Gluteeniton pizza

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pizza3
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pampulani ruokavalio ei sisällä gluteenia, sillä hänellä on jonkin asteinen keliakia tai yliherkkyys sitä kohtaan. Vaikka me täällä maailman parhaassa valkoisen leivän maassa asumme, ei meillä ole leipää kotona juuri ollenkaan, vaan gluteenittomia näkkileipiä. Tiedän, kuulostaa hullulle, että en joka aamu pinkaise alakerran leipomoon uunituoreita croissanteja hakemaan..

Toissa sunnuntaina meillä oli kunnon kodin kevätsiivoustalkoot meneillään ja samana sunnuntaina kokkailin myös sitä marokkolaista kanaa. Aamulla tosin söimme mini-brunssin kesäkurpitsa pizzan kera. Luit oikein, pohja oli kesäkurpitsasta, ei vehnästä. Ja oli muuten tosi hyvää!

En ole tainnut aiemmin gluteenitonta pizzaa tehdä, pastaa kylläkin. Muuten ihan samat täytteet kuin normaalisti, pohja oli vain kevyempi joten pizzapaloja pystyi syömään enemmänkin kuin yhden ilman ähkyä. Palat eivät olleet ehkä tosin yhtä kauniita mitä normaalisti, sillä ihan täysin se ei vehnäpohjan tapaan jähmettynyt, mutta ehkä lisään vielä yhden kananmunan lisää ensi kerralla.

Pohjaan tarvitset:

2 kesäkurpitsaa

3-4 kananmunaa

Suolaa

Pippuria

3 dl juustoraastetta

Laita kesäkurpitsat tehosekoittimeen ja anna kesäkurpitsan olla sekoittimessa niin kauan kunnes palaset ovat ihan pieniä. Kaada raaste kulhoon ja lisää muut aineet. Muotoile taikinasta levy leivinpaperin päälle ja paista pizzapohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kun pohja on kiinteytynyt, lado normaalit lempitäytteesi pizzapohjan päälle ja jatka paistoa normaalisti.

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*