Healthy shake

Spoons by Iittala; Mango  Bowl by Villeroy & Boch: New Wave

Kiireinen  koulusyksy veti minut kyllä niin väsyneeksi, etten jaksanut tarpeeksi usein itseäni salille koulun jälkeen raahata. Huomasin Pariisin kuvistani, että muutama lisäkilo on todella ympärilleni kertynyt. Näin tammikuussa minun lisäkseni varmasti moni muukin on kuntosalille rynnännyt ja ruokavaliotaan keventänyt. Perusruokavalioni on suhteellisen kevyt, en syö possua tai nautaa juuri ollenkaan, lähinnä kalaa ja kanaa. Vanhana vegaanina ja kasvissyöjänä, on ruokavalioni hyvin kasvispitoinen.  Mietin tässä yksi päivä, että mikä olisi sellainen välipala, joka korvaisi koulussa myytävät sämpylät. Nyt olen muutamana päivänä mukanani raahannut terveyspirtelöä, kevyttä, mutta silti pirtelöni pitää nälän loitolla. Syön tosi paljon erilaisia pähkinöitä ja siemeniä, joten heitän niitä aina salaatteihin ja muihin ruokiin, kuten nyt pirtelööni. Koska harrastan oikeastaan vain aerobista liikuntaa, tarvitsen kumminkin hieman hiilihydraatteja, että jaksaisin kunnolla treenata. Hiilihydraatteja hedelmien lisäksi saan mm. kaurahiutaleista. Vitamiineja saan hedelmien lisäksi muun muassa mustikkajauheesta. Proteiinin saannin pirtelössäni turvaa taas maitorahka, soijajogurtti ja vehnänalkiot. Pirtelöön voi laittaa ihan mitä itse haluaa, mutta tässä minun ainesosani. Määrästä tulee aika paljon, joten puolet voi jättää kotiin odottamaan ja juoda palauttavana juomana urheilun jälkeen.
250 g maitorahkaa
125 g maustamatonta soijajogurttia
1 mango
1 pieni avokado
1 rkl goji-marjoja
1 rkl mustikkajauhetta
1 rkl pellavasiemenrouhetta
0, 5 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnänalkiota
pikkuisen maitoa
Kuori ja pilko hedelmät, lisää hedelmät muiden ainesosien kanssa blenderiin. Nauti!
Because I was so busy with my school last fall and I spend all my energy in school.  And after long school days I was too exhausted to drag myself regularly to gym. I watched some pictures and I realized that I had gain a little bit of weight during last fall. After Christmas I’ve  gone back to  the gym  and also lightened my meals during weekdays. My basic diet is quite light already, because I don’t eat pork or beef usually, my diet consists a lot of vegetables, fish and chicken.  Because after this week I’m spending long days at school again I tried to find a substitute for the snack what I eat between school and gym. For a few days  I’ve had healthy snack with me in school, a fruity shake. Even it is quite light but  still it keeps the hunger away.  Because I eat a lot of vegetables I need to eat lot of nuts and seeds, therefore I put usually seeds on salads, soups..And now also to my shake. Because the workout  what I usually do is aerobic, I need carbohydrates. Therefore I put oatmeals, wheat germs and nuts to my shake. Because I also want that there’s protein in my shake I add soya yoghurt and light  quark (in Finland we have that kind of quark which is very low fat but still protein rich. I have’t found this kind of quark from anywhere else than from Finland) in my shake. Of course you can build your shake from your favorite ingredients, but here is my ideal shake. You can divide the shake in half and drink the other half after the exercise. 
You need:
250 g quark
125 g  natural soya yoghurt 
1 Mango
1 small avocado
1 tbs goji-berries
1 tbs blueberry powder
1 tbs linseed groats
0,5 dl rolled oats
1 tbs wheat germs
a bit of milk
Peel and and cut the fruits, add the other ingredients in to the blender, enjoy!

You may also like

18 Comments

 1. Hyvä välipalaidea! Mulla on ollut ongelmana keksiä mitään eväitä työhuoneelle ja sitten aina yllättää kaamea nälkä kesken kaiken. Tuollainen ravitseva juomahan oisikin järkevä vaihtoehto!

 2. Mulla on ollut samanlaisia ongelmia. Ja sitten ihan hirmuisen nälän vallassa olen mennyt ostamaan jonkun hiivasämpylän, ja eihän ne nälkää pidä loitolla kamalan pitkää aikaa. Ja mitä enenmmän rahkaa, niin sen kauemmin on täydempi olo :)Ja kaikenlisäksi juoma on niin helppo ja nopea tehdä :)

 3. Mä teen aina aamuisin “australialaista aamupalaa”, josta olen tehnyt joskus keväällä ihan oman postauksenkin. Siihen tulee erilaisia hedelmiä, maustamatonta jogurttia ja roskia (=soijarouhetta, seesamin-. auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä). Näiden lisäksi joskus vielä vehnäleseitäkin. Ja voi nam! Se pitää nälän poissa melkein koko päivän. : )Sellaista piti kysymäni, että voinko lisätä blogisi luettelooni? Mä en muuten muista (pahvipää!) ikinä tulla lukemaan tänne ja sitten mua harmittaa, kun on niin paljon postauksia mennyt, joihin olisi tehnyt mieli kommentoida, muttei enää niin myöhässä viitsi. Hyvää viikonloppua!

 4. Hyvä välipalaidea! Mulla on ollut ongelmana keksiä mitään eväitä työhuoneelle ja sitten aina yllättää kaamea nälkä kesken kaiken. Tuollainen ravitseva juomahan oisikin järkevä vaihtoehto!

 5. Kaitaliina:Oi kuullostaapa hyvältä! Pitääkin se tulla ihanasta blogistasi kurkkaamaan :) Syön yleensä aamulla ruispuuroa ja siinä on se ongelma, ettei se pidä nälkää kamalan pitkään. Onneksi pirtelöt pitävät nälän poissa :)))Oi tottakai voit! Oi miten ihanaa, että kysyit :) Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

 6. Mulla on ollut samanlaisia ongelmia. Ja sitten ihan hirmuisen nälän vallassa olen mennyt ostamaan jonkun hiivasämpylän, ja eihän ne nälkää pidä loitolla kamalan pitkää aikaa. Ja mitä enenmmän rahkaa, niin sen kauemmin on täydempi olo :)Ja kaikenlisäksi juoma on niin helppo ja nopea tehdä :)

 7. Mä teen aina aamuisin “australialaista aamupalaa”, josta olen tehnyt joskus keväällä ihan oman postauksenkin. Siihen tulee erilaisia hedelmiä, maustamatonta jogurttia ja roskia (=soijarouhetta, seesamin-. auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä). Näiden lisäksi joskus vielä vehnäleseitäkin. Ja voi nam! Se pitää nälän poissa melkein koko päivän. : )Sellaista piti kysymäni, että voinko lisätä blogisi luettelooni? Mä en muuten muista (pahvipää!) ikinä tulla lukemaan tänne ja sitten mua harmittaa, kun on niin paljon postauksia mennyt, joihin olisi tehnyt mieli kommentoida, muttei enää niin myöhässä viitsi. Hyvää viikonloppua!

 8. Kaitaliina:Oi kuullostaapa hyvältä! Pitääkin se tulla ihanasta blogistasi kurkkaamaan :) Syön yleensä aamulla ruispuuroa ja siinä on se ongelma, ettei se pidä nälkää kamalan pitkään. Onneksi pirtelöt pitävät nälän poissa :)))Oi tottakai voit! Oi miten ihanaa, että kysyit :) Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

 9. Olen löytänyt tieni sun blogiin tossa jokin aika sitten. Kiitos kivoista jutuista ja kauniista kuvista. Olisiko mahdollista saada sulta jotain treenivinkkejä?

 10. Heippa!Kiva kun olet löytänyt minut :)No mun treenivinkit voisi olla varmaan aika yksipuolisia, mutta kun tuo poikaystäväni on aikamoinen treenaaja, niin sen neuvoja voisin teille kirjoitellakin :)Käyn itse oikeastaan vaan Les Mills-tunneilla, BodyStep on suosikkini. Stepissä saa sykkeen kunnolla kattoon ja hien pintaan.Mutta ihan parasta rasvanpolttoa on kyllä aamulenkit, niin kävely kuin juokseminen. Mutta treenin pitää kestää ainakin 45 min, mielellään enemmän.Mutta palaan näihin treenaamisiin ensi viikolla :) Kiitos ideasta!

 11. Olen löytänyt tieni sun blogiin tossa jokin aika sitten. Kiitos kivoista jutuista ja kauniista kuvista. Olisiko mahdollista saada sulta jotain treenivinkkejä?

 12. Heippa!Kiva kun olet löytänyt minut :)No mun treenivinkit voisi olla varmaan aika yksipuolisia, mutta kun tuo poikaystäväni on aikamoinen treenaaja, niin sen neuvoja voisin teille kirjoitellakin :)Käyn itse oikeastaan vaan Les Mills-tunneilla, BodyStep on suosikkini. Stepissä saa sykkeen kunnolla kattoon ja hien pintaan.Mutta ihan parasta rasvanpolttoa on kyllä aamulenkit, niin kävely kuin juokseminen. Mutta treenin pitää kestää ainakin 45 min, mielellään enemmän.Mutta palaan näihin treenaamisiin ensi viikolla :) Kiitos ideasta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*