Get Fit

Minä: “Miten ihmeessä minulle on tullut maha?” “Mähän syön arkisin pelkästään salaattia?”

Hän: ” Pieni palleroni, oletko tieteoinen, että miten paljon suklaassa ja juustoissa on energiaa?”

Tässä katkelma meidän joulun jälkeisestä keskustelusta. Olen ollut siinä mielessä onnekas, että vaikka sitä ylimääräistä on kertynyt, niin se ei ole kertynyt vatsanseudulle. Ehkä tämä on ollut myös hieman petollista, sillä olen voinut tuudittautu siihen, että “mähän oon ihan fit”. Necessarily not the case dear.

Meidän kotona asuu himotreenaaja ja nautiskelija. Urheilu on viime aikoina ollut minulle aika epäsäännöllinen harrastus. Aiemmin olen kuluttanut steppilautaa hyvin ahkerasti, mutta viime syksynä en vaan yksinkertaisesti jaksanut käydä salilla kovinkaan ahkerasti. Nyt ahdistaa, minulle on tullut masu.

Toisena seikkana tähän ahdistuksena on lihasvoimani, tai itseasiassa sen puute. Urheiluni on aina ollut aerobista eikä varsinaisesti mitään lihaksia kehittävää. Kävin vuosi sitten kehoanalyysissa ja sen tulokset kertoivat aika karun totuuden. Lihaksistoni on 14-vuotiaan tytön tasolla.

Kävin eilen perinteisessä sunnuntain BodyStepissä ja sen jälkeen poikaystäväni piti minulle ja ystävälleni kahvakuulatreenin. Salilla treenaaminen on ollut minulle aina todella vieras ajatus. Viihdyn mielummin ryhmäliikuntatunneilla kuin painojen keskellä. Suurin ongelma saliharjoitteluani ajatellen on juuri tuo olematon lihasmassani. Eilen oikeastaan tajusin, että pakoilu käsipainojen luota ei ainakaan auta minua. Päinvastoin.

Olen nyt päättänyt ottaa itseäni niskasta kiinni = sulattaa masuni ja kerätä hieman lihaksia. Tämä ehkä vähän muuttaa bloginkin sisältöä, sillä ehkä tulevaisuudessa keskityn vähän kevyempiin ruokiin ja ehkä myös hieman urheiluun. Mitään tiettyä kilomäärää en ole itselleni asettanut, vain sen että masun on nyt lähdettävä ja tilalle on tultava parempi mieli itsestä ja omasta kropasta :)

Minulla alkaa aamutreenit klo:07.00 joten tätä lukiessanne olen jo juoksumatolla hikoilemassa :)

______________________________________

Me: “How on earth I got a little belly even I eat only salads?”

Him: Honey, are you aware how much calories there is on cheese and chocolate?”

That was conversation between my honey and me after Christmas. I’ve been lucky in that sense that although I’ve gained few kilos those hasn’t ended up on my stomach area. Perhaps that has been also a bit deceptive, because I’ve been able to look at my belly and think, “oo, I don’t have a belly so there’s nothing to worry about.” Not the case necessarily.

Another factor that annoys me is my muscle strength, or actually the lack of it. I have always trained aerobic sports and therefore my concentration hasn’t been on muscles. Year ago I went into body analysis and the results weren’t so positive. My muscles are in the same level as 14- year old girls have.

Yesterday I went to BodyStep and afterwards my boyfriend introduced kettle bell to me. He is my very own PT. Luckily.

I have decided to do something to my little belly and also get some muscles. Maybe you will get a little lighter recipes in the future. No more triple chocolate muffins with butter filling. Those days are gone. I don’t have any kilograms in mind, I just want to loose my belly, gain some muscles, and feel better in my body.

You may also like

72 Comments

 1. ei olis kyllä pahitteeks kevyemmät herkut, nimittäin täälläkin on yksi kesäkuntoa tavoitteleva :p onnea masun sulatteluun ja lihasten havitteluun!

 2. ei olis kyllä pahitteeks kevyemmät herkut, nimittäin täälläkin on yksi kesäkuntoa tavoitteleva :p onnea masun sulatteluun ja lihasten havitteluun!

 3. Samat tavoitteet täälläkin. En vaan ole saanut itseäni noin hienosti niskasta kiinni, että olisin 7:ltä salilla. Ehkä olisin, jos joku kaveri lähtisin mukaan (sosiaalinen pakko toimii mulla tässä asiassa) (: Mäkin voin ohjata sulle kahvakuulaa, kun tulen käymään siellä päin (:

  1. Hehei!

   Itseasiassa olin salilla yhteisen ystävämme kanssa ;)

   Me ollaan nyt yhdessä päätetty keventää ja liikkua. Se on totta, että kun tietää salilla odottavan jonkun muunkin kuin pelkkien painojen niin sinne myös menee paljon helpommin. Eilenkin kävin hänen kanssaan steppaamassa ja poikaystäväni paimensi meitä molempia kahvakuulatreeneissä :)

 4. Samat tavoitteet täälläkin. En vaan ole saanut itseäni noin hienosti niskasta kiinni, että olisin 7:ltä salilla. Ehkä olisin, jos joku kaveri lähtisin mukaan (sosiaalinen pakko toimii mulla tässä asiassa) (: Mäkin voin ohjata sulle kahvakuulaa, kun tulen käymään siellä päin (:

  1. Niin, juustot on mun pahe. En voi sille mitään. Lauantainakin söin neljää erilaista juustoa ja tapauksessani ei ollut kyse mistänn Kadetista, vaan aika rasvaisista yksilöistä. Ihan kokonaan en niistä kyllä luovu, sillä suurin muutos mitä elämääni teen on liikunnan lisääminen.

   Syön lounaaksi aina salaattia, mutta sitten otan ne ylimääräiset kalorit juurikin esimerkiksi juustojen muodossa. Ehkä minun pitäisi pyhittää joku tietty päivä ainostaan juustoille :)

   1. Täällä kans yks toivoton juustohiiri :D Suklaastakin luopuisin mieluummin kuin rasvaisista juustoherkuistani :P Ja tosi tyhmää olla meidän taloudessa ainoa juustofani kun joudun aina syömään _kaikki_ ostamani juustot ;(

    Odotan jo innolla jos sulla on jotain kevyitä reseptejä jaettavaksi kanssamme :)

    1. Hei!

     Hassuinta tässä on se, että en ole aiemmin tykännyt suklaasta. Olen harmikseni oppinut syömään sitä vasta tässä lähivuosina. Juustoista taas olen pitänyt aina. Muistan pienenä katsoneeni lastenohjelmia ja jos niissä näkyi hiiri juustopalan kanssa, niin olin menossa jo jääkaapille :)

     Jep, tulossa on!

 5. Voih, juustot ovat minunkin herkkua ja vaikka terveelliseen elämään pyrinkin näin tammikuun aluksi en pysty elämään ilman hyviä juustoja! Nam!

 6. Tsemppiä treeniin! Hassu ajatus muuten “meillä asuu yksi urheilija ja yksi nautiskelija…”, ei sillä että tuo olisi mitenkään outoa, mutta minkä takia aina ajatellaan että urheilija ei voi olla nautiskelija? Tottakai herkkuja voi nautiskella urheilijakin, kohtuullisissa määrissä ja onhan urheilukin nautiskelua parhaimillaan (kaikillehan löytyy se oma laji jossain vaiheessa…).

  Joo, että sellasia ajatuksia tästä gradun keskeltä. Hyvää maanantaipäivää.

  1. Siis lähinnä tarkoitin kirjoittamallani sitä, että meillä on ihan eri ruokavaliot ja urheilumotiivit. Hän syö sitä missä on eniten ravintoa = proteiinia. Minä syön sitä mikä maistuu hyvältä ja tiedän mitä se sisältää. Hänen ei nimittäin edes suostunut syömään raviolejani ja minä ed todellakaan söisi kaikkia hänen keitoksiaan.

   Totta, hänelle urheilu on on nimenomaan se juttu, mistä hän saa eniten nautintoa. Hän treenaa saavuttaakseen jotain muuta kuin pelkän hyvän mielen.

   Ooh, uskaltaisinkohan avata sen salaperäisen gradu-tiedoston taas?

   Paljon tsemppiä koulujuttuihin :))

 7. Tsemppiä treeniin! Hassu ajatus muuten “meillä asuu yksi urheilija ja yksi nautiskelija…”, ei sillä että tuo olisi mitenkään outoa, mutta minkä takia aina ajatellaan että urheilija ei voi olla nautiskelija? Tottakai herkkuja voi nautiskella urheilijakin, kohtuullisissa määrissä ja onhan urheilukin nautiskelua parhaimillaan (kaikillehan löytyy se oma laji jossain vaiheessa…). Joo, että sellasia ajatuksia tästä gradun keskeltä. Hyvää maanantaipäivää.

 8. Jep, voisin tehdä teille piakkoin jotain hyvää ja kevyttä!Kiitos, onnesta se ei ole kiinni. Se on ihan omasta ahkeruudesta ja motivaatiosta :D

 9. Niin, juustot on mun pahe. En voi sille mitään. Lauantainakin söin neljää erilaista juustoa ja tapauksessani ei ollut kyse mistänn Kadetista, vaan aika rasvaisista yksilöistä. Ihan kokonaan en niistä kyllä luovu, sillä suurin muutos mitä elämääni teen on liikunnan lisääminen. Syön lounaaksi aina salaattia, mutta sitten otan ne ylimääräiset kalorit juurikin esimerkiksi juustojen muodossa. Ehkä minun pitäisi pyhittää joku tietty päivä ainostaan juustoille :)

 10. Suosittelen lämmöllä astangajoogaa – lupaan, että maha lähtee ja hauis kasvaa! Ja mikä parasta, kaikki tehdään omalla ruumiin painolla. Itse kuvittelin ennen lajin aloittamista, että jooga on pelkkää leppoisaa venyttelyä. No, ei ainakaan astanga, mutta todella koukuttavaa se on kyllä. Olen aina ollut himoliikkuja, enkä tiedä toista lajia, jossa käyttäisi koko kehoaan yhtä kokonaisvaltaisesti. Samalla venyvyyskin paranee, mistä useimmille meistä ei liene haittaa.

  1. Olen tosi monta kertaa miettinyt astangan aloittamista. Olen käynyt hot-joogailemassa jonkun verran aina Helsingissä ollessa, se on ollut mun kesätreeni :)

   Kaverini opettaa Helsingissä astangaa ja hän on kovasti yrittänyt saada minua tunneilleen. Tiedän kyllä, että jooga ei ole mitään leppoisaa hengittelyä, päinvastoin.

   Venyvyyden lisääminen ei olisi myöskään huono juttu :) Vaasassa on myös yksi joogakoulu, mutta en ole saanut vain itseäni sinne, en tiedä miksi. Toivottavasti Helsinkiin muuttaessa voisin alkaa harrastamaan joogaa vähän aktiivisemmin.

 11. Suosittelen lämmöllä astangajoogaa – lupaan, että maha lähtee ja hauis kasvaa! Ja mikä parasta, kaikki tehdään omalla ruumiin painolla. Itse kuvittelin ennen lajin aloittamista, että jooga on pelkkää leppoisaa venyttelyä. No, ei ainakaan astanga, mutta todella koukuttavaa se on kyllä. Olen aina ollut himoliikkuja, enkä tiedä toista lajia, jossa käyttäisi koko kehoaan yhtä kokonaisvaltaisesti. Samalla venyvyyskin paranee, mistä useimmille meistä ei liene haittaa.

 12. Siis lähinnä tarkoitin kirjoittamallani sitä, että meillä on ihan eri ruokavaliot ja urheilumotiivit. Hän syö sitä missä on eniten ravintoa = proteiinia. Minä syön sitä mikä maistuu hyvältä ja tiedän mitä se sisältää. Hänen ei nimittäin edes suostunut syömään raviolejani ja minä ed todellakaan söisi kaikkia hänen keitoksiaan. Totta, hänelle urheilu on on nimenomaan se juttu, mistä hän saa eniten nautintoa. Hän treenaa saavuttaakseen jotain muuta kuin pelkän hyvän mielen. Ooh, uskaltaisinkohan avata sen salaperäisen gradu-tiedoston taas? Paljon tsemppiä koulujuttuihin :))

 13. Hehei!Itseasiassa olin salilla yhteisen ystävämme kanssa ;)Me ollaan nyt yhdessä päätetty keventää ja liikkua. Se on totta, että kun tietää salilla odottavan jonkun muunkin kuin pelkkien painojen niin sinne myös menee paljon helpommin. Eilenkin kävin hänen kanssaan steppaamassa ja poikaystäväni paimensi meitä molempia kahvakuulatreeneissä :)

 14. Olen tosi monta kertaa miettinyt astangan aloittamista. Olen käynyt hot-joogailemassa jonkun verran aina Helsingissä ollessa, se on ollut mun kesätreeni :)Kaverini opettaa Helsingissä astangaa ja hän on kovasti yrittänyt saada minua tunneilleen. Tiedän kyllä, että jooga ei ole mitään leppoisaa hengittelyä, päinvastoin. Venyvyyden lisääminen ei olisi myöskään huono juttu :) Vaasassa on myös yksi joogakoulu, mutta en ole saanut vain itseäni sinne, en tiedä miksi. Toivottavasti Helsinkiin muuttaessa voisin alkaa harrastamaan joogaa vähän aktiivisemmin.

  1. Jee!

   Taidat olla se Heidi joka tuntee poikaystäväni vähän pidemmältä ajalta :)?

   Hih, no joo tukea saan ja armopaloja ei tosiaankaan tipu. Viime kesänäkin juoksin hänen perässään itku kurkussa :D Mutta hyvä niin, että on kunnon treenaamisen meininki!

   1. Juurikin se :) Enkä siis mitenkään tunne häntä, mutta tietyti mielikuvat säilyy vuosienkin jälkeen :) Onhan se kivaa kun on oma personal trainer!

 15. Jee!Taidat olla se Heidi joka tuntee poikaystäväni vähän pidemmältä ajalta :)?Hih, no joo tukea saan ja armopaloja ei tosiaankaan tipu. Viime kesänäkin juoksin hänen perässään itku kurkussa :D Mutta hyvä niin, että on kunnon treenaamisen meininki!

 16. Täällä kans yks toivoton juustohiiri :D Suklaastakin luopuisin mieluummin kuin rasvaisista juustoherkuistani :P Ja tosi tyhmää olla meidän taloudessa ainoa juustofani kun joudun aina syömään _kaikki_ ostamani juustot ;(Odotan jo innolla jos sulla on jotain kevyitä reseptejä jaettavaksi kanssamme :)

 17. Minähän syön vain salaattia -toteamus kuulostaa liiankin tutulta, tosin näin talvisin salaatti vaihtuu usein erilaisiin keittoihin. Koska useimmat illallisistani loppuvat aina muutamaan (?) palaan suklaata ja kevyessä pääruuassa säästetyt kalorit on menetetty ennen kuin ateria loppuu, joten terveellisemmät reseptit kiinnostavat kovasti! :)

 18. Minähän syön vain salaattia -toteamus kuulostaa liiankin tutulta, tosin näin talvisin salaatti vaihtuu usein erilaisiin keittoihin. Koska useimmat illallisistani loppuvat aina muutamaan (?) palaan suklaata ja kevyessä pääruuassa säästetyt kalorit on menetetty ennen kuin ateria loppuu, joten terveellisemmät reseptit kiinnostavat kovasti! :)

 19. Juurikin se :) Enkä siis mitenkään tunne häntä, mutta tietyti mielikuvat säilyy vuosienkin jälkeen :) Onhan se kivaa kun on oma personal trainer!

 20. Jes, muutkin on tässä samassa tavotteessa :–DD Ensin kesäkuntoon, sitten koko elämän kestävään kuntoon on mulla tavotteena! Kovaa treeniä ja terveellistä ruokaa. Tsemppiä sullekkin :)

  Alotin muuten aiheesta blogin jonka tarkotus on jakaa motivaatiota eteenpäin, käy tsekkaamassa jos kiinnostaa :)

  http://happywar.blogspot.com/

  1. Hih, joo! Yritän nyt jättää juustonmussuttelun vähemmälle ja lisätä liikuntaa aika reippaasti. Tämä ei ole pelkästään kesäkuntoa ajatellen, vaan ihan paremman hyvinvoinnin kannalta :)

   Kiitos paljon linkistä, näyttää hyvältä!

   Tsemppiä uuden terveellisemmän elämän aloitukseen!

 21. Jes, muutkin on tässä samassa tavotteessa :–DD Ensin kesäkuntoon, sitten koko elämän kestävään kuntoon on mulla tavotteena! Kovaa treeniä ja terveellistä ruokaa. Tsemppiä sullekkin :) Alotin muuten aiheesta blogin jonka tarkotus on jakaa motivaatiota eteenpäin, käy tsekkaamassa jos kiinnostaa :)http://happywar.blogspot.com/

 22. Hih, no jotenkin tuolla tavalla se minullakin menee/meni. Sinuakaan ei varmasti helpota, että asut ranskiksen kanssa ;)

 23. Hih, joo! Yritän nyt jättää juustonmussuttelun vähemmälle ja lisätä liikuntaa aika reippaasti. Tämä ei ole pelkästään kesäkuntoa ajatellen, vaan ihan paremman hyvinvoinnin kannalta :)Kiitos paljon linkistä, näyttää hyvältä!Tsemppiä uuden terveellisemmän elämän aloitukseen!

 24. Höh, painoharjoittelua voi tehdä ryhmässäkin ja lisänä aerobista liikuntaa! Itse käyn muokkaustunneilla ja niissä nimenomaan yhdistyy aerobinen + painot. Suosittelen! En itsekään jaksa yksikseni salilla puurtaa. Enkä muuten osais edes niitä ihme vempeleitä ees käyttää, hih.

  1. Niin voi! Olen vain vähän huono käymään muilla tunneilla kuin BodyStepissä. BodyPump esimerkiksi ei ole ollenkaan mun juttu. Kun asuin Helsingissä, niin circuit oli mun lempi tunti. Tykkään treenata kovalla sykkeellä, joten jos en saa hikoiltua kunnolla, niin välillä tuntuu, että treeni on mennyt “hukkaan”. Sen takia intervalli-tyyppiset saliharjoitteet olisi ehkä minulle niistä kaikkein mieluisimpia :)

   Hih, mustakin välillä tuntuu että en ymmärrä että miten päin laitteeseen pitää edes mennä. Sen takia on hyvä kun on joku koko ajan vieressä katsomassa ja lisäämässä painoja. Sillä en oikein ymmärrä, että kuinka paljon niitä painoja pitää aina millekin lihasryhmälle laittaa :)

 25. Höh, painoharjoittelua voi tehdä ryhmässäkin ja lisänä aerobista liikuntaa! Itse käyn muokkaustunneilla ja niissä nimenomaan yhdistyy aerobinen + painot. Suosittelen! En itsekään jaksa yksikseni salilla puurtaa. Enkä muuten osais edes niitä ihme vempeleitä ees käyttää, hih.

 26. Niin voi! Olen vain vähän huono käymään muilla tunneilla kuin BodyStepissä. BodyPump esimerkiksi ei ole ollenkaan mun juttu. Kun asuin Helsingissä, niin circuit oli mun lempi tunti. Tykkään treenata kovalla sykkeellä, joten jos en saa hikoiltua kunnolla, niin välillä tuntuu, että treeni on mennyt “hukkaan”. Sen takia intervalli-tyyppiset saliharjoitteet olisi ehkä minulle niistä kaikkein mieluisimpia :)Hih, mustakin välillä tuntuu että en ymmärrä että miten päin laitteeseen pitää edes mennä. Sen takia on hyvä kun on joku koko ajan vieressä katsomassa ja lisäämässä painoja. Sillä en oikein ymmärrä, että kuinka paljon niitä painoja pitää aina millekin lihasryhmälle laittaa :)

 27. Hei!Hassuinta tässä on se, että en ole aiemmin tykännyt suklaasta. Olen harmikseni oppinut syömään sitä vasta tässä lähivuosina. Juustoista taas olen pitänyt aina. Muistan pienenä katsoneeni lastenohjelmia ja jos niissä näkyi hiiri juustopalan kanssa, niin olin menossa jo jääkaapille :)Jep, tulossa on!

 28. Hei muru! Älä pelkää niitä painoja, niillä saa hyviä tuloksia nopeesti ja kyllä se voima äkkiä kehittyy. Nimim. tammikuussa aloitettiin kyllä ihan nollasta, oli nimittäin täälläkin toi salitauko vähän venähtänyt! :D

  Mä kanssa oon nyt aivan hurahtanut tohon kahvakuulaan, pysyy sykkeet korkeella ja lihaskuntotreeni tulee samalla. Tsemppiä siis meille molemmille! :)

 29. Hei muru! Älä pelkää niitä painoja, niillä saa hyviä tuloksia nopeesti ja kyllä se voima äkkiä kehittyy. Nimim. tammikuussa aloitettiin kyllä ihan nollasta, oli nimittäin täälläkin toi salitauko vähän venähtänyt! :DMä kanssa oon nyt aivan hurahtanut tohon kahvakuulaan, pysyy sykkeet korkeella ja lihaskuntotreeni tulee samalla. Tsemppiä siis meille molemmille! :)

 30. Voi ihanaa! Odotan tosi innolla näitä ruoka/treenijuttuja, varsinkin kun tässä samojen asioiden kanssa painiskellaan!:-D

 31. Hei,

  Minullekin tullut pientä massua viime aikoina… Minä kun luulin, että voin syödä suklaata yms. niin paljon kuin huvittaa, eikä näy missään. Mutta 30+ ja kaikki muuttui. :)

  Löysitkö Charin ostamia ihania rusettilenksuja hiuksiin Vaasasta? Minä en! :( Etsinköhän väärästä paikasta?

  1. Hei!

   Jep, 25+ ja kaikki muuttui. No vielä kun tilanne ei ole katastrofaalinen niin itseään on helppo ottaa niskasta kiinni :) Se masu on vaan hiipinyt hieman salakavalasti :D

   No en!! Ehkä ne tulee tänne vähän myöhemmin :) Toivottavasti me saadaan niitä tai sitten ne pitää askarrella itse :)

 32. Hei, Minullekin tullut pientä massua viime aikoina… Minä kun luulin, että voin syödä suklaata yms. niin paljon kuin huvittaa, eikä näy missään. Mutta 30+ ja kaikki muuttui. :)Löysitkö Charin ostamia ihania rusettilenksuja hiuksiin Vaasasta? Minä en! :( Etsinköhän väärästä paikasta?

 33. Heii!En pelkää :) Niin Jonikin sanoi, että nollasta on hyvä aloittaa :DJoo, kahvakuulan kanssa oli kiva treenata :)Tsemppiä kaunokainen!

 34. Hei!Jep, 25+ ja kaikki muuttui. No vielä kun tilanne ei ole katastrofaalinen niin itseään on helppo ottaa niskasta kiinni :) Se masu on vaan hiipinyt hieman salakavalasti :DNo en!! Ehkä ne tulee tänne vähän myöhemmin :) Toivottavasti me saadaan niitä tai sitten ne pitää askarrella itse :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*