Home hunt: apartment number 1

Vähan on täällä taas ihania sisustusunelmia mielessä. Kävin nimittäin maanantaina katsomassa mahdollisista uutta kotia. Unettomuusongelmiini suurin vaatimus asunnolle olikin, etta sen pitää olla ylimmässä kerroksessa. Pienen etsinnän jälkeen löysimmekin juuri remontoidun kodin kotikulmiltamme. Ja mikä parasta, asunto on kahdessa kerroksessa ja makuuhuone on ns. kulmauksessa, joten mikään muu, kun katolla tepastelevat pulut eivät voi häiritä untani. Metrojen äänet varmasti herättelevät taas viiden jälkeen, mutta tärkeintä on, että kukaan ei tepastele aamu neljään asti makuuhuoneen yläpuolella.

Avec Sofié blog l Paris Apartments

Minulla oli vain yksi kameran linssi mukana asuntonäytössä, mutta toivottavasti saatte edes jonkinlaisen käsityksen kodista. Sisäänkäyntikerroksesta löytyy keittiön ja ruokahuoneen lisäksi myös olohuone, mutta yläkerrasta löytyvät makuu- ja kylpyhuoneet. Asunnosta löytyy myös mini WIC, joten kaikki on aika kohdillaan ;)

Avec Sofié blog l Paris Apartments

Kun tulee Suomesta, on tottunut aika hyvään. Meillä on ikkunoissa tiiviisteet ja lattioissa lämmitykset. Välillä ihan naurattaa etta millaisia kuvitelmia sitä ihmisillä on Pariisissa asumisesta. Pariisissa asutaan pienesti ja usein aika vaatimattomastikin. Tämä oli minulle ainakin aikamoinen shokki, kun tänne muutin. Välillä kaipaan sitä Töölön asuntoani ihan todella paljon, kun katselen saasteesta mustuvia seiniäni ja kuuntelen kaasulämmitystäni. 

Avec Sofié blog l Paris Apartments

Nyt tosin löysimme asunnon, joka olisi ihan nappi meille kummallekin. Mies saisi työhuoneen ja minä kivan keittiön ja rauhallisen nukkumatilan. Tilaakin olisi enemmän, kun itseasiassa tarvitsisimme, mutta on hyvä olla vierashuone, niin vieraitakin voi kestitä enemmän. Nyt asuntomme on 70 neliötä, mutta tämä unelmien koti olisi yli 100 neliötä. Asunto olisi myös muutaman sadan metrin päästä nykyisestä kodista, joten kaikki metrolinjat ja lähikaupat pysyisivät samoina.

Avec Sofié blog l Paris Apartments

Avec Sofié blog l Paris Apartments

  
Yksi asia mihin kiinnitin myös huomiota, olivat ikkunat ja varisinkin tiivisteet. Tässä asunnossa ikkunat ovat uusittu ja tiivisteet kunnossa, joten saasteet pysyvät poissa ja lämpö talvella sisällä. En ollut tällaista asiaa ikinä Suomessa edes miettinyt, mutta kun pesee seiniä ja kaappeja mustasta noesta, ymmärtää että kaikki ei ole yhtä puhdasta mita Suomessa. Edes se ilma mitä hengittää.

Yllätys yllätys emme ole ainoita, ketkä ovat tästä asunnosta kiinnostuneita, joten saa nähdä tärppääkö. Omistajat ovat tämän viikon lomalla ja miettivät ainakin ensi viikkoon, joten vielä pitää odottaa hetki. Toivon niin että saisimme tämän asunnon, sillä kaikki ne asiat mitkä nykyisessä asunnossa ovat pielessä, olisivat tässä asunnossa kunnossa :)

Follow me on

FacebookInstagram, SoundCloud, Pinterest & Bloglovin

You may also like

23 Comments

 1. Suomen ilmasto vaatii sen, että meidän on pakko miettiä eristystä ja sitä ettei talvella varsinkaan lämpö karkaa harakoille. Tässä tosi on myös huonot puolensa ja aika moni rakennus homehtuu kun ilma ei pääse virtaamaan sisään taikka ulos.

  Ihanan näköinen asunto, toivottavasti tärppää teille :)

  1. Heippa, juuri näin mutta ei Pariisissakaan lämmin talvella ole. Täällä ei vaan olla ikinä tiivistetty oikein ikkunoita. Ilma tosin kulkee sen takia oikein hyvin :)

   Yep, niin minäkin toivon!

 2. Näyttää tosi kivalta ja ominaisuudet kuulostaa ihan passeleilta. Minä saan kuvista mielikuvan, että asunnossa tuntuu yhdistyvän pariisilaisuus ja skandinavisuus. Nuo paljaat puupinnat ja tukirakenteet tuovat mieleen vanhat suomalaiset talot, joissa tukirakenteet on jätetty näkyville.

 3. Nyt pieni ällövaroitus näinkin ihanaan postaukseen, mutta itselle tuli jotenkin ihan järkytyksenä, kun Lontoon-lomalla niistin nenää ja tuloksena oli jotain enemmän mustaa kuin kirkasta tavaraa, että kuinka saastuneita nuo suurkaupungit ovatkaan. En tiedä onko muilla tälläistä savusumua imevää nokkaa, mutta sama ongelma on toistunut muissakin isoissa kaupungeissa. En halua miettiä päätyykö sama noki myös keuhkoihini asti. Huh.

  Yhtä kaikki tuo asunto näyttää aivan ihastuttavalta ja neliömääräkin aika huikea. Itsekin tässä asuntoa etsiskelen, mutta vähän vaatimattomammin perustein. Vuokrakoteja on kyllä vaikea löytää hyväkuntoisina, vaikka olisi vähän valmis maksamaankin. Oman kokemuksen mukaan myöskään vuokranantajat eivät suuresti innostu, vaikka olisi valmis tekemään pientä pintaremonttia oman viihtyvyyden lisäämiseksi.

  1. No ei ole kyllä itselle näin käynyt edes New Yorkisssa, Bangkokissa, Los Angelesissa, Mexico Cityssä, Kairossa, Saigonissa, Singaporessa, Phnom Penhissä – saati sitten Pariisissa.

  2. Heippa,

   hah, saa ällöttää ja tiedän mistä puhut. Joskus pari kertaa vuodessa Pariisissa saastetasot menevät Pekingin tasolle ja silloin minulle on käynyt tuolla tavalla mitä mainitset. Missään muualla ei Shanghain lisäksi näin ei ole tosin käynyt kuin Pariisissa. Tulee sellainen olo, että polttaisi tupakkaa vaikka niin ei edes tee.

   No niin on. Pariisissa varsinkin kun koti ei ole pyhättö niin on suomalaisena vähän vaikeaa joskus :)

 4. Hei Janette,

  Olen tulossa puolisoni kanssa Pariisiin kuukauden päästä ja olisi aivan mahtavaa, jos voisit vinkata jotain hyväksi kokeemasi ravintolaa lauantai-illan kruunuksi! Minne Pariisi-newbien kannattaisi siis mennä syömään? :)
  Podcastisi oli hurmaava, kuuntelin sen töissä yhdeltä istumalta.

 5. Moikka! Ihanan näköinen asunto. Olisi mukava tietää hieman asuntojen vuokratasosta, esimerkiksi mitä tässä tai nykyisessä asunnossanne on vuokra. Miksi kysyn juuri näiden vuokraa on siksi, että saisin vähän käsityksen miltä maksaa tuon kokoiset ja tasoiset asunnot ihanalla paikalla Pariisissa. Kiitos :)

  1. Heippa Anna,

   Pariisin hintataso on aika erilainen ja se riippuu niin paljon missä asuu jne. Kaikki riippuu sijainnista, koosta, kunnosta yms.

   Sivusto josta kannattaa näitä katsella on:
   http://www.seloger.com/

   Sääntonä täällä on oikeastaan että ei keskustasta saa järkevän kokoista alle 3 tonnin. Eli ei oikein sen alle voi mennä.

 6. On kyllä huikean upea asunto. Joten pidän peukut nyrkissä, kuten täällä on tapana. Yläkerran Attika-asunnot ovat ihania, ja tiedä onko Pariisin asunnnoissa sama ongelma kuten Sveitsissä tai Saksassa, että ovat kesällä myöskin erittäin kuumia. Tänä aikana mitä tässä asuneet niin sisälämpötila kesällä ollut suvereenisti aina 30 astetta, koska yläkerrassa ei ole Suomen tapaan säilytystiloja. Kait se riipuu vähän rakentamisestakin ja monista asunnoista löytyy onneksi myös se ilmastointi. Meilläkin on jonkinlainen mutta siitä ei ole yhtään apua. Jos nyt hyviä puolia hakee, niin tarvitse yöllä pitää täkkiä peittona vaan ihan pussilakanalla pärjää. :) Mukavaa viikonloppua Pariisiin!

  1. I know! Tapaamme omistajat ensi viikolla, joten fingers crossed :)

   Haha, I know, mutta minua ei kuumuus haittaa ollenkaan itseasiassa :) Saa olla vaikka 40 astetta niin ei tunnu missään. Ja toivon mukaan ollaan kesä suurimmilta osin etelässä niin ei tarvitse olla täällä saastepilvessä :)

   Teillä on niin ihanaa siellä Sveitsissä. Se on mun lempimaa ja Zurich lempikaupunki – olet onnekas!

   Kiitos samoin :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*