How to boost your productivity

Tiedättekö tunteen, kun päässä menee sen miljoona asiaa? Minä tiedän. Minun on pakko laittaa kaikki heti ylös että en varmasti unohda mitään ja laitan saman tien kaikki myös jaettuun kalenteriin, sillä en muuten tietäisi missä minun pitää olla tiettyyn aikaan enkä varsinkaan sitä että missä mieheni menee. Saan kaikki lentotiedot kalenteriini, niin tiedän millä lennolla hän on milloinkin, sillä ilman kalenteria ei parisuhteemme olisi kasassa. Tai arki yleisesti.

Avec Sofié blog l How to boost your prodictuvity

Toinen asia mitä teen, on että en tee mitään asioita paperille, vaan kirjoitan ne ylös sähköiseen muistioon tai otan kuvat puhelimellani kaikesta mikä olisi normaalisti paperilla. Varsinkin kun asuu usean paikan välillä, voi papereita jäädä vähän sinne tänne ja sen takia on tärkeää, että vaikka se varsinainen paperi olisi missä tahansa, minulla on aina kännykässä kopio. Yleensä teenkin niin, että otan kuvat ja laitan ylimääräiset paperit heti kierrätykseen, sillä en voi kestää sitä paperin määrää mikä varsinkin Ranskassa kertyy. Täällä ei nimittäin olla kaikissa asioissa kovinkaan digejä…

Miten sitten helpotan arkeani, että muistaisin kaiken ja pystyisin elämään hivenen rennommin? Kaoottisuus kun ei ole kiva kaveri ja se lisää vain stressiä ja se ei tee parisuhteellekaan hyvää. Pienillä asioilla ja  lisäämällä muutamia tapoja omaan kiireiseen arkeeni, olen huomannut pystyväni tekemään asioita paljon tehokkaammin ja vähentämään stressin tunnetta.

 

Tee viikkokatsaus etukäteen

Viikkokatsaus on ollut tosi tärkeä minulle aina, mutta varsinkin viimeisen puolen vuoden aikana on se tullut entistä tärkeämmäksi. Ja jos olen ollut viikkokatsauksen kassa hövelö, en ole tiennyt kunnolla missä minä tai raksuni olemme. Yleensä näimme vain viikonloppuisin, niin oli hyvä tietää missä toinen menee ja missä näemme seuraavana viikonloppuna.

Viikkokatsauksen teen myös blogin suhteen ja suunnittelen postauksen edellisellä viikolla, kuvaan viikonloppuisin ja kirjoittelen iltaisin. Joskus totta kai tulee ideoita keskellä viikkoa, mutta talvella on pimeyden takia mahdoton ottaa kuvia keskellä viikkoa.  Kesä on onneksi taas pian täällä, niin postauksien tekeminen myös helpottuu valon takia.

Olen rytmittänyt arkeni aika hyvin, sillä muuten blogia ei tulisi todellakaan kirjoitettua. Jos yksi viikonloppu menee kuvailujen puolesta pieleen, siitä kärsii blogin lisäksi minä ja tietenkin kotona voi olla kireä tunnelma kun en ole saanut haluamani postauksia ulos tai ajastettua. Näin kävi esimerkiksi helmikuussa kun olin histamiinin takia kipeänä ja unettomana monta päivää, niin en yksinkertaisesti kyennyt yhtään extraan työpäivän jälkeen.

Rytmitä huomisesi

En pidä kaaoksesta ja yritän pitää kirjaa kaikesta ja yleensä käyn seuraavan päivän mielessäni edellisenä iltana. Katson yleensä myös kalenteriani ja siitä riippuen valitsen myös vaatteet seuraavan päivän mukaan. Käyn läpi pienet asiat mitä pitää tehdä ja listaan ne ylös, että asiat eivät unohdu päivän aikana. Pidän sängyn vieressä kynää ja pientä vihkoa, sillä minulla on tapana muistaa ja miettiä asioita puoli unissani, niin haluan kirjata asiat ylös heti kun sellainen hetki tulee.

Multitasking is a no no. Focus into one thing at the time.

Vaikka monesti tulee multitaskattua, on se epätehokasta ja aivoillekin työlästä. Sen takia yritän keskittyä aina yhteen asiaan kerralla. Varsinkin jos minun pitää tehdä jotain isompaa, laitan puhelimet äänettömälle enkä vilkuile sähköpostiini. Monta tabia avoinna browserissa on sama asia kun monta asiaa päässä samaan aikaan ja yhteenkään ei voi keskittyä. Aivoille pitää antaa jumppaa, mutta multitasking on itseasiassa aivoille pahasta.

Tiedosta milloin olet parhaimmillasi

Jokainen meistä on erilainen ja toimii eri tavalla. Sen takia on hyvä tiedostaa ja rytmittää päivä oman kellon mukaan. Jos minun pitää esimerkiksi keskittyä johonkin todella tärkeään, teen seen joko heti aamusta tai myöhään illalla. Lounaan jälkeen en yleensä pysty keskittymään kunnolla ja sen takia herään mieluummin vaikka aamu viideltä tekemään jotain, sillä tiedän olevani silloin tehokkaimmillani.

Nuku

Nukun yllättävän paljon nykyään. Olen mitannut unen laatuani yli 300 päivää ja tällä hetkellä näyttää että vetelen hirsiä keskimäärin yli 7 tuntia yössä. Näen heti eron sovelluksestani paikkojen välillä ja Luxemburgissa nukuin paljon paremmin mitä Pariisissa. Etelässä vähäiseen uneeni vaikuttaa varmaankin valoisuus kun taas huonoihin Pariisiin uniin hektinen meininki sekä rakas naapurini joka elää öisin ja nukkuu päivisin.

You may also like

2 Comments

  1. Hyviä muistutuksia työn ja arjen organisointiin! Minunkin on aina pitänyt olla tosi järjestelmällinen, spontaanius ei yleensä sovi minulle. Tällä hetkellä suunnittelen päiviäni “pilvessä” :) Eli tietyillä sovelluksilla ja kalentereilla. Näin saan aikaa keskittyä olennaiseen.

    Myös perjantain valmiit to do -listat maanantaita varten on mukava tapa vapauttaa itsensä kunnolla viikonlopun viettoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*