Hello Dam

Nice to finally see you

Hei, hän on selvinnyt häähumusta ja on tällä hetkellä nuhanenänä Amsterdamissa. Tulin tänne sunnuntai-iltana päivätöideni takia ja päätin skipata Espanjan kiertelyn ja jäädä lomalleni tänne. En ole ikinä käynyt Amsterdamissa muuten kuin lentokentällä ja ajattelin kerrankin kävellä porttien läpi tänne kanaalien kaupunkiin.

Alkuviikko meni töiden parissa, mutta eilen olin ihan offline kaikella tavalla ja pääsin lomafiilikseen tässä vihreässä kaupungissa. Ihan hirmuisesti en ole suunnitellut mitään (muutaman ravintolan totta kai, mutta muuten en kummempaa). Anne Frankin talon olen halunnut nähdä lapsesta asti ja sen löysin eilen kanavien välissä kävellessä. En tosin jaksanut jonottaa sisälle, vaan katselin taloa ulkoapäin.  

Täällä on kesäiset keli, reilu 20 astetta ja aurinkokin paistelee tällä hetkellä hotellin ikkunasta. Vielä kun saisi itsensä parannettua tästä kolme viikkoa piinanneesta flunssasta, niin kaikki olisi perfekt. Nyt kun olen lomalla, niin minulla on aikaa myös paljon enemmän blogilleni, niin pääsette häätunnelmiin jo huomenna. 

Näin yhden päivän kokemuksella Amsterdam on hyvin samanlainen mitä Kööpenhamina, vain hivenen sotkuisempi ja likaisempi. Ihmiset ovat hirmuisen rentoja ja haluavat tulla valokuviini väkisinkin ;). Talot ovat kauniita ja kaikkialla on vihreää, voisin asua täällä oikein hyvin :)

You may also like

7 Comments

 1. Hei Sofie! Kyselisin sellaista, että kun usein kirjoittelet matka-aiheisia juttuja ja kerrot reissanneesi siellä sun täällä, että liikutko reissuilla yksin esimerkiksi nyt siellä Amsterdamissa? :) En ole koskaan matkustellut itsekseni ilman kaveria, joten kiinnostaisi tietää, millaista on nähdä ja kokea joku uusi kohde ihan omilla ehdoilla. :) Aurinkoista päivää!

 2. Suosittelen siellä asumista :) no minä asuin Utrechtissa, astetta pienemmässä kaupungissa, mutta kolmen vuoden ajan tuli käytyä aika usein myös Damissa. Hollanti oli suomalaiselle todella helppo maa kotiutua, ja koin itseni aina kovin tervetulleeksi. Parhaat ystäväni ovat myös Hollanti-ajoiltani ja olemme edelleen todella läheisiä. Oma suosikkini Damissa on Vondelparkin viereinen alue Museumpleiniltä alaspäin, sieltä löytyy monia kivoja kahviloita ja putiikkeja. :) t. Mia / magnoliabymia

 3. Heippa, 

  no useimmiten jonkun kanssa, mutta esimerkiksi Chicagossa olin viime syksynä ennen työjuttuja pidennetyn viikonlopun ihan yksikseni. Pidän itseasiassa yksin olosta, niin matkailu yksin ei ole minulle mikään ongelma. Damissa olin myös alkuviikon yksin kun meillä meni työjutut hivenen ristiin, mutta päivät ja illat olin totta kai työkavereiden kanssa. 

  Itselleni yksin matkailu on ainakin suhteellisen rentouttavaa, kun voi ihan itse mennä ja tulla (ja ottaa valokuvia niin paljon kun vain jaksaa). Suosittelen :)

 4. Heippa,

  Joo, varmasti on helppo kotiutua kun kielikin liippaa aika lähelle ruotsia. Kaikki on niin vihreää ja kaunista <3

  Harmikseni olin Amsterdamissa tosi kipeä, niin kuva jäi vähän huonoksi sillä en oikein pystynyt tehdä mitään muuta kun istuskella. Ei sekään tosin huono juttu ollut :)

 5. Heippa,

  ei mennyt, en ole sitä vain lukenut :/ Laitan tänne varmaankin huomenna postauksen kotikirppiksestä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*