Home inspiration

Niin kuin aiemmin mainitsin, olemme muuttamassa. Kodin etsintä Pariisissa on aina hieman erilainen projekti ja onneksi meillä on apujoukkoja tämän asian kanssa. Olemme kertoneet agentille, että millaista kotia etsimme ja antaneet tietynlaiset toivomukset mitä kodissamme pitää olla ja mitä ei välttämättä tarvita. Ilman apua tulisimme tuskin ikinä muuttamaan, sillä Pariisin asuntomarkkina on aika hankala ja näytössä ravaaminen vie hurjasti aikaa, jos ei oikein tiedä mitä näytöltä saa.

Vaikka miten haluaisin aina välillä muuttaa sisustusta paljon, olen vain huomannut, että minun ei kannata paljoa leikkiä sisutuksen kanssa. Kyllästyn erikoisiin juttuihin ja väreihin niin helposti. Minun silmilläni ja rahapussillani kannattaa siis vain suosia simppeleitä juttuja. Pientavaroiden kanssa voi leikkiä, mutta ei suurempien sisustuselementtien kanssa.

Ostin kaksi vuotta sitten Gervasonin Ghost-sohvan ja en usko, että ikinä voisin kyllästyä siihen. Sillä voi sisustaa modernin skandi-kodin tai romanttisen pariisilaisasunnon. Ghost-sohva on varmasti yksi parhaimpia ostoksiani mitä olen koskaan tehnyt. Arvoin aikoinani Chanelin laukun ja Sohvan välillä ja olen kyllä onnellinen, että ostin sohvan itselleni 30-vuotislahjaksi.

Tällä hetkellä, kun katselen kotiani, tiedän selkeästi mitä haluan viedä uuteen kotiini ja mitä haluan vaihtaa tulevaisuudessa. Toivon paljon pintoja ja vapaata tilaa seinillä, sillä tällä hetkellä Pariisin asunnossamme ei käytävien, takkojen tai peilikaappien takia ole vapaata tilaa. Minulla on paljon tauluja kehystettynä ja kehystämättömänä varastossa, mutta olisi kiva saada ne vihdoin seinille.

Yksi asia mitä haluan tulevalta kodilta, on myös se, että keittiö on järkevän kokoinen ja että kerrankin kaikki lasini ja kipponi mahtuisivat jonnekin. Tällä hetkellä meillä on varasto täynnä minun astioita, kun ne eivät kerta kaikkiaan mahdu tänne 70 neliön sokkelokotiin. Eli lisää kaappitilaa olisi pakko saada sekä isompi keittiö.

Vielä on paljon puuttuvia palasia tässä pelissä, mutta toivottavasti muutaman kuukauden päästä tietäisin jotakin enemmän. Tärkeintä on, että saamme kodin, jossa on iso keittiö ja hyvä eristeet, että nukkuminen onnistuu. Tiedän, että tämä minun kokoaikainen stand by-olotila kuulostaa jonkun mielestä varmasti hyvin erikoiselta, mutta näillä korteilla mennään ja olen tässä vuosien saatossa oppinut olemaan stressaamatta asioista joihin en itse voi vaikuttaa.

Kuvien koti on ehkä unelmieni täyttymys. Tuollaisia koteja ei ainakaan vapailta markkinoilta löydä, mutta ainahan saa unelmoida. Rakastan tässä kodissa aivan kaikkea; neutraaleja pintoja, modernia otetta, lattiaa… Jos löytäisin edes vähänkään tämännäköistä, niin olisin aika todella onnellinen.

Inspiration: Bo Bedre & The Design Chaser

Phtographer: Felix Forest/Living Inside

You may also like

17 Comments

  1. Heippa, niin minäkin toivon. Tämä asuntomarkkina on vaan jotain niin käsittämätöntä varsinkin suomalaiisiin standardeihin kun on tottunut :)

  1. Niinpä, täällä kun pitää ottaa niin monta asiaa huomioon, niin asunnonetsiminen on aikamoinen työ :)

   Oih, jännittävää – tsemppiä sinne myös :)

 1. Hei Sohvi,

  Mistä päin Pariisia katselette kotia? Arvaisin että lännestä, 16, Neuilly…? Arvasinko oikein? :)

  1. Heippa,

   No itseasiassa kaikki on vielä auki. Kakkosessa haluaisin edelleen pysyä, mutta jos saisi edes 1800-luvulla rakennetun talon, niin se olisi aika luksusta. Meidän talo on rakennettu 1700-luvulla ja sen kyllä huomaa :)

   Ollan mietitty myös joen toista puolta, eli vasempaa puolta.Seitsemäs kaupunginosa olisi jollain lailla minun mieleen ja siellä asunnot on vähän “uudempia” ja avarampia.

   Yksi tärkeimmistä kriteereistä on, että lentokentälle pääsee kätevästi junan kanssa :)

 2. Onnea etsintään. Vaikka tuo vaihe on raastava on se samalla myös ihana. Voi elää unelmissaan kunnes tekee sen lopullisen päätöksen. Voi unelmoida miten sisustaisi erilaisia eteen tulevia koteja. Ja kyllä sen tietää kun se oikea löytyy. Ja tavallisesti joutuu tekemään kompromisseja jollei lompakko ole rajattoman paksu. Mutta joillakin muutoksilla sitten huoneistosta syntyy se oma koti.

  Aivan ihania muuten nämä postauksen kuvat! Todella inspiroivia.

  1. Heippa,

   kiitos – sitä täällä tarvitaan. Asuntoja kyllä on, mutta että saa kaiken ns.perus suomalaisjutut, niin se vie vähän aikaa.
   Jep, kompromisseihin ollaan jo totuttu, joten siitä en stressaile. Haluan vain toimivan kodin kivalta alueelta:)

   Eikö olekin! Tämä koti on ihan mieletön!

 3. Tiedan tunteen! Olen juuri etsimassa asuntoa Zurichista ja vielapa niin etten ole viela edes siina maassa. Unelmissani olisi juuri noiden kuvien kaltainen asunto. Yhta kalanruotolattialla varustettua jugendtaloa juuri haimmekin, nyt on sormet ja varpaat ristissa etta omistaja paattaisi valita juuri meidat. En tieda miten on Pariisissa, mutta ainakin Zurichissa asunnon loytamista vaikeuttaa viela sekin, etta hyville asunnoille on niin paljon ottajia. Suruhan siina tulee kun kohdalle osuu unelma-asunto, jonka joku muu nappaa nenan edesta. Nainkin kavi jo kertaalleen. Tsemppia metsastykseen! Jaan innolla odottamaan sisustusjuttuja :)

  1. Heippa,

   Oi Zurri! Tulen sinne ensi viikolla :))

   Tiedän tunteen. Täällä tosin on ehkä siinä mielessä vähän huonot asuntomarkkinat sillä hintataso on sama mikä Zurichissa (katselen sieltä aina välillä asuntoja) mutta laatu ei ole täällä läheskään yhtä hyvä mitä Sveitsissä. Toivon, että saatte sen kodin mitä haluatte. Koti on meille suomalaisille kumminkin niin tärkeä.

   Pariisissa vaikeuden tekee ehkä miun kannaltani se että ne eivät ole hyvin eristettyjä. Olen herkkä uninen ja tällä viikolla en esimerkiksi ole nukkunut kertaakaan kunnolla kun naapurini on mitä on. Pariisin talot häämäävät ulkoa kauneudellaan, mutta sisältä ne eivät aina vastaa ehkä ihan suomalaisen vaatimuksia. Nimim. meillä on vaaleanpunainen kylpyhuone :D

   Tsemppiä myös sinne :)

 4. Moikka!
  Osaatko sanoa, onko Pariisi miten “suljettu” pääsiäisen aikaan?
  Olisi kiva tulla vierailemaan pääsiäiseksi Pariisiin, mutta jos kaikki kaupat, ravintolat, museot suljettu, niin silloin ei tietysti hyvä hetki.

  Ihanaa päivää sinulle!
  Anna

  1. Heippa,

   minusta täällä ei ole esimerkiki kiirastorstaita. Maanantai taitaa olla pyhä, mutta muuten ei. Ei täällä nyt ravintolat sulje juuri koskaan, joten siitä ei tarvitse huolehtia. Tekisin kumminkin ostokset lauantaina, sillä sunnuntaina kaupat ovat Maraisia lukuunottamatta kiinni.

   Kiitos samoin :)

 5. Olisi kivaa kuulla enemmänkin Pariisin asuntomarkkinoista ja niiden ihmeellisyydestä! Toivottavasti avaat jatkossakin asiaa enemmän, sillä on mielenkiintoista päästä sukeltamaan toisiin todellisuuksiin.

  1. Heippa,

   hah, mielihyvin. Se on ehkä yksi lempiaiheistani :)
   Katselen aina ohikulkumatkalla asuntoilmoituksia ja ihastelen ja samalla kauhistelen ranskalaisia asuntoja ja niiden hintatasoa. Kun täällä asuu, ei voi päästä samoilla hinnoilla läheskään suomalaiseen laatutasoon. Markkinoilla on kaikenlaisia asuntoja ja niiden ostoprosessi on sitten jo ihan oma lukunsa :D

 6. Olemme asuneet v. 2014 valmistuneesa talossa, ja nyt parasta aikaa meillä menossa kylpyhuoneiden remontti koska kaakelit oli tippumassa seinistä. Saumoissa oli isoja reikiä heti valmistumisen jälkeen ja korjausta saimme sitten odottaa parisen vuotta. Eli se tästä sveitsiläisestä rakennuslaadukkuudesta. ;) Naapurimme kertoi että näillä rakennusmiehillä olikin ollut kielenkääntäjä mukana. Pari aiempaa kokemusta myös saneeratuista huoneistoista, ja kaikki naapurien toimet kuuluivat seinien läpi, ja alakerran käytäviltä askelen äänet. Siksi kierrän kaikki saneeratut talot melko kaukaa.
  Se hyvä puoli ettei Sveitsissä ole asuntopulaa, täällä rakennetaan koko ajan uusia asuntoja joka puolelle maata. Zürichistä löytyy paljon ihania ja tyhjiä huoneistoja joiden vuokra on yli 4.000 Chf.. (homegate) ja ovat vanhoja upeita kivitaloja. Sama fiilis kuin näissä ihanissa asuntokuvissa. Meilläkin suunnitteilla asunnonvaihto mutta vielä ei olla tehty lopullista päätöstä mistä päin, koska Zürichistä tykkäämme. Vaan kun siihen vaikuttavat muutkin tekijät kuten työpaikan sijainti. Jokapäiväisissä ruuhkissa ei ole mukavaa kuluttaa aikaansa. Ja täällähän niitä riittää.
  Onnea teille asunnon etsintään. Uskon siihen että löydämme omamme monen tarjotun joukosta. Onneksi Sveitsissä ei tarvitse ostaa keittiökaapeja (kuten Saksassa) tai edes pesukonetta kuivausrumpuineen, ne kuuluvat normaaleihin vakiovarusteisiin. Hyvinvarustetuista keittiöstä löytyy aina myös höyryuuni terveellistä ruoanvalmistamista varten. Nautitaan nyt lämpimästä ja kukkivasta keväästä, ne loput asiat järjestyvät sitten aikanaan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*