Guess where I’m going?

..No Barcelonaan! Minulla oli tässä hetki sitten synttärit ja ette ikinä arvaa mitä sain ystävältäni synttärilahjaksi? Barcelonan lennot! Ystäväni mielestä tulevan maisterin on syytä ottaa pieni hengähdystauko koulun ja työelämään siirtymisen välillä. Kuulostaa minustakin oikein hyvälle idealle.

Tämä tulee olemaan kolmas kertani Barcelonassa ja joka kerta kun olen siellä ollut, niin olen löytänyt kaupungista niin paljon uutta. Pidän Barcelonasta ihan todella paljon, se on mielestäni suurkaupunki kompaktissa paketissa. Keskustan alueella minne tahansa voi melkein kävellä, mutta julkinenliikenne toimii myös.

Ainoana miinuksena näen ainoastaan silmiinpistävän runsaan rikollisuuden. Viime toukokuussa olin ystäväni luona Barcelonassa kylässä ja hän oli päivisin koulussa, joten vietin päivät yksin kaupungissa kierrellen. Tunsin ajoittain inhottavan ahdistuksen, sillä huomasin metroissa ja pikkuisilla kujilla että kamerani sai vähän liian paljon huomiota. Tällaisia tunteita en ole kokenut missään muualla. Muissa maissa/kaupungeissa olen voinut pitää kameraa tai muita arvoesineitä huoleti mukanani. Barcelonassa en niinkään.

Ensimmäisellä Barcelonan matkallani vuokrasin asunnon ei niin hyvässä maineessa olevalta Ravalin alueelta. Viimeisimmällä kerralla asustelin ystäväni luona Bornin alueella ja tällä kerralla yövymme Gracialla. Suosittelen varsinkin Bornia kaikille teille Barcelonaan matkaaville. Born tunnetaan Barcelonan sateenkaarialueena, joten se on todella eläväinen, trendikäs ja nuorekas. Ravaliin sen sijaan en suosittele menevän ainakaan iltaisin muuten kuin taksilla. Minulle ei ole sattunut siellä mitään, mutta kertoo jo paljon jos Barcelonassa asuvat eivät suostu menemään sinne muuten kuin taksilla. Vuokratessani asuntoni sieltä en tutustunut alueeseen sen paremmin vaan mietin vain, että siitä on lyhyt matka ydinkeskustaan. Big Fail!

Viime matkallani kävimme myös Sitgesissä ja maistelemassa viinejä. Tällä matkalla olisi myös kiva tehdä päiväretki johonkin naapurikaupunkiin, mutta katsotaan sitä sitten vähän lähemmin. Päätarkoitus on kumminkin juhlia ystäväni syntymäpäivää ja alkavaa kesää. Jos teillä Barcelonaan matkanneilla olisi jotakin vinkkejä, niin otan niitä mielleläni vastaan. Onko teillä millaisia matkasuunnitelmia kesää varten?

__________________________________

While I ago I had my birthday and a dear friend of mine bought me tickets to Barcelona. I know, what a friend! She thought that I need a little vacation between school and work. I totally agree.

This will be my third time in Barcelona and I know that even after this trip I have still so many things that I haven’t seen. I really like Barcelona, it’s compact city where is plenty of things to do. You can do good shopping, lie on the beach, and enjoy the big city feeling at the same time.

Last May I stayed at my friends place in Born, which is known as a rainbow district. Born is very vivid and trendy neighborhood where you can find nice restaurants and small boutiques. In my first time in BCN I stayed at Raval. Unfortunately. Make yourself a favor and please don’t step in that neighborhood especially at nighttime. This time we will stay at Passeig de Gràcia, which is know Barcelona’s Champs Élysées.

Last time when I was in Barcelona I travelled also to Sitges and also into one very nice vineyard. This time our goal is to relax and celebrate my friends’ birthday, so I guess we are just staying in the city. If you have Barcelona tips to share, I could really use those :)

You may also like

52 Comments

  1. Jooo! Pitää alkaa tekemään kunnolla nyt töitä että saa tän opiskelijaelämän loppuun ja voi sitten esni vuonna viedä hänet jonnkein lomalle :)

   Kröhöm, gradu siis ei ole valmis, mutta kurssit on ensi kuun jälkeen. Gradun saan kyllä tämän vuoden puolella valmiiksi. Tai ainakin näin on tarkoitus :)

   Sit kun gradu on paketissa ja maisterin papreit käsissä, niin tämä tyttö suuntaa kyllä New Yorkiin. Se on varma se. Toivottavasti myös uusi kamera kaulallansa. Jokainen gradunsa tehnyt ansaitsee kyllä loman :D

 1. Wau mikä lahja!! Ja hurjasti onnea, gradu on nyt paketissa vai?Mä olen myös päättänyt palkita itseni jollain matkalla jos joskus sen gradun saan valmiiksi…. :D

 2. Olipa ihana lahja! Tuollaisesta ylläristä tykkäisin minäkin :)
  Mie oon kans miettiny että ois ihana lähteä käymään Barcelonassa joskus, ystäväni espanjan ryhmä menee sinne ilmeisesti syksyllä ja on mahdollisuus sit lähteä kans mukaan, toiv aikataulut muut passais niin pääsis mukaan. Espanjaakin pääsis käyttämään :)

  Ja onneksi olkoon sinulle synttäreiden kunniaksi :) Oleksie kans helmikuun lapsia? Mulla on synttäripäivä ens vkolla, sitä jänskällä odottaen, tai ei siinä mitään jänskää ole :D

  1. No niin on! Olisi myös ihana antaa hänelle samanlainen lahja :)

   Barcelona on aina ihana, rento mutta eläväinen. Siellä on kaikkea, hyvää ruokaa, rantaa ja kaupunkielämää :)
   Mun Serranon Perheestä opittu espanjan ja ranskan sekoitus on ollut myös ihan käyttökelpoista näillä Barcelonan reissuilla :)

   Kiitos! Kyl mie olen myös helmikuun lapsia :)

   No onnea jo etukäteen <:)!

   1. Kiitos! :)

    Ja kiitos keksireseptistä, kokeilen niitä heti huomenna. Laitan vaan M&M suklaiden sijaan niitä tanskalaisia suklaahippusia. Paljon tanskalaisia suklaahippusia :D

    1. Oleppa hyvä!! Se keksiresepti on hyvä pohja mille tahansa herkkukekseille. Olen käyttänyt sitä myös tulevassa kirjassani ;)

     Kaikki on varmasti hyvää noiden sun suklaahippujen kanssa:))

 3. Olipa ihana lahja! Tuollaisesta ylläristä tykkäisin minäkin :)Mie oon kans miettiny että ois ihana lähteä käymään Barcelonassa joskus, ystäväni espanjan ryhmä menee sinne ilmeisesti syksyllä ja on mahdollisuus sit lähteä kans mukaan, toiv aikataulut muut passais niin pääsis mukaan. Espanjaakin pääsis käyttämään :)Ja onneksi olkoon sinulle synttäreiden kunniaksi :) Oleksie kans helmikuun lapsia? Mulla on synttäripäivä ens vkolla, sitä jänskällä odottaen, tai ei siinä mitään jänskää ole :D

 4. Jooo! Pitää alkaa tekemään kunnolla nyt töitä että saa tän opiskelijaelämän loppuun ja voi sitten esni vuonna viedä hänet jonnkein lomalle :)Kröhöm, gradu siis ei ole valmis, mutta kurssit on ensi kuun jälkeen. Gradun saan kyllä tämän vuoden puolella valmiiksi. Tai ainakin näin on tarkoitus :)Sit kun gradu on paketissa ja maisterin papreit käsissä, niin tämä tyttö suuntaa kyllä New Yorkiin. Se on varma se. Toivottavasti myös uusi kamera kaulallansa. Jokainen gradunsa tehnyt ansaitsee kyllä loman :D

 5. No niin on! Olisi myös ihana antaa hänelle samanlainen lahja :)Barcelona on aina ihana, rento mutta eläväinen. Siellä on kaikkea, hyvää ruokaa, rantaa ja kaupunkielämää :)Mun Serranon Perheestä opittu espanjan ja ranskan sekoitus on ollut myös ihan käyttökelpoista näillä Barcelonan reissuilla :)Kiitos! Kyl mie olen myös helmikuun lapsia :)No onnea jo etukäteen <:)!

  1. No niin on <3

   Matkakuume, ainahan se on päällä :D. Kiitos! Ihan vielä emme ole lähdössä vaan kesän kynnyksellä. Kirjoittelen matkastani sitten lähemmin :)

 6. Ihana lahja, onnea melkein Maisterille synttäreiden johdosta ensin!

  Oletko käynyt Monserratin luostarissa? Sieltä on huikeat näkymät. Valitettavaa on tuo rikollisuus. Harvemmassa ovat ne tuttavani, joita ei ole ryöstetty BCN:ssä kuin me, jotka siltä (vielä toistaiseksi) olemme välttyneet.

  1. Hih, ei nyt nuolaista ennen kuin tipahtaa. Maisterinpaperit kun on vielä sen suurimman rutistuksen päässä. Kiitos paljon onnitteluista!

   En ole, mutta haluaisin kovasti. Monserrat näyttää niin huikealta paikalta! Viime kesäinen viinitila sijaitsi sen juurella ja oli kyllä aika mielettömät maisemat! Tällä kerralla emme ole menossa vaellusmatkalle, vaan korkkarimatkalle ;)

   Se on muuten ihan totta. Muutaman kerran olen joutunut todistamaan sitä kun joku on skootterilla ajaessaan napannut kävelijän laukun. Viime kesänä jouduin turvautumaan ranskalaisen pariskunnan apuun kun minua lähdettiin seuraamaan keskellä päivää. Se ei ollut yhtään kiva tilanne. Suojauduttiin ystäväni kanssa ranskalaisen miehen taakse kun tämä häiriintynyt mies ei meinannut antaa olla. Se tuntui todella ikävältä.

   1. Hei!

    Olen itse asunut Ravalin laidalla ja toisen kerran Eixamplen alueella. Poikaystäväni on asunut Barcelonassa Ravalissa koko elämänsä. Ravalin meininki on kovasti rauhoittunut viime vuosina, mutta sen sijaan turisteihin kohdistuvat rikokset lisääntyneet. Noudatin jo Barcelonassa asuessani sääntöä, että iltaisin (ja ei mielellään päivisinkään) kuljeta laukun kanssa, vaan tavarat kulkivat kompaktisti taskuissa. Tämä ei tietenkään ole ihanan naisellinen tai muodikas tapa liikkua, mutta mielummin kärsin siitä, kuin että tavarani olisi varastettu.

    Nykyään meininki on muuttunut entistä hurjemmaksi. Juuri Barcelonan vierailulta palattuani sain poikaystäväni veljeltä siellä ohjeet, että myöskään kännykkään puhuminen etenkin ydinkeskustan/ Las Ramblasin alueella ei ole suotavaa, sillä ne viedään korvalta. Vuosi sitten kuljeskelin järkkäri kaulassa ja videovuokraamon täti kauhistui. Käski heti piilottamaan sen. Järkkärin kuljettamista kaulalla en siis missään nimessä suosittele, vaan jos suinkin mahdollista, ota mukaan pokkari, jonka saat piiloon. Metrossa kannattaa myös olla varovainen. Jos alkaa tarkkailemaan ihmisiä, voi melkein joka matkalla nähdä ainakin varkauden yrityksen.

    Tästä huolimatta Barcelona on ihana kaupunki ja minulle ei ole kertaakaan tapahtunut siellä mitään, vaikka paljon olen liikkunut, myös Ravalissa.

    Mikäli Montserratin matka tuntuu liian pitkältä, on Tibidabo myös käymisen arvoinen paikka. Niin ja Gracia alueena on itsessäänkin aivan ihana! Siellä voi poiketa vaikka tunnelmallisella illallisella! Passeig de Gracian alue ei ole sama asia, joten kehotan vilkaisemaan tuon Gracian osalta karttaa :).

    1. On tosi sääli, että Barcelonan maine on vähän pilattu noiden ryöstöjen takia :( Mielummin turvassa kuin naisellisesti pulassa.

     Joo, jätin viime kesänä mun älypuhelimen suosiolla kotiin ja otin mukaan ikiihanan Nokialaiseni. Pidin mukanani vain aina tarpeellisen määrän rahaa ja kortit jätin ystäväni kotiin.

     Mä kuljeskelin myös viime kesänä järkkäri kaulassa, mutta pienemmillä ja epämääräisimmissä paikoissa laitoin kameran laukkuun. Onneni ehkä on, että näytän aika paikalliselta niin en kiinnitä niin paljoa huomiota. Olen itseasiassa miettinyt, että miten minulle ei ole ikinä käynyt mitään vaikka olen kävellyt kamera kaulassa mihin aikaan tahansa ja missä tahansa. Mulla on pakko olla jokin suojelusenkeli, hyvä sellainen.

     En pidä metroista ollenkaan ja viime kesänä meinasi käydä Barcelonassa vähän hullusti, mutta onneksi olen tarkkana kuin porkkana ;)

     Olen käynyt Tibidabolla, mutta silloin satoi niin toivottavasti ensi kerralla olisi vähän paremmat ilmat niin saisi parempia panoramakuvia :)

     Siis asumme Passeig de Gracialla ja Gracian alueella on tullut pyörittyä aika paljon. Se on todella kivaa ja kaunista seutua :)

 7. Ihana lahja, onnea melkein Maisterille synttäreiden johdosta ensin!Oletko käynyt Monserratin luostarissa? Sieltä on huikeat näkymät. Valitettavaa on tuo rikollisuus. Harvemmassa ovat ne tuttavani, joita ei ole ryöstetty BCN:ssä kuin me, jotka siltä (vielä toistaiseksi) olemme välttyneet.

 8. No niin on <3 Matkakuume, ainahan se on päällä :D. Kiitos! Ihan vielä emme ole lähdössä vaan kesän kynnyksellä. Kirjoittelen matkastani sitten lähemmin :)

 9. Hih, ei nyt nuolaista ennen kuin tipahtaa. Maisterinpaperit kun on vielä sen suurimman rutistuksen päässä. Kiitos paljon onnitteluista!En ole, mutta haluaisin kovasti. Monserrat näyttää niin huikealta paikalta! Viime kesäinen viinitila sijaitsi sen juurella ja oli kyllä aika mielettömät maisemat! Tällä kerralla emme ole menossa vaellusmatkalle, vaan korkkarimatkalle ;) Se on muuten ihan totta. Muutaman kerran olen joutunut todistamaan sitä kun joku on skootterilla ajaessaan napannut kävelijän laukun. Viime kesänä jouduin turvautumaan ranskalaisen pariskunnan apuun kun minua lähdettiin seuraamaan keskellä päivää. Se ei ollut yhtään kiva tilanne. Suojauduttiin ystäväni kanssa ranskalaisen miehen taakse kun tämä häiriintynyt mies ei meinannut antaa olla. Se tuntui todella ikävältä.

  1. I know already that my trip will be amazing and filled with laughter and sangria ;)

   Those sandals aren’t mine. Unfortunately. That girl was in traffic light on a another side of the road and I took picture from her girly sandals.

   I am already following your site :)

 10. Nice,I am sure you are going to have a great trip :)By the way, cute sandals, from Spain?Check out my site, let’s follow each others blogs if you like :)www.smilingstyle.com

 11. Kiitos! :)Ja kiitos keksireseptistä, kokeilen niitä heti huomenna. Laitan vaan M&M suklaiden sijaan niitä tanskalaisia suklaahippusia. Paljon tanskalaisia suklaahippusia :D

 12. Hei!Olen itse asunut Ravalin laidalla ja toisen kerran Eixamplen alueella. Poikaystäväni on asunut Barcelonassa Ravalissa koko elämänsä. Ravalin meininki on kovasti rauhoittunut viime vuosina, mutta sen sijaan turisteihin kohdistuvat rikokset lisääntyneet. Noudatin jo Barcelonassa asuessani sääntöä, että iltaisin (ja ei mielellään päivisinkään) kuljeta laukun kanssa, vaan tavarat kulkivat kompaktisti taskuissa. Tämä ei tietenkään ole ihanan naisellinen tai muodikas tapa liikkua, mutta mielummin kärsin siitä, kuin että tavarani olisi varastettu. Nykyään meininki on muuttunut entistä hurjemmaksi. Juuri Barcelonan vierailulta palattuani sain poikaystäväni veljeltä siellä ohjeet, että myöskään kännykkään puhuminen etenkin ydinkeskustan/ Las Ramblasin alueella ei ole suotavaa, sillä ne viedään korvalta. Vuosi sitten kuljeskelin järkkäri kaulassa ja videovuokraamon täti kauhistui. Käski heti piilottamaan sen. Järkkärin kuljettamista kaulalla en siis missään nimessä suosittele, vaan jos suinkin mahdollista, ota mukaan pokkari, jonka saat piiloon. Metrossa kannattaa myös olla varovainen. Jos alkaa tarkkailemaan ihmisiä, voi melkein joka matkalla nähdä ainakin varkauden yrityksen. Tästä huolimatta Barcelona on ihana kaupunki ja minulle ei ole kertaakaan tapahtunut siellä mitään, vaikka paljon olen liikkunut, myös Ravalissa.Mikäli Montserratin matka tuntuu liian pitkältä, on Tibidabo myös käymisen arvoinen paikka. Niin ja Gracia alueena on itsessäänkin aivan ihana! Siellä voi poiketa vaikka tunnelmallisella illallisella! Passeig de Gracian alue ei ole sama asia, joten kehotan vilkaisemaan tuon Gracian osalta karttaa :).

 13. Barcelona on ihana kaupunki ja varsinkin Gaudin suunnittelemat rakennukset Casa Batllo ja La Pedrera ovat hienoja. Myös Park Guell olisi ollut mielenkiintoinen, mutta emme sinne ehtineet. Jatkuva varuillaan olo varkaiden suhteen on rasittavaa, varsinkin kun siellä on paljon kuvattavaa :(

  1. Se on! Parc Guell on suosikkipaikkani. Toivottavasti toukokuussa olisi hyvät picnic-ilmat :)
   Se on totta. Lomafiilis menee vähän piloille jos koko ajan joutuu katsomaan olkapäänsä yli.

 14. Barcelona on ihana kaupunki ja varsinkin Gaudin suunnittelemat rakennukset Casa Batllo ja La Pedrera ovat hienoja. Myös Park Guell olisi ollut mielenkiintoinen, mutta emme sinne ehtineet. Jatkuva varuillaan olo varkaiden suhteen on rasittavaa, varsinkin kun siellä on paljon kuvattavaa :(

 15. Oleppa hyvä!! Se keksiresepti on hyvä pohja mille tahansa herkkukekseille. Olen käyttänyt sitä myös tulevassa kirjassani ;)Kaikki on varmasti hyvää noiden sun suklaahippujen kanssa:))

 16. On tosi sääli, että Barcelonan maine on vähän pilattu noiden ryöstöjen takia :( Mielummin turvassa kuin naisellisesti pulassa. Joo, jätin viime kesänä mun älypuhelimen suosiolla kotiin ja otin mukaan ikiihanan Nokialaiseni. Pidin mukanani vain aina tarpeellisen määrän rahaa ja kortit jätin ystäväni kotiin.Mä kuljeskelin myös viime kesänä järkkäri kaulassa, mutta pienemmillä ja epämääräisimmissä paikoissa laitoin kameran laukkuun. Onneni ehkä on, että näytän aika paikalliselta niin en kiinnitä niin paljoa huomiota. Olen itseasiassa miettinyt, että miten minulle ei ole ikinä käynyt mitään vaikka olen kävellyt kamera kaulassa mihin aikaan tahansa ja missä tahansa. Mulla on pakko olla jokin suojelusenkeli, hyvä sellainen. En pidä metroista ollenkaan ja viime kesänä meinasi käydä Barcelonassa vähän hullusti, mutta onneksi olen tarkkana kuin porkkana ;)Olen käynyt Tibidabolla, mutta silloin satoi niin toivottavasti ensi kerralla olisi vähän paremmat ilmat niin saisi parempia panoramakuvia :)Siis asumme Passeig de Gracialla ja Gracian alueella on tullut pyörittyä aika paljon. Se on todella kivaa ja kaunista seutua :)

 17. I know already that my trip will be amazing and filled with laughter and sangria ;)Those sandals aren’t mine. Unfortunately. That girl was in traffic light on a another side of the road and I took picture from her girly sandals. I am already following your site :)

 18. Se on! Parc Guell on suosikkipaikkani. Toivottavasti toukokuussa olisi hyvät picnic-ilmat :)Se on totta. Lomafiilis menee vähän piloille jos koko ajan joutuu katsomaan olkapäänsä yli.

 19. Oi, nyt minullekin tuli ikävä tuohon ihanaan kaupunkiin! Kävin Barcelonassa ensimmäistä kertää viime elokuussa ja vietin siellä aivan mahtavan viikon viiden ystäväni kanssa. Vuokrasimme asunnon Eixamplen alueella, muutaman korttelin päässä Sagrada Familiasta. Rauhallista oli, kaupunkiin ja rananlle pääsi tarvittaessa kävellen. Myös julkinen liikenne pelasi tuolla alueella, juurikin tuon suurimman nähtävyyden vuoksi.

  Passeig de Gracia on kyllä hyvällä paikalla! :) Toivottavasti lomastasi tulee ihana! Mekin olemme kavereiden kanssa suunnitelleen jo uutta reissua.

  Varkaat ja rikollisuus ovat kyllä inhottava osa muuten niin upeaa kaupunkia. Yhdeltä ystävältäni varastettiin puhelin kaikkien kuuden tytön nenän edestä. Täysin amamttimaista toimintaa! Tuonne lähtiessä kannattaa pitää matkatavaravakuutus kunnossa.

  Elokuussa kiersimme läpi kaikki Gaudin rakennukset ja surimman nähtävyydet (Sagrada Familia, Park Guell..), joten osaisitko suositella jotain erityistä paikkaa seuraavan reissun varalle?

  1. Barcelona on minusta juurikin sellainen kaupunki minne mennään kavereiden kanssa :)
   Teillä on varmasti ollut ihana viikko! No ainahan reissuja pitää olla tulossa!

   No voi ei. Sukulaiseltani vietiin myös puhelin lentokentän loungessa?! Luulisi kun päsee turvatarkastuksesta läpi niin ei tarvitsisi pelätä enää taskuvarkaita. Toisin kävi. En ymmärrä miten he eivät saa sitä rikollisuutta kuriin. Jep, vakuutukset pitää olla kunnossa. Olin itseasiassa ihan varma että minulta olisi lähtenyt kamera kävelemään, sillä kävelin se kaulassa ja useimmiten yksin. Onneksi ei kumminkaan :)

   No minulla on yksi xampaneriet mielessä mutta olen unohtanut sen osoitteen. Yritän löytää sen ja kerron sitten sen teille. Kyseessä ei nimittäin ole mikään normaali xampaneriet :)! Toinen paikka on Harlem jazz club Ravalin puolella, mutta sinne ette mene muuten kuin taksilla!! Joohan? kertoilen sitten lähemmin kun olen matkallani ollut.

 20. Oi, nyt minullekin tuli ikävä tuohon ihanaan kaupunkiin! Kävin Barcelonassa ensimmäistä kertää viime elokuussa ja vietin siellä aivan mahtavan viikon viiden ystäväni kanssa. Vuokrasimme asunnon Eixamplen alueella, muutaman korttelin päässä Sagrada Familiasta. Rauhallista oli, kaupunkiin ja rananlle pääsi tarvittaessa kävellen. Myös julkinen liikenne pelasi tuolla alueella, juurikin tuon suurimman nähtävyyden vuoksi.Passeig de Gracia on kyllä hyvällä paikalla! :) Toivottavasti lomastasi tulee ihana! Mekin olemme kavereiden kanssa suunnitelleen jo uutta reissua.Varkaat ja rikollisuus ovat kyllä inhottava osa muuten niin upeaa kaupunkia. Yhdeltä ystävältäni varastettiin puhelin kaikkien kuuden tytön nenän edestä. Täysin amamttimaista toimintaa! Tuonne lähtiessä kannattaa pitää matkatavaravakuutus kunnossa. Elokuussa kiersimme läpi kaikki Gaudin rakennukset ja surimman nähtävyydet (Sagrada Familia, Park Guell..), joten osaisitko suositella jotain erityistä paikkaa seuraavan reissun varalle?

 21. wow this are some really nice pictures :) hope you have fun :)come and see my bloghttp://chicchoolee.blogspot.com/

 22. Barcelona on minusta juurikin sellainen kaupunki minne mennään kavereiden kanssa :) Teillä on varmasti ollut ihana viikko! No ainahan reissuja pitää olla tulossa!No voi ei. Sukulaiseltani vietiin myös puhelin lentokentän loungessa?! Luulisi kun päsee turvatarkastuksesta läpi niin ei tarvitsisi pelätä enää taskuvarkaita. Toisin kävi. En ymmärrä miten he eivät saa sitä rikollisuutta kuriin. Jep, vakuutukset pitää olla kunnossa. Olin itseasiassa ihan varma että minulta olisi lähtenyt kamera kävelemään, sillä kävelin se kaulassa ja useimmiten yksin. Onneksi ei kumminkaan :)No minulla on yksi xampaneriet mielessä mutta olen unohtanut sen osoitteen. Yritän löytää sen ja kerron sitten sen teille. Kyseessä ei nimittäin ole mikään normaali xampaneriet :)! Toinen paikka on Harlem jazz club Ravalin puolella, mutta sinne ette mene muuten kuin taksilla!! Joohan? kertoilen sitten lähemmin kun olen matkallani ollut.

 23. Barcelona vei sydämeni kolme vuotta sitten ja takaisin on pakko päästä! Mitään ihmeellisiä Barcelona-vinkkejä minulla ei ole, mutta voin lämmöllä suositella Parés Baltà -viinitilaa Penedèsin alueella. Kyseessä on luomuviintila, jota pyörittää mitä hurmaavin perhe. Tilan töistä jo eläkkeelle jäännyt isoisä nököttää parkkipaikalla autossaan ja pitää vahtia, kun hänen poikansa ja pojanpoikansa vaimoineen pitävät huolta tilan töistä.

  Silloin käydessäni kysyin saako heidän viinejä Suomesta ja vastaus oli, että ainoastaan muutamasta ravintolasta, kuten Helsingin Savoysta. Onneksi nykyään Alkon valikoimissa on heidän ihana cavansa, jota toin reissultani matkalaukullisen verran tuliaisina Suomeen :)

  Kävin myös opettelemassa tapaksien tekoa ruokakurssilla ja se oli ehdottomasti yksi matkan kohokohdista :D Suosittelen! Paikka oli Coquus (escuela de cocina), Ferrer de Blanesilla. Olenkin niillä opeilla päässyt makumatkalle Barcelonaan juuri silloin kun olen sitä halunnut ja tarvinnut, seuraavaa ihkaoikeaa Barcelona-reissua odotellessa.

  Ihanaa matkaa!

 24. Barcelona vei sydämeni kolme vuotta sitten ja takaisin on pakko päästä! Mitään ihmeellisiä Barcelona-vinkkejä minulla ei ole, mutta voin lämmöllä suositella Parés Baltà -viinitilaa Penedèsin alueella. Kyseessä on luomuviintila, jota pyörittää mitä hurmaavin perhe. Tilan töistä jo eläkkeelle jäännyt isoisä nököttää parkkipaikalla autossaan ja pitää vahtia, kun hänen poikansa ja pojanpoikansa vaimoineen pitävät huolta tilan töistä.Silloin käydessäni kysyin saako heidän viinejä Suomesta ja vastaus oli, että ainoastaan muutamasta ravintolasta, kuten Helsingin Savoysta. Onneksi nykyään Alkon valikoimissa on heidän ihana cavansa, jota toin reissultani matkalaukullisen verran tuliaisina Suomeen :)Kävin myös opettelemassa tapaksien tekoa ruokakurssilla ja se oli ehdottomasti yksi matkan kohokohdista :D Suosittelen! Paikka oli Coquus (escuela de cocina), Ferrer de Blanesilla. Olenkin niillä opeilla päässyt makumatkalle Barcelonaan juuri silloin kun olen sitä halunnut ja tarvinnut, seuraavaa ihkaoikeaa Barcelona-reissua odotellessa.Ihanaa matkaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*