Hoidathan myös käsiäsi?

Joskus kymmenisen vuotta sitten ystäväni tokaisi, että on se ihmeellistä kun ihmiset huolehtivat niin tarkasti kasvojen ihostaan, mutta unohtavat käsien ihon ihan kokonaan. Tunsitko piston? Tuolloin minä tunsin, mutta tuon lauseen jälkeen olen alkanut pitämään käsistäni huolta ihan eri tavalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Usein kuorimme, kosteutamme ja puunaamme kasvojen ihoa ihan kyllästymiseen asti, mutta kädet jäävät näissä asioissa huomiotta. Yleensä siinä vaiheessa juoksemme rasva – ja seerumipurkeille kun kädet alkavat hilseilemään talvipakkasesta. Kädet ovat kumminkin ihan samalla tavalla alttiina kaikille kolhuille ja auringolle mitä kasvojen iho, niin miksi emme sitten muista huolehtia niistä? Sanoisin että ihmisen kädet ovat vähän samanlaiset kuin kengät, jos niistä huolehtii niin huolehtii varmasti monesta muustakin asiasta :).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pidän suhteellisen luonnollisesta kauneudesta ja sen takia minulla ei ole ripsienpidennyksiä tai en värjää hiuksiani. Noin puolisen vuotta sitten kumminkin löysin luonnollisemman tavan saada kauniit kynnet ja olen käynyt Bio Sculpture -hoitolassa siitä lähtien. Kynnet ovat siis omani mutta ne geelataan ja lakataan, joten minun ei tarvitse tehdä omille kynsille mitään moneen viikkoon. Kynsi ei myöskään kärsi Bio Sculpturen menetelmällä samalla tavalla mitä perinteisessä geelauksessa, vaan omat kynnet pysyvät hyvänä geelauksesta huolimatta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen teille kertonutkin, että ihoni on ihan todella kuiva ja viime talvi kuivatti ihoni ihan korpuksi. Vaikka upotin käteni todella rasvaisiin voiteisiin ja nukuin koko talven hansikkaat käsissä, mutta käsieni iho ei vain meinannut palautua talven pakkasista. Onneksi tilanne on tänä päivänä toinen ja korppukädet ja haavaumat ovat poissa. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jokaisen meidän vaivana on varmasti rikkonaiset kynsinauhat. Kynsinauhoja korjaamaan olen ostanut geelin Bio Sculpturelta. Geeli onkin pitänyt ne ikävät rikkoutuneet kynsinauhat poissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käsivoiteita minulla on hyvin monia erilaisia aina Eight Hour Creamistä lähtien, mutta viime aikoina olen hellinyt käsieni ihoa  oliiviöljypohjaisella La Compagnie de Provencen Marseille-saippualla sekä samaan sarjaan kuuluvalla käsivoiteella. Nämä kaverukset seisovat vieretysten kylpyhuoneessa, joten käsien pesun jälkeen en voi unohtaa myöskään käsien kosteutusta.  Voide imeytyy ihoon todella nopeasti, joten sillä voi huoletta lotrata useita kertoja päivässä. Kun kädet ovat todella kuivat niin tipautan voiteen sekaan muutaman tipan seerumia, joko Biothermin (saatu blogin kautta) tai Estée Lauderin.

Recently Updated632 Recently Updated633

Kuorin käsieni ihoa ihan samalla tavalla mitä kasvojeni ja siihen käytän hyväksi havaittua Cliniquen –kuorintavoidetta. Voide on hyvin hellävarainen, sillä ihoni ei kestäisi ihan perinteisiä kuorintavoiteita, mutta Cliniquen voiteella voin huoletta kuoria ihoni muutaman kerran kuukaudessa.

Niin kuin saatatte arvata, suojaan käsiäni auringolta yhtä fanaattisesti mitä muuta ihoani. Nassuun laitetaan SPF 50, mutta käsissä SPF 30 riittää ihan hyvin. Käsistä kumminkin usein näkee ihon todellisen voinnin ja iän paljon paremmin mitä kasvoista, joten ovat ne sen takia ihan hyvä suojata myös auringolta.

Niin ja mites se jalkojen hoito sitten? Kröhöm, ei mennä sinne ihan vielä… ;).

You may also like

26 Comments

 1. Laiska tunnustautuu! :D Käsien hoitoa tulee kyllä laiminlyötyä ihan turhan paljon, olen juurikin sitä tyyppiä joka muistaa rasvata käsiään vasta siinä vaiheessa kun ne ovat jo ihan rutikuivat ja hilseilevät. Voi olla että liuskoittuvat ja katkeilevat kyntenikin kasvaisivat paremmin jos muistaisin antaa käsilleni enemmän huomiota. Eikös sitä muuten sanotakin että ihmisen iän huomaa parhaiten käsistä?

  Ihanat nuo kyntesi! Itse otin myös geelilakkaukset viime Thaimaan-reissulla, ja tykästyin kyllä kovasti. Harmi että tuo on melko hintavaa puuhaa ainakin täällä Vaasassa! :/

  1. Heh, uskon että et ole ainoa ;)

   Itse olen maailman laiskin jalkojen hoitaja.

   Niinpä juuri! Toisaalta ei ne ruttukädet oikeasti haittaa ollenkaan,mutta kuivat ja hilseilevät kädet ovat todella epämiellyttävät.

   Siellä Vaasassa on monessa asiassa ne jutut vähän sillä tavalla kun ei ole kilpailua niin hinnat voidaan laittaa pilviin.

   Bio -Sculpture on tosin ihan äärettömän hyvä (muista tekniikoista minulla on todella huonoja kokemuksia), joten jokainen kynsi on euronsa arvoinen :)

 2. Laiska tunnustautuu! :D Käsien hoitoa tulee kyllä laiminlyötyä ihan turhan paljon, olen juurikin sitä tyyppiä joka muistaa rasvata käsiään vasta siinä vaiheessa kun ne ovat jo ihan rutikuivat ja hilseilevät. Voi olla että liuskoittuvat ja katkeilevat kyntenikin kasvaisivat paremmin jos muistaisin antaa käsilleni enemmän huomiota. Eikös sitä muuten sanotakin että ihmisen iän huomaa parhaiten käsistä?Ihanat nuo kyntesi! Itse otin myös geelilakkaukset viime Thaimaan-reissulla, ja tykästyin kyllä kovasti. Harmi että tuo on melko hintavaa puuhaa ainakin täällä Vaasassa! :/

 3. Tunsin piston… Toki lakkaan kynsiä ja rasvaan kynsinauhoja ja käsiä muutenkin, mutta kuorinnat ja muut ovat kyllä jääneet olemattomiksi. Minulla ei harmi kyllä pysy oikein mitkään geelaukset, ei myöskään Biosclupture. Jo parin päivän päästä saattaa alkaa repsottaa jostakin reunasta enkä kestä sellaista yhtään :(

  http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

  1. Heippa!

   Niinhän ne usein jää :/

   Kokeilin kahtia geelauksia ja melkein luovuin toivosta, kunnes ystäväni Pupulandian Jenni ja Char and the Cityn Char puhuivat minut ympäri. Onko sinulla varmasti hyvä tekijä? Niissä on nimittäin valitettavasti eroja.

   1. No itse asiassa vuosia sitten kyllä pidin Bio Sculpture -kynsiä menestyksekkäästi ja nyt sitten juuri hyvien muistikuvien takia päädyin niihin. Mutta tekijä on tosiaan eri.. Ehkä sillä on ollut tekemistä asian kanssa. Missä käyt itse laitattamassa kynnet?

    1. Harmikseni huomasin tämän, että tekijällä on todellakin väliä. Vakkarini on Kampin Bio Sculpture-hoitola.

     http://www.biosalonki.fi

     En nyt muista oman hoitajani nimeä, mutta tarkistan tämän vielä, sillä menen sinne huomenna laittamaan jalkani kesäkuntoon :)

 4. Tunsin piston… Toki lakkaan kynsiä ja rasvaan kynsinauhoja ja käsiä muutenkin, mutta kuorinnat ja muut ovat kyllä jääneet olemattomiksi. Minulla ei harmi kyllä pysy oikein mitkään geelaukset, ei myöskään Biosclupture. Jo parin päivän päästä saattaa alkaa repsottaa jostakin reunasta enkä kestä sellaista yhtään :(http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

 5. Heh, uskon että et ole ainoa ;)Itse olen maailman laiskin jalkojen hoitaja. Niinpä juuri! Toisaalta ei ne ruttukädet oikeasti haittaa ollenkaan,mutta kuivat ja hilseilevät kädet ovat todella epämiellyttävät. Siellä Vaasassa on monessa asiassa ne jutut vähän sillä tavalla kun ei ole kilpailua niin hinnat voidaan laittaa pilviin.Bio -Sculpture on tosin ihan äärettömän hyvä (muista tekniikoista minulla on todella huonoja kokemuksia), joten jokainen kynsi on euronsa arvoinen :)

 6. Heippa!Niinhän ne usein jää :/Kokeilin kahtia geelauksia ja melkein luovuin toivosta, kunnes ystäväni Pupulandian Jenni ja Char and the Cityn Char puhuivat minut ympäri. Onko sinulla varmasti hyvä tekijä? Niissä on nimittäin valitettavasti eroja.

 7. No itse asiassa vuosia sitten kyllä pidin Bio Sculpture -kynsiä menestyksekkäästi ja nyt sitten juuri hyvien muistikuvien takia päädyin niihin. Mutta tekijä on tosiaan eri.. Ehkä sillä on ollut tekemistä asian kanssa. Missä käyt itse laitattamassa kynnet?

 8. Harmikseni huomasin tämän, että tekijällä on todellakin väliä. Vakkarini on Kampin Bio Sculpture-hoitola.http://www.biosalonki.fiEn nyt muista oman hoitajani nimeä, mutta tarkistan tämän vielä, sillä menen sinne huomenna laittamaan jalkani kesäkuntoon :)

 9. Hei! Heti tajusi että on petrattavaa aikalailla tässä käsienhoidossa.. Haluaisin myös kuulla minkä merkin aurinkosuojan kertoimella 50 olet löytänyt ja havainnut hyväksi? :)

  1. Hip Hei!

   Ahah, meitä on monta!

   Minulla on monta ja käytän biothermin muualla,mutta en dekolteella. Huomasin sen olevan liian rasvaista ja iho alkoi siitä kohtaa kukkia. Minulla on myös ollut L’orealin ja se on ollut myös hyvää :)

   Ystäväni oli ausseissa vuoden ja siellä kauhisteltiin että hän käytti aurinkosuojaa eikä sinkkiä?

 10. Hei! Heti tajusi että on petrattavaa aikalailla tässä käsienhoidossa.. Haluaisin myös kuulla minkä merkin aurinkosuojan kertoimella 50 olet löytänyt ja havainnut hyväksi? :)

 11. Hip Hei!Ahah, meitä on monta!Minulla on monta ja käytän biothermin muualla,mutta en dekolteella. Huomasin sen olevan liian rasvaista ja iho alkoi siitä kohtaa kukkia. Minulla on myös ollut L’orealin ja se on ollut myös hyvää :)Ystäväni oli ausseissa vuoden ja siellä kauhisteltiin että hän käytti aurinkosuojaa eikä sinkkiä?

 12. Heippa Sofié, itsekin olen tykästynyt bio sculptureen. Ensi viikolla olen menossa sinne hääkynsien lakkaukseen. Pohdin vähän myös varpaankynsien geelausta. Minkälaisia kokemuksia sinulla on siitä? Ja toiseksi olen huomannut että tekijällä on väliä. Kenen luona olet Helsingissä käynyt?

  Aurinkoisin terveisin,
  Ulrika

 13. Heippa Sofié, itsekin olen tykästynyt bio sculptureen. Ensi viikolla olen menossa sinne hääkynsien lakkaukseen. Pohdin vähän myös varpaankynsien geelausta. Minkälaisia kokemuksia sinulla on siitä? Ja toiseksi olen huomannut että tekijällä on väliä. Kenen luona olet Helsingissä käynyt?Aurinkoisin terveisin,Ulrika

 14. Heips!
  Missä hintahaarukassa tuollaisten kynsien laittaminen liikkuu suurinpiirtein? Googlailin, mutta hintatietoja sivulta ei löytynyt. Nyt lähtee tämä tyttö laittamaan tuollaiset! :)

 15. Heips!Missä hintahaarukassa tuollaisten kynsien laittaminen liikkuu suurinpiirtein? Googlailin, mutta hintatietoja sivulta ei löytynyt. Nyt lähtee tämä tyttö laittamaan tuollaiset! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*