Helsingin sisustuslöydöt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla on itseasiassa ollut teille säilössä postaus Israelista lentäneestä sisustuskärpäsestä. En nimittäin saa mielestäni niitä Tel Avivin kuvioita, kankaita  tai kuoseja. Olen vain haaveillut niistä kaikista laatoista, mustavalkoisista kiekuroista, sekä pellavaisista materiaaleista. Ilokseni nämä vaikutteet menevät kivasti yhteen skandinaavisten  sisustusjuttujen kanssa.

Minulla on muutama lempikauppa jonne yritän aina Helsingissä ollessa ehtiä edes jotenkin. Kaikki sijaitsevat onneksi melkeinpä samassa korttelissa niin juoksen oman Bermudan kolmioni kätevästi ja nopeasti kerran kuussa läpi. Näin tapahtui myös eilen kun minulla oli tunti aikaa käydä Zarrossa, Sofinah Shopissa ja Nougatissa. Granit jäi vielä käymättä, mutta ehkäpä vielä tällä viikolla ehdin..

Olen siitä maininnut, että kunnollisia sisustuskauppoja meillä ei Pariisissa ole. Printempsiltä ja Bon Marchelta löytyy toki sohvat ja muut, mutta skandinaavisia piensisustustavaroita ei ole juuri ollenkaan. Kyselin aikoinaan Pariisin  sisustusmessuilta monelta merkiltä mistä niitä voisi ostaa ja vastaus oli silloin untuvikolle hyvin kummallinen “kukaan ei juuri sisusta Pariisissa.” Nyt toki sen olen jo itsekin huomannut ja sen takia sisustustarvikkeita raahaillaan matkalaukuissa ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zarro on kertakaikkisen ihana liike ja sen kaltaisia meillä ei esimerkiksi Pariisissa ole ollenkaan. Kaikki on Pariisissa vähän niin kuin näyttelyä eikä hyllyillä ole mitään ostettavaa. Chhatwal & Jonssonin tyynyjä instassa ja Pinterestissä ihaillessani tieni kävi Bon Marché-tavarataloon, mutta ikäväkseni he eivät enää myy niitä ollenkaan. Sen takia tilailin Zarrosta tyynyt muutama viikko sitten. Sohvi ennätti Suomeen tosin ennen postia, joten saan tyynyn mukaani kotimatkalle.

Sofinah shop sijaitsee Uudenmaankadulla ja sieltä käyn yleensä ostamassa kimmellystä korviini ja suojaa silmilleni. Kävin siellä tuttuun tapaani taas eilen ja ostin jo toiset LeSpecsin shadesit. Ihastelen peililaseja muiden nassuilla, mutta kun itselle pastelliset karkkisävyt eivät sovi, niin löysin Sofinahista naiselliset peilit silmilleni.

Nougatista käyn ostamassa laseja ja  Tine K:n juttuja. Tyynyjä, koreja ja pikkusisustusta. Eilen tosin minua ilahdutti mustavalkoinen laatta, joka löytää tiensä meidän keittiöön tai pöydälle. Ei siis lattialle ;)

marokko3

Fredalle oli siirtynyt myös Marokkolainen kauppa, Dokkän. Kauppa oli minulle uusi tuttavuus ja näin sen vapun tienoilla Fredalla, mutta harmikseni se oli  silloin kiinni. Eilen ehdin sinne vielä juuri ennen sen sulkeutumista ja sain toisen laataan kotiin kannettavaksi.

Ilokseni siis vien taas ihania juttuaja Ranskaan täältä Suomesta. Voi kun joku avaisi sisustusliikkeen Pariisiin, sillä tässä olisi nyt ainakin yksi vakioasiakas. Yritin tätä jo eilen vähän Zarrossa pitchata, mutta en tiedä menikö läpi.

Ps. Huomaatteko kenen kotia olen täällä väliaikaisesti sisustellut?

You may also like

3 Comments

 1. Noi laatat on hienot, kiekurat puhuttelee. Charin kotona näyttäisi tyyny- ja laattasulkeiset olevan.

  On kyllä jännä juttu, että ‘kukaan ei juuri sisusta Pariisissa’, siis barokin, klassismin ja rokokoon syntysijoilla. Muodin, tuoksujen ja gastronomian
  taivaassa..

  Alkoi oikein kiinnostamaan, minkälaisia ovat pariisilaiset kodit? Mitä niistä löytyy?

 2. Monet sanovat, että ainoastaan kylmissä paikoissa sisustetaan kunnolla koska niissä vietetään niin paljon aikaa kotona ja kodista tulee sillä tavalla tärkeämpi paikka. Huomasin itsekin Dokkän-kaupan hiljattain, mutta se oli kiinni kun kävelin sen ohi. Taitaa olla paikalla ihme aukioloajat jos kerran melkein aina on kiinni? Yksi ihana sisustusliike Helsingissä on Vector Factory, onko tuttu?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*