Have yourself a merry little Xmas

Tai jotain aivan muuta jos siltä tuntuu.

Minua pidetään aina jonkinlaisena joulufiilistelijänä ja olen yrittänyt miettiä mistä se johtuu, sillä oikeasti olen kaikkea muuta. Näin avioeroperheen lapsena voin kertoa, että ne joulujutut ovat pilattu kohdallani jo aikoja sitten ja sen takia joulunpyhät eivät todellakaan kuulu millään lailla minun lempipäiviini.  Jos saisin toivoa, niin en viettäisi joulua ollenkaan. Tänä vuonna en vietä joulua millään lailla perinteisesti, en edes ole ihan varma että vietänkö ollenkaan.  Ehkä tämä muuttuu sitten jos joskus saan omia lapsia, mutta nyt mennään tällä tavalla modernisti ja fiiliksen mukaan. Yksi jouluperinne minulla tosin on ja se on Home Alone –elokuva, jonka tosin näin hiljattain <3 

Parhain joulu minkä nyt ihan hetkeen muistan on muutaman vuoden takaa Vietnamissa, jonka vietin ”surffaten”  ja italialaista (tai jotain sinnepäin ruokaa) syöden. 25 päivä joulukuuta on aina jollain lailla maaginen päivä ja olen silloin aina ehkä onnellisimmillani, sillä joulu on silloin ohi.

En ole halunnut viettää joulua oikein koskaan ja nyt tällä hetkellä saan viettää sen juuri niin kuin itse haluan. Tiedän, että loukkaan tällä antijouluiluillani esimerkiksi rakasta mummiani ja muita läheisiäni, mutta nyt kun saan ihan yksin päättää että mitä jouluna teen vai teenkö mitään, niin vietän joulun omalla tavallani ja poissa Suomesta. 

Mietin aluksi, että lähtisin yksin interreilaamaan Eurooppaan, mutta sitten tajusin että ne junat eivät välttämättä oikein kulje joulun pyhinä, niin skippasin sen idean. Vaikka en joulua varsinaisesti vietä, niin olisi se nyt ollut hivenen karua olla yksin kylmässä juna-asemalla jouluaattona.

Minun tulee tosin olla uutena vuotena Barcelonassa, sillä siellä minua odottavat kaason tehtävät. Eli mitä tahansa teenkin, niin uudeksi vuodeksi pitää ehtiä Barcelonaan ja kuvien maisemiin. Tänään tosin on joulupäätösten aika ja huomenna jo tiedän mitä teen joulun pyhinä :)

En halua kuulostaa negatiiviselta, sillä olen onnellinen niiden puolesta, jotka viettävät joulua perinteisin menoin. Itse vain kyllästyin lapsena siihen kun aina oli se tunne, että piti olla jossakin muualla mitä oli ja se teki minut aina niin surulliseksi. Nämä eivät ole varmastikaan pelkästään minun tunteitani, vaan moni ystäväni kokee samanlaisia tunteita. Tänä vuonna voin ensimmäisen kerran pitkästä aikaa päättää ihan itse mitä teen jouluna ja viettää sitä ihan omalla tavallani <3

 

You may also like

53 Comments

 1. Joulusta, kuten monesta muustakin juhlasta, on tehty tietynlainen normi ja jos siitä poikkeaa, sitä ei oikein ymmärretä. Olisin itsekin ennen lapsia halunnut hautautua vain omaan kotiin, katsoa elokuvia ja juoda punaviiniä. Mutta oli pakko rientää miehen kotiin ja jos ei sitä tehnyt, sai niin paljon negatiivista palautetta, että jouluntunnelma oli jo pilalla… Lapsen syntymisen jälkeen sanoin, etten lähde omasta kodistani minnekään ja sen jälkeen olemme luoneetkin omia jouluperinteitämme. Linnoitaudumme kotiin, lapset leikkivät leluillaan, katsotaan lastenelokuvia ja herkutellaan – aivan parasta! :) Ja lapset tuovat sen joulumielen: tänään on oltu ylhäällä jo 5.30, kun joulukalenterin avaaminen jännitti niin paljon :D

  Ihanaa joulukuuta sinulle Sofié, vietä se oman näköiselläsi tavalla ja ole onnellinen! <3

 2. Täällä on yksi vimpan päälle jouluihminen,vaikka minun lapsuuden joulut ovat olleet kaukana idyllistä,kiitos vanhempien runsaan alkoholinkäytön. Silti rakastin lapsena koulun kuusijuhlaa ja ennen  joulua edeltäviä viikkoa ja koko ajan oli toivo,että jos tänä jouluna ei tapeltaisi,ei juotaisi.Kun aikuistuin vietin jouluja paljon töissä (sairaalassa) ja sieltä löytyi taas sitä ihanaa joulutunnelmaa.Nyt kun omia lapsia,huomaan välillä sortuvani liian täydellisen idyllisen saavuttamiseen,joka johtaa siihen ,että olen aivan kaputt sitten aattona.Ulkomailla asuessa pelkäsin,että miten päässen tai miten saamme ihanan joulutunnelman,mutta kyllä sieltä nousi vaan pintaan.Tänä jouluna olemme taas entisissä kotimaisemissa Floridassa ja uskon,että ihana joulu tulee;aattona tonttulakit päässä rannalla. Toivon,että kaikki löytävät sen oman tavan viettää joulua;ei ole pakko sukuloida ja syödä kinkkua.Joulu on enemmänkin sydämen (=mielen) tila kuin rituaali,joka täytyy suorittaa.Toivon sinulle Sofie oikein ihanaa ja rentouttavaa joulun aikaa,miten ikinä ja missä ikinä sitä vietätkin.

 3. Itselleni parasta joulussa on se kun voin rentoutua perheeni ja lähisukuni kanssa, kun puolet suvusta asuu toisella puolella maailmaa on lähellä asuva lähisuku tullut tärkeäksi ja läheiseksi. Jouluruuat taas eivät oikein nappaa, juustot tosin ovat tämän herkkusuun mieleen :)

  Pientä haikeutta on siis silloin pyhien aikana ilmassa kun en voi viettää sitä koko suvun kanssa kun isän puoli asuu siellä kaukana. Onneksi on skype ja joulupäivänä saamme viettää virtuaalisen joulun Aussisuvun kanssa. Serkkuni on viime vuosina järjestänyt ison dinnerin jonne muu suku kokoontuu.

  Yksi joulu joitakin vuosia sitten olikin vähän erilainen (loved it) kun vietimme sen Ausseissa <3 Kylmät ruuat, barbie herkut ja hengailua uima-altaalla joulupäivänä, joulu minun mieleeni :)

  Joskus olen kyllä salaa haaveillut, että joulu olisi kiva viettää jossain muualla, joka vuosi uusi kohde :)

  Uusi vuosi olisi kiva viettää jossain ulkomailla joten Barcelona reissusi kuulostaa aika mahtavalta :)

  P.s Omat must see joululeffani ovat The Holiday ja The Family Man :)

  Ihanaa joulukuuta Sofie!

 4. Joo, kukaan ei ikinä ole ymmärtänyt minua tässä joulujutussa. Olen ollut se “pahatyyppi” :D. Entiselle poikaystävälleni ja hänen perheelleen joulu oli todella tärkeä, joten heidän vuoksi sitä  yritin viettää. 

  En vain henkilökohtaisesti ymmärrä miksi ihmiset ylipäänsä viettävät joulua, jos heti seuraavalla viikolla sanotaan, “ihanaa että se on taas ohi”. Itse en vain oikein ymmärrä miksi pitää ottaa stressiä jostain mitä ei edes halua tehdä. Sen takia itse luonkin nyt omanlaisia jouluperinteitä ja annan muiden tehdä omanlaisiaan. 

  Toi on itseasiassa mun haave, suklaata, leffamaraton ja jotain hyvää ruokaa. 

  Niin lapset varmasti muuttavat kaiken. Olen onnellinen, että saat nyt viettää joulun niin kuin itse haluat. Nyt saan minäkin ja olen sen takia todella onnellinen <3

 5. Heippa, 

  voi miten surullista, mutta ihanaa että olet silti pystynyt nauttimaan joulusta ikävistä muistoista huolimatta. Itse kyllästyin jo hyvin varhain paikasta toiseen pomppimiseen ja siihen fiilikseen, että jos olin isälläni niin piti miettiä että mitä äiti teki ja toisinpäin :/. Kun tulin täysi-ikäiseksi niin deletoin joulun omasta kalenteristani. Tai siis sen perinteisen joulun ja perheeni tietää, että minua on turha odotella jouluksi kylään. 

  Veikkaan, että itselleni tulee tuo sama, jos joskus saan lapsia. Täydellisen joulun tavoittelu kuulostaa niin minun tyyliseltäjutulta. Korjaan muiden tekemiä virheitä ja teen itse sitten toisenlaisia. 

  Kiitos, tiedän että tästä joulusta tulee ihana, sillä nyt ei tarvitse miellyttää ketään muuta kuin itseäni. Vietä sinä ihana joulu siellä aurinkoisella rannalla <3

 6. Yep, sain aina pahaasilmää entisen poikaystäväni perheeltä kun raahasin mukanani omia pöperöitäni enkä koskenut kinkkuun. Tiedän että olen vähän angstailija näihin jouluun liittyvissä jutuissa, mutta onneksi ystäväni ymmärtävät minua sillä heillä on ihan samanlaisia fiiliksia ja he ovat esimerkiksi mieluummin töissä koko joulun kuin kotona. 

  Virtuaali-joulu kuulostaa todella hyvälle. Itsekin joudun taipumaan varmaankin yhteen tai kahteen Skype-puheluun, mutta siinä ne minun joululahjat sitten ovatkin. 

  Barbie-herkut? What’s that? Hah, jes kuulostaa samalta mitä minun jouluni Vietnamissa jossain kämäsessä surffipaikassa :D

  Jep, toi joulu joka vuosi uudessa paikassa kuulostaa minun jutultani. Aloitan perinteen tänä vuonna Pariisista <3 Olen ollut siellä yhden uuden vuoden ja nyt sitten joulu! Samppanjaa, suklaata ja  sisareni/patonkini<3

  Hih. Holiday kuulostaa vähän minun joululleni tänä vuonna :D

 7. Hei Sofie!

  Kirjoitat kauniisti vaikeasta asiasta…Jostain syystä ajattelen joulun ajasta samoin vaikka minulla on kaikki asiat täysin päin vastoin kuin sinulla! On mukavat muistot lapsuudesta, oma iso perhe ja muutoinkin kaikki asiat elämässä hienosti. Meillä on tietenkin vuosien saatossa syntynyt omat jouluperinteet ja ne ovat oikein mukavat. Silti olen niin huojentunut kun joulunpyhät ovat ohi…Olen kovasti pohtinut tätä itsekseni ja tullut siihen tulokseen, että kuulun ihmistyhmään “matka on tärkeämpi kuin perillepääsy”…

  Blogisi on hienostuneen ihana ja kun kaipaan luksusta arkeen, niin käyn lukaisemassa postauksesi ;)

  Hyvää loppuvuotta sinulle!

   

  t.Summer

 8. Pariisi, Barcelona… ei hassumpi tapa viettää joulunaikaa!

  Mä olen aina rakastanut joulua ja minusta joulu menee aina aivan liian nopeasti! Mutta tästä joulusta en sitten tiedäkään, minkälaisia fiiliksiä se mukanaan tuo. Toisaalta odotan kovasti rakastamaani joulua mutta toisaalta vähän pelottaa, miltä sitä tuntuu viettää ilman isää. Olemme nimittäin aina viettäneet joulua perheen kesken. Asiantuntijat ovat kuulemma sanoneet, että ensimmäinen joulu ilman rakasta ihmistä pitäisi viettää, kuten aina aiemminkin – muuttaa siis mahdollisimman vähän. 

  Valmistaudun siis jouluun hyvin perinteisesti mutta haikein mielin. Ja samat ajatukset minullakin on välillä mielessä liikuneet: jos lähtisikin täksi jouluksi jonnekin ihan muualle…

 9. Niin, välillä minua vähän harmittaa etten oikein uskalla olla täällä blogissani se 100%:n itseni. Tällaiset ajatukset kun saattavat harmittaa niitä jotka esimerkiksi rakastavat joulua. 

  Tuntuu, että ihmisillä on tarkoituksena tehdä joulusta täydellinen ja olla yhtenä päivänä jotain muuta kun on. En vaan jaksa sellaista teeskentelyä että kaikki on hyvin vaikka ei todellakaan ole ja miksi ne paineet pitää kattaa sen joulupöydän ympärille?

  Jep, juurikin niin. Olen nyt matkalla jonnekin, enkä todellakaan tiedä määränpäätä. Se tässä onkin ihaninta ja otan matkasta kaiken irti- päättyi se sitten miten tahansa. 

  Kiitos <3

 10. Jep – tärkeintä on kumminkin se että saan olla vaikka viettämättä. Hyvä ruoka ja seura on nyt jo varmistettu, niin mitä muutakaan sitä tarvitaan?

  Olen niin pahoillani <3 Uskon, että on varmasti todella haikeaa varsinkin näin joulun alla. Kuulostaa järkevältä, että vietät joulun samalla lailla perinteiden mukaan <3

  Itselläni ei ole jouluperinteitä muuta kuin Home Alone ja Stockan sienisalaatti, niin omien perinteideni kunnioittaminen on ehkä hivenen helpompaa mitä sinulla :´(

  Olen itsekin menettänyt tänä vuonna paljon, mutta samalla saanut myös ihania asioita tilalle ja yritän nyt nauttia niistä muun keskellä. 

  Älä lähde, jää tänne ja vietä joulu niin kuin aina ennenkin. Älä ole tällainen samanlainen karkulainen mitä minä. Jos innostut lukemaan joulun pyhinä niin lue “Ma Vie Sans Moi”-kirja<3

  Virtuaalihali <3 

   

 11. Ihana että joku kertoo tämänkin puolen joulusta, luin kirjoituksen ja joka sanaan pystyin samaistumaan täysin!

  Sitä on vaikea monen ymmärtää kuinka stressaavaa on mielyttää koko perhettä joka joulu. Pettymys vanhempien kasvoilla aina kun on menossa jouluksi toisen luokse. 

  Ihana että sanoit sen ääneen mitä monet varmasti ajattelee. Ei kaikkien tarvitse pitää joulusta. Ja se on ihan ok! 

  Kiitos ihanasta blogista!

 12. Täällä ilmoittautuu yksi lukija, joka ei joulusta välitä! Lapsuuden jouluista ei juurikaan hyviä muistoja ole; vanhemmat ryyppäsivät ja itse itkin omassa huoneessani ja odotin, että joulu ja joululoma loppuisivat äkkiä. Onneksi telkkarista sentään tuli paljon lastenohjelmia ja leffoja! Toki jotkin joulut olivat ihan siedettäviä, mutta päällimmäisenä muistoissa ne kamalat joulut. Jos itse saan joskus lapsia niin pidän huolen, ettei heille tule samanlaisia ikäviä joulumuistoja kuin itselleni.

  Kommentoin nyt ensimmäistä kertaa, vaikka olenkin aika kauan blogiasi lukenut. Kiitos ihanasta blogista ja mukavaa sunnuntaita! :) 

 13. Kiitos virkistävästä näkökulmasta! Olen kanssasi samoilla linjoilla ja kyllästynyt joulun loputtomaan ja yksipuoliseen ihannointiin. 

   

  Kirjotin blogissa tänä syksynä samasta, että koen monen asian joulussa ahdistavaksi. En voi sietää tekemällä tehtyjä jouluidyllejä, en minuuttiaikataulutettuja pyhiä, en tekopirteitä joulurallatuksia, en kulutushysteriaa, en muiden asettamia paineita siitä, miten joulu “kuuluisi” viettää.

   

  En suinkaan vihaa joulua, mutta mitä aikuisemmaksi tulen, sitä tarkempi olen siitä, että saan viettää sen tavallani. Me olemme karanneet miehen kanssa kahtena vuonna ulkomaille, Budapestiin ja Lontooseen. Se oli todella virkistävää ja tuskin jää viimeiseksi kerraksi. Suomessa haluan olla mahdollisimman paljon omassa kodissa, rauhassa kynttilänvalossa, Frank Sinatra taustalla, mätilautanen ja viinilasi edessä ilman minkäänlaisia vaatimuksia tai touhottamista.

   

  Pariisi – kuulostaa juuri siltä, missä sun kuuluu olla.
  t. homevialaura

 14. Olen melko samanlainen jouluihminen kun sinä. Koen hyvin stressaavaksi sen, että pitäisi olla monessa paikassa yhtä aikaa ja jos viettää koko joulun siellä missä haluaisi, loukkaa tällä jotakuta toista. Paras joulu olisi, kun karkaisi puolison kanssa jonnekin ja viettäisi joulun kahdestaan. Toistaiseksi kuitenkin koitetaan tasapainoilla paikkojen ja ihmisten välillä. Ehkä ensi vuonna on rohkeutta olla ihan jossain muualla. :)

 15. No joo, liian kauan miellytin muita ja sen takia joulusta onkin tullut minulle pieni mörkö. Onneksi näin melkein kolmekymppisenä uskallan jo sanoa että sukulaisilleni että “couldn’t care less”. Ja onneksi he nyt viimein ymmärtävät, että olen mieluummin joulun yksin kun juoksentelen paikasta toiseen ja esitän pitäväni joulutraditioista :)

  Vaikka se välillä tuntuukin, että olen itsekäs, mutta sitten taas niin olivat hekin silloin kun olin pieni. 

  Se on todellakin tosi ok. Melkein kaikki läheisistä ystävistäni eivät myöskään pidä joulusta, joten olen samanlaisten sisarieni ympäröimänä :)

  Ole hyvä, kiva kun pidät <3

 16. Voi ei miten surullista, mutta varmastin tässä meidän maassa se hyvin perinteinen joulu. Ihmiset raatavat joulun takia itsensä ihan piippuun ja sitten kun pyhät tulevat niin kaikki purkautuu :(.

  Jos joskus saan itse lapsia ja eroan, niin jos jokin on varma, niin joulut pitää pystyä pitämään yhdessä vaikka se miten kamalata ajatukselta tuntuisikin. En vain voi käsittää miten kaksi toisiaan niin paljon rakastanutta ihmistä ei voi olla yhtä päivää vuodessa saman katon alla. 

  Kiitos, että luet ja jaat minulle elämääsi. Itse kun täällä jakaa niin monta asiaa niin on kiva kuulla myös teidän mietteitä ja ajatuksia <3

 17. Hei kaunokki!

   

  Ahaha, pelkäsin tämän julkaisemista, sillä en aina ihan tiedä miten nämä asiat täällä otetaan..   Toivoisin todella, että oikeasti pitäisin joulusta, mutta kun se ei vain tunnu omalta. Toivon että se joskus muuttuisi. 

  Jep, me neither. Olen yleensä tehnyt kaikki joulujutut vasta 24 pv joulukuuta. Marssinut kauppaan ja ostanut lahjat ja ruoat. Monena vuonna en ole ostanut yhtään lahjaa, sillä vaikka miten lahjoja tykkäänkin antaa, mutta jos se on sellaista pakonomaista, niin siinä ei kertakaikkiaan ole mitään järkeä. 

  “Kuuluisi” on nimenomaan se juttu mitä en ymmärrä. Tai kun olen niin monta kertaa joutunut selittelemään, että miksi en halua viettää joulua ja olen jollain lailla tuntenut itseni huonoksi ihmiseksi juuri sen takia. 

  En minäkään sitä varsinaisesti vihaa, mutta ärsyynnyn siitä kun en ole aiemmin saanut viettää sitä siten miten olen halunnut. Perustetaanko joulumaan karkulaiset ry? Jaetaan jouluvinkkejä eri kaupugeista ihmisille, jotka haluavat joulua karkuun?

   

  P.S. Oh oui. Exactly! Aion syödä macaronseja ja katsella elokuvia <3

 18. Heip, 

  niinhän se on. Aina on jollain suru puserossa kun ei saa kumminkaan kaikkia saman pöydän ääreen. Tuo oli minun unelmani ennen, mutta entiselle poikaystävälleni joulu oli tärkeä, joten vietimme sitä hänen takiaan. 

  P.S. Kyllä sitä voi karata ihan kotimaassakin. Varaat jonkun kivan hotellihuoneen ja olette hotellissa yötä :)

 19.  

  PetraPauliina, 

  tiedän että rakastat Ranskaa ja tässä on viimeaikaisin löytöni some-maailmasta. Aivan brillianttia kamaa <3

 20. Oma asenteeni jouluun oli pitkään samanlainen sinun kanssasi, sillä joulu kului miljoonassa paikassa juosten (avioerolapsi minäkin). Aikaisemman poikaystävän kanssa tuli vietettyä joulua useana vuona ns. perinteisesti heidän perheensä kanssa, mutta eron myötä vietin jopa yhden joulun yksinkin. Se kyllä tuntui aika.. no yksinäiseltä, kun joulu kuitenkin on muuten niin hiljaista aikaa. Pari viime joulua olen päättänyt, että luon joulun omaan ja nykyisen poikaystäväni kotiin ja tulkoon ne tänne ketkä tykkäävät :D Minä luon oman jouluni. 

   

  http://interiordesignerinspiredbylove.blogspot.fi/

 21. Todella virkistävää, että tuot oikeasti oman mielipiteesi ja kokemuksesi tähän blogien joulukeskusteluun! Toivon, että saat viettää rauhaisan, rentouttavan ja itsellesi sopivan joulun oli se sitten Suomessa tai ulkomailla. Itse olen viettänyt syksyn Nepalissa ja huomaan kaipaavani kotoista joulua. Valmistautumista, ruokia, juomia, saunaa, koko päivän viettämistä yöpuvussa toisessa kädessä suklaarasia ja toisessa kirja. Onneksi meillä on vapaus ja oikeus valita juuri se tapa olla ja elää, mikä tekee onnelliseksi.

  Iloitsen rohkeudestasi olla juuri sinä :)

 22. Heippa heimolaiseni <3

  Me olemme tätä ikäpolvea joiden vanhemmat ovat eronneet ja perheen lisäksi meiltä riistettiin joulu :/. Mietin tuota yksinoloa tosi kauan, mutta se tuntui kyllä vähän kolkolta ajatukselta. Toisaalta, olisin varmasti siivonnut ja tehnyt kaikkia niitä tekemättömiä kotitöitä joten ei sekään ihan huonoin vaihtoehto olisi ollut :)

  Viime jouluna sanoin silloiselle poikaystävälle, että viime joulu oli oikeasti se viimeinen joulu jonka vietän mitenkään perinteisesti. Olen vain niin kyllästynyt teeskentelyyn ja siihen kun kaikki ovat kumminkin ihan burn outissa spektaakkelin loppuun viemisen jälkeen. Ja kun minun pitää roikkua puhelimessa ja pahoitella kaikille, etten voi olla joka paikassa samaan aikaan :´(. 

   I like your attitude darling, keep it! 

   

 23. Haha, vähän pelottaa tuoda aina näitä pintaa syvempiä asioita tänne blogiin, sillä en halua joutua ristiinaulituksi jonnekin vauva-palstoille. 

  Jep, sellaisen juuri saan. Kerroin juuri äidille, että lähden pois ja hän ei edes laittanut vastaan. Oli kuulema jo aavistanut ettei minua saa kotiin jouluksi. 

  Oi Nepali, varmaan mielenkiintoista :)

  Ihana kuulla, että olet havahtunut Suomen ihanuuten kaukana ollessa. Itselleni kävi Malesiassa samoin. Itkin koti-ikävää puolen vuoden jälkeen ja pyykinpesutraditiotani :D

  Jep, täällä tulee aika surulliseksi jos ei uskaltaisi olla oma itsensä. Onneksi minulla on siihen hyvät mentorit ;) Entinen esmieheni juuri sanoi minulle, että älä vaan ikinä anna kenekään muutta itseäsi, enkä myöskään anna. 

 24. Hei Sofie,

  Minunkin on pakko kommentoida, sillä tuo aihe liippasi elämääni kovin läheltä. Omat vanhempani ovat eronneet ja joulut nuoruudessani olivat usein senkin vuoksi aina täynnä joninlaista kaipausta ja irrallisuutta. Lapsuudessa jouluissa oli onneksi taikaa, kun vanhemmat olivat yhdessä ja koko suku kokoontui yhteen.

  Kolmisen vuotta sitten isäni menehtyi äkillisesti ja jäin puoleksi vuodeksi kotiin ja jätin opinnot yliopistolla tauolle ja koitin päästä jaloilleni. Löysin tuolloin jo sinun blogisi ja lueskelin sitä usein. Kauniit kuvat ja ihanat reseptit toivat mukavaa mietittävää silloin, kun olin yksin kotona ja poikaystävä oli töissä. Monesti löysin ajatuksistasi tai elämäsi pohdinnasta voimaa ja iloa. :) 

  Minulla joulun vietto on nyt ekaa kertaa isäni kuoleman jälkeen herättänyt iloisia ajatuksia, leivon ja siivoan kodin, tapaan äitiä ja mummia ja vietän aikaa poikaystävän perheen parissa. Kuitenkin taustalla on suru ja ikävä ja jonkinlainen juurettomuus, se kun kumpuaa jo vanhempien erosta. Uskon kuitenkin, että kun rauhoittuu ja tutkii sisintään, löytää kiitollisuutta ja onnen pilkahduksia ihan vaikkapa glögin tuoksusta. Voi olla, että on huomaamatta saavuttanut paljon suuremman joulumielen ja taian, kuin moni joulutouhottaja. 

  Lähetän sinulle paljon lämmintä ja armollista joulumieltä itseäsi ja ajatuksiasi kohtaan! Kiitos blogistasi, se on tuonut valoa ja iloa elämääni!

   

 25. Puit sen kauniisti, irrallinen –  siltä minusta juuri tuntuu. Mikään kun paikka ei ole se oma paikka kuin tämä oma kotini. Tänne on sekasorrosta huolimatta aina ihana tulla ja olla <3

  Minä muistan muutaman joulun ja valokuvien kautta totta kai huomaan, että jotkut joulut ovat oikeasti olleet onnellisia ja “oikeanlaisia” –  tai no, en usko satuihin tai kiiltokuviin, mutta niitä on silti joskus kiva katsella. 

  Voi miten surullista kuulla, mutta kiva jos nämä pintapuoliset höpinäni ovat edes tuoneet pikkaisen iloa ja hymyä. 

  Kun olin pieni ja jaoin suruani kummitädilleni vanhempien erosta niin muistan aina miten hän sanoi minulle että muista sitten tarkkaan kenen kanssa itse niitä lapsia teet. Ja näin aion tehdäkin, sillä en halua että kukaan kokee samalaista lapsuutta mitä minä ja jää tällaiseksi “juurettomaksi” tapaukseksi. Ystäväni ovatkin minulle enemmän perhe mitä oikea perheeni, sillä ero repi meidät kaikki ihan eri puolille. Sen takia eroni oli hivenen surullisempi sillä samalla kun erosimme, menetin perheeni, rakkaani sekä parhaimman ystäväni. 

  Yep, kun on kiitollinen niistä asioista mitä on eikä katkera niistä asioista mitä ei ole voi olla aidosti onnellinen. Ihan siitä glöginkin tuoksusta. Veikkaan, että juuri tuollaiset pikkuiset asiat tekevät tästä joulusta taianomaisen kun pääsen sinne valon kaupunkiin kastanjoita syömään ja parantamaan maailmaa myös juurettoman ranskalaisen sisareni kanssa <3

 26. Itselleni parasta joulussa on se kun voin rentoutua perheeni ja lähisukuni kanssa, kun puolet suvusta asuu toisella puolella maailmaa on lähellä asuva lähisuku tullut tärkeäksi ja läheiseksi. Jouluruuat taas eivät oikein nappaa, juustot tosin ovat tämän herkkusuun mieleen :)

  Pientä haikeutta on siis silloin pyhien aikana ilmassa kun en voi viettää sitä koko suvun kanssa kun isän puoli asuu siellä kaukana. Onneksi on skype ja joulupäivänä saamme viettää virtuaalisen joulun Aussisuvun kanssa. Serkkuni on viime vuosina järjestänyt ison dinnerin jonne muu suku kokoontuu.

  Yksi joulu joitakin vuosia sitten olikin vähän erilainen (loved it) kun vietimme sen Ausseissa <3 Kylmät ruuat, barbie herkut ja hengailua uima-altaalla joulupäivänä, joulu minun mieleeni :)

  Joskus olen kyllä salaa haaveillut, että joulu olisi kiva viettää jossain muualla, joka vuosi uusi kohde :)

  Uusi vuosi olisi kiva viettää jossain ulkomailla joten Barcelona reissusi kuulostaa aika mahtavalta :)

  P.s Omat must see joululeffani ovat The Holiday ja The Family Man :)

  Ihanaa joulukuuta Sofie!

  Itselleni parasta joulussa on se kun voin rentoutua perheeni ja lähisukuni kanssa, kun puolet suvusta asuu toisella puolella maailmaa on lähellä asuva lähisuku tullut tärkeäksi ja läheiseksi. Jouluruuat taas eivät oikein nappaa, juustot tosin ovat tämän herkkusuun mieleen :)

  Pientä haikeutta on siis silloin pyhien aikana ilmassa kun en voi viettää sitä koko suvun kanssa kun isän puoli asuu siellä kaukana. Onneksi on skype ja joulupäivänä saamme viettää virtuaalisen joulun Aussisuvun kanssa. Serkkuni on viime vuosina järjestänyt ison dinnerin jonne muu suku kokoontuu.

  Yksi joulu joitakin vuosia sitten olikin vähän erilainen (loved it) kun vietimme sen Ausseissa

  Joskus olen kyllä salaa haaveillut, että joulu olisi kiva viettää jossain muualla, joka vuosi uusi kohde :)

  Uusi vuosi olisi kiva viettää jossain ulkomailla joten Barcelona reissusi kuulostaa aika mahtavalta :)

  P.s Omat must see joululeffani ovat The Holiday ja The Family Man :)

  Ihanaa joulukuuta Sofie!

   

  Joulu Pariisissa, kuulostaa niin Sofien joululta. Jos pienen joulutoiveen saa esittää niin saisimmeko pienen vilauksen ranskalaisesta joulusta? :) 

  Heh, aussislangi on vähän hassua eli barbie = barbecue herkut :) 

  P.s Tuli muuten blogisi ja Chigaco postauksesi mieleen viime viikolla kun kuuntelin Sinatraa kävellessäni aamuvarhaisella hiljaisen Hgin keskustan läpi töihin ja Spotifysta pärähti “My kind of Town” soimaan. Siinä Starbuksin  ja Stockkan kulman ohi kävellessäni pienen hetken ajan pystyin kuvittemaan käveleväni Chicagon kaduilla. Sinatra on <3

   

 27. Heip, 

  totta kai saatte, absolut! En kai minä nyt sitä ihan itselläni pidä <3 

  Aahh, katsos joo :)

  Sinatra ja Chicago on <3 Rakastuin siihen paikkaan ihan totaalisesti. En ole mikään suuri jenkkifani, mutta Chicago <3

 28. En ole itsekään jouluihminen siinä perinteisessä mielessä, joten tämä kirjoitus kolahti kyllä, vaikka alan vuosi vuodelta pehmenemään joululle enemmän ja enemmän. Apukokkikin juuri sanoi että minusta on tänä vuonna paljastunut kunnon joulutonttu ;) 

  Onneksi apukokki jakaa ajatukseni joulusta, tämän vuoksi olemmekin olleet viettämässä yhteisiä jouluja mm. Ateenassa, Roomassa ja tänä vuonna New Yorkissa. 

  Uskon kyllä että jos tulevaisuudessa perustamme perheen, saatan muuttaa mieltäni joulusta ja kaivata perhejouluja, mutta nyt kun meitä on vain me kaksi, minusta on ihanaa luoda yhteisiä joulumuistoja, erilaisissa kaupungeissa ja paikoissa, vain me yhdessä. Perheen ja suvun kanssa ehtii kyllä viettämään laatuaikaa muulloinkin kuin vain jouluna :)

  Oikein ihanaa joulukuuta, Sofie ja ihanaa matkakuumetta meille molemmille ;)

  Annemi

 29. Minusta olet ehkäpä yksi rohkeimmista bloggaajista, ainakin niiden blogien joukossa, joita luen :) Kerrot rohkeastikin asioista, jotka eivät aina sovi “täydelliseen” blogimaailmaan. Ja se tekee susta  mielenkiintoisen ihmisen! Toki ymmärrän, ettei ihan kaikkea negatiivista halutakaan kertoa ja jakaa (ne mammapalstat), kukapa niitä aina jaksaisi lukeakaan, mutta mahtavaa siis kun persoona ja oikea ihminen näkyy teksteissä.

  Joulu herättää varmasti monenlaisia tunteita ja varmasti juurikin on vaikea sanoa ettei pidä joulusta. Näkökulmasi avioerolapsena jouluna sai minut ajattelemaan asioita vähän pidemmälle, kun oman parisuhteen kanssa hiukan kriiseilen.. Ja samanlailla opettelen tekemään niitä asioita, joista pidän ihan itse. Niinhän ne asiat tuleekin tehdä, vaikka eihän asiat aina niin yksiselitteisiä olekaan :) Nauti siis omasta ja omannäköisestä joulustasi!

  terkuin, Kati (kokkikorkkarisillaan.blogspot.fi)

 30. Niin samoilla fiiliksillä mennään! Sen jälkeen, kun vanhemmat erosivat, ei joulu ole tuntunut samalta. Ei sitten millään. En edes pidä jouluruoasta, mitä nyt lohta, kinkkua tai kalkkunaa, jotka nyt menevät muutenkin. Joululauluista – niistä romanttisista – kuitenkin tykkään. :D Ja lahjojen ostaminen on ihanaa puuhaa, mutta siihen se jääkin.
  Tänä vuonna vietämme ukkelin kanssa joulun, sekä uuden vuoden thaimaassa. Pieni morkkis siitä, että hylkään siskoni ja äidin, mutta itseni puolesta olen kyllä onnellinen. Ei kylmyyttä, ei jouluruokaa, ei vanhojen muistelemista, tai pahaa mieltä. ;)

 31. Hih, voi kun minustakin vielä joskus.

  Olet onnekas, kun apukokki jakaa ajatuksesi ;). Oi New York, sinne menen vielä joku kerta jouluksi. Chicago olisi myös varteenotettava vaihtoehto.

  Niin ja siis jos ei kertakaikkiaan ole pakko niin miksi pitää tehdä kaikesta niin hankalaa? En minäkään pakota mummiani mukaani Pariisiin, sillä joulu on hänelle niin tärkeä viettää kotona.

  Kiitos paljon, ja ihanaa kuumeilua <3

 32. Kiva kuulla. Noh, olen itsekin aina välillä kyllästynyt blogini sisältöön sillä en halua kumminkaan täällä kaikkea jakaa ja se on kai ihan tervettä :)

  Tämä nyt vain oli sellainen asia, josta halusin kirjoittaa muiden jouluhömpötysten rinnalla. Niin mammapalstat <3 Gotta love them :D

  No ihan oikea ihminen täällä kumminkin kirjoittelee, niin miksi se ei saisi myös aina silloin tällöin näkyä. Muuten minusta ja elämästäni saa aika vääränlaisen kuvan.

  Siis en ole millään lailla katkera ihminen luonteeltani, mutta vanhempien ero on pilannut lapsuteni/nuoruuteni aivan täysin. Surullista, mutta nyt voin elää elämääni ihan niin kuin itse haluan. Sen perheen ja läheiset kun voi kumminkin valita.

  En tiedä mitä on tasutalla, mutta älä pilaa lastesi joulua. Kärvistele se yksi päivä ja sitten kaikki on jo ohi ja lapset onnellisempia lopun elämäänsä <3

 33. Jep. Välillä tunnen itseni muiden keskellä niin kylmäksi ihmiseksi kun en halua viettää joulua. Se vain oikeasti ollut tosi surullista miten vanhempani eron takia minun loppuelämäni joulut ovat vähän niinkuin paketoitu :/.

  Älä morkkeile, saat just sellaisen joulun kun itse haluat <3

 34. Perustetaan! Piti vielä sanomani (osa kommentista hävisi jonnekin), että jään todellakin innolla odottamaan juttuasi joulunajan Pariisista. Aloin tietenkin heti haaveilla: kyseisessä kaupungissa jos jossain voisin kuvitella viettäväni seuraavan mahdollisen ulkomaan joulun. Ehkä perustan Pinterestiin boardin “Christmas in Paris 2014” – siitähän kaikki aina alkaa. :D Teille tulee huippua Ranskan-siskon kanssa. Hali aidolle, avoimelle Sohville! <3

 35. Aika moni tuntuu painiskelevan tämän kanssa.. Minä olen vasta nyt oman perheen kanssa alkanut pitää joulusta, eli elän sitä tavallaan lapsen kautta. Silti joulusta stressaavan on tehnyt se, että pitäisi olla äidin luona, isän luona, miehen äidin luona, mamman luona jne. Kaikki hieman loukkaantuvat siitä, jos juuri aattoiltana emme ole heidän luonaan. Oma joulu on mennyt edestakaisin suhaamiseen. Ja teet niin tai näin, koko ajan on huono omatunto. Eli tervettä itsekkyyttä pitäisi oppia ja tehdä jouluna juuri niin kuin haluaa.

  Tänä jouluna teemme pesäeroa sukuun ja tähän kamalaan “toisten-miellyttämis-jouluun”, ja pysymme kotona. Nyt on hyvä sauma tehdä irtiotto, koska odotamme toista lasta syntyväksi vuodenvaihteessa, joten “emme uskalla lähteä kotoa kauas”! :) 

 36. Ihanaa, voitaisiin perustaa sellainen yheinen blogi muiden karkulaisten kanssa, jonne kerättäisi joulun vinkit ympäri maailmaa? Veikkaan että sille olisi kysyntää :D

  Hah, niin minäkin. Mutta siis se ei ole välttämättä mitään joulufiilistelyä itsessään. Voihan olla että syön jouluaattona fajitaksia tai jogurttia, sillä en vain oikeasti jaksa nyt ottaa tästä mitään paineita tai ohjelmanumeroa. Pääasia, että pääsenpois <3 

  Siis Pinterestistä nimenomaan kaikki alkaa. En oikeasti ymmärrä miten kukaan enää viitsii aliarvioida Pinterestin voimakkuutta. Sillä myydään kaupasta tuotteet loppuun niin kai sillä yhdet unelmatkin toteutetaan ;)

  Halaus <3

 37. Heip,

  niin, lapsen kautta varmaan sitä osaa nauttia siitä ihan eri tavalla. Joo ja sitten kun on kaikenmaailman muitakin sukulaisia joilla pitäisi ravata. Viime jouluna en mennyt minnekään, vaan sanoin että jos joku haluaa minut nähdä, niin osoite on tiedossa joten tervetuloa kylään.

  Tuo huono omatunto joulun aikoihin on kyllä todella ärsyttävää. Sillä sen ei pitäisi kuulua siihen. Kaikkien pitäisi saada viettää sellainen joulu ettei sellaista tarvitsisi edes tuntea.

  Kiva juttu, että saatte viettää nyt taianomaista aikaa ihan kolmestaan ja käytännössä neljästään <3

   

 38. Tulipas jotenkin hyvä mieli tästä postauksesta. Todella kauniisti kirjoitettu.

  Ihanaa oman näköisen joulun odotusta <3

  Sanna L.

 39. Kiitos, kun kirjoitit tärkeästä aiheesta! Oli huojentavaa kuulla, että monella on samanlaisia tuntemuksia joulun suhteen. Olen myös eroperheestä ja muistan, että joulut, joita vietimme, kun olin pienei tuntuivat aika ihanilta ainakin lapsen silmistä katsottuna. Äitini päätti ettei joulua enää vietetä, kun olin noin 9-vuotias enkä enää uskonut joulupukkiin. Äiti ei kuulemma halunnut enää raataa keittiössä muita passaamassa ja kertoi avoimesti vihaavansa joulua. Sen jälkeen joulut vietettiin ulkomailla ja jouluaatto kului yleensä niin että äiti sammui jo alkuillasta ja minä lueskelin kirjoja tai katselin espanjalaista telkkaria. Silloin todella vihasin joulua, koska tiesin mitä muuta joulu olisi myös voinut olla. Nyt aikuisena olen onnistunut repäisemään itseni irti äidin joulusta vaikka saankin yleensä itkut ja haukut niskaani. Äidin mielestä minun pitäisi viettää joulu hänen kanssaan mutta joulua ei silti koskaan saisi järjestää tai laittaa, koska kahdestaanhan tässä vain ollaan ja hän ei siitä tykkää. Nyt yritän opetella viettämään joulua mieheni ja hänen perheensä kanssa. Vaikka joulut ovatkin olleet ihan mukavia minulla on usein irrallinen ja ehkä hieman ulkopuolinen olo, en vain jotenkin osaa nauttia tunnelmasta. Stressaan liikaa lahjoista ja siitä sujuuko kaikki hyvin. Ehkä tilanne paranee vielä muutaman harjoittelukerran jälkeen mutta välillä on vaikeaa. Paljon tsemppiä kaikille samassa tilanteessa oleville! Kyllä varmasti kaikille löytyy se oma juttu myös jouluna, kunhan uskaltaa olla oma itsensä ja rohkea. Kiitos Sofie, kun jaoit tämän kokemuksen ja kerroit omasta vahvasta ratkaisusta!

 40. hmm mitä jos menisit jonnekin päin Espanjaa  (Valencia, Palma?) ja jatkaisit sieltä sitten uudeksi vuodeksi Barceloonaan? ainakin olisi lähellä :) mulla on vähän samanlainen asenne uutta vuotta kohtaan kun kotiseuduilla se oli sellasta “rakettisotaa” josta en lapsenakaan innostunut.. ja tämän vuoden joulusta tulee kyllä tosi erilainen täälläkin. http://bellissimamarinella.blogspot.com

 41. Interreilaamaan kannattaa lähteä keväällä tai kesällä kun on hyvät ilmat, menin ympäri Italiaa huhtikuussa ja silloin oli vielä kovin sateista. Jotkut juna-asemat on kyllä tosi ankeita paikkoja huonolla säällä, kaikissa ei ole lämmitystä tai hissiä

 42. Kirjoituksesi oli varmasti aika vaikea julkaista, joten jälleen kerran ihailen rohkeuttasi. Miehelläni on ihan samanlainen joulutausta kuin sinulla – avioero on pilannut joulun. Hän vihaa sitä ihan kamalasti ja viime vuonna kun vietimme joulun Kiinassa, hän oli aika onnellinen.

  Ymmärrän näitä ajatuksia aika hyvin, vaikkei minulla itselläni olekaan niitä fiiliksiä. Britti-Anoppini joulu on tunnelmaltaan todella lämmin ja ihana – minua eri paikoissa ramppaaminen ei haittaa. Odotan pääseväni englantiin tuoreen kuusen tuoksuun tänä vuonna kovasti. Täällä Kiinassa kun joulu on vain Starbucksissa…

  En taida olla ennen kommentoinut, mutta haluan sanoa tämän: Voi että miten tänä syksynä sinusta on tullut lempiblogaajani. Olen juuri tuota mieltä: Tee, mikä tekee sinut onnelliseksi! Jos minulla ei olisi perhettä, tekisin juuri niin kuin sinäkin – matkustelisin viikonloppuisin ja nauttisin siitä, että MINÄ saan päättää. Parisuhteet ja perheet ovat aina kompromisseja ja ne eivät välttämättä tee onnelliseksi, itse asiassa aika usein ne voivat tehdä onnettomiksi. Rohkeutta on se, että ei istu kotisohvalla ja murehdi vaan toteuttaa unelmiaan. Näyttää siltä, että sinä olet onnistunut siinä.

  Hyvää loppuvuotta sinulle

 43. Tämä oli mukava postaus! Kiva että kirjoittelit asiasta näin avoimesti :)

  Mun lapsuuden joulut oli kivoja, oltiin aina isänpuoleisessa mummolassa. Kaikki muuttui kun isä kuoli. Sen jälkeen joulut ei enää olleet entisenlaisia. Parisuhteessa eläessäni vietettiin joulua miehen vanhemmilla ja se oli ihan mukavaa. Hekään ei välitä ylimääräisestä jouluhössöttämisestä. Muutama paketti, hyvää ruokaa ja juomaa. Eron jälkeen vietin monta joulua sinkkuna ja tein ihan mitä mua huvitti. Toissa joulu on jäänyt mieleen erityisen mukavana sinkkujouluna. Kävin aamulla hautausmaalla, päivällä saunassa ja illalla katselin lempiohjelmiani boxilta, join viiniä ja söin omia jouluherkkujani. Pyhinä ulkoilin, kävin salilla, rentoudun ja huilailin. Viime vuonna tapasin elämäni suuren rakkauden jonka kanssa vietimme joulun kahdestaan. Hänenkään isänsä ei elä ja äiti on jo vanha, asuukin muualla. Me päätimme luoda ihan ikiomat, omannäköisemme jouluperinteet. Ajeltiin maaseudun rauhaan jossa olimme joulun kahdestaan. Saunaa, viiniä, hyvää ruokaa (ei perinteisiä jouluruokia) toistemme seurasta nautiskelua. Tämä joulu menee samalla kaavalla enkä voisi olla onnellisempi.

  Toivon siis kaikille rohkeuttaa viettää joulua oman mielensä mukaan muiden mahdollisesta “paheksunnasta” huolimatta!

   

 44. Voi ei miten surullista :'(

  No, mutta ei kaikkien tarvitse pitää joulusta. Itse olen todella helpottunut kun kädessä on lentoliput pois ja saan viettää joulua omalla tavallani :)

  Tämä ei tosiaan tarkoita etteikö perheeni merkitsisi minulle mitään, mutta joulu on minulle kyllä vähän sellainen paikka että haluan viettää sen mieluummin vaikka yksin :)

  Mitä vanhemmaksi sitä tulee niin sitä vain ymmärtää, että ei voi olla täysin onnellinen jos elää vain miellyttääkseen muita, itsensä pitää laittaa välillä etusijalle, muista se <3

 45. Heip, 

  Barcan lennot ovat ostettu jo aikoja sitten ja Finnair ei suostunut vaihtamaan niitä, niin joudun tekemään typerän kierroksen ja olemaan muutaman tunnin Suomessa ja sitten voin lähteä taas pilvien päälle. Harmittaa todella paljon kun olisin halunnut mennä junalla Barcelonaan :/

 46. Yep, en ihan ajatellut tätä loppuun. Katson vain kalenterista ja huomasin, että jouluna on piiitkät pyhät, joten niiden takia ajattelin toteuttaa nelmani. Ehkä ensi kesänä :)

 47. Niin, nämä kun ovat aika henkilökohtaisia asioita. Toisaalta taas, saatte näin ehkä paremman kuvan minusta ettei elämäni ole pelkästään hattaraa. Jos blogiani lukee, saa elämästäni ihan vääränlaisen kuvan. Täällä on kumminkin ihminen joka on kokenut isojakin vastoinkäymisiä elämässä vaikka se ei ihan aina näykään. Näimä vastoinkäymiset eivät ole tosin lamauttaneet, ne ovat kasvattaneet :)

  Jep, voin kuvitella. Olin nimittäin Vietnamin spa-hoidoissa ja surffilaudoilla aika onnellinen. 

  Heh, joulu vain StarBucksissa <3 

  Voi miten ihana kuulla. Olen vain juuri tänä syksynä ollut todella kiireinen. Mutta joulun aikoihin varmasti jaan kuulumisia Pariisista ja Barcelonasta :)

  Silloin kun erosin, niin päätin että nyt on minun hetkeni vain mennä ja olla. Juuri niin kuin siltä tuntuu, jos tuntuu. Jokaisen ylimääräisen euron olen laittanut matkakassaani ja lähtenyt viikonloppuisin pois hakemaan uusia kokemuksia ja elämyksiä. Ne kun tekevät paljon rikkaammiksi mitä mikään tavara. 

  Yep. Olin ihan onnellisessa parisuhteessa maailman luotettavimman ihmisen kanssa, mutta kun se yhteinen tulevaisuus uupui. Ehkä kadun päätöstäni vielä joskus, mutta tällä hetkellä tuntuu että se ei olisi ollut minun elämäni, naimisiinmeno ja lapset. Ainakaan vielä. 

  Jep, näitä toteutetaan askel kerrallaan <3 Kun ei kiirehdi tai suunnittele liikaa, niin asioilla on tapana mennä juuri niin kuin on aina halunnut. Tällä hetkellä se on joulu Pariisissa. 

   

  Kiitos samoin <3

 48. Hei, 

  olen aika avoin ihminen :)

  Niin, kaikki muuttuu kun pienenä viedään ne rutiinit ja jos niiden tilalle ei tule uusia.  Kuulostaa hyvältä joululta. Itse ainakaan en jaksa mitään ylimääräistä vaan oikeasti odotan sitä kun saan olla muutaman päivän ihan rauhassa ja katsella kaikkea kaunista ja syödä hyvin – sielu ja mieli lepää <3 Tämä on ollut vain aika raskas vuosi ja olen onnellinen jos voin aloittaa sen pian ihan puhtaalta pöydältä.

  Joulu kahdestaan kuulostaa ihanalta. Sellaista joulua toivoin pitkään. Ei mitään perinteisiä lanttulaatikoita tai muita, vaan oikeasti hyvää ruokaa ja ihan vain rauhaa. Tänä vuonna sellaisen saan <3 Muuta en joululahjakseni toivokaan. 

  Jep, ja siis kai näin melkein kolmekymppinen saa viettää joulun juuri niin kuin haluaa :)

 49. Tämä on hieno, rehellinen postaus. Itse asun ulkomailla, asunut jo parikymmentä vuotta, olen jo melkein 50v mutta vieläkään en saisi vanhojen vanhempieni mielestä viettää joulujani miten haluan, heidän mielestään joulut pitää viettää kuten lapsuuden joulut eli heidän kanssaan, JOKA JOULU, kunnes he kuolevat.

  Olen kuitenkin ollut omasta mielestäni terveellisellä tavalla itsekäs ja viettänyt joinakin vuosina jouluni täällä missä asun ja missä olen halunnut jouluni viettää. Siitä syystä vanhempani pitävät minua itsekkäänä, sekä sisarukseni (jotka juoksevat vanhempien pillin mukaan) ja leikkivät marttyyria jos en Suomeen mene. Toinen syy on että heidän suhteensa ei ole kovin heppoinen ja siksi aikuisia lapsia tarvitaan jouluna sitä paikkaamaan koska kahdestaan heidän joulunsa ei kuulemma ole joulu eikä mikään. Eli sitä vaaditaan itsestään selvyytenä että heidän luokseen mennään koko jouluksi. Mitään muuta vaihtoehtoa ei heidän mielestään ole.

  Tästä syystä en pidä jouluista enää kovinkaan paljon koska se ainainen kysely joulunvietosta alkaa jo elokuussa, ja se on henkisesti tosi raskasta se syyllistäminen ja minusta se e ole kovin reilua. Omaa elämää ei saisi olla viela edes tämän ikäisenäkään. Siksi joulut vain ahdistavat minua, vietin ne sitten missä tahansa. Joka vuosi toivon ettei koko joulua olisi edes olemassa koska se on vain ahdistuksen aihe.

  Sinulle tulee varmasti tosi hieno joulu, Pariisi valoineen on upea joulun aikaan!

 50. Tosi hyvä ja rohkaiseva postaus, kiitos siitä! Kuten joku muukin ylempänä kirjoitti, minäkin olen löytänyt blogisi vasta tänä syksynä, ja pidän todella paljon tavastasi kirjoittaa vaikeistakin asioista. Blogisi on kannustanut kovasti vaikeassa elämäntilanteessa ja osoittanut, että yksin olemisesta voi nauttia ja ottaa kaiken irti niistä asioista, joista täytyy parisuhteessa luopua. 

  Kylläpä olisi virkistävää viettää joskus joulu jossain aivan muualla juuri niin kuin itse haluaa – ilman minkäänlaista suorittamista ja perinteitä, jotka eivät ehkä olekaan ihan mieleisiä. Hyvää joulua sinulle! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*