sellaisia ihmisiä, jotka voivat vastustaa tämän hetken ulkonäköpaineita ja olla reilusti oma itsensä; ilman pistoksia, leikkauksia ja toisaalta myös hiusten ja ripsien pidennyksiä, rakennekynsiä, hurjaa pakkelikerrosta…. niin, missä se raja luontaiselle kauneudelle sitten meneekään!Ihannemaailmassa kaikki olisivat tietysti tyytyväisiä omaan ulkonäköönsä, lihavat ja laihat saisivat yhtä paljon palkkaa eikä ketään syrjittäisi ulkonäön perusteella. Kun emme kuitenkaan tällaisessa ihanneyhteiskunnassa elä, niin sallittakoon sitä “tarvitseville” huultentäyttöbileet ja kauneusleikkaukset. Surullistahan se tietysti on, ettei kelpaa omana itsenään eikä itsetunto kaikilla riitä omien “puutteiden” hyväksymiseen. (kamala sana tuo puute! Mutta siis oman erilaisuuden hyväksymiseen, ehkä parempi sanoa niin) Onneksi silti on kaltaisiasi toisenlaisia roolimalleja, jotka uskaltavat sanoa ääneen EI tällaiselle, minunkin mielestäni, höpsötykselle.

 23. Virkistävää lukea välillä tällaisia kannanottoja, kun itse vielä kamppailen oman kantani kanssa, mitä tulee kauneusleikkauksiin ja muihin pienempiin toimenpiteisiin. Toisaalta haluan olla suvaitsevainen ihminen ja ymmärtää sen, että kaikki saavat tehdä itselleen mitä haluavat, mutta silti noilla asioilla on todella negatiivinen kaiku omaan korvaani… Ehkä suhtaudun asiaan liian tunnepitoisesti ja subjektiivisesti.
  Täytyy vielä sanoa, että monesti esimerkiksi huulten täyttäminen tai rintojen suurentaminen ei mielestäni saa ketään näyttämään kauniimmalta – vain leikellyltä ja epäaidolta.

  1. Siis minua ei niinkään häiritse se, että ihmiset käyvät näissä operaatioissa. Enemmänkin se, että bloggaajat eivät mieti näitä asioita kahta kertaa. Millaisia esikuvia he lukijoilleen ovat ja millaisen kuvan he haluavat antaa?

   Näin se on, me oleme juuri sellaisia kun olemme. Jos laittaisin itseeni jotain lisää tai poistaisin, niin en olisi oma itseni. Se että ihmiset haluavat näyttää muovisilta on minusta hyvin erikoista.

 24. Virkistävää lukea välillä tällaisia kannanottoja, kun itse vielä kamppailen oman kantani kanssa, mitä tulee kauneusleikkauksiin ja muihin pienempiin toimenpiteisiin. Toisaalta haluan olla suvaitsevainen ihminen ja ymmärtää sen, että kaikki saavat tehdä itselleen mitä haluavat, mutta silti noilla asioilla on todella negatiivinen kaiku omaan korvaani… Ehkä suhtaudun asiaan liian tunnepitoisesti ja subjektiivisesti.Täytyy vielä sanoa, että monesti esimerkiksi huulten täyttäminen tai rintojen suurentaminen ei mielestäni saa ketään näyttämään kauniimmalta – vain leikellyltä ja epäaidolta.

 25. Onpa omituinen tuo ‘danskun’ kommentti. Kyllähän bloggaajillakin on oikeus omaan mielipiteeseen kauneusihantesta tai botox-partyista.

  Arvostan myös luonnollisuutta, mutta en paheksu ihmisä jotka haluavat ottaa täytettä huuliin tai korostusta rintoihin. Mielestäni se on jokaisen oma valinta mitä vartalolleen tekee ja kauneus on katsojan silmissä. Voi olla että joku on kärsinnyt kompleksia koko elämänsä ‘liian pienistä’ rinnoista ja haluaa parantaa asian, eli syy kauneus leikkauksiin ja vartalon muokkauksiin voi olla ja on usein paljon syvemmällä pään sisällä kuin ulkoapäin muut saattavat ymmärtää. Ja miksi se on jotenkin hyväksyttävämpää että joku laihduttaa ja muokkaa siten vartaloaan tai menee rintojen pienennys leikkaukseen kuin että haluaa isommat rinnat tai huulet?
  Jokainen tehköön vartalolleen omien ihanteidensa/varojensa mukaan mitä haluaa.

  Ymmärrän että et täysin tuominnnut huultentäyttö kutsuja ja itsekkin hieman oudoksun ideaa, mutta en voi sanoa etten menisi katsomaan jos sellasta tarjottaisiin, ihan vain kiinnostuksen vuoksi. Mutta taidan olla sarjassamme hieman uteliaampi sielu.

  En myöskään ymmärrä Danskun kommentissa valitusta ettei blogissa näy finnejä tai sotkuista kämppää. Niin kuin tessa sanoi; on finnit tapana meikata piiloon ja kuka nyt tosiaan omaan blogiinsa laittaisi itsestään tai kodistaan huonoja kuvia julkisuuteen? why? Itselläni on aina koti tiptop kun joku tulee, en kestä ajatusta sotkusta, mutta toki ei kaikki ole läheskään näin OCD. Selkeästi tämä dansku ei ole oppinut hyviä tapoja kommentoida tai miten olla edustava. Tämä on kuitenki vain blogi ei reality-sarja? ei edes niissä usein näytetä roskakasoja tai finni naamoja.

  1. Näin minäkin sen näen, mutta pointtini onkin, että bloggaajana miettisin kaksi kertaa millaiset vaikutukset tuollaisilla toimenpiteillä voi olla. Itse en lähtisi mihinkään tämäntyyppisiin juttuihin, mutta meitä ihmisiä on niin erilaisia.

   Tähän korjaus, minä nimenomaan tuomitsen ne. Se millä sävyllä ne oli kirjoitettu ja muutenkin, pidän viestien lähettäjien arvostelukyvyn pettäneen. Kosiskellaan nuoria naisia kaneusoperaatioihin uusien asiakkaiden toivossa.

   Niin, tämä on nyt kumminkin naistenlehtimäinen blogi, missä kuvat ovat aika kiillotettuja. Enhän halua vieraillenikaan näyttää sotkuista kotia, miksi haluaisin sen jakaa ventovieraiden kanssa?

   Kiitos Heidi kommentistasi :)

 26. Onpa omituinen tuo ‘danskun’ kommentti. Kyllähän bloggaajillakin on oikeus omaan mielipiteeseen kauneusihantesta tai botox-partyista.Arvostan myös luonnollisuutta, mutta en paheksu ihmisä jotka haluavat ottaa täytettä huuliin tai korostusta rintoihin. Mielestäni se on jokaisen oma valinta mitä vartalolleen tekee ja kauneus on katsojan silmissä. Voi olla että joku on kärsinnyt kompleksia koko elämänsä ‘liian pienistä’ rinnoista ja haluaa parantaa asian, eli syy kauneus leikkauksiin ja vartalon muokkauksiin voi olla ja on usein paljon syvemmällä pään sisällä kuin ulkoapäin muut saattavat ymmärtää. Ja miksi se on jotenkin hyväksyttävämpää että joku laihduttaa ja muokkaa siten vartaloaan tai menee rintojen pienennys leikkaukseen kuin että haluaa isommat rinnat tai huulet?Jokainen tehköön vartalolleen omien ihanteidensa/varojensa mukaan mitä haluaa.Ymmärrän että et täysin tuominnnut huultentäyttö kutsuja ja itsekkin hieman oudoksun ideaa, mutta en voi sanoa etten menisi katsomaan jos sellasta tarjottaisiin, ihan vain kiinnostuksen vuoksi. Mutta taidan olla sarjassamme hieman uteliaampi sielu.En myöskään ymmärrä Danskun kommentissa valitusta ettei blogissa näy finnejä tai sotkuista kämppää. Niin kuin tessa sanoi; on finnit tapana meikata piiloon ja kuka nyt tosiaan omaan blogiinsa laittaisi itsestään tai kodistaan huonoja kuvia julkisuuteen? why? Itselläni on aina koti tiptop kun joku tulee, en kestä ajatusta sotkusta, mutta toki ei kaikki ole läheskään näin OCD. Selkeästi tämä dansku ei ole oppinut hyviä tapoja kommentoida tai miten olla edustava. Tämä on kuitenki vain blogi ei reality-sarja? ei edes niissä usein näytetä roskakasoja tai finni naamoja.

 27. Hei, ihana kun varmistit minulle asian, kiitos siitä :)Aloin jo itsekin epäilemään, että olenko tässä asiassa sittenkin väärässä.

 28. Ehkä olemme pudonneet yhdessä :)Tai jollain lailla toivoisin että ihmiset ketkä näitä kutsuja lähettelevät miettisivät kaksi kertaa. Näin juuri. Jos minulla olisi tytär, niin syynäisin kyllä hyvin tarkkaan millaisia blogeja hän oikein lueskelisi. Tai jos meidän mummit ovat päässeet vähällä, niin olen kyllä sitä mieltä että niin olen minäkin. En tiedä millaiseen maailmaan tulevan tyttäreni (jos sellaista ikinä siunaantuu) tuon. Tottakai itsekin koen välillä huonoa mieltä peiliin katsoessani, mutta en ole ikinä pitänyt leikkauksia vaihtoehtoina. Jätetään keksit sitten vähän vähemmälle ja annetaan niiden huulien taipua hymyillessä alaspäin (minun huuleni oikeasti kääntyvät hymyillessä ‘väärään’ suuntaan. Heh.Kivaa loppuviikkoa Tarja!

 29. No en kai nyt sentään. Sen verran olen teille luonnollisuudesta paasannut, että eiköhän se ole tullut jo kaikille selväksi että tällaisiin juttuihin minua ei saa. Se on todella surullista, että kauneusihanteet ovat niin pahasti vääristyneet.Niin ja tiedän, että te lukijat tiedätte ettei meillä ole aina siistiä tai syödä vain herkkuja. Tämä on vain se pinta minkä olen valmis jakamaan. En minäkään, ehkäpä hän avaa kommenttiaan vielä :)

 30. Hei Sissi,näin myös yksi ruotsalainen toimittaja minulle tokaisi. Olen tästä todella onnellinen :)Oi, San Diegon aurinkoon. Aika kivaa vaihtelua tähän kaamokseen :)Niin, missään nimessä ei saa yleistää. Kyllä heitä sieltä löytyy varmasti enemmän kuin täältä, mutta en usko että ihan jokaisella on Barbie-lookkia. Nauti San Diegosta ja uudesta kotimaastasi :)

 31. Tottakai saa, mutta toivoisin, että bloggaajat olisivat vastuullisimpia näissä asioissa. Kävin kosmetologillani vähän aikaa sitten. Tiesin hänen olleen ennen plastikkakirurgisessa sairaalassa töissä ja kyselin häneltä, että tuliko klinikalle ikinä potilaita joilla nämä operaatiot olivat menneet huonosti. Olihan niitä tullut. Hän painotti sitä, että kun aineet tilataan yleensä ties mistä, niin niiden laittaja ei voi välttämättä edes tietää, että mitä hän on huuliin pursottamassa. Nämä tilanteet ovat tietenkin ikäviä sellaiselle ihmiselle, joka luulee menevänsä kohottamaan omaa ulkonäköään ja lopputulos onkin aivan päinvastainen. Niin, meillä jokaisella on meidän ihan omat realitymme kodeissamme ja elämissämme :)

 32. Minulla on taas minihuulet.. Katsotaan tulvatko ne joskus muotiin ;)En minäkään, mutta ehkäpä hän avaa sitä meille vielä. Aloin jopa epäilemään itseäni tässä asiassa, mutta kiva tietää että niitä edelleen järjestetään :)

 33. Hei ihana Ida!Niinhän se on. Toivoisin, että nämä yritykset nyt alkaisivat pikuisen miettimään mitä kutsuja he oikein lähettelevät. Sähköpostien sävy on jo niin kakkoslaatua, sisällöstä puhumattakaan. Minä olen ehkä bloggaajien seniorikerhoa, mutta tiedän että näitä posteja menee myös todella nuorille bloggaajille.

 34. Hmm. Itse en messuille edes ehtinyt, mutta kuulostaa kyllä aika erikoiselta. Jos mietitään toisinpäin ja jos sielä olisi ollut tarjolla miehille jotain vastaavaa, niin olisivatko he parveilleet ständillä. En usko.Ja varsinkin jos messut ovat nimenomaan I love me -teemalla, niin minkä viestin tuosta nyt sitten saa? Anteeksi, en ole perusluonteeltani mitenkään negis, mutta vähän ehkä kyseenalaista.Me eletään ilmeisesti yhdessä samassa kuplassa. Mummokasti on paras kasti :)

 35. Anksu,kiitos kommentistasi :)Niin, näytä minulle yksikin kuva kauniista täytetyistä huulista? Sellaisia en ole koskaan nähnyt. Tässä haluan painottaa, että tottakai jokainen saa tehdä mitä haluaa, mutta bloggaajana miettisin kaksi kertaa. Juuri näin. Minäkin toivon tikkujalkoja, mutta miten ne istusivat leveän lantioni jatkoksi, eivät mitenkään.

 36. Hei ihana Petra!Näin se valitettavasti menee. Minäkin menen ostamaan järkyttävän hintaisia seerumeita vain sen takia, että pystyisin katsoman itseäni peilistä. Jokaisella meillä on varmasti omat heikkoutemme, mutta toivoisin että bloggaajat olisivat näissä asioissa vähän varoivaisempia. Toivoisin, etteivät he käyttäisi kyseenalaisia laihdutuskeinoja ja sitten esittelisi niitä lukijoilleen yms. Niin puute ja erilaisuus. Mitä jos me ollaankin aivan täydellisiä juuri tällaisina. Joten lopetetaan noiden puutteiden listaaminen ;)Halaus!

 37. Onneksi (ainakin minun tiedossani) on Suomesta vain kolme bloggaajaa, jotka näitä huulipiikkejä ovat testailleet. Tavallaan aivan sama, mitä muut bloggaajat tekevät, mutta oma asenteeni noita ehostuspiikkejä kohtaan kallistuu enemmän negatiiviseen. Omalla kohdalla siis. Muut piikittäkööt, jos siltä tuntuu. Eri asia on, kannattaako siitä niin blogissa huudella. :)

  1. Heippa Iina,

   onneksi niitä on meillä kumminkin vielä suhteellisen vähän. Fingers crossed. Niin, en tiedä kumpi minua häiritsee enemmän, se että ihmiset oikeasti menevät piikittelemään itseään vai yritysten tökerä käytös. Jos tekisin jotain tuollaista, niin todella miettisin kannattaako siitä huudella blogissa. Jos ei muiden, niin ainakin itsensä vuoksi.

 38. Onneksi (ainakin minun tiedossani) on Suomesta vain kolme bloggaajaa, jotka näitä huulipiikkejä ovat testailleet. Tavallaan aivan sama, mitä muut bloggaajat tekevät, mutta oma asenteeni noita ehostuspiikkejä kohtaan kallistuu enemmän negatiiviseen. Omalla kohdalla siis. Muut piikittäkööt, jos siltä tuntuu. Eri asia on, kannattaako siitä niin blogissa huudella. :)

 39. Siis minua ei niinkään häiritse se, että ihmiset käyvät näissä operaatioissa. Enemmänkin se, että bloggaajat eivät mieti näitä asioita kahta kertaa. Millaisia esikuvia he lukijoilleen ovat ja millaisen kuvan he haluavat antaa?Näin se on, me oleme juuri sellaisia kun olemme. Jos laittaisin itseeni jotain lisää tai poistaisin, niin en olisi oma itseni. Se että ihmiset haluavat näyttää muovisilta on minusta hyvin erikoista.

 40. Näin minäkin sen näen, mutta pointtini onkin, että bloggaajana miettisin kaksi kertaa millaiset vaikutukset tuollaisilla toimenpiteillä voi olla. Itse en lähtisi mihinkään tämäntyyppisiin juttuihin, mutta meitä ihmisiä on niin erilaisia. Tähän korjaus, minä nimenomaan tuomitsen ne. Se millä sävyllä ne oli kirjoitettu ja muutenkin, pidän viestien lähettäjien arvostelukyvyn pettäneen. Kosiskellaan nuoria naisia kaneusoperaatioihin uusien asiakkaiden toivossa. Niin, tämä on nyt kumminkin naistenlehtimäinen blogi, missä kuvat ovat aika kiillotettuja. Enhän halua vieraillenikaan näyttää sotkuista kotia, miksi haluaisin sen jakaa ventovieraiden kanssa?Kiitos Heidi kommentistasi :)

 41. Olen niin iloinen, että otit tämän huuliasian esille ja juuri sen “normalisoinnoin” yhteiskunnassa! Kiitos siis siitä! Olen aina kovasti ihmetellyt sitä kuinka pelottavaan suuntaan tämänkaltaisten kauneustoimenpiteiden suorittaminen on kehittymässä; ennen botox oli suunnattu ikääntymisen johdosta vanhemmille naisille mutta nykyään tuntuut, että yhä nuoremmat ja nuoremmat muokkaavat omaa vartaloaan kauneustoimenpiteiden avulla. Jokaisella on toki oikeus valita mille ruuminsa altistaa mutta joskus tulisi ehkä miettiä sen tarpeellisuutta. Itse asun Tukholmassa ja minun tulisi olla tottunut kyseiseen ilmiöön, sillä kadut ovat täynnä töröhuulia ja jotkut läheisistä ystävistänikin ovat altistuneet botoxihuuliin mutta itse kuitenkin vielä yhdstän botoksin vaihdevuosikriiseihin. Ihanaa loppuviikkoa sinne Suomeen!

  1. Heippa, kiitos kommentistasi:)

   Niin, siellä Tukholmassa tämä on varmasti jo ihan arkipäiväistä siinä missä ripsivärikin.

   Seuraan läheltä sukulaistyttöni elämänmenoa, ja olen kyllä välillä aika huulipyöreänä millaisia juttuja tulee aina silloin tällöin esiin. Silloin kun minä olin teini, niin halusin Marimekon laukkua. Nyt teinit haluavat LV:ta ja muita.

   Kiitos kommentista ja ihanaa viikonloppua :)

 42. Olen niin iloinen, että otit tämän huuliasian esille ja juuri sen “normalisoinnoin” yhteiskunnassa! Kiitos siis siitä! Olen aina kovasti ihmetellyt sitä kuinka pelottavaan suuntaan tämänkaltaisten kauneustoimenpiteiden suorittaminen on kehittymässä; ennen botox oli suunnattu ikääntymisen johdosta vanhemmille naisille mutta nykyään tuntuut, että yhä nuoremmat ja nuoremmat muokkaavat omaa vartaloaan kauneustoimenpiteiden avulla. Jokaisella on toki oikeus valita mille ruuminsa altistaa mutta joskus tulisi ehkä miettiä sen tarpeellisuutta. Itse asun Tukholmassa ja minun tulisi olla tottunut kyseiseen ilmiöön, sillä kadut ovat täynnä töröhuulia ja jotkut läheisistä ystävistänikin ovat altistuneet botoxihuuliin mutta itse kuitenkin vielä yhdstän botoksin vaihdevuosikriiseihin. Ihanaa loppuviikkoa sinne Suomeen!

 43. Hyvä aihe, olen samaa mieltä. Jokainen saa tietysti tehdä ihan mitä haluaa, mutta järkevä sitten miettii laittaako tiettyjä juttuja tai kuvia blogiin näkyville, etenkin kun on se facebook jonne voi pistää ne henkilökohtaisimmat jutut. Niin ja kauneusleikkauksiin liittyen esim. Donatella on hyvä esimerkki kasvonsa pilanneesta naisesta, hänen tyttärensä ei ole tainnut leikkauksessa ainakaan vielä käydä, sen verran on eri näköinen.

  1. Heippa Susanna :)

   Niin. Tai jollain lailla luen aina välillä (en pelkästää suomalaisia) blogeja vähän ihmetyksissäni.

   Sitä olen usein miettinyt, että miten ihminen joka tulee kauneuden maasta on mennyt pilaamaan itsensä sen näköiseksi.

   Kiitos kommentistasi :))

 44. Hyvä aihe, olen samaa mieltä. Jokainen saa tietysti tehdä ihan mitä haluaa, mutta järkevä sitten miettii laittaako tiettyjä juttuja tai kuvia blogiin näkyville, etenkin kun on se facebook jonne voi pistää ne henkilökohtaisimmat jutut. Niin ja kauneusleikkauksiin liittyen esim. Donatella on hyvä esimerkki kasvonsa pilanneesta naisesta, hänen tyttärensä ei ole tainnut leikkauksessa ainakaan vielä käydä, sen verran on eri näköinen.

 45. Heippa Iina,onneksi niitä on meillä kumminkin vielä suhteellisen vähän. Fingers crossed. Niin, en tiedä kumpi minua häiritsee enemmän, se että ihmiset oikeasti menevät piikittelemään itseään vai yritysten tökerä käytös. Jos tekisin jotain tuollaista, niin todella miettisin kannattaako siitä huudella blogissa. Jos ei muiden, niin ainakin itsensä vuoksi.

 46. Jokainen voi tehdä kuten haluaa. Näyttäisin itsekin toki paremmalta jos kasvoja vähän kiristeltäisiin ja kaksoisleuka poistettaisiin.

  Mutta ketä varten tekisin sen? Miksi? Miksi en kelpaisi tällaisena? Ellen kelpaa, mitä muuta korjattavaa minusta löytyisi? Hiukset pidemmiksi, rypyt pienemmiksi, ahkeruus suuremmaksi, keittotaidot paremmiksi, koulutus ydinfyysikoksi…?

  Tämä on loputon suo, jos tälle tielle lähtee…

  Käsitän itsensä kehittämisen tai oikeastaan kypsymisen ihan muuksi kuin keinotekoiseksi muiden/itsensä miellyttämiseksi.

  1. Niin, kyllähän meitä jokaista voisi varmasti muokkailla jos sille tielle lähtisi. Minäkin haluaisin pidemmät jalat, mutta näillä on käveltävä mitkä olen saanut :)

   Niin, aina voi parantaa jos niin alkaa ajattelemaan.

   Se on todella surullista jos ihminen näkee itsensä peilikuvan eikä tekojensa kautta. Oma identiteettini ainakin pohjautuu aivan eri asioihin kuin omaan ulkonäkööni.

   Kiitos Ava ihanasta kommentistasi :)

 47. Jokainen voi tehdä kuten haluaa. Näyttäisin itsekin toki paremmalta jos kasvoja vähän kiristeltäisiin ja kaksoisleuka poistettaisiin. Mutta ketä varten tekisin sen? Miksi? Miksi en kelpaisi tällaisena? Ellen kelpaa, mitä muuta korjattavaa minusta löytyisi? Hiukset pidemmiksi, rypyt pienemmiksi, ahkeruus suuremmaksi, keittotaidot paremmiksi, koulutus ydinfyysikoksi…?Tämä on loputon suo, jos tälle tielle lähtee…Käsitän itsensä kehittämisen tai oikeastaan kypsymisen ihan muuksi kuin keinotekoiseksi muiden/itsensä miellyttämiseksi.

 48. Heippa, kiitos kommentistasi:)Niin, siellä Tukholmassa tämä on varmasti jo ihan arkipäiväistä siinä missä ripsivärikin.Seuraan läheltä sukulaistyttöni elämänmenoa, ja olen kyllä välillä aika huulipyöreänä millaisia juttuja tulee aina silloin tällöin esiin. Silloin kun minä olin teini, niin halusin Marimekon laukkua. Nyt teinit haluavat LV:ta ja muita.Kiitos kommentista ja ihanaa viikonloppua :)

 49. Heippa Susanna :)Niin. Tai jollain lailla luen aina välillä (en pelkästää suomalaisia) blogeja vähän ihmetyksissäni. Sitä olen usein miettinyt, että miten ihminen joka tulee kauneuden maasta on mennyt pilaamaan itsensä sen näköiseksi. Kiitos kommentistasi :))

 50. Niin, kyllähän meitä jokaista voisi varmasti muokkailla jos sille tielle lähtisi. Minäkin haluaisin pidemmät jalat, mutta näillä on käveltävä mitkä olen saanut :)Niin, aina voi parantaa jos niin alkaa ajattelemaan. Se on todella surullista jos ihminen näkee itsensä peilikuvan eikä tekojensa kautta. Oma identiteettini ainakin pohjautuu aivan eri asioihin kuin omaan ulkonäkööni.Kiitos Ava ihanasta kommentistasi :)

 51. Itsekään en noita kauneusoperaatioita ymmärrä. Miten jotkut uskaltavatkaan pumpata itsensä täyteen kaikkia niitä aineita.
  Sitäpaitsi kauheaa ajan tuhlausta istua peiliä edessä ja etsiä itsestään vikoja joita pitäisi korjata kun sen voisi käyttää niin monen muuhun kivaan juttuun, niitä kuitenkin elämässä riittää :)

  Muuten, oletko huomannut Erottajalla olevan Skiffersin pikku ravintolan? Kävelin siitä sattumalta ohi pari päivää sitten ja ilahduin kun näin paikan. Nyt sitä saa välillä harkutella liuskoilla talven pakkasillakin :D

 52. Itsekään en noita kauneusoperaatioita ymmärrä. Miten jotkut uskaltavatkaan pumpata itsensä täyteen kaikkia niitä aineita. Sitäpaitsi kauheaa ajan tuhlausta istua peiliä edessä ja etsiä itsestään vikoja joita pitäisi korjata kun sen voisi käyttää niin monen muuhun kivaan juttuun, niitä kuitenkin elämässä riittää :)Muuten, oletko huomannut Erottajalla olevan Skiffersin pikku ravintolan? Kävelin siitä sattumalta ohi pari päivää sitten ja ilahduin kun näin paikan. Nyt sitä saa välillä harkutella liuskoilla talven pakkasillakin :D

 53. Kaikkein parastahan on luonnollinen kauneus, jokainen on yksillöllinen taideteos:)

  Miksi siis ihmisten pitäisi muuttua ja muuttaa itsensä jonkun trendin mukaan toistensa kopioiksi?

  Minusta yksilöllisyys ja erilaisuus kuuluisi nostaa kunniaan. Jokaisesta löytyy aina jotain kaunista.

  Hieno aloitus Avec Sofie:)

 54. Kaikkein parastahan on luonnollinen kauneus, jokainen on yksillöllinen taideteos:)Miksi siis ihmisten pitäisi muuttua ja muuttaa itsensä jonkun trendin mukaan toistensa kopioiksi? Minusta yksilöllisyys ja erilaisuus kuuluisi nostaa kunniaan. Jokaisesta löytyy aina jotain kaunista.Hieno aloitus Avec Sofie:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*