Havana Rhum-Rucola-Scampi-Pasta

Ja nyt on sitten turha pelästyä pastan nimeä, kyseessä on nimitäin ehkä yksi simppeleimmistä ja nopeimista pastoista. Ja rommiakaan pastaan ei välttämättä tarvitse laittaa, jos ei halua. Nappsin reseptin italialaisen ystäväni Lucan keittiöstä. Mitään reseptiä ei varsinaisesti ole, seurailin vain vieressä  tarkkaavaisena ja yritin painaa mieleeni kaikki vaiheet.

Do not be scared because of  the name of the pasta. It´s maybe one of the simplest and fastest pasta to make. And you don´t have to add even the rum if you don´t like to, pasta will taste good also without it. I learned to make this pasta in Italy. I had a wonderful opportunity to watch when my friends made miracles in kitchen. They all are amazing cooks, but who italian isn´t? 

Tarvitset:

pastaa, öljyä, valkosipulia, kermaa, 100g rucolaa, jättikatkaravunpyrstöjä, suolaa, pippuria, rommia, granaa tai parmesania.
You need:
pasta, oil, garlic, cream, 100g rucola, scampies, salt, pepper, rum,  grana/parmesan.

Laita pastat kiehuvaan suolaveteen. Lämmitä öljy. Lisää pannulle valkosipuli vasta sitten kun öljy on kunnolla lämmennyt,  anna paistua kunnolla. Ihastele valkosipulinhajua ja lisää ravut. Jos haluat laittaa rommia, niin lisää sitä tilkka tässä vaiheessa ja liekitä rapuja hieman. Liekityksen jälkeen lisää kerma, pippuri ja suolaa. Ihan lopuksi laita rapujen sekaan rucola. Kaada vesi pois ja lisää pasta kastikkeeseen, sekoita. Tässä vaiheessa voit laittaa halutessasi parmesania.

Huom!
Jos liekität, laita liesituuletin pois päältä. Älä myöskään lisää alkoholia ruokaan kesken liekityksen, koska pullo voi imaista liekin.

Put pasta in the boiling salty water. Heat up the oil, add garlic, roast it properly. Add scampies.  If you prefer to add rum to the sauce, do it now. Flambé the scampies just few seconds . After flambéing the scampies, add cream, salt and pepper. At last add rucola. Spill the salty water from the pot and add the pasta into the sauce. Just for finishing touch add parmesan/grana.

BTW!
When  you flambé turn off the hood and never add more alcohol to the food which is already in flames.

Buon appetito!  

Selaappa alaspäin ja osallistu arvontaan!

You may also like

12 Comments

  1. kuulostaa ihanalta! pitäisi varmaan joskus kokeilla tätä, vaikka yritänkin välttää runsasta valkoisen pastan syömistä.

  2. Nna:Niin, eihän se hyvästä ole, eivätkä myöskään ravut korkean kolesterolipitousuudensa takia. Mutta joskus voi herkutella tällaisella herkkupastalla :)

  3. Nam! tuli oikein vesi kielelle tätä katsellessa ja lukiessa Vaadin saada tulla koemaistajaksi joku kerta :)M

  4. Nna:Niin, eihän se hyvästä ole, eivätkä myöskään ravut korkean kolesterolipitousuudensa takia. Mutta joskus voi herkutella tällaisella herkkupastalla :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*